WPExplorer Ingyenes témadokumentációs és használati útmutató

A következő üzenet ismerteti az egyik ingyenes WordPress-téma létrehozásának és használatának lépéseit. Ez a bejegyzés bizonyos funkciókról szól, amelyek esetleg nem érhetők el minden témában, ezért kérjük, olvassa el figyelmesen. Ha bármilyen kérdés merül fel, nyugodtan küldjön be egy hibajelentést a Githubon.


Fontos megjegyzés kezdőknek: Az alábbi útmutató feltételezi, hogy tudja, hogyan kell használni a natív WordPress funkciókat. Ha még nem ismeri a WordPress programot, érdemes lehet megnéznie a WordPress videó útmutatókat, amelyek sok alapvető WordPress funkciót ismertetnek.

Téma telepítése

A telepítés nagyon egyszerű. Lépjen a Megjelenés-> Témák elemre, kattintson az „Új hozzáadása” elemre, és válassza ki a korábban letöltött ZIP fájlt. Ezt úgy kell nevezni, mint a wpex-elegant.zip, ahol az „elegáns” a téma neve.

install-téma

Honlap beállítása

Az alábbiakban bemutatjuk a kezdőlap beállításának lépéseit. A következő lehetőségek attól függnek, hogy a témája támogatja-e a különféle szolgáltatásokat. Például, ha blogszemélyes témát használ, akkor csak az 1. lépést kell ellenőriznie, ha azonban üzleti témát, például az Elegáns WordPress témát használ, akkor az első lépésein kívül minden lépést meg kell néznie. a témához kapcsolódóan olvassa el figyelmesen!

1. Blog téma

Ha blog témát használ, akkor nem kell tennie semmit, a kezdőlapon alapértelmezés szerint a legfrissebb hozzászólásokat kell megjeleníteni.

2 .Vállalkozás / Portfólió / Egyéb téma

Ha a használt téma nem egy szabványos blogcím, akkor a kezdőlap beállításához csupán egy új oldalt kell létrehoznia, és kiválasztania a kezdőlap-sablont. Ezután lépjen a Beállítások-> Olvasás menüpontra, és állítsa ezt az oldalt „Kezdőlap” lehetőségre.

Honlapsablon

A WordPress olvasási beállításai

3. Csúszka

Ha az Ön által használt téma támogatást nyújt a csúszkához a honlapon (tudni fogja, mert láthatja a bemutatón), akkor nem kell telepítenie harmadik fél beépülő moduljait, vagy bármi bonyolult dolgot tennie annak beállításához. A téma tartalmaz egy „Diák” nevű egyéni hozzászólástípust, és csakúgy, mint a szokásos hozzászólásokhoz fogja hozzáadni őket, és minden hozzászólás csúszik a csúszkában..

Fontos: Ha a diákat helyesen adta hozzá, és nem látja azokat a honlapon, ez általában 2 dolog közül egyet jelent. Először is, nem állította be megfelelően a honlapot, amint azt fentebb említettük. Másodszor, egy javascript ütközés van a webhelyén, deaktiváljon minden aktív plugint, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egyik sem okozza a problémát.

Honlap csúszka

Honlap Slider Post

4. Otthoni szolgáltatások

Néhány ingyenes témánk tartalmaz egy „Otthoni szolgáltatások” elnevezésű egyedi postatípust. Ez az egyéni üzenet típus hozzá lett adva, hogy megkönnyítse a „szolgáltatások” felvételét a honlapjára. Láthat egy példát az Elegáns WordPress téma bemutatóján. A Otthoni szolgáltatások a csúszka alatti ikonok és szöveg, lásd az alábbi képernyőképet:

Honlap funkciók WordPress

A honlap funkcióinak hozzáadása nagyon egyszerű.

Blog oldal beállítása

Ha üzleti témát használ, ahol a blog lehet egy külön oldalon (nem a kezdőlapon), akkor ez nagyon egyszerűen beállítható! Egyszerűen hozzon létre egy új oldalt (nevezze el, amit akar), majd lépjen a Beállítások-> Olvasás lehetőségre, és határozza meg ezt az oldalt a „hozzászólások oldal” lehetőségként..

Blog oldal

Portfólió beállítása

Ha a használt téma magában foglalja a portfólió egyedi postai típusát, akkor kövesse az alábbi lépéseket a portfólióelemek hozzáadásához, valamint a portfóliólap létrehozásához.

Elemek hozzáadása

Elemek hozzáadása rendkívül egyszerű. A portfólióbejegyzések alapvetően úgy működnek, mint a szokásos üzenetek. Hozza létre bejegyzését, add hozzá a tartalmat, állítsa be a kiemelt képet … stb. Miután közzétett egy elemet, megjelenik a kezdőlapsablonon, a portfólióoldalon és a portfólió archívumán.

Kiemelt kép: Ne felejtsd el beállítani a kiemelt képet! Egyes témák attól függnek, és ha a kiemelt kép nincs beállítva, akkor lehet, hogy nem jelenít meg semmit.

WordPress portfólió

Portfóliólap létrehozása

A Portfólió oldal nagyon könnyen beállítható. Csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy új oldalt és kiválasztja a „Portfólió” sablont.

Portfóliósablon

A hozzászólások újbóli megrendelése

Gyakran kérdeznek tőlem, hogyan rendelje el a hozzászólásait a WordPress-ben. Alapértelmezés szerint egy új bejegyzés közzétételekor (függetlenül attól, hogy standard, portfólió vagy funkciós bejegyzés) jelenik meg a webhelyén a közzététel sorrendjében. Ha meg szeretné változtatni az alapértelmezett sorrendet, kérjük, tekintse meg a következő üzenetet a Bejegyzések újrarendelése a WordPress-ben részben.

Mintaadatok importálása (csak prémium verzió)

Bizonyos témák prémium áron megvásárolhatók a Creative Market oldalon (a témaoldalon megjelenik egy feljegyzés, amely szerint a prémium verzió elérhető a téma részleteiben), és ezek a témák tartalmaznak egy .xml minta adatfájlt, amelyet importálhat az élő demonstráció mint mintát, amivel kezdem.

A mintaadatok importálásához menjen az Eszközök-> Importálás menüpontra, kattintson a „WordPress” elemre, és kövesse az utasításokat!

WordPress importálás

A téma színének megváltoztatása (csak prémium verzió)

Ha megvásárolta a téma prémium verzióját, akkor hozzáférhet a színbeállításokhoz, így könnyen megváltoztathatja a téma kialakítását. Egyszerűen lépjen a Megjelenés-> Testreszabás menübe, és keresse meg a „Stílus” fület a téma testreszabóban. Itt színes választógépekkel módosíthatja a dizájnt. Hurrá!

WordPress Theme Customizer

Hibabejelentés és támogatás

Témáink naprakész és hibamentes fenntartása nagyon fontos számunkra. Létrehoztuk a Github tárolókat ingyenes témáinkhoz, ahol jelentést tehetünk egy problémáról. Amint megkapjuk a jelentéseket, ha valójában hiba van a témában (nem a felhasználói hiba), a frissített témával válaszolunk.

Fontos: A hibajelentési rendszerünk nem támogatást keres (témahasználati kérdések vagy segítség a módosításokkal kapcsolatban). Minden ingyenes témánk kizárólag a natív WordPress funkciókat használja, így Önnek képesnek kell lennie arra, hogy további útmutatások nélkül használhassa azokat. Ha hibája van, ez egy másik történet, és tudni akarjuk, hogy kijavítsuk!

Támogatást nyújtunk a „prémium” felhasználók számára. Ha elérhető egy prémium verzió, akkor vásárolhat további segítséget, ha nem biztos abban, hogyan kell használni a témát, vagy ha olyan hibája van, amely azonnali figyelmet igényel. A támogatás azonban nem tartalmazza az ingyenes testreszabási szolgáltatásokat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map