En dag i en WordPress-udviklers liv – Freelance-udvikler Bill Erickson

Mange af os, der elsker WordPress, og ved, hvordan man bruger det, fanger os nogle gange og undrer os over, hvordan det ville være at være WordPress-udvikler, måske endda drømme om at blive en. I denne serie vil vi forsøge at tilbyde dig et insiders perspektiv på, hvad en dag i succesrige WordPress-udviklere i forskellige områder på markedet er, hvad de gør på daglig basis for at forblive vellykket, og hvilke råd de ville have til en håbefuld WP-udvikler.


I denne første rate, hvor vi ser på en dag i en freelanceudvikler, er vi sammen med Bill Erickson, en Freelance-udvikler / konsulent, der har haft nogle ret profilerede klienter i sin tid; Yoast, University of Cambridge, for at nævne nogle få. Spørgsmålene er overskrifterne, og Bills svar følger nedenfor.

1. Hvad er den første ting, du gør, når du vågner op om morgenen?

Når jeg står op, tjekker jeg min telefon for at sikre mig, at der ikke er noget presserende (SITE NED-e-mails), men prøver ikke at blive draget ind i arbejdet for tidligt. Jeg tager en lang tur med min hund og forbereder derefter en slags morgenmad (som regel bare et glas appelsinsaft, medmindre jeg er virkelig sulten), bruser og gør mig klar. Omkring 09:00 er jeg på mit hjemmekontor klar til at komme på arbejde.

2. Hvordan håndterer du koders blok?

Det er virkelig nyttigt at have en gruppe udviklere til at afvise ideer fra, se hvordan andre vil bygge noget og gennemgå din kode. Jeg har en Slack-chat med en masse andre udviklere, hvilket er fantastisk. Det er svært, når du selv arbejder hjemme, og jeg synes, flere udviklere bør finde måder at nå ud til andre på – om det arbejder sammen på et coworking-kontor / gelé, skaber en Slack / HipChat-chat eller blot holder kontakten via Twitter.

Hvis det er noget særligt vanskeligt eller interessant, bruger jeg ekstra tid på at undersøge det og virkelig forstå, hvordan og hvorfor noget fungerer. Derefter deler jeg det offentligt på min blog. For eksempel havde jeg et projekt, hvor jeg havde brug for at indstille standardværdier for en masse forskellige typer indhold (post meta, indstillinger, term meta). Jeg gravede gennem WordPress og Genesis kernen og fandt derefter alle de relevante filtre skrev et indlæg om det. Jeg har fundet ud af, at hvis jeg ved, at noget vil være offentligt og set af andre, er kvaliteten meget bedre. Prøv at skrive al din kode med forventning om, at den bliver vist og delt.

For at være ærlig oplever jeg ikke koders blok meget ofte. Jeg er ret konservativ med de typer projekter, jeg tager på. Hvis jeg ikke er 100% sikker på, at jeg kan leve op til kravene og overstige min kundes forventninger, tager jeg ikke på projektet.

Jeg prøver at lave projekter uden for min komfortzone hver 2-3 måned. Min effektive timepris (projektpris divideret med brugt tid) er normalt ret forfærdelig for dem, men de er sjove og hjælper mig med at lære nye ting. Men du skal være forsigtig med disse typer projekter, da de kan ødelægge din tidsplan og tager meget længere tid end forventet.

3. Hvilke værktøjer / software kunne du ikke få gennem din arbejdsdag uden (bortset fra WordPress selvfølgelig!)?

Jeg gør al min udvikling på en MacBook Air med mit Varidesk sidde / stå skrivebord. Jeg kan virkelig godt lide dette skrivebord – Jeg synes, at stående hjælper mig med at fokusere og være mere produktive.

Softwaremæssigt bruger jeg Slack til chat, Freshbooks til fakturering og Toggl til tidssporing. Jeg fakturerer alt pr. Projekt, men holder styr på tid til at finde min effektive timepris og sammenligne projekter. Jeg elsker også WP CLI.

4. Følger du en fast plan hver dag? I bekræftende fald hvordan ser det ud?

Jeg har en ret fast tidsplan, men det handler mere om at definere store tidsperioder for arbejde. Jeg vil normalt sætte mig ned for at sende e-mails omkring kl. 9, med målet at være kl. 10. Ting, der ikke kan gøres på 5-10 minutter, får et passende mærke i gmail (ændringer, uden for rækkevidde, migrering, citat) og gemmes til senere. Derefter skifter jeg til stående skrivebord og arbejder fra kl. Jeg tager cirka 30 minutter til frokost og får en yderligere 3 timers arbejdsblok udført fra 12: 30-3: 30. Derefter skifter jeg tilbage til at sidde og arbejde gennem det, der er tilbage i min indbakke – forberede tilbud, lave et par ændringsanmodninger …

I løbet af de store tidsblokke er jeg enten fokuseret på den første udvikling eller ændringsanmodninger. Hvis jeg har et stort sted at migrere, migrerer jeg det i baggrunden, mens jeg udfører ændringsanmodninger.

5. Hvad er noget, du gør dagligt, der hjælper dig med at fortsætte med at komme ind?

Den vigtigste ting jeg gør for at holde arbejdet kommer ind er at overgå kundens forventninger og have glade klienter. 50% af mit arbejde er projekter fra tidligere klienter, og yderligere 25% er henvisninger fra tidligere klienter.

Deling af hvad jeg lærer gennem min blog og kodestykker hjælper mig med at vokse og opbygge et omdømme. Bidrag til open source-projekter som WordPress-kerne, Genesis-kerne og mine offentlige plugins hjælper også. Men værdien i disse er mere indirekte og diffuse. Hvis jeg prøver at måle ROI på disse ting, er det ret lavt, men jeg gør det, fordi jeg nyder det.

At holde klienter glade har en enorm ROI og er den rigtige ting at gøre.

(Opfølgningsspørgsmål) Er det muligt, at du kunne uddybe lidt hvordan du holder dine kunder glade?

Et af de bedste værktøjer til at have glade klienter er korrekt at få vist mulighederne, før de bliver din klient. Kig efter almindelige røde flag: urealistisk estimering af tid og omkostninger, behov for funktionalitet, som du ikke har oplevet med levering, kommunikationsmatch (klient vil have alt gjort telefonisk, du kommunikerer via e-mail) …

Når et projekt ikke går godt, skal du gennemgå det og se, om der er noget, du kunne have gjort for at forhindre enten problemet eller acceptere projektet i første omgang. Jeg tror, ​​at en stor del af mig, der har glade klienter, er valgbias (vælg de rigtige mennesker at arbejde med).

En anden måde er at overgå forventningerne, og det gøres ofte i backend. Når en klient giver dig et design, forventer hun, at det websted, du bygger, passer til det design på fronten. Men der er masser af måder at implementere et design i WordPress. Mit mål er altid at levere en elegant løsning for at sikre, at webstedet er let at administrere uanset frontendens kompleksitet. Mange af mine klienter kommer specifikt tilbage til mig af denne grund – de har samarbejdet med andre udviklere og finder altid de websteder, jeg bygger, for at være lettere at administrere.

6. Har du nogen vaner eller ritualer, der hjælper med at holde dig forankret hele dagen?

Med et hjemmekontor kan det være vanskeligt at finde en balance mellem arbejde og liv. En ting, der virkelig hjælper, er at bruge min kones job til at definere min arbejdstid. Når hun kommer hjem (normalt 4: 30-5: 30) er jeg ikke længere “på arbejde”. Jeg forlader min computer på kontoret, lukker døren, og jeg er hjemme.

7. Hvad gør du på dage, hvor du ikke aktivt arbejder på et projekt for en klient?

Jeg forbliver temmelig travlt, der er normalt altid noget, der skal gøres. Hvis jeg er færdig med den første udvikling af de projekter, jeg har planlagt den uge, har jeg normalt ændringsanmodninger til andre projekter eller uden for rækkeviddeændringer (faktureret separat). Og når jeg virkelig ikke har presserende frister, er der altid forbedringer af mine plugins, der skal laves og er blevet fratrukket.

8. Hvordan adskiller livsstilen sig fra, hvad du forventede, da du først startede?

Det er virkelig op til mig at bestemme, hvor højt eller lavt stress mit arbejde kan være. Hver gang jeg har et projekt, der går dårligt, foretager jeg en post mortem for at afgøre, hvilke måder jeg kunne have forbedret eller undgået. Dette inkluderer ændringer i min salgsproces (at finde nye måder at eliminere dårlige projekter), ændringer i min kontrakt og ændringer i min kommunikationsproces gennem hele projektet. Som freelancer har jeg friheden til at påtage mig hvilke projekter jeg kan lide, så jeg prøver mit bedste for kun at tage på projekter, jeg vil nyde.

Den anden ting, som jeg ikke forventede, er, hvor svært det er at tage en ferie. Jeg kan ikke afbryde forbindelsen i nogen tid uden måneders planlægning og et stort hit på min indkomst. Jeg tog to uger fri denne sommer for at besøge familie og rejse. Måneden før jeg rejste kunne jeg ikke påtage mig noget arbejde og måtte afvikle eksisterende projekter. Måneden efter rejsen bragte jeg langsomt min virksomhed op igen (startede arbejde, men fik ikke betalt for en anden måned). Disse to uger fri mindskede min årlige indtjening med ca. 20% (2,5 måneder uden ny indkomst).

Jeg kan rejse i måneder og arbejde med 50% kapacitet, men det er ikke realistisk for mig at nogensinde forvente en rimelig periode på 0% arbejde, medmindre jeg ansætter nogen. Jeg ansætter sandsynligvis ingen, da jeg nyder fordelene ved den enkelte freelancer-livsstil mere end omkostningerne, men det er bestemt noget, der skal overvejes.

9. Hvornår stopper du med at kigge på blåbelyste skærme i slutningen af ​​dagen? (På gode dage og dårlige dage.)

Normalt ca. 4: 30-5: 30 pm. Men når jeg skal arbejde sent, er min skærm ikke tændt, da jeg bruger strøm ��

10. Når du kigger gennem din portefølje, har du haft nogle meget imponerende klienter (Yoast, University of Cambridge), hvad gjorde du for at skelne dig selv fra mængden og lande flere højprofilerede klienter?

Jeg gør ikke et meget godt stykke arbejde med at beskrive min unikke værdi gennem mit websted. Min nuværende hjemmeside blev bygget, da jeg fokuserede på mindre projekter, og opdatering af min besked er et af mine mål for 2015.

Jeg var i stand til at få de fleste af mine større kunder, fordi den person, der træffer ansættelsesbeslutningen, også er en udvikler og er bekendt med mit arbejde. Ved at frigive mine plugins, tutorials, uddrag og bidrage til større projekter har jeg været i stand til at bevise min værdi for tekniske beslutningstagere. I de fleste af de andre projekter arbejdede jeg med dem på et mindre projekt, og når de først var klar over, hvad jeg bragte til bordet, brugte de mig til andre projekter.

11. Hvad er et råd, du vil give til en håbende WordPress-udvikler lige ved at starte?

Der er mere arbejde derude end der er udviklere af høj kvalitet til at gøre det. Efter min mening er en af ​​de bedste måder for en udvikler at få mere forretning nu at bidrage til projekter med andre topudviklere. Dine talenter genkendes, og når disse udviklere modtager arbejde, der ikke passer godt til dem, sender de det på din måde.

Jeg kiggede lige på min statistik. Af de sidste 200 personer, der kontaktede mig for at arbejde, tog jeg 13 projekter på. Det betyder, at jeg afviser 93,5% af det arbejde, der kommer min vej. Dette er af forskellige årsager – uden for mit færdighedsæt, for kort tidslinje, for lille til et projekt og mange andre grunde. Jeg ved, at mange andre udviklere ville have lignende statistikker, hvis de så ud.

Når jeg ikke passer godt, prøver jeg at anbefale folk, der måske er det. Og den bedste måde jeg ved, hvem jeg skal anbefale, er ved at se dem i aktion, bidrage til projekter, jeg følger og arbejder med.


Tak for at du tog dig tid til at fortælle os om din dag og arbejde generelt, Bill. Hvis der er spørgsmål, du gerne vil tilføje til listen, en slags udvikler (tema, plugin osv.) Eller endda en bestemt udvikler, du gerne vil have os til at interviewe næste gang, så fortæl os det i kommentarerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map