Päivä WordPress-kehittäjän elämässä – freelance-kehittäjä Bill Erickson

Monet meistä, jotka rakastavat WordPressiä ja osaavat käyttää sitä, saavat toisinaan miettimään, millainen olisi olla WordPress-kehittäjä, ehkä jopa uneksivasta tulla sellaiseksi. Tässä sarjassa yritämme tarjota sinulle sisäpiirinäkökulman siitä, millainen päivä on menestyneiden WordPress-kehittäjien elämässä markkinoiden eri alueilla, mitä he tekevät päivittäin pysyäkseen onnistuneina ja mitä neuvoja heillä olisi pyrkivälle WP-kehittäjälle.


Tässä ensimmäisessä erässä, jossa katsomme päivää freelance-kehittäjän elämässä, olemme mukana Bill Erickson, freelance-kehittäjä / konsultti, jolla on ollut päivinä melko korkean profiilin asiakkaita; Yoast, Cambridgen yliopisto, muutamia mainitakseni. Kysymykset ovat otsikoita, ja Billin vastaukset seuraavat alla.

1. Mikä on ensimmäinen asia, jonka teet herättyäsi aamulla?

Kun nousen ylös, tarkistan puhelimeni varmistaakseni, ettei siellä ole mitään kiireellistä (SITE DOWN -sähköpostiviestit), mutta yritän olla työntämättä liian aikaisin. Kävelän pitkää koirani kanssa, sitten valmistelen jonkin tyyppisen aamiaisen (yleensä vain lasillisen appelsiinimehua, ellei olen todella nälkäinen), suihkutan ja valmistun. Noin klo 9.00 lähtien olen kotitoimistossani valmis pääsemään töihin.

2. Kuinka käsittelet kooderin estoa??

On todella hyödyllistä, että ryhmä kehittäjiä voi poistua ideoista, nähdä, kuinka muut rakentavat jotain ja tarkistaa koodisi. Minulla on hieno juttu joukon muiden kehittäjien kanssa, mikä on hienoa. On vaikeaa, kun työskentelet kotona itse, ja mielestäni useamman kehittäjän tulisi löytää tapoja tavoittaa muille – työskentelevätkö se yhdessä työtoimistoissa / hyytelössä, luovat Slack / HipChat-chatin vai pitävät vain yhteyttä Twitterin kautta.

Jos kyseessä on jotain erityisen vaikeaa tai mielenkiintoista, vietän ylimääräistä aikaa tutkimaan sitä ja todella ymmärtää miten ja miksi jokin toimii. Jaan sen sitten julkisesti blogissani. Minulla oli esimerkiksi projekti, jossa minun piti asettaa oletusarvot joukolle erityyppisiä sisältöjä (post meta, asetukset, termi meta). Kaivoin sitten WordPress- ja Genesis-ytimiä etsimällä kaikki asiaankuuluvat suodattimet kirjoitti siitä viestin. Olen huomannut, että jos tiedän, että jokin on julkista ja muiden näkemä, laatu on paljon parempi. Yritä kirjoittaa kaikki koodisi odottamalla, että sitä tarkastellaan ja jaetaan.

Ollakseni rehellinen, en koe kooderin estoa kovin usein. Olen varsin konservatiivinen tyyppisten projektien suhteen. Jos en ole täysin varma siitä, että pystyn toteuttamaan vaatimukset ja ylittämään asiakkaani odotukset, en ota hanketta vastaan.

Yritän tehdä projekteja mukavuusalueeni ulkopuolella noin 2-3 kuukauden välein. Minun tosiasiallinen tuntihintani (projektin hinta jaettuna vietetyllä ajalla) on yleensä melko kamala heille, mutta ne ovat hauskoja ja auttavat minua oppimaan uusia asioita. Mutta sinun on oltava varovainen tämän tyyppisten projektien suhteen, koska ne voivat pilata aikataulun ja viedä odotettua kauemmin.

3. Mitä työkaluja / ohjelmistoja et voisi saada läpi työpäiväsi ilman (muut kuin WordPress, tietysti!)?

Suoritan kaiken kehitykseni MacBook Air -laitteella Varideskin istuin- / jalustapöydälläni. Pidän todella tästä pöydästä – mielestäni seisonta auttaa minua keskittymään ja olemaan tuottavampi.

Ohjelmistopohjaisesti käytän Slackia chattiin, Freshbooksia laskutukseen ja Togglia ajan seurantaan. Laskutan kaiken projektikohtaisesti, mutta seuraan aikaa tehokkaan tuntihintani löytämiseksi ja projektien vertailemiseksi. Rakastan myös WP CLI: tä.

4. Seuraatko asetettua aikataulua päivittäin? Jos on, miltä se näyttää?

Minulla on melko asetettu aikataulu, mutta kyse on enemmän suurten työaikojen määrittämisestä. Istun yleensä istumaan lähettämään sähköpostia klo 9.00 mennessä. Tavoitteena on, että teen ne klo 10.00 mennessä. Asiat, joita ei voi tehdä 5-10 minuutissa, saavat asianmukaisen tunnisteen gmailissa (muutokset, laajuuden ulkopuolella, siirrä, tarjous) ja tallennetaan myöhempää käyttöä varten. Vaihdan sitten seisovalle työpöydälle ja työskentelen klo 10.00. Otan noin 30 minuuttia lounaalle ja saan vielä yhden 3 tunnin töiden työn klo 12: 30-3: 30. Siirryn sitten takaisin istumaan ja käsittelemään postilaatikossani jäljellä olevaa sisältöä – lainaan tarjouksia, teen muutama muutospyyntö …

Noiden suurten aikajaksojen aikana olen keskittynyt joko alkuperäiseen kehittämiseen tai muutospyyntöihin. Jos minulla on suuri sivusto siirrettäväksi, siirrän sen taustalla tekeessään muutospyyntöjä.

5. Mikä on jotain, jota teet päivittäin, ja joka auttaa sinua pitämään työn tulossa?

Tärkein asia, jonka teen työn ylläpitämiseksi, on ylittää asiakkaiden odotukset ja saada onnellisia asiakkaita. 50% työstäni on aikaisempien asiakkaiden hankkeita ja toinen 25% on aikaisempien asiakkaiden lähettämiä.

Oppimani jakaminen blogini ja koodinpätkien kautta auttaa minua kasvamaan ja rakentamaan mainetta. Osallistuminen avoimen lähdekoodin projekteihin, kuten WordPress ydin, Genesis ydin ja julkiset laajennukseni auttaa myös. Mutta arvo näissä on epäsuorampaa ja hajanaista. Jos yritän mitata sijoitetun pääoman tuottoprosenttia näissä asioissa, se on melko alhainen, mutta teen sen, koska nautin siitä.

Asiakkaiden tyytyväisyydellä on valtava sijoitetun pääoman tuottoprosentti ja se on oikein tehtävä.

(Jatkokysymys) Onko mahdollista, että voisit tarkentaa asiaa hieman Miten pidät asiakkaasi tyytyväisinä?

Yksi parhaimmista työkaluista onnellisten asiakkaiden saamiseksi on oikein tarkistaa näkymiä ennen kuin heistä tulee asiakkaitasi. Etsi yleisiä punaisia ​​lippuja: epärealistinen arvio ajasta ja kustannuksista, tarvitsee toimintoja, joita et ole kokenut toimittaessa, viestinnän epäsovitus (asiakas haluaa kaiken tapahtuvan puhelimitse, sinä kommunikoit sähköpostitse) …

Kun projekti ei suju hyvin, tarkista se ja tarkista, onko jotain mitä olet voinut tehdä estämään joko asia tai projektin hyväksyminen. Mielestäni suuri osa minusta, jolla on onnellinen asiakas, on valintapoikkeama (valitse oikeat ihmiset työskentelemään).

Toinen tapa on ylittää odotukset, ja tämä tehdään usein taustalla. Kun asiakas antaa sinulle mallin, hän odottaa rakentamasi sivuston vastaavan sitä mallia etupaneelissa. Mutta on olemassa monia tapoja toteuttaa muotoilu WordPressissä. Tavoitteenani on aina toimittaa tyylikäs ratkaisu varmistaaksemme, että sivustoa on helppo hallita riippumatta sen etuosan monimutkaisuudesta. Monet asiakkaani palaavat minuun nimenomaan tästä syystä – he ovat tehneet yhteistyötä muiden kehittäjien kanssa ja löytäneet rakentamasi verkkosivustot aina helpommaksi hallita.

6. Onko sinulla tapoja tai rituaaleja, jotka auttavat pitämään sinua maadoittuneena koko päivän?

Kotitoimiston kanssa työ- ja yksityiselämän tasapainon löytäminen voi olla vaikeaa. Yksi asia, joka todella auttaa, on vaimoni työn käyttäminen työajan määrittelemiseen. Kun hän saapuu kotiin (yleensä 4: 30-5: 30), en ole enää “töissä”. Jätän tietokoneeni toimistossa, sulje oven ja olen kotona.

7. Mitä teet päivinä, jolloin et työskentele aktiivisesti projektin parissa asiakkaalle?

Pidän melko kiireisenä, siellä on aina jotain, joka on tehtävä. Jos olen saanut päätökseen minkä tahansa sillä viikolla suunnitellun projektin alkuperäisen kehittämisen, minulla on yleensä muut projektipyynnöt muille hankkeille tai muutokset laajuuden ulkopuolella (laskutetaan erikseen). Ja kun minulla ei todellakaan ole kiireellisiä määräaikoja, laajennuksiin on aina tehty parannuksia, jotka on tehtävä ja jotka on lykätty.

8. Kuinka elämäntapa eroaa siitä, mitä odotit aloittaessasi ensimmäistä kertaa?

Minun on todella päätettävä, kuinka korkea tai matala stressi työni voi olla. Aina kun minulla on hanke, joka menee huonosti, teen post mortem selvittääkseni, millä tavoin voisin parantaa tai välttää sitä. Tähän sisältyy muutokset myyntiprosessissani (uusien tapojen löytäminen huonojen projektien poistamiseksi), muutokset sopimukseeni ja muutokset viestintäprosessiin koko projektin ajan. Freelancerina minulla on vapaus toteuttaa mitä tahansa haluamiasi projekteja, joten yritän parhaani mukaan toteuttaa vain niitä projekteja, joista nautin.

Toinen asia, jota en odottanut, on kuinka vaikeaa on lomasta. En voi katkaista mitään aikaa ilman kuukausien suunnittelua ja suurta osuutta tuloihini. Otin kaksi viikkoa lomaa kesästä käydäkseen perheessä ja matkustaa. Kuukautta ennen lähtöäni en voinut ryhtyä mihinkään työhön ja jouduin lopettamaan nykyiset projektit. Kuukauden kuluttua matkan jälkeen toin hitaasti yritystoiminnan takaisin (aloitin työn, mutta en saanut palkkaa toisesta kuukaudesta). Nämä kaksi viikkoa laskivat vuosituloni noin 20% (2,5 kuukautta ilman uusia tuloja).

Voin matkustaa kuukausia ja työskennellä 50%: n kapasiteettilla, mutta minun ei ole realistista odottaa koskaan kohtuullista 0%: n työaikaa, ellei palkkaa ketään. En todennäköisesti palkkaa ketään, koska nautin yhden freelancerin elämäntavan eduista enemmän kuin kustannuksia, mutta se on ehdottomasti jotain, joka on harkittava.

9. Milloin lopetat päivän päätteeksi katsot sinisesti valaistuja näytöjä? (Hyvinä ja huonoina päivinä.)

Yleensä noin 4: 30-5: 30 pm. Mutta kun minun on tehtävä töitä myöhässä, näyttöni ei ole sininen, koska käytän fl.ux ��

10. Tarkastellessasi portfoliosi, sinulla on ollut joitain erittäin vaikuttavia asiakkaita (Yoast, Cambridgen yliopisto), jotka teit erottamaan itsesi joukosta ja laskeutumaan enemmän korkean profiilin asiakkaita?

En tee kovin hyvää työtä kuvaamalla ainutlaatuista arvoa verkkosivustollani. Nykyinen verkkosivustoni on rakennettu, kun keskityin pienempiin hankkeisiin, ja viestin päivittäminen on yksi tavoitteistani vuodelle 2015.

Pystyin saamaan suurimman osan isoimmista asiakkaistani, koska vuokrauspäätöksen tekijä on myös kehittäjä ja tuntee työni. Julkaisemalla laajennukseni, oppaani, katkelmani ja osallistumalla suurempiin hankkeisiin olen pystynyt todistamaan arvoni teknisille päätöksentekijöille. Suurimmassa osassa muita projekteja työskentelin heidän kanssaan pienemmässä projektissa ja kun he tajusivat mitä pöytään, he käyttivät minua muihin projekteihin.

11. Mikä on yksi neuvo, jonka voisit antaa aloittavalle WordPress-kehittäjälle, joka on vasta aloittamassa?

Siellä on enemmän työtä kuin on korkealaatuisia kehittäjiä tekemään se. Mielestäni yksi parhaista tavoista kehittäjälle saada lisää liiketoimintaa on nyt osallistua hankkeisiin muiden parhaiden kehittäjien kanssa. Lahjakkuutesi tunnustetaan ja kun nämä kehittäjät saavat töitä, jotka eivät sovellu heille, he lähettävät ne haluamallasi tavalla.

Katsoin vain tilastoni. Viimeisen 200 ihmisen joukosta, jotka ottivat minut töihin, otin 13 hanketta. Se tarkoittaa, että sulken 93,5% minun tekemästäni työstä. Tämä johtuu monista syistä – osaamisen ulkopuolella, liian lyhyellä aikataululla, liian pienellä projektilla ja monilla muilla syillä. Lyön vetoa, että monilla muilla kehittäjillä olisi samanlaisia ​​tilastoja, jos he katsoisivat.

Kun en ole hyvässä kunnossa, yritän suositella ihmisiä, jotka saattavat olla. Ja paras tapa, jonka tiedän keitä suositella, on nähdä heidät toiminnassa, myötävaikuttaa seurantaan ja työskentelyyn.


Kiitos, että käytit aikaa kertoa meille päivästäsi ja työstäsi yleensä, Bill. Jos sinulla on kysymyksiä, jotka haluat lisätä luetteloon, jonkinlainen kehittäjä (teema, laajennus jne.) Tai jopa tietty kehittäjä, jonka haluat meidän haastattelevan seuraavaksi, ota meihin yhteyttä kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map