Trošak privatnosti domene SiteGround (pregled 2020.): vrijedi li to? Trebam li to?

Što je zaštita privatnosti domene SiteGround?

Nezaštićeni WHOIS podaci bez zaštite i dodatak za zaštitu privatnosti domene SiteGround

Kada registrirate naziv domene u SiteGround, postupak uključuje otkrivanje vašeg privatne podatke kao što su Tvoje ime, Adresa, E-mail, Telefonski broj, itd. na svoj Registrator domena (SiteGround u ovom slučaju). Ali također biste trebali znati da nakon završetka postupka registracije vašeg domena pomoću SiteGround-a, vaši osobni kontakt podaci gotovo su odmah dostupni široj javnosti. (putem Whois baza podataka).


Međutim, još uvijek možete spriječiti da se to događa (Ako je potrebno) pomoću značajke SiteGround zaštite privatnosti domene poznate kao Zaštita ID-a domene. Ova neobavezna dodatna usluga s naplaćenom domenom koju nudi SiteGround osigurava čuvanje svih vaših kontakt podataka Privatna i nije otkriven zajednici Javnost.

Price Cijena zaštite privatnosti domene SiteGround: vrijedi li kupiti dodatne usluge iz SiteGround-a?

Zaštita privatnosti domene SiteGround vs bez privatnosti

S cijena oko 1 USD mjesečno (12 USD godišnje) za dodatnu značajku zaštite privatnosti domene SiteGround, dobićete mir zbog registracije domene SiteGround. Međutim, cijena obnavljanja usluge privatnosti njihove domene nešto je viša jer bi vas koštala 2 USD mjesečno (24 USD godišnje).

Trebam li zaštitu zaštite privatnosti domena SiteGround?

Potpuno ovisi o tome želite li da se vaši osobni podaci učine dostupnim na web mjestu na kojem ga drugi mogu potražiti ili ne? Puno ljudi se zapravo ne trudi da odabere izbor Zaštita privatnosti domene (Zaštita ID-a domene) opcija koju nudi SiteGround jednostavno zato što možda dosad nisu razmišljali o tome. U stvari, oni možda nisu ni bili svjesni da je to ozbiljno pitanje. Međutim, već smo vas unaprijed obavijestili o ovom problemu, pa je sada na vama da odaberete najbolji izbor!

KRATAK ODGOVOR
DA je ako …
Zabrinuti ste zbog svoje privatnosti!
NO je ako …
Imate tijesan proračun i također imate mogućnost kupiti ovu dodatnu uslugu od SiteGround-a u bilo koje vrijeme.

�� Kako mogu sakriti svoje osobne podatke o svojem nazivu domene registriranom na Sitegroundu iz WHOIS baze podataka?

Korisnici SiteGround mogu zaštititi svoje osobne podatke pomoću dodatne dodatne usluge zaštite privatnosti domene Zaštita ID-a domene koristi se za zaštitu privatnosti vašeg domena registriranog uz njih.

Možete kupiti ili ovu značajku dok se prijavljujete na SiteGround tijekom kupnje vašeg imena domene i hostinga ili kasnije možete naručiti i ovu značajku. Idite na SiteGround Korisničko područje »Dodavanje usluga» Privatnost domene

Ako je vaša domena registrirana na SiteGround, u vlasništvu pojedinca, svi osobni podaci koji se odnose na vlasnika bit će skriveni. Prema tome, samo podaci koji se odnose na datum registracije / isteka imena domene bit će vidljiv.

A ako registriranu domenu SiteGround ne posjeduje pojedinac, nego Društvo, onda Organizacija polje će dobiti javno vidljiv u WHOIS podacima budući da će e-pošta, telefonski broj, adresa itd. i dalje biti skriveni.

�� Kako upravljati (uređivati ​​i zaštititi) WHOIS podacima vaše domene SiteGround?

Na ovo pitanje odgovaramo tako da ga podijelimo u dvije različite teme kako bismo jasno objasnili postupak uređivanja i zaštite privatnosti domene na SiteGround:

1. Uređivanje administrativnih podataka o vašoj domeni

Ako je naziv vaše domene registrirao SiteGround, možete urediti sve administrativne podatke s lakoćom iz stranice SiteGround Korisničko područje »Moji računi» Upravljanje (opcija se nalazi pored preferirano ime domene).

Sada možete urediti svoj podaci za kontakt domene.

Ako vaše ime domene nije registrirano od strane SiteGround-a, možete se obratiti svom registratoru domena i zatražiti WHOIS promjene podataka (ako ijedan).

2. Upravljanje podacima o privatnosti vaše domene

Kada je u pitanju .com, .neto ili bilo koji drugi generička proširenja domene najviše razine, usluga zaštite privatnosti domene mora se dodatno naručiti. Omogućivanjem ove dodatne usluge vaši će se osobni podaci u cijelosti zamijeniti podacima registrara SiteGround-a. Ovo je snažna značajka koja smanjuje neželjenu poštu, sprječava krađu identiteta i prikupljanje e-pošte.

Ako je ova značajka dostupna za proširenje vašeg domena, moći ćete vidjeti gumb nazvan Dodaj ID Protect u SiteGroundu Korisničko područje »Moji računi» Domene

Koji TLD dopuštaju značajku zaštite ID-a domene SiteGround?

Značajka Protect ID-a SiteGround može se kupiti za popularni TLD-ovi opće namjene kao što su .com, .neto, .org, .Informacije, .biz, .Ime, .cc, .televizor, .mi i tako dalje. Međutim, ova neobavezna značajka registracije domene SiteGround nije primjenjiva na sva proširenja imena domene, posebno TLD-ovi sa sjedištem u državi (ccTLDs) kao što su .nas, .Velika Britanija, co.au, .ca, .nl i tako dalje.

Zašto neka proširenja imena domena ne dopuštaju registraciju privatne domene?

Većina Proširenja domena prema državi (ccTLDs) ne dozvoljava upotrebu značajke SiteGround zaštite privatnosti domene ili zaštite ID-a domene. Svaki ccTLD ima svoje Politika registra a ne dopuštaju registracija proxy imena domene što sprečava Registar da prikazuje točne podatke. Stoga, u skladu s takvim ograničenjima, SiteGround ne pruža uslugu zaštite ID-a domene sa svim dostupnim proširenjima naziva domene.

Mogu li koristiti zaštitu web lokacije SiteGround sa domenama .uk?

Ne, Značajka zaštite domene ID-a SiteGround nije dostupna za .uk imena domena.

Zašto ne mogu vidjeti Whois podatke za moju .ca domenu registriranu u SiteGround?

Prema najnovijim CIRA politika, bilo kakve izmjene whois informacija za vašu .ca domenu vidljive su samo u određenim WHOIS lookupima registrara. Promjena detalja WHOIS-a ne može se provoditi češće nego 60 dana i zbog toga neće biti vidljivi bilo koji vaši podaci o kontaktima (na globalnim WHOIS tražilicama).

Je li značajka zaštite privatnosti domene besplatna za korisnike SiteGround koji posjeduju .it domenu?

Europska uredba o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018) nametnuo da je usluga zaštite privatnosti domene (Domain ID Protect) dostupna BESPLATNO za sve korisnike SiteGround-a koji su registrirali / prenijeli .it domenu sa / na njih.

Nadam se da je naš vodič dalje Pregled zaštite privatnosti domene SiteGround (2020): treba li vam i vrijedi li cijene? korisno vam je bilo da otkrijete treba li potražiti ovu dodatnu značajku dodavanja domene s web hostinga SiteGround ili je samo preskočite i kupite negdje kasnije. Za daljnju pomoć u vezi sa pitanjima vezanim za DomainGround, obratite se na njihovu 24 × 7 liniju za podršku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map