WebHostingHub privatni WHOIS vodič

Veliki broj posjetitelja možda želi provjeriti vlasnika web stranice koju posjećuju. Primarni razlog za to je što potencijalni kupci žele znati hoće li moći primiti artikl ili dva koji planiraju kupiti. To je zbog toga što postoji puno lažnih poslovnih web stranica koja obećavaju brzu i pouzdanu dostavu, ali ponekad neki kupci ostanu bez tjedna ili dva kasnije. To se još više pogoršava kada nema odgovora na žalbe o dostavi pošiljaka koje su poslali kupci. Ovi problemi otežavaju uspješno funkcioniranje zakonitih web stranica.


Registriranje domena web stranice 

Ono što većina potencijalnih kupaca i posjetitelja web stranica ne zna jest da se domene poslovnih web stranica strogo moraju registrirati. Vlada je tražila od vlasnika poslovnih web mjesta da registriraju svoje web stranice kao da se radi o tvrtkama koje se bave zidarstvom. Razlog za to je taj
Prilikom registracije vlasnik web stranice morat će navesti neke osnovne osobne podatke kao što su:

 •  Ime
 •  Podaci za kontakt
 •  Kućna adresa 

Nažalost, neki od osobnih podataka potrebnih od novog vlasnika web stranice mogu se prikazati javno. To se smatra potencijalno opasnim za vlasnika web mjesta zbog visoke učestalosti krađe identiteta. Krađa identiteta jedan je od najtežih problema za vlasnika web mjesta jer zlonamerni pojedinci mogu te podatke koristiti za izradu druge poslovne web stranice u svrhu prevare potencijalnih kupaca podataka o njihovim kreditnim karticama. Tu se pojavljuju regulatori poslovnih web stranica, jer otkrivaju poslovne web stranice koje su uredno registrirane u svojoj državi i one koje nisu.

Regulatori poslovnih web stranica 

Regulatori web stranica, poput Međunarodne korporacije za dodijeljena imena i brojeve (ICANN), sada od vlasnika web stranica zahtijevaju da registriraju svoje domene kako bi bile uključene u Whois bazu podataka. Svrha ovoga je omogućiti potencijalnim kupcima da utvrde čitljivost web stranice jer sada mogu lako komunicirati s vlasnikom web stranice zbog potencijalnih problema. 

Vlasnici web stranica mogu registrirati svoje poslovne web stranice u svom stambenom području ako imaju prebivalište kod kuće, na virtualoperacijskom području ili na području gdje imaju stvarnu prodavaonicu cigle i maltera. Icann zahtijeva od vlasnika web stranice da navede četiri najvažnija informacijska polja kao što su:

 •  Ime podnositelja registracije
 •  Poštanska adresa
 •  Email adresa
 • Broj telefona

Što je tko? 

Whois protokol upita koristi se za dobivanje osnovnih informacija o web stranici i njenom registriranom vlasniku. To se lako postiže korištenjem besplatnih pretraživača Whois Lookup, kao što je www.domaintools.com. Zbog lakoće korištenja ove aplikacije, osobni podaci vlasnika web stranice mogu se lako prikupiti. To je razlog zašto većina vlasnika tvrtki radije koristi uslugu opcija privatnosti koju nudi njihov pružatelj web usluga.

Opcije privatnosti WebHostingHub 

Tko se koristi samostalno koristan je potencijalnim kupcima s poslovnih web stranica, ali nažalost, oni se mogu koristiti za stjecanje osobnih podataka utvrđenih vlasnika web stranica. Većina vlasnika novih web lokacija ne voli da se njihovi osobni podaci lako vide budući da su ranjivi na zlonamjerna djela nepoznatih osoba. Te informacije mogu upotrebljavati web stranice i online trgovci da bi im poslali ponude proizvoda osim pošte bez neželjene pošte.
Da bi se pitanje sigurnosti moglo svesti na najmanju moguću mjeru, neki davatelji web hostinga nude značajku privatnosti domene tako da se osobni podaci vlasnika web lokacije čuvaju kao privatni. Usluga nije uključena u osnovne pakete koji se nude postojećim i novim vlasnicima web stranica i može se koristiti uz dodatnu naknadu. Imena domena obično nemaju zadanu mogućnost privatnosti domene.

Prednosti značajke Option Privacy 

Prednost upotrebe mogućnosti privatnosti za WebHostingHub je ta što će pružatelj web hostinga biti onaj koji u početku prima sve poruke poslane vlasniku web lokacije. To znači da je

 •  email adresa
 •  Podaci za kontakt
 •  poštanska adresa
 • Broj telefona

Od davatelja web hosting usluga postavlja se kao osobni podatak registriranog vlasnika poslovne web stranice. Samo će ime registriranog vlasnika biti stvarne informacije koje je javno iznio pružatelj web hostinga.

Dodatna usluga koju nudi pružatelj web hosting je da će se e-poruke poslane vlasniku web lokacije filtrirati. Sve e-poruke ili filtrirane e-poruke zatim WebHostingHub šalje vlasniku web mjesta na privatnu adresu e-pošte. Ovisno o paketu, WebHostingHub može filtrirati prodajne pozive, neželjene pozive, neželjenu poštu, pa čak i bezvrijedne mape povezane s domenom. To je dugoročno korisno za vlasnika poduzeća jer će vrijeme utrošeno za uklanjanje neželjene pošte s poštanskog sandučeta biti svedeno na minimum. Dodatna prednost plaćanja opcije privatnosti je da vlasnik web lokacije ima niži rizik od prevare, uznemiravanja i krađe identiteta..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map