Vodič za upravljačku ploču InMotion

Koji upravljački panel koristi InMotion?

InMotion koristi moćni, značajni, ali istovremeno i cPanel prilagođen korisnicima kao upravljačku ploču za sve svoje hosting račune. CPanel je web hosting panel sa sjedištem u Linuxu, osmišljen za pružanje grafičkog sučelja i alata za automatizaciju u svrhu pojednostavljenja procesa hostinga na web mjestu. Kao takav, s cPanelom možete učiniti puno stvari koje imaju veze s vašom web stranicom, poput stvaranja adresa e-pošte, mijenjanja DNS zapisa, učitavanja datoteka i puno više, osim svega što ima veze s postupkom naplate. Zadaci upravljanja računom kao što su upravljanje bazama podataka, uređivanje datoteka, sigurnosno kopiranje računa, pregled statistika vaše web lokacije i dodavanje domena dodataka olakšavaju se s cPanelom.
Važno je napomenuti da se cPanel razlikuje i odvaja od vaše ploče za upravljanje računima. Dok se cPanel koristi za zadatak upravljanja vašim računom, AMP upravlja administrativnim funkcijama vašeg računa kao što su podaci o naplati, promjena podataka o vašoj kreditnoj kartici i naručivanje novih domena i aplikacija.


Kako se mogu prijaviti na svoj cPanel?

U osnovi, postoje dva načina prijave na svoj cPanel. Jedan je putem adresne trake preglednika, a drugi putem AMP-a. Razgovarajmo o svakom pojedinačno.

 •  Pristup cPanelu iz ploče za upravljanje računima (AMP)
 •  Prvo se trebate prijaviti u AMP;
 •  Zatim pod imenom svog računa potražite gumb cPanel i kliknite ga.
 •  Klikom na gumb automatski ćete se preusmjeriti i prijaviti u svoj cPanel. Međutim, ako niste automatski preusmjereni na svoj cPanel, prikazat će vam se stranica za prijavu na kojoj je vaše korisničko ime već automatski popunjeno. Morate unijeti zaporku da biste se prijavili. Ali ako ste zaboravili lozinku, možete je ažurirati klikom na gumb Reset Password..
 •  Pristup vašem cPanelu putem adresne trake preglednika
 •  Prvo morate posjetiti web stranicu posjetom sljedeći URL, “YourDomain.com/cpanel”, “YourDomain.com” kao vaše stvarno ime domene. Dakle, primjerice kako je vaše ime domene “snaalumni.com”, posjetite web mjesto s URL-om “snaalumni.com/cpanel”.
 •  Na mjestu će se tražiti da navedete svoje cPanel korisničko ime i lozinku. Ti se podaci mogu naći u tehničkim detaljima vašeg AMP-a.

Što ako zaboravim zaporku, mogu li i dalje pristupiti svom cPanelu?

Ne morate se brinuti čak i ako slučajno zaboravite zaporku jer i dalje možete pristupiti svom cPanelu. Sve što trebate je resetirati putem ploče za upravljanje računom. Međutim, važno je zapamtiti da se putem AMP-a mogu mijenjati samo lozinke za zajednički hosting cPanel računa. Namjenske lozinke za dijeljenje računa i zajedničkog hostinga mogu se resetirati samo uz pomoć tima za podršku InMotion-a..
Evo što trebate učiniti kako biste resetirali zaporku pomoću AMP-a:

 •  Prvo se prijavite u svoj AMP;
 •  Zatim kliknite gumb cPanel.
 •  Obično ćete biti automatski prijavljeni u cPanel ako je vaša lozinka cPanel ista kao i vaša AMP lozinka. Međutim, to nije slučaj i ako slučajno zaboravite zaporku cPanel, možete je resetirati klikom na vezu Poništi lozinku..
 •  Čim se učita stranica za resetiranje lozinke, od vas će se tražiti da dvaput ispunite novu lozinku.
 •  Kliknite gumb “Pošalji”. Čim bude prihvaćen, trebala bi se pojaviti poruka u kojoj se navodi “Vaša je lozinka vraćena.”

Što mogu pronaći u svom cPanelu?

U svom cPanelu možete pronaći sve što vam je potrebno za zadatke upravljanja vašim web mjestima. Možda ste isprva malo preplavljeni brojem ikona i ostalih informacija koje možete pronaći, posebno ako ste prvi put prijavljeni i prvi put kad ste pokušali raditi s cPanelom. Prije svega, podijelite ploču na dvije, lijevu i desnu.
Na lijevoj strani ploče naći ćete sve statistike vaše web stranice. Na njemu bi trebale biti prikazane opće informacije poput vašeg diskovnog prostora, na kojem se poslužitelju nalazite, koliko računa e-pošte imate, koliko baza podataka imate, koja je vaša IP adresa i još mnogo toga. Ove se informacije mijenjaju prema izmjenama na vašem računu.
Na desnoj strani ploče nalaze se značajke nad kojima imate kontrolu. Kategorizira se prema odjeljcima sa svakim vlastitim zaglavljem odjeljka. Odjeci se najčešće koriste odjeljci pošte, datoteke i baze podataka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map