WebHostingHub i njegova posvećenost pomoći spasiti Majku Zemlju

Što je zeleni hosting?

Među najvećim potrošačima energije u današnje vrijeme je industrija web hostinga. Jednostavno treba zamisliti energiju potrebnu za napajanje velikih poslužitelja koji su potrebni za svakodnevno održavanje i pokretanje web stranica. Ovo razmatranje nije ni uzelo u obzir energiju potrebnu za napajanje računala koja koriste krajnji korisnici. Uzimajući ovo na svjetskoj razini, može se zamisliti količina goriva koja je potrebna da bi se sama dobila potrebna energija. S povećanjem količine sagorijevanog goriva dnevno, proporcionalno se povećava i količina plinova i drugih oblika nusproizvoda i onečišćujućih tvari. To postavlja pitanje koliko štetan može biti utjecaj hosting industrije na okoliš.


S obzirom na brigu o zaštiti okoliša širom svijeta, kao i očuvanju nestalne opskrbe našim fosilnim gorivima i drugim izvorima energije, mislioci su snažno pritisnuti u pronalaženju mogućih rješenja problema. Među rješenjima koja su umanjila utjecaj je Green Hosting. Green hosting je u osnovi definiran kao hosting putem načina koji se smatraju ekološkim. Postoje dva načina zelenog hostinga. Jedan je za hosting tvrtku da koristi obnovljive izvore energije kako bi napajala svoje poslužitelje. Među najčešće korištenom tehnologijom su upotreba solarnih panela koji koriste snagu sunca za proizvodnju energije, upotreba vjetroagregata koji se oslanjaju na snagu vjetra za proizvodnju energije i upotreba geotermalne energije za proizvodnju potrebne snage zadržati svoje poslužitelje i raditi za ostale pomoćne potrebe tvrtke. Još jedan način Green Hostinga je da hosting tvrtka kupi obnovljive energetske certifikate. Kupnja jednog znači da tvrtka ulaže novac u proizvodnju ekološki prihvatljive energije bilo kroz solarnu ili vjetrovitu energiju. Iako možda nisu sami proizveli obnovljivu energiju, oni zapravo pomažu u proizvodnji zelene, obnovljive energije kupnjom certifikata..

Je li WebHostingHub zelena tvrtka?

To ne mora nužno značiti da je tvrtka jednom već kupila Certifikat o obnovljivoj energiji da je zaista Green Hosting Company. Green Hosting ne radi se o certifikatima, već o temeljnim vrijednostima tvrtke. WebHostingHub je među onima koji su izdali potvrdu o zelenom hostingu za svoje napore u smanjenju ugljičnih otisaka njihove tvrtke. Iako možda nisu sami proizveli obnovljivu energiju, tvrtka se ozbiljno koncentrirano trudi smanjiti ugljične otiske svojih podatkovnih centara. Jedan od glavnih koraka koji su poduzeli je partnerstvo s tvrtkom Trees For the Future gdje tvrtka sadi drveće da nadoknadi snagu koju su koristili za pokretanje svojih poslužitelja. Također su provodili politiku smanjenja otpada istodobno promičući recikliranje svojih rabljenih proizvoda. Tvrtka je također provela politiku da se papirni proizvodi ne koriste kad god je to moguće i da se reciklira njihova upotreba kad god je to moguće.

Kroz ove akcije hosting webHostingHub izdaje Green Hosting certifikat.

Zašto bih odabrao Green Hosting?

Imajući danas zabrinutost zbog utjecaja globalnog zagrijavanja koje može stvoriti zagađivač i drugi plinovi čovječanstva, vrlo je važno da web stranice odaberu tvrtke za zeleno hosting. Odabirom tvrtke Green Hosting pružate priliku:

 •  Pomozite u smanjenju ugljičnog otiska koji pruža industrija gostovanja.
 •  Dokažite da ste odgovorna tvrtka i da namjeravate spasiti okoliš.
 •  Poslužite kao primjer ljudima da vođenje poduzeća ili industrije nije samo u novcu i dobiti; i to
 •  Pomaže vam u izgradnji lojalnosti klijenata za postupke koje ste poduzeli za okoliš.

Koje su prednosti izbora tvrtke Green Hosting?

Odabir tvrtke Green Hosting donosi brojne prednosti. Među tim su sljedećim:

 •  Svoj ćete dio pomoći u očuvanju okoliša od daljnje degradacije i spriječiti ili smanjiti globalno zagrijavanje. To je zato što pomažete smanjiti emisiju štetnih plinova i drugih oblika onečišćujućih tvari u okoliš.
 •  Budući da je javnost svjesna vašeg napora za očuvanje okoliša, privući ćete puno više kupaca koji su svjesni očuvanja okoliša.. To je zato što im ne pružate samo kvalitetnu uslugu, a istovremeno promoviraju brigu i zaštitu okoliša. To pomaže izgraditi reputaciju vaše tvrtke kao tvrtke koja brine više o okolišu, a ne samo nakon neke dobiti.
 •   Moći ćete uštedjeti novac od operativnih troškova kao rezultat uštede koju dobivate od plaćanja manje za potrebe struje.To bi se na kraju moglo pretvoriti u manje mjesečne troškove od pružatelja usluga hostinga zbog snage koju sami generiraju. Iako bi početni iznos mogao biti malo visok, ušteda koju dobijete dugoročno mogla bi uvelike nadmašiti visoku cijenu avansnog računa..
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map