Vodič za BlueHost FTP

BlueHost svojim klijentima pruža korisničku upravljačku ploču, cPanel, koja djeluje kao njihov upravitelj datoteka. Dostupan je na mnogim računima i poslužiteljima hostinga, omogućujući vam jednostavno upravljanje mnogim aspektima računa ili poslužitelja web hostinga. No dok datoteke možete preuzimati i prenositi pomoću cPanela, korištenje FTP-a na vašem web hostingu i dalje bi bio najbolji način za prijenos datoteka.


FTP usluge nudi većina hosting kompanija. Prilično je popularan zbog praktičnosti koju pruža korisnicima. FTP usluge dizajnirane su tako da uključuju vaš rad s datotečnim sustavom. Ove vam usluge pomažu da dijelite veliku količinu datoteka s ljudima širom svijeta.

Definirano FTP-om

FTP je skraćenica za “Protokol prijenosa datoteka”. To je jedna od najvažnijih funkcija Interneta. To je standardni mrežni protokol koji se koristi za prijenos računalnih datoteka i podataka s jednog računala na drugi. Izgrađen je na arhitekturi klijent-poslužitelj i koristi odvojene upravljačke i podatkovne veze između klijenta i poslužitelja.

FTP je većina preporučenih metoda prijenosa datoteka. Davatelji usluga web hostinga svojim kupcima nude i FTP pristup kako bi mogli lako preuzimati ili prenositi datoteke na svoju web stranicu. Ovi pružatelji hostinga imaju FTP poslužitelje koji korisnicima omogućuju prijenos datoteka na poslužitelj. Obično se koristi za prijenos velikih datoteka koje se ne mogu poslati e-poštom.

Što treba uzeti u obzir pri korištenju FTP usluge

FTP usluge hostinga važne su za sve koji imaju web mjesto. To su usluge koje omogućuju korisnicima da lako prenose datoteke na i sa svoje web stranice. Neki pružatelji usluga web hostinga čak nude i sigurnosne kopije i / ili dodatnu pohranu.

Prilikom odabira usluge FTP hostinga, morate uzeti u obzir sljedeće:

sigurnosti

Broj slučajeva hakiranja i krađa na mreži u cijelom svijetu prilično je alarmantan. Kao vlasnik web stranice trebali biste biti oprezniji, osim ako ne želite biti žrtve. Sigurnost vaše web lokacije velika je stvar, posebno ako imate internetsku tvrtku ili web lokaciju koja zahtijeva osobne podatke ljudi. Uza sve to, morate potražiti pružatelja web hosting usluga koji će vam pružiti šifriranje datoteka, zaštitu od virusa i druge vrste zaštite za vaše web mjesto..

Kupci i tehnička podrška

Za one koji su novi ili nepoznati s web razvojem, možda će vam biti teško postaviti ili prilagoditi svoju web stranicu. U svakom slučaju, važno je da je odabrani pružatelj usluga usluga hostinga odmah reagirati i pružiti vam potrebnu pomoć.

Dobra web hosting tvrtka trebala bi imati Centar za pomoć, zajedno s vodičima, vodičima, detaljnim FAQ-ima i forumima za reference kupaca. Također biste trebali biti u mogućnosti kontaktirati njihov tim za tehničku podršku 24/7 u slučaju da vaša web stranica ima tehničke probleme. Dobar tehnološki tim za podršku trebao bi biti sastavljen od stručnjaka koji vam mogu lako pomoći u bilo kojem tehničkom problemu.

skladištenje

Propusna širina i kapacitet datoteke važni su čimbenici u prijenosu datoteka. Širina pojasa je količina podataka koja se koristi na vašem računu. Dobar dobavljač FTP-a ne ograničava vašu propusnost ili kapacitet datoteke. Osim kapaciteta propusne širine, trebali biste razmisliti i o usluzi hostinga koja nudi sinkronizaciju datoteka tako da lako možete pristupiti svojim datotekama gdje god bili..

Pristup praćenju datoteka

Kao vlasnik tvrtke morate pažljivo pratiti svaki aspekt vašeg poslovanja. Zbog toga je važno imati potpunu kontrolu nad svojim web hosting računom. Davatelj web hostinga također bi vam trebao omogućiti kontrolu korisnika koji mogu pristupiti vašim datotekama. Možda biste također željeli zabilježiti sve svoje aktivnosti (tj. Datum i vrijeme preuzimanja ili preuzimanja datoteka).

Kako stvoriti FTP račun na BlueHostu

Da biste pristupili FTP menadžeru, morate učiniti sljedeće korake:

 1. Prijavite se na svoj BlueHost račun.
 2. Nakon što ste prijavljeni, kliknite na Usluge poslužitelja koji se nalaze na vrhu zaslona.
 3. Kliknite na cPanel veza pronađena na vrhu.
 4. Od Upravljanje datotekama odjeljka, kliknite na FTP Manager.

Nakon što pristupite FTP Manageru, za stvaranje FTP računa slijedite ove upute:

 1. Iz ispod Dodajte FTP račun odjeljak, unesite korisničko ime. Imajte na umu da će se ime vaše domene automatski dodati do kraja.
 2. Unesite lozinku koju želite koristiti u Lozinka i Zaporka ponovo)
 3. Odaberite direktorij kojem vaš FTP račun može imati pristup.
 4. Odaberite kvotu. Možete odabrati neograničeno ili primijeniti maksimalnu veličinu za svoj FTP račun.
 5. Nakon što završite, kliknite ikonu Kreirajte FTP račun

Vrijedi napomenuti da većina FTP veza zahtijeva 4 unosa za uspješno povezivanje i prijenos datoteka. Ovi su:

 • Naziv domene ili IP adresa
 • Korisničko ime
 • Lozinka
 • Luka (obično luka 21)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map