WordPress 3.9 on täällä: mitä odottaa päivitettäessä

Andrew Nacin ilmoitti juuri julkaisevansa toisen version ehdokas WordPress 3.9, ja juuri tänään WordPress 3.9 “Smith” julkaistiin.


Kuten kaikki WordPressin tärkeimmät päivitykset, myös 3.9 lisää uusia ominaisuuksia WordPress-alustalle. Vedin spin-julkaisu ehdokkaan nähdäksesi mitä voimme odottaa tältä tulevalta julkaisulta.

Widget-esikatselut lisätty WordPress Theme Customizer -sovellukseen

Teeman mukauttaja lisättiin WordPressiin versioon 3.4 kesäkuussa 2012. Se oli loistava lisä WordPress-alustalle, mutta pidän sitä aina rajoittavana. Vaikka voit esikatsella uuden teeman värejä ja muuttaa valikko- ja otsikkokuvaa; et voi lisätä widgettejä.

Tämä tarkoitti, että et voinut täyttää widget-vyöhykkeitä, kuten sivupalkkia tietojen kanssa. Siksi esikatselussa näkyi yleensä yksi sisällön sarake kahden sijasta.

WordPress 3.9 käsittelee tätä rajoitusta uudella live-widget-esikatselulla.

WordPress Live -widget-esikatselut

WordPress lisää valikkokohteen jokaiselle verkkosivustosi widget-vyöhykkeelle. Kun napsautat Lisää widget -painiketta, paneeli, joka on täynnä kaikkia käytettävissä olevia widgettejä, liukuu oikealle. Voit etsiä widgettejä myös paneelin kautta.

Kun lisäät widgetin tällä tavalla, se näkyy heti esikatselualueella.

Widgetin lisääminen Theme Customizer -sovellukseen

Widget-esikatselu toimii käytännössä hyvin. Minusta se on vihdoin tehnyt räätälöinnistä käytännön työkalun, jota käytän verkkosivuillani.

Tämä uusi ominaisuus tuotiin ytimeen nimeltä plugin Widget Customizer. Suosittelen kokeilemaan laajennusta, jos haluat hiiren esikatselun uuden widget-esikatselun toiminnasta.

TinyMCE

Avoimen lähdekoodin WYSIWYG-editori TinyMCE, joka tunnetaan muuten nimellä WordPress-visuaalinen editori, on päivitetty versioon 4.0.21.1.

Minulla ei aluksi ollut selvää, mikä oli muuttunut, koska joku visuaalinen muokkausohjelma poistaa käytöstä kirjoittamisen aikana.

Näkyvissä muokkausohjelmassa luetelluissa kuvakkeissa näyttää olevan pieni muutos. Tämä on kuvakaappaus WordPress 3.8: n visuaalisesta editorista.

TinyMCE: n vanha versio

Tämä on kuvakaappaus WordPress 3.9: n tulevan julkaisun visuaalisesta editorista.

Uusi versio TinyMCE: stä

Yläriviltä voit nähdä, että lainausmerkin jälkeen on lisätty uusi kuvake. Kun napsautat tätä uutta viivakuvaketta, voit lisätä vaakasuoran viivan sisältöön.

Aluksi ajattelin, että vaihtoehto häiriötekijöiden vapaa kirjoittaminen oli poistettu kokonaan WordPressistä. Tarkemmassa tarkastelussa häiriötekijöiden muokkauskuvake on kuitenkin yksinkertaisesti siirretty editorin oikealle reunaan. Tämä näyttää olevan käytännöllisempi paikka näyttää tämä kuvake, koska sitä ei käytetä sisällön muuttamiseen.

Koko näyttökuva Visual Editorista

Voit nähdä, että “Liitä Wordistä” -kuvake on poistettu alariviltä. Nyt voit kopioida sisältöä Wordista vain kopioimalla ja liittämällä, etkä tarvitse huolehtia siitä, että kopioidaan ei-toivottuja tyylikoodeja. Voit poistaa muotoilun kokonaan ottamalla käyttöön Liitä teksti -vaihtoehdon.

Uusien WordPress-teemojen asentaminen

WordPress on myös uudistanut uuden teeman asennusalueen. WordPress 3.8: n pääsivulla näkyi hakupalkki, jonka alla on ominaisuussuodatin hakujen tarkentamiseksi.

Vanha tapa asentaa uusia teemoja

Asiat näyttävät paljon mukavammalta WordPress 3.9: ssä.

Sen sijaan, että vain näytetään hakusivulla, hakupalkki on siirretty navigointivalikkoon ja näkyy nyt kaikilla sivuilla. Tämä on selvästi käytännöllisempi ratkaisu.

Samoin mahdollisuus ladata teema on siirretty päävalikosta ja sijoitettu kunkin sivun yläreunassa olevan “Lisää teemat” -tekstin oikealle puolelle. Uusin valikkolinkki on myös nimetty uudelleen Uusimmaksi ja äskettäin päivitetty sivu on korvattu sivulla suosituille teemoille.

Uusi tapa asentaa uusia teemoja

Ominaisuussuodatin on poistettu pääsivulta ja siirretty omalle yksilölliselle sivulle. Valinnat näytetään nyt pystysuunnassa eikä vaakasuunnassa.

WordPress-teemojen suodattaminen

Teeman asennusalueen uusi asettelu näyttää paljon paremmalta, koska ruutukuvat näkyvät etusivulla. Toivottavasti WordPress kiertää esiteltyjä malleja säännöllisesti, jotta samoja malleja ei mainosteta ympäri vuoden.

Video- ja audiosoittolistat

Galleriat ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi WordPress-käyttäjien keskuudessa. WordPress on laajentanut tätä käsitettä lisäämällä vaihtoehdon ääni- ja videotiedostojen soittolistoille.

Se toimii samalla tavalla kuin valokuvien lisääminen galleriaan. Jos lataat ääntä tai videota, näet uuden vaihtoehdon soittolistan luomiseksi.

Audio-soittolistan luominen

Kuten tavallista, WordPress antaa sinun muokata ladattujen tiedostojen otsikkoa, otsikkoa ja kuvausta. Kuvaus syötetään ääniraitoille automaattisesti vetämällä tietoja ID3-tunnisteista.

Audio-soittolistan luominen

Viimeisellä sivulla voit järjestää kappaleiden tai videoleikkeiden järjestyksen. Soittolistat voivat näyttää kappaleluettelon esittäjien nimistä ja näyttökuvista.

Audio-soittolistan muokkaaminen

Voit esikatsella uutta soittolistaa suoraan visuaalisesta muokkausohjelmasta. Olin hämmästynyt siitä, kuinka nestemäinen audiosoitin oli ja kuinka nopeasti se siirtyi raitavalintojen välillä.

Audio-soittolistan esikatselu

HTML5-galleriat ja kuvatekstit

WordPress on lisännyt Gallerian HTML-versiot ja otsikkotunnisteet. He ovat myös tehneet pieniä muokkauksia kuvatekstien käsittelytapaan.

HTML4 lisäsi aiemmin kymmenen pikseliä leveitä kuvateksteillä varustettuihin kuviin. Heillä on poisti nämä pikselit ja myös poistetut kuvatekstityylit toimittajassa.

Seuraava kuvakaappaus näyttää kuinka kuvatekstit näyttävät HTML4: llä.

Kuvatekstit HTML4: n avulla

Tämä kuvakaappaus näyttää kuinka asiat näyttävät etenevän HTML5: n avulla.

Tekstitykset HTML5: n avulla

Ja loput…

Kuten tavallista, WordPress 3.9 tuo mukanaan paljon muutoksia, jotka vaikuttavat kehittäjiin, mukaan lukien:

Voit nähdä kaikkien lisättyjen ominaisuuksien ja sovellettujen korjausten määrän lukemalla WordPress Core -blogi. Jos haluat kokeilla WordPressin uusinta versiota testiympäristössä, voit tehdä sen asentamalla WordPress Beta Tester kytkeä.

WordPress 3.9 on virallisesti saapunut. Muista päivittää manuaalisesti niille, joilla ei ole automaattista teemapäivitystä WordPress 3.9, tai vuokraamalla varmista päivitys WordPress 3.8.3: een koska se korjaa kohdasta 3.8.2 löydetyn virheen.

Kiitos,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map