WordPressin historia: Hyvä, paha ja ruma

WordPressin historia: Hyvä, paha ja ruma

Kymmenen vuotta sitten WordPress oli vain haarukka. Ei, ei sellaista, jota käyttäisit illallisella. Ohjelmistokehittäjien maailmassa haarukka…


… Tapahtuu, kun kehittäjät ottavat kopion lähdekoodista yhdestä ohjelmistopaketista ja aloittavat sen itsenäisen kehittämisen luomalla erillisen ohjelmiston. Termi ei tarkoita usein pelkästään kehityshaaraa, vaan jakautumista kehittäjäyhteisössä, muodon skismia.”- wikipedia.

18-vuotiaana Matt Mullenweg – ohjelmistosuunnittelijan ohjelmoijapoika – aloitti b2-aka-nimisen cafelog-kuvan käytön jakaakseen valokuvia, jotka hän oli ottanut matkalle Washingtoniin. Blogi? Photomatt.net, joka ohjaa Mattin viralliseen blogiin, Matta.

Vuotta myöhemmin Michel Valdrighi – b2: n takana oleva kaveri – lopetti päivitysten julkaisemisen alustaan, muutoksen, joka sai Mullenwegin haarukoimaan b2-ohjelmistoa (päivittämään se ajan tasalle ja vastaamaan hänen blogitarpeitaan). Ai niin, Matt kirjoitti blogeja aktiivisesti 18-vuotiaana, ja tämän hän sanoi blogipisteessä, Blogging-ohjelmiston ongelma, joka merkitsi WordPressin syntymää kymmenen vuotta sitten:

… Minun hakkuuohjelmisto (tarkoittaen b2) ei ole päivitetty kuukausia, ja pääkehittäjä (Michel Valdrighi) on kadonnut, ja voin vain toivoa, että hän on kunnossa.
… Onneksi b2 / cafelog on GPL, mikä tarkoittaa, että voisin käyttää olemassa olevaa kooditietokantaa luomaan haarukka, integroimalla kaikki hienot asiat, joissa Michel työskentelee nyt, jos vain hän olisi lähellä …
Olen päättänyt, että haluan mennä tähän toimintatapaan, nyt tarvitsen vain a nimi. Mitä sen pitäisi tehdä? No, se olisi kiva, jos MovableType-sovelluksen joustavuus, TextPatternin jäsentäminen, b2: n hakkeroitavuus ja Bloggerin asennuksen helppous.
Jonain päivänä?

Otin yhteyttä Matt Mullenwegiin sähköpostitse, mutta luulen, että hän on todella kiireinen tai hän vain saa bazillion sähköpostit päivittäin, joten en valita, koska en ole koskaan saanut vastausta. Haha. Mutta tämä on tarina yhdestä omistautuneesta miehestä ja siitä, kuinka hänen visio muutti verkkojulkaisun maailmaa ikuisesti.

Mattin blogiohjelmisto-ongelmaviesti sai vastauksen Mike Littleltä, nyt a WordPress-asiantuntija ja iso nimi WordPress-yhteisössä. Kello 15.58 25. tammikuuta 2003 Mike lähetti:

Matta,
Jos olet tosissasi b2-haarukka, olisin kiinnostunut osallistumaan. Olen varma, että yhteisössä on yksi tai kaksi muuta, jotka olisivat myös. Ehkä viesti B2-foorumiin, joka ehdottaa haarukkaa, olisi hyvä lähtökohta.

Palataan takaisin historiatuntemme.

Varhaiset perustajat

historia-of-WordPress-matta-Mullenweg

Matta

Matt pyrki poistamaan haasteet, jotka kirjoittajat kohtasivat verkkojulkaisemisessa. Hänen näkemyksensä oli tehdä verkkojulkaisusta helppoa sinulle ja minulle.

Hän kokeili erilaisia ​​blogipohjaympäristöjä, kuten Tekstimalli ja Movable Type, ennen kuin asettui b2: een. Mutta Michelin katoamisen myötä Matt jäi umpikujaan.

Hän ei ollut valmis antamaan irti blogiaan, joten hän päätti haastaa b2: n. Voisit myös väittää, että hän näki tilaisuutensa siellä ja tarttui siihen.

Mike oli hänen kanssaan samaa mieltä, ja yhdessä he ajautuivat WordPressin pelkistä haarukasta, jota käytti alle kymmenen (10) ihmistä, mammuttiblogista, joka se on tänään..

Tämä askel teki Matt Mullenwegistä ja Mike Littlestä varhaisimmat perustajat siitä, joka tunnetaan nyt nimellä WordPress. lisään Christine Tremoulet siihen luetteloon, koska WordPress-brändäys oli hänen idea. Joten niin, Matt ja Mike peittivat pohjatyöt, mutta ilman Christine WordPressillä ei olisi nimeä, jota tunnemme ja rakastamme tänään.

WordPress-aikajana

Matt loi 1. huhtikuuta 2003 b2-haarukan ja tallensi sen Sourceforgelle<.

WordPress-haarukka-wpexplorer

WordPress-haarukka

Tästä eteenpäin Matt keskittyi koodin ja HTML-semantiikan standardisointiin. Muista, että hänen yleisenä tavoitteenaan oli tehdä alustasta yksinkertainen keskimääräiselle Joelle ilman PHP- tai MySQL-taitoja.

Siksi Matt teki semanttisia muutoksia index.php-tiedostoon, joka on tiedosto, joka lataa blogisi kotisivun.

Hän tavoitteli XHTML tiukka noudattaminen, joka antaa WordPress-verkkosivustoille mahdollisuuden ladata melko hyvin erilaisille selaimille ja laitteille. Mitä tämä tarkoittaa, on hän poistanut muutaman tarpeettoman tunnisteen ja korjannut pari tunnettuja b2-ongelmia.

Missä Michel oli koko tämän ajan? Kukaan ei tiedä.

Kolme viikkoa myöhemmin, mikrofoni asettui b2-haarukassa uudelleen tiedostoja puuttuvien tiedostojen korjaamiseksi. Tästä tuli Miken ensimmäinen sitoumus, joka tuli myös katkelmaominaisuuden avulla, jonka avulla WP-käyttäjät voivat lisätä mukautettuja yhteenvetoja RSS-syötteisiin muun muassa. Noin samaan aikaan Matt esitteli ensimmäisen ominaisuutensa, WP-Texturize, joka teki tekstin ”… enemmän typografisesti oikein” mukaan Siobahn McKeown.

Samassa kuussa Matt käynnisti WordPress.org, jolla oli tukifoorumeita, kaavamainen dokumentaatio ja kehitysblogi. Kotisivulla oli tämä tagline:

“WordPress on semanttinen henkilökohtainen julkaisupalvelu, joka keskittyy estetiikkaan, verkkostandardeihin ja käytettävyyteen.”

Tämä oli Mattin visio ja riittävän pian WordPress.orgista tuli jatkuvasti kasvava WordPress-yhteisö.

Verkkosivusto helpotti käyttäjien osallistumista. Sillä ei koskaan ollut merkitystä, useimmat WordPressiä kokeilleet ihmiset pitivät sitä jännittävänä ja löysivät tapoja ja osallistuivat. Yhteisö kasvoi nopeasti ja koostui bloggaajista, kehittäjistä ja muista kuin kehittäjistä.

Tukifoorumien suosio kasvoi päivä päivältä. Ne eivät kuitenkaan riittäneet, joten oli tarpeen luoda virallinen WordPress-dokumentaatio. Tämä tapahtuisi seitsemän kuukautta myöhemmin joulukuussa 2003, jolloin WordPress Wiki syntyi välttämättömyydestä.

Mediawiki-logo-wpexplorer

Järjestelmäviesti

Wiki ohitti nopeasti tukifoorumit, koska “… se tuntui paljon epämuodollisemmalta ja vapaammallisemalta tapa luoda asiakirjoja”.

Wiki rakennettiin Järjestelmäviesti, sama käsikirja suurten projektien, kuten Wikipedian, takana. Myöhemmin WordPress Wiki kastettiin ”Codex“, Termi, jonka ehdotti Monkinetic WordPress-chat-huoneessa.

Se ei ollut vielä loppua, Matt ja Mike tekivät yli sata sitoumusta WordPressiin. Tämä tarkoittaa, että Sourceforgen WordPress-arkisto jatkoi kasvuaan ja kasvun myötä tuli uusia ominaisuuksia, kuten muutokset hallintapaneeliin, parannukset asennusprosessiin, Miken b2links-hakkerointi ja WordPressin tuotemerkki.

Mike ja Matt olivat erityisen kiinnostuneita luomaan helppo asennusprosessi, josta WordPress on kuuluisa. Michel’s b2 sisälsi monimutkaisen asennus- ja määritysprosessin, koska hänen mukaansa hän oppi edelleen PHP: tä kehittäessään b2: ta. Toisin sanoen Mattin ja Miken varhainen työ sisälsi paljon Michelin koodin uudelleenreaktiointia ja parannuksia..

Muutaman viikon kuluttua siitä, kun Matt ilmoitti haastavansa b2: n, b2: llä oli useita muita haarukoita, mukaan lukien b2evolution, joka oli Francois Planque haarnistui, kehittäjä Ranskasta ja b2 ++, jonka haarukka oli Donncha O Caoimh Irlannista, joka halusi kehittää mallijärjestelmän, joka erottaisi koodin esityksestä. Tämän avulla käyttäjien olisi helpompaa muuttaa sivustojensa suunnittelua. Matt koki, että Donnchan mallintajärjestelmä oli ”niin tuskallinen”, että hän ei halua alistaa sitä kenellekään, joten WordPressin mallijärjestelmä otettiin käyttöön vasta vuonna 2005.

WordPress-painikkeet-wpexplorer

WordPress

Erilaisten haarukoiden avautuessa kaikkialle, Michel päätti tehdä WordPressistä b2: n virallisen sivukonttorin. Se oli 23. toukokuuta 2003. Neljä päivää myöhemmin, 27. toukokuuta 2003, WordPress 0.7, WordPressin ensimmäinen versio julkaistiin.

Vaikka suurin osa taustalla olevasta koodista oli b2: n, käyttäjiä käsiteltiin uusille ominaisuuksille, mukaan lukien kuuluisa WordPress Links Manager, joka antoi bloggaajille mahdollisuuden luoda blogoll-blogeja.

WordPress 0.7: n julkaisu vauhditti WordPress-käyttäjäkannan kasvua. 29. toukokuuta 2003 Matt kutsui Donnchaa yhdistämään b2 ++: n WordPressiin. Donncha liittyi mielellään käsiin nostaen kehittäjien määrän kolmeen. Francois toisaalta ei ollut niin innostunut ja hänestä tuntui, että WordPress oli ”… liian paljon työtä liian pienestä hyödystä”.

Matt on tarkka tutkija, joten hän vieraili b2-foorumeilla ymmärtääkseen mitä bloggaajat ja web-kehittäjät halusivat. Kun WordPress 0.71 julkaistiin kuukauden kuluttua WordPress 0.7: sta, siinä oli uusia ominaisuuksia, jotka oli suunniteltu tyydyttämään bloggaajat ja kehittäjät.

Nämä parannukset sisälsivät päivityksiä järjestelmänvalvojan paneeliin ja päivitysprosessin sekä Link Manager -sovelluksen parannuksia. WordPress 0.7 -viat ja tietoturvaongelmat korjattiin, ja OPML-tuontitoiminnot otettiin käyttöön.

Samana vuonna (2003), Alex King ja Dougal Campbell hyppäsi WordPress-kelkkaan. Dougal teki ensimmäisen sitoutumisensa syyskuussa. Hän paransi RSS-toimintoja käyttämällä HTTP 304 -vastausta palvelimen kuormituksen vähentämiseksi, mikä puolestaan ​​nopeutti WordPressiä. Alexista tuli osallistuva kehittäjä elokuussa 2003, mutta hänen ehdotuksiaan sisällön ympäröimiseksi HTML-tunnisteilla ei koskaan käytetty, koska plugin-järjestelmä korvasi ne..

the-great-uudelleennimeäminen-of-WordPress-wpexplorer

Suuri uudelleennimeäminen – Muppets Edition

Vuoden 2003 lopulla Matt alkoi nimetä b2-tiedostot nimellä wp- prosessissa, jota Alex King kutsui Suuri uudelleennimeäminen. Tämä ”suuri uudelleennimeäminen” aiheutti useita epäjohdonmukaisuuteen liittyviä ongelmia, mutta se oli tärkeä WordPressin tulevaisuuden kannalta. Matt yhdisti myös suurimman osan tiedostoista wp-admin ja wp-sisältää kansiot.

Kuten 2003 oli päättymässä, Ryan Boren liittyi yhteisöön. Hän oli aiemmin avustaja avoimen lähdekoodin projekteissa, kuten Linux-ytimessä ja Gnomissa. Hänen panoksensa WordPressiin johti plugin-järjestelmän kehittämiseen. Matt loi ensimmäisenä “hyödyllisen” laajennuksen – blogtimes-laajennus – joka tuotti raportin siitä, milloin viestit luotiin. Aikaisemmin hän oli kehittänyt Hei Dolly-laajennus osoittaa, kuinka laajennuksia voidaan käyttää.

Katso Matt Mullenwegin muut liitännäiset täältä.

Toukokuussa 2004, vuosi ensimmäisen julkaisun jälkeen, mutta nyt aktiivisen ja kasvavan yhteisön kanssa, kehittäjät julkaisivat WordPress 1.2: n, joka toi mukanaan merkittäviä parannuksia.

Ja siirrettävää tyyppiä tarjoavan Six Apart -yrityksen radikaalin lisenssiliikkeen ansiosta WordPress lataa kuvan 8 000: sta huhtikuussa 19 000: een toukokuussa.

Teemajärjestelmä, josta tänään hyvin rakastamme, julkaistiin vuonna 2005 staattisten sivujen rinnalla. Tämä kaikki oli paketissa WordPress 1.5 -nimellä Strayhorn. Uusi taustaohjelman käyttöliittymä (käyttöliittymä), pysyvä välimuisti-toiminnallisuus ja uudet käyttäjäroolit otettiin myöhemmin käyttöön WordPress 2.0: ssa (Duke) samana vuonna. Laitan sen siellä vain, jotta tiedät, kaikki WordPress-versiot on nimetty Jazz-legendojen mukaan.

Vuosi 2006 ei ollut niin tapahtumarikas kuin edellisten vuosien kehityspoliittinen, eikä uusia versioita julkaistu. Sijoittajat alkoivat kuitenkin ottaa Mattia vakavasti, joten vuonna 2006 ensimmäiset rahoituskumppanit liittyivät WordPress-tiimiin. Heidän nostamansa miljoonat dollarit pitivät yritystä liikkeellä, ja lisää rahoitusta saatiin vuonna 2008, jolloin WordPressillä oli vain kahdeksantoista työntekijää.

Kymmenen vuotta ensimmäisen version julkaisun jälkeen WordPressillä on yli kaksisataa työntekijää ja yli kaksikymmentätuhatta avustavaa kehittäjää ympäri maailmaa.

Lisäksi? WordPressillä on yli kuusikymmentä (60) miljoonaa verkkosivustoa, mikä on noin kahdeksantoista prosenttia (18%) verkosta. Tämä määrä kasvaa jatkuvasti satatuhatta (100 000) sivustoa päivittäin. Alusta kehittyy jatkuvasti, ja 12. joulukuuta 2013 Automattic julkaisi WordPress 3.8. Oletko päivittänyt alustaasi vielä?

tilastot: Forbes

Matt’s WordPress -palkinnot

WordPress-matta-Mullenweg-palkintoja

Matt – jazzmusiikin tuntija – on saanut monia palkintoja. Vuonna 2007 PC World nimitti hänet kuudentenatoista tärkeimmäksi henkilöksi Internetissä. Vuonna 2008 Temple University Foxin liiketalouskoulu sai hänelle tietotekniikan innovaatiopalkinnon. Vuonna 2009 hänet nimitettiin yliopiston filosofisen seuran kunniaksi. Samana vuonna hänelle myönnettiin yleinen paras avoimen lähdekoodin CMS-palkinto työstä WordPressin kanssa.

Sitten palkinnot jatkoivat tulemista ja vuoden 2012 lopulla, Matt sai sen 2012 Forbesin 30 alle 30-vuotiaita mediassa lista. Lisäksi Matt on tunnettu useiden hyväntekeväisyysjärjestöjen, kuten Free Software Foundation, Innocence Project, Electronic Frontier Foundation ja Archive.org, tukija..

Voisin jatkaa WordPressin ja Mattin suhteen, mutta se vaatisi kokonaan kokonaisen viestin. Joten tämä merkitsee tänään historiatuntemme loppua. Katsotaanpa tarkastella WordPressin hyviä, huonoja ja rumaita?

Hyvä

Helppokäyttöisyys

Asennus, määrittäminen (tai niiden puuttuminen) ja WordPressin käyttö on helppoa. Voit lisätä uusia viestejä, sivuja, kuvia jne. Nopeasti ilman ongelmia.

Tämä tarkoittaa, että voit keskittyä tärkeisiin asioihin, koska verkkosivustosi muotoiluun ja suunnitteluun tarvitaan vähän vaivaa ja aikaa.

Joustavuus ja saavutettavuus

WordPress-wpexplorer

WordPress on joustava

Koska WordPress on selainpohjainen, voit kirjautua WP-verkkosivustoosi mistä päin maailmaa tahansa, jos sinulla on Internet-yhteys.

Esittelemällä WordPress for mobile, voit jopa kirjautua sisään ja muokata verkkosivustoasi mobiililaitteella.

WordPress on SEO-ystävällinen

Hakukoneiden robotit tarjoavat WordPressille pehmeän paikan, koska koodi on yksinkertainen ja puhdas, joten hakukoneiden on helppo indeksoida sisältöäsi. Lisäksi voit optimoida sivustosi avainsanoilla, otsikkoosassa olevilla meta-tiedoilla, tunnisteilla ja SEO-laajennuksilla, kuten Yoastin WordPress SEO.

FTP-asiakkaita tai HTML-muokkausta ei tarvita

Sinun ei tarvitse HTML-tietämystä viestien ja sivujen luomiseen tai muokkaamiseen. Se kaikki vetää ja pudottaa nyt. Lisäksi voit lähettää tiedostoja WordPress-sivustoosi ilman FTP-ohjelmistoa. Se on helppoa luoda WordPressillä.

Valmis blogi

WordPress rakennettiin alun perin blogiympäristöksi, mikä tarkoittaa, että kun asennat sen, sinun ei tarvitse erillistä blogiohjelmistoa. WordPressin avulla voit luoda blogin, verkkosivuston tai yhdistää ne.

Huono ja ruma

Turvallisuusaukot

PHP on alttiina lukuisille tietoturvaongelmille ja virheille. Tästä syystä WordPress julkaisee säännöllisiä päivityksiä. miksi on tärkeää pitää WordPress-alustasi jatkuvasti ajan tasalla. Ilman näitä päivityksiä verkkosivustollesi voidaan hakkeroida, ja te itkette foul. Haha. Päivitä vain WordPress-alustasi, ja jos todella haluat olla turvallista, sijoita hyvään varmuuskopiojärjestelmään, kuten VaultPress, tai ajattele Sucurin kaltaista tietoturvapalvelua..

Mallien muokkaaminen vaatii PHP: n tuntemusta

php = norsu huoneessa

php = norsu huoneessa

Valitettavasti on olemassa muutoksia, joita et voi toteuttaa laajennuksia käyttämällä riippumatta siitä, mitä yrität. Nämä muutokset edellyttävät, että muokkaat WordPress-teeman mallitiedostoja.

Ainoa ongelma on, että sinulla on oltava hyväksyttävä tieto PHP: stä tai murskat jotain.

Laajennusten yhteensopimattomuus

Kun uusi WordPress-versio julkaistaan, kirjoittajat vievät aikaa laajennusten päivittämiseen, mikä johtaa yhteensopimattomuuteen. Tämä voi johtaa toimintaan liittyviin ongelmiin, varsinkin jos luotat laajennukseen (tai laajennuksiin) tärkeiden prosessien suorittamiseen WordPress-sivustolla.

WordPress-resurssien historia

Jos haluat lukea lisää WordPressin historiasta, tarkista virallinen e-kirja: WordPressin, yleisten haarukoiden, Early WordPressin ja yhteisön haarukkaamisesta [luku III]


Historiatunti menee hyvin keskusteluun, joten levitä sana ja jätä kommentti alla olevaan kohtaan jatkaaksesi keskustelua. Sillä välin tarkistan, onko Matt saanut sähköpostini seuraavaan historiatuntiin ��

Hyvää lomaa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map