Vodič za bazu podataka BlueHost MySQL

Otkako je osnovan 2003. godine, BlueHost kontinuirano ostvaruje svoj konačni cilj a to je pružiti neusporedivo iskustvo web hostinga svojim klijentima. Kako bi postigli ovaj cilj, oni i dalje uključuju upečatljive i korisne hosting mogućnosti, alate i usluge za svoje klijente kako bi lako kreirali i upravljali web-lokacijama, kao i učinkovito pohranjivanje i dohvaćanje važnih datoteka i podataka.


S MySQL bazom podataka BlueHost, možete biti sigurni da su podaci vaše web stranice sigurni i sigurni.

Što je MySQL baza podataka?

Baza podataka jednostavno je zbirka podataka. Na primjer, vaše računalo služi kao baza podataka za dokumente i datoteke koje ste pohranili i spremili. U međuvremenu, program baze podataka vrsta je računalnog softvera dizajniranog za obradu velike količine podataka. No, umjesto da slučajno pohranjuju i odbacuju svoje podatke na sve strane, program baze podataka učinkovito ih pohranjuje na takav način da ih možete lako pronaći ili povratiti. Ovo je mjesto gdje MySQL ulazi u sliku.

Postoji puno internetskih programa koji trebaju redovito pohranjivati ​​i dohvaćati podatke. To uključuje blogove, sustave za upravljanje sadržajem (CMS) i galerije slika. Na primjer, softver za blogove treba pohraniti članke i učitati ih kad posjetitelj dođe na vašu web lokaciju. Isto vrijedi i za galerije slika u kojima se informacije o fotografijama pohranjuju u bazu podataka. No umjesto da implementiraju vlastiti sustav za pohranu i preuzimanje podataka, ovaj softver koristi specijalizirane programe baza podataka.

Dosta softvera za bazu podataka podržava računalni jezik zvan “SQL”, koji je posebno dizajniran za takve svrhe. SQL koriste oni koji žele softver baze podataka obraditi posao upravljanja podacima slanjem uputa. Postoji mnoštvo baza podataka koje podržavaju SQL, uključujući MySQL.

MySQL je u stvari popularna marka softvera za baze podataka koji se izvodi na web stranicama. Vjerojatno ste vidjeli da se reklamira na popisu web-domaćina, kao i na sistemskim zahtjevima za nekim web softverom, poput blogova i CMS-a.

Zašto mi treba MySQL?

U ovom trenutku, morate zapamtiti da li vaš pružatelj web hosting usluga ima softver za bazu podataka koji vaš web aplikacija treba. Popularni blogging i CMS softver obično dolaze s MySQL-om. U stvari, gotovo svi komercijalni pružatelji web hostinga imaju MySQL kao jedan od najvažnijih dijelova svojih hosting hosting planova, pa se vjerojatno ne morate brinuti zbog toga.

Kao što smo ranije spomenuli, ako koristite blogersku ili CMS platformu kao što su WordPress ili Drupal, morate svoj blog ili web lokaciju postaviti na web host koji vam pruža MySQL bazu podataka jer će se koristiti za pohranu svih vaših sadržaja, web stranice, kao i komentari posjetitelja.

Kako mogu stvoriti MySQL bazu podataka?

Srećom, BlueHost je jedna od onih web hosting tvrtki koja nudi korisničko sučelje koje vam omogućuje da brzo i jednostavno napravite svoju vlastitu MySQL bazu podataka. Evo što trebate učiniti:

 1. Prijavite se na cPanel.
 1. Ispod baze podataka tražiti kategoriju MySQL baze podataka ikonu i kliknite je.
 1. Od tamo ćete vidjeti Nova baza podataka polje u kojem morate upisati naziv za bazu podataka.

Nakon toga kliknite na Stvorite bazu podataka.

 1. Kliknite na Vrati se kako biste provjerili je li se nova baza podataka već pojavila u vašoj tablici Trenutnih baza podataka.

Kako mogu izbrisati MySQL bazu podataka?

Brisanje MySQL baze podataka jednako je jednostavno kao i stvaranje iste. Sve što trebate učiniti je otići na Trenutačne baze podataka odjeljka, a odatle možete kliknuti Izbriši bazu podataka veza.

Kako mogu stvoriti korisnika baze podataka?

Jednom kada stvorite bazu podataka, morate dodijeliti korisnika kao i privilegije koje želite dodati toj novostvorenoj bazi podataka. Evo što trebate učiniti prilikom stvaranja korisnika baze podataka:

 1. Na upravljačkoj ploči idite na Korisnici MySQL-a odjeljak MySQL baze podataka
 1. Unesite korisničko ime ispod Dodavanje novog korisnika Vaše korisničko ime mora sadržavati najviše 7 slova.
 1. Od Lozinka unesite željenu lozinku. Ponovno ga upišite ispod Zaporka ponovo)

 1. Nakon što završite, kliknite Stvori korisnika.

Jednom kada stvorite korisnika baze podataka, morat ćete definirati njezine povlastice. Te će povlastice odrediti korisnikove funkcije i interakciju s bazom podataka. Na primjer, jedna od privilegija za korisnika je mogućnost dodavanja i brisanja podataka. Ovisi o tome koje konkretne povlastice uključuju za tog određenog korisnika.

Kako mogu izbrisati korisnika baze podataka?

Da biste izbrisali korisnika baze podataka, jednostavno idite na Trenutni korisnici , a zatim kliknite crvenu ikonu “X” pored korisnika kojeg želite izbrisati. To je tako jednostavno!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector