Vrhunski vodič za hosting web stranica


Kako funkcionira web hosting?

U početku kad napravite web stranicu ili web programer to uradi za vas, ona se pohranjuje samo u vašem računalu. Svijet neće biti svjestan vaše web lokacije jer nemaju pristup vašem računalu. Dakle, Internet je rješenje. Ako vaša web stranica mora biti dostupna preko interneta, ona se mora smjestiti u posebno računalo zvano poslužitelj. Vaša će web lokacija biti domaćin određenom poslužitelju koje nude hosting tvrtke.

Poslužitelj i centar podataka

Podatkovni centar

Poslužitelj je poseban uređaj ili računalo na kojem se pohranjuju web stranice koje pregledavate putem Interneta kako biste im pristupili. Poslužitelj je u osnovi povezan s hosting tvrtkama koje ih iznajmljuju za vaše web mjesto.

Možemo povezati poslužitelj sa stanom; To je stan u kojem se nalaze datoteke sa web stranicama.

Data centar može biti soba ili namjenska zgrada u kojoj se nalazi nekoliko poslužitelja, usmjerivača, sklopki i vatrozida s pravilnim rezervnim napajanjem i suvišnim podatkovnim komunikacijskim vezama..

Uz to, podatkovni centar može biti privatni ili zajednički. Budući da podatkovni centar svakodnevno radi iz dana u dan, mora imati klima uređaj i uređaj za suzbijanje požara.

Koje su vrste web hostinga?

Dijeljeni web hosting

Osnove zajedničkog gostovanja

Dijeljeni web hosting osnovna je vrsta hostinga gdje više vlasnika web stranica dijeli resurse poslužitelja. Svaka web stranica u poslužitelju hostinga dijeliće jedan zajednički IP koji je na poslužitelju.

Ovu vrstu hostinga najčešće koriste početnici koji su novi u hosting okruženju, Blogeri i mali vlasnici web stranica. To je jeftinije od ostalih vrsta hostinga. Osnove zajedničkog web hostinga za početnike

VPS hosting (Virtual Private Server) web hosting

VPS hosting

VPS hosting, U ovoj vrsti web hostinga, poslužitelj je zapravo podijeljen i svaka particija djeluje kao namjenski poslužitelj web stranice koja je pohranjena u njima. To je samo gotovo privatno; stvarnost je da se čitav poslužitelj dijeli između korisnika. Možda imate korijenski pristup svom prostoru na poslužitelju, ali aktivnosti nekih drugih web lokacija mogu malo utjecati na rad vaše web lokacije.

Ovaj hosting ima mogućnost upravljanja velikim prometom i špicima prometa. VPS se preporučuje onima koji trebaju veću kontrolu na strani poslužitelja i ne mogu si priuštiti ulaganje na namjenski poslužitelj.

Malo je skuplje od Dijeljenog web hostinga, ali jeftinije od namjenskog web hostinga.

Namjenski web hosting

Namjenski poslužitelj za hosting

Namjenski web hosting je vrsta gdje se jedan server iznajmljuje korisniku. Korisnik će imati korijenski pristup poslužitelju. Ako ste posvećeni korisnik poslužitelja, tada samo možete web lokaciju pohraniti u poslužitelj. Učinkovitost vaše web stranice ovisit će o tome koliko se dobro bavite hosting okruženjem. Namjenski web hosting nudi maksimalnu kontrolu i bolje performanse poslužitelja. Što je veća snaga, veća je i cijena; stoga je prilično skupo.

Cloud hosting

Hosting poslužitelja u oblaku

Skup poslužitelja je sastavljen i naziva se oblakom; oni će ugostiti grupu web stranica. Dakle, više računala zajedno rade na upravljanju velikim prometom i špicima za web mjesta. Web stranice će koristiti virtualne resurse nekoliko poslužitelja.

Cloud hosting je prilično skup, ali obično je dostupan uz naplatu po upotrebi.

Vrste web hostinga – Kako odabrati plan web hostinga?

Klasifikacija web hostinga na temelju operacijskog sustava.

Na temelju operativnog sustava poslužitelja postoje dvije glavne vrste hostinga; Windows web hosting i Linux web hosting. Oboje imaju svoje jedinstvene značajke i ograničenja.

Linux web hosting

Linux je sustav otvorenog koda i ne treba platiti naknade za licenciranje upotrebe Linuxa kao operativnog sustava poslužitelja i stoga nude Linux web hosting usluge za nižu cijenu. Linux web hosting je poželjniji kada vaša web aplikacija koristi okvire kao što su WordPress ili Joomla itd. Ova vrsta hostinga koristi se za web stranice izgrađene pomoću PHP, MySQL i Apache. Štoviše, pruža vam više kontrole i fleksibilnosti u kontroli poslužitelja. Ima puno lakšu i bolju upravljačku ploču kao što je cPanel koji se koristi za upravljanje web lokacijama i e-mailovima.

Windows web hosting

Ovo je web hosting na kojem poslužitelj koristi Windows kao svoj operativni sustav. Ako ste upoznati s Windows operativnim sustavom, sigurno ćete se dobro provoditi koristeći Windows-poslužitelj. Ova vrsta hostinga poželjna je za web aplikacije ili web stranice sa sustavom Windows. Pretpostavimo da ako koristite .NET Framework za razvoj web aplikacije, onda je Windows hosting jedina opcija da ga ugostite. Microsoft daje mnoštvo ažuriranja za Windows poslužiteljski softver. Dakle, nema mjesta za bugove i brzo će ih se riješiti ako ih ima.

Koji je platforma ili jezik skripte za vaše web mjesto? – Pronađite odgovarajući plan web hostinga

Važne su stvari prilikom odabira dobre usluge web hostinga

Uvijek je bolje znati svoje zahtjeve prije nego što odaberete plan web hostinga.

Kada je riječ o pružatelju usluga hostinga, bolje je istražiti ih i provjeriti postoje li sve vrste pregleda, a također i nekoliko čimbenika, poput performansi servera, cijene, značajki, korisničke podrške, lokacija poslužitelja i još mnogo toga.

Provjerite našu usporedbu web hostinga ili provjerite naših 10 najboljih web hosting usluga kako biste saznali više.

Koja je razlika između hostinga i naziva domene?

Što je hosting?

Hosting je u osnovi usluga koja se pruža za pohranjivanje web stranica na uređaj ili posebno računalo koje se naziva poslužitelj, kako bi bilo dostupno osobama koje pregledavaju internet.

Što je naziv domene?

Pohranjivanje vaše web stranice na poslužitelju nije dovoljno. Za njegovo prepoznavanje mora postojati jedinstveno ime. Ovo jedinstveno ime vaše web stranice poznato je kao Ime domene. Obično pružatelji usluga hostinga pružaju ovu uslugu imena domene.

Naziv domene i hosting zajedno rade zajedno za web mjesto. Oboje su sastavni dio web stranice ako su dostupne putem interneta. Jednostavnim riječima, možemo reći da je hosting mjesto na kojem se nalazi web stranica, a naziv domene je adresa / ime mjesta. Najbolji davatelji registracija domena u 2018. godini

Kako funkcionira naziv domene?

Uzmimo primjer iz stvarnog svijeta da bismo razumjeli kako funkcionira naziv domene. Svaki objekt na koji ste naišli imat će naziv koji će se moći prepoznati. Odjednom ćete prepoznati ljude koji vam prilaze po vašem imenu.

Slično tome, web stranica mora imati naziv da bi se mogla prepoznati putem interneta. No, web stranice imaju svoju IP adresu putem koje možemo dobiti pristup odgovarajućoj web stranici.

Naziv domene razumljiv je ljudima, ali ne pomaže pregledniku. Dakle, Internet ima DNS (Domain Name System) poslužitelj koji radi poput telefonskog imenika. Ovaj poslužitelj ima bazu podataka koja pohranjuje nazive web stranica i njihove odgovarajuće IP adrese.

Kada zahtjev za web mjesto koristite njegovo ime domene u pregledniku, DNS pretvara ime u njegovu ekvivalentnu IP adresu.

Vrste naziva domene

TLD – Domena najviše razine

Ova su imena domena najviše razine u hijerarhiji DNS-a. .com, .co itd. su proširenja domena najviše razine.

ccTLD – kôd zemlje Domena najviše razine

Ova imena domena obično imaju dva slova proširenja i znače se za određene geografske lokacije poput države. Na primjer: .us, .uk, .in itd.

gTLD – generička domena najviše razine

To može registrirati bilo tko i bilo gdje. Uobičajena proširenja ove vrste su .net, .org, .biz itd.

Kako registrirati ime domene?

 1. Zamislite dobro ime koje je relevantno za vašu web stranicu
 2. Postoji vjerojatnost da za vaše web mjesto ne bude dostupno ime koje želite. Dakle, bolje je imati rezervna imena.
 3. Planirajte dobar i pristupačan registar domena koji će rezervirati vaše ime domene.
 4. Ako je ime domene dostupno, vi ćete je kupiti.
 5. Nakon registracije promijenite DNS zapis tako da usmjeri naziv svoje domene na web hosting.

Završavati

Dakle, to je sve što za konačne smjernice za hosting web stranica. Nadam se da morate naučiti nešto novo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map