WordPress historie: Det gode, det dårlige og det grimme

WordPress historie: Det gode, det dårlige og det grimme

For ti år siden var WordPress bare en gaffel. Nej, ikke den slags, du ville bruge til middag. I softwareudviklernes verden er en gaffel …


… Sker, når udviklere tager en kopi af kildekoden fra en softwarepakke og starter uafhængig udvikling på den og skaber et tydeligt stykke software. Udtrykket indebærer ofte ikke kun en udviklingsgren, men en splittelse i udviklerfællesskabet, en form for skisma.”- Wikipedia.

I en alder af 18 begyndte Matt Mullenweg – programmeringssønnen til en softwareingeniør – at bruge b2 aka cafelog til at dele fotografier, han tog mens han var på en tur i Washington, DC. Bloggen? Photomatt.net, der omdirigerer til Matt’s officielle blog, Ma.tt.

Et år senere stoppede Michel Valdrighi – fyren bag b2 – med at frigive opdateringer til platformen, et skridt, der fik Mullenweg til at gaffel b2-softwaren (for at bringe den opdateret og imødekomme hans blogbehov). Åh ja, Matt bloggedes aktivt i en alder af atten, og det var det, han sagde på en blog-plet, Bloggssoftwaredilemmaet, der markerede fødselen af ​​WordPress for ti år siden:

… Min logningssoftware (hvilket betyder b2) er ikke blevet opdateret i flere måneder, og hovedudvikleren (Michel Valdrighi) er forsvundet, og jeg kan kun håbe, at han er i orden.
… Heldigvis er b2 / cafelog GPL, hvilket betyder, at jeg kunne bruge den eksisterende codebase til at oprette en gaffel, integrere alle de seje ting, som Michel ville arbejde på lige nu, hvis han bare var i nærheden …
Jeg har besluttet, at dette handlingsforløb, jeg gerne vil gå i, nu behøver jeg kun en navn. Hvad skal den gøre? Nå, det ville være dejligt at have fleksibiliteten i MovableType, parsing af TextPattern, hackbarheden af ​​b2 og let installationen af ​​Blogger.
En dag, ret?

Jeg kontaktede Matt Mullenweg via e-mail, men jeg antager, at han er virkelig travlt, eller han får bare en bazillion e-mails hver dag, så jeg klager ikke, fordi jeg aldrig har fået et svar. Haha. Men dette er historien om en dedikeret mand, og hvordan hans vision transformerede en verden af ​​webudgivelse for evigt.

Matt’s blog-softwaredilemmaindlæg fik et svar fra Mike Little, nu en WordPress specialist og et stort navn i WordPress-samfundet. Kl. 15:58 den 25. januar 2003 postede Mike:

Matt,
Hvis du er seriøs omkring forfalskning af b2, ville jeg være interesseret i at bidrage. Jeg er sikker på, at der også er en eller to andre i samfundet. Måske et indlæg til B2-forummet, der antyder en gaffel, ville være et godt udgangspunkt.

Lad os gå tilbage til vores historielektion.

Tidlige stiftere

historie-of-wordpress-mat-Mullenweg

Matt

Matt handlede om at fjerne de udfordringer, som forfatterne stod overfor, når det gjaldt webpublicering. Hans vision var at gøre webpublicering let for dig og mig.

Han prøvede forskellige blogplatforme, herunder tekstmønster og bevægelig type, før han slog sig ned på b2. Men med Michel’s forsvinden blev Matt efterladt i en dødbringende.

Han var ikke parat til at give slip på sin blog, så han besluttede at gaffel b2. Du kan også argumentere for, at han så sin mulighed lige der og greb den.

Mike var enig med ham, og sammen skubbede de WordPress fra en ren gaffel, der blev brugt af mindre end ti (10) mennesker til det mammale blogscript, det er i dag.

Dette trin gjorde Matt Mullenweg og Mike Little the tidligste stiftere af det, der nu kaldes WordPress. Jeg vil tilføje Christine Tremoulet til den liste, fordi WordPress-branding var hendes idé. Så ja, Matt og Mike havde grundarbejdet dækket, men uden Christine ville WordPress ikke have det navn, vi kender og elsker i dag.

WordPress-tidslinje

Den 1. april 2003 oprettede Matt en b2-gaffel og lagrede den samme på Sourceforge<.

wordpress-gaffel-wpexplorer

WordPress Fork

Herfra fokuserede Matt på at standardisere koden og HTML semantik. Husk, at hans overordnede mål var at gøre platformen enkel for den gennemsnitlige Joe uden PHP eller MySQL færdigheder.

Derfor foretog Matt semantiske ændringer af index.php, som er den fil, der indlæser din blogs startside.

Han sigtede mod XHTML streng overholdelse, hvilket giver WordPress-websteder muligheden for at indlæse forholdsvis godt på forskellige browsere og enheder. Hvad det betyder, at han eliminerede et par overflødige tags og fik et par kendte B2-problemer rettet.

Hvor var Michel hele denne tid? Ingen ved.

Tre uger senere, Mike genopfyldte filer i b2-gaffelen for at rette manglende filer. Dette blev Mike’s første engagement, som også fulgte med uddragsfunktionen, der giver WP-brugere mulighed for at tilføje tilpassede resume i RSS-feeds blandt andre steder. På samme tid introducerede Matt sin første funktion, WP-Texturize, der gjorde teksten “… mere typografisk korrekt” ifølge Siobahn McKeown.

I samme måned lancerede Matt WordPress.org, der havde supportfora, skematisk dokumentation og en udviklingsblog. På hjemmesiden var der denne tagline:

“WordPress er en semantisk personlig publiceringsplatform med fokus på æstetik, webstandarder og brugervenlighed.”

Dette var Matt’s vision, og snart blev WordPress.org et stadigt voksende WordPress-samfund.

Hjemmesiden gjorde det lettere for brugerne at blive involveret. Det gjorde aldrig noget, de fleste, der prøvede WordPress, syntes det var spændende og fandt måder og engagerede sig. Samfundet voksede hurtigt, og det bestod af bloggere, udviklere og ikke-udviklere.

Supportfora voksede i popularitet i dag. Alligevel var de ikke nok, så der var behov for at oprette officiel WordPress-dokumentation. Dette ville ske syv måneder senere i december 2003, hvor WordPress Wiki blev født ud af nødvendighed.

Mediawiki-Logo-wpexplorer

MediaWiki

Wiki’en voksede hurtigt ud fra supportforaene, fordi “… det føltes som en meget mere uformel og freeform måde at oprette dokumenter på.”

Wiki’en var bygget på MediaWiki, det samme script bag enorme projekter som Wikipedia. Senere blev WordPress Wiki døbt “Codex“, Et udtryk, der blev foreslået af Monkinetic i et WordPress-chatrum.

Det var ikke slutningen på det, Matt og Mike ville gøre over hundrede forpligtelser til WordPress. Dette betyder, at WordPress-depotet på Sourceforge fortsat vokser, og med væksten kom nye funktioner såsom ændringer i administrationspanelet, forbedringer af installationsprocessen, Mike’s b2links-hack og WordPress ‘branding.

Mike og Matt var især ivrige efter at skabe en let installationsproces, som WordPress er berømt for. Michel’s b2 involverede en kompliceret installations- og konfigurationsproces, fordi han ifølge ham stadig lærte PHP, da han udviklede b2. Med andre ord, Matt’s og Mike’s tidlige arbejde involverede en masse refactoring af Michel’s kode og lavelse af finjusteringer.

Få uger efter at Matt meddelte, at han ville gaffel b2, havde b2 flere andre gafler, inklusive b2evolution, som var gaffel af Francois Planque, en udvikler fra Frankrig, og b2 ++, som blev gaffet af Donncha O Caoimh fra Irland, der var opsat på at udvikle et templeringssystem, der ville adskille kode fra præsentation. Dette ville gøre det lettere for brugerne at ændre designet på deres websteder. Matt følte, at Donncha’s templeringssystem var “så smertefuldt”, at han ikke ønsker at udsætte det for nogen, så WordPress ‘templeringssystem blev ikke implementeret før i 2005.

Wordpress-knapper-wpexplorer

WordPress

Med forskellige gafler, der dukker op overalt, gjorde Michel’s beslutning WordPress til den officielle gren af ​​b2. Det var den 23. maj 2003. Fire dage senere den 27. maj 2003, WordPress 0.7, den første version af WordPress blev frigivet.

Mens det meste af den underliggende kode var b2’er, blev brugerne behandlet med nye funktioner inklusive den berømte WordPress Links Manager, som gav bloggere muligheden for at oprette blogruller.

Frigivelsen af ​​WordPress 0.7 gav anledning til væksten af ​​WordPress-brugerbase. Den 29. maj 2003 inviterede Matt Donncha til at fusionere b2 ++ med WordPress. Donncha var glad for at gå sammen og hævede antallet af udviklere til tre. På den anden side var Francois ikke så begejstret, og han følte, at WordPress var “… for meget arbejde til for lidt fordel.”

Matt er en skarp forsker, så han besøgte b2-fora for at forstå, hvad bloggere og webudviklere ønskede. Da WordPress 0.71 blev frigivet en måned efter WordPress 0.7, havde den nye funktioner designet til at tilfredsstille bloggere og udviklere.

Disse forbedringer inkluderede opgraderinger til adminpanelet og opdateringsprocessen sammen med forbedringer af Links Manager. WordPress 0.7-fejl og sikkerhedsproblemer blev løst, og OPML-importfunktionaliteten blev introduceret.

Samme år (2003), Alex King og Dougal Campbell sprang på WordPress-båndtvungen. Dougal begik sin første forpligtelse i september. Han forbedrede RSS-funktionaliteten ved hjælp af en HTTP 304 Response for at reducere serverbelastningen igen, hvilket gør WordPress hurtigere. Alex blev en medvirkende udvikler i august 2003, men hans forslag til at omringe indhold med HTML-tags blev aldrig brugt, da de blev erstattet af pluginsystemet.

den-store-omdøbning-of-wordpress-wpexplorer

The Great Rename – Muppets Edition

Sent i 2003 begyndte Matt at omdøbe “b2” -filer til “wp-” i en proces, som Alex King kaldte Den store omdøbning. Denne ‘store omdøbning’ forårsagede en række uoverensstemmelsesproblemer, men det var vigtigt for WordPress ‘fremtid. Matt konsoliderede også de fleste af filerne i wp-admin og wp-inkluderer mapper.

Da 2003 var ved at afslutte, Ryan Boren blev medlem af samfundet. Han var tidligere bidragyder til open source-projekter såsom Linux-kerne og Gnome. Hans bidrag til WordPress førte til udviklingen af ​​pluginsystemet. Matt var den første til at oprette et “nyttigt” plugin – blogtimes-pluginet – som genererede en rapport, der viste, hvornår indlæg blev oprettet. Tidligere havde han udviklet Hej Dolly plugin for at demonstrere, hvordan plugins kunne bruges.

Se Matt Mullenwegs andre plugins her.

I maj 2004, et år efter den første udgivelse, men nu med et aktivt og voksende samfund, frigav udviklerne WordPress 1.2, der så introduktionen af ​​større forbedringer.

Og takket være et drastisk licensbevægelse fra Six Apart, virksomheden bag Movable Type, skød WordPress-downloads skud fra 8.000 i april til 19.000 i maj.

Temasystemet, som vi er meget glad for i dag, blev frigivet i 2005 sammen med statiske sider. Dette blev samlet i WordPress 1.5 alias Strayhorn. En ny backend UI (brugergrænseflade), vedvarende cache-funktionalitet og nye brugerroller blev senere introduceret i WordPress 2.0 (Duke) samme år. Jeg vil lægge det derude bare så du ved det, alle WordPress-versioner er opkaldt efter Jazz-legender.

2006 var ikke så begivenhedsrig som de foregående år udviklingsmæssigt, og der blev ikke udgivet nye versioner. Men investorer begyndte at tage Matt alvorligt, så i 2006 så de første finansieringspartnere tilmelde sig WordPress-teamet. De millioner af dollars, de indbragte, holdt virksomheden flydende, og mere finansiering kom i 2008 på et tidspunkt, hvor WordPress kun havde atten ansatte.

Ti år efter den første version blev frigivet, har WordPress mere end 200 ansatte og over tyve tusinde bidragydende udviklere over hele verden.

Hvad er der mere? WordPress har mere end 60 (60) millioner websteder, hvilket er omkring atten procent (18%) af nettet. Dette antal vokser med hundrede tusind (100.000) sider hver dag. Platformen udvikler sig altid, og den 12. december 2013 blev Automattic frigivet WordPress 3.8. Har du opdateret din platform endnu?

Statistikker: Forbes

Matt’s WordPress Awards

wordpress-matt-Mullenweg-awards

Matt – en kenderen af ​​jazzmusik – har modtaget mange priser. I 2007 blev han udnævnt til den sekstende vigtigste person på Internettet af PC World. I 2008 blev han tildelt Information Technology Innovator Award af Temple University Fox School of Business Management. I 2009 blev han udnævnt til ære for University Philosophical Society. Samme år blev han tildelt Overall Best Open Source CMS Award for sit arbejde med WordPress.

Så fortsatte priserne lige og sent i 2012, Matt nåede det til 2012 Forbes ’30 under 30 i medier liste. Derudover er Matt en velkendt tilhænger af flere filantropiske organisationer som Free Software Foundation, Innocence Project, Electronic Frontier Foundation og Archive.org.

Jeg kunne fortsætte og fortsætte med WordPress og Matt, men det ville helt kræve et helt indlæg. Så dette her markerer afslutningen på vores historielektion i dag. Skal vi se på det gode, det dårlige og det grimme af WordPress?

Den gode

Brugervenlighed

Det er let at installere, konfigurere (eller mangel derpå) og bruge WordPress. Du kan hurtigt tilføje nye indlæg, sider, billeder osv. Uden problemer.

Dette betyder, at du kan koncentrere dig om vigtige problemer, da der kræves lidt kræfter og tid til at formatere og designe dit websted.

Fleksibilitet og tilgængelighed

wordpress-wpexplorer

WordPress er fleksibelt

Da WordPress er browserbaseret, kan du logge ind på dit WP-websted hvor som helst i verden, forudsat at du har en internetforbindelse.

Med introduktionen af ​​WordPress til mobil kan du endda logge ind og redigere dit websted fra en mobilenhed.

WordPress er SEO venligt

Søgemaskinspiders har et blødt sted for WordPress, da koden er enkel og ren, hvilket gør det let for søgemaskiner at gennemgå og indeksere dit indhold. Derudover kan du optimere dit websted med nøgleord, meta i hovedafsnittet, tags og SEO-plugins som f.eks WordPress SEO af Yoast.

Ingen FTP-klienter eller HTML-redigering kræves

Du har ikke brug for HTML-viden for at oprette eller redigere indlæg og sider. Det hele er træk og slip nu. Derudover kan du uploade filer til dit WordPress-sted uden FTP-software. Det er en leg at skabe med WordPress.

En klar-til-gå-blog

WordPress blev oprindeligt bygget som en blogging-platform, hvilket betyder, at når du først installerer det, behøver du ikke en separat blogsoftware. Med WordPress kan du oprette en blog, et websted eller en sammenlægning af de to.

The Bad & The Ugly

Sikkerhed smuthuller

PHP er modtagelige for adskillige sikkerhedsproblemer og fejl. Dette er grunden til, at WordPress frigiver regelmæssige opdateringer; hvorfor det er vigtigt at holde din WordPress-platform altid opdateret. Uden disse opdateringer kunne dit websted blive hacket, og du ville græde forkert. Haha. Bare opdater din WordPress-platform, og hvis du virkelig ønsker at være sikker, skal du investere i et godt backup-system som VaultPress eller tænke på en sikkerhedstjeneste som Sucuri.

Ændring af skabeloner kræver kendskab til PHP

php = elefant i rummet

php = elefant i rummet

Desværre er der ændringer, som du ikke kan implementere ved hjælp af plugins, uanset hvad du prøver. Disse ændringer kræver, at du redigerer skabelonfilerne til dit WordPress-tema.

Det eneste problem er, at du har brug for en acceptabel viden om PHP, eller du vil bryde noget.

Plugins Inkompatibilitet

Når en ny version af WordPress frigives, tager forfattere tid på at opdatere deres plugins, hvilket resulterer i problemer med inkompatibilitet. Dette kan føre til funktionalitetsproblemer, især hvis du er afhængig af et plugin (eller plugins) til at køre vigtige processer på dit WordPress-sted.

Historie om WordPress-ressourcer

Hvis du gerne vil læse mere om WordPress ‘historie, skal du tjekke den officielle e-bog: Om Forking WordPress, Forks in General, Early WordPress og Community [Kapitel III]


En historielektion går godt sammen med en diskussion, så spred ordet og lad en kommentar stå i afsnittet nedenfor for at fortsætte samtalen. I mellemtiden vil jeg tjekke, om Matt fik min e-mail til vores næste historielektion ��

God ferie!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map