Vaš potpuni vodič za zapošljavanje web programera (od početka do kraja)


Kako zaposliti web programera


Zašto bi vam trebao vodič za zapošljavanje web programera? Zašto biste prije svega trebali angažirati web programera?

Nije websitesetup.org izgrađen na pretpostavci da svatko može stvoriti web mjesto?

To je istina. Dok ste u prošlosti trebali sami biti web programer ili zaposliti web programera ako želite web mjesto, danas to više nije slučaj.

Sustavi za upravljanje sadržajem kao što su WordPress, Joomla i Drupal omogućili su mnogim ljudima da sami izgrade web stranice. Uz to, graditelji web lokacija poput Wixa omogućuju vam stvaranje web mjesta jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem.

No još uvijek postoje dva vrlo dobra razloga za angažiranje web programera:

 1. To bi uštedjeti vrijeme.
 2. Mogao bi treba vam pomoć za neke tehničke bitove.

U oba slučaja je važno znati kako pronaći, zaposliti i raditi s web programerom kako bi vaš projekt nesmetano tekao. Iz tog razloga, naš vodič o tome kako zaposliti web programera preći će sve potrebne korake za to.

Započnimo!

p.s. Jednostavno vam treba popis web mjesta na kojima možete zaposliti web programere? Kliknite ovdje (link za skok).

Vodič za zapošljavanje web programera – definiranje vašeg projekta

Da biste zaposlili web programera, prvo morate sebi jasno dati do znanja što točno želite postići. Ako to ne znate, nećete znati koga tražiti i što im reći.definiranje vašeg projekta

Za promjene na web mjestu najčešće zadaci dolaze iz dva različita područja:

 1. Oblikovati – To može biti bilo što, od redizajniranja vašeg logotipa ili slike zaglavlja do remonta cijelog izgleda stranice ili dodavanja efekata dizajna.
 2. Funkcionalnost / kodiranje – Na primjer, dodavanje košaricu, prilagođeni klizač slika ili izmjena na upravljačkoj ploči vaše web lokacije.

Ovisno o tome na koje se područje vaš projekt fokusira, morate zaposliti različite ljude (više o tome u nastavku). Ako planirate stvoriti cijelu web stranicu, trebat će vam ljudi za oboje.

Evo najvažnijeg dijela:

Trebate biti potpuno jasni što vam je potrebno i to detaljno zapisati. Na taj ćete način pomoći da:

 • Eliminirajte pogrešne kandidate – Ako je opis posla jasan, već možete otkloniti ljude koji nisu kvalificirani. Ako zadržite nejasno i široko, puno više kandidata prijavit će se na vašu objavu, za razliku od ako navedete detalje.
 • Uštedite vrijeme unaprijed – Ako ste jasni u svojim očekivanjima, vaš web programer može potrošiti manje vremena u otkrivanju. Umjesto toga, oni mogu skočiti pravo u provedbu vašeg projekta.
 • Primite bolje procjene – Poznavanje opsega posla omogućit će kandidatima da unaprijed procijene vrijeme i troškove. To će također učiniti skupe promjene manje vjerojatnim.
 • Postignite jasnoću za sebe – Pisanje stvari je također dobra vježba za sebe. Pomaže vam da stvarno razmislite o onome što pokušavate ostvariti i čini vaše ideje manje mutnim. To je važan korak ka njihovom ostvarenju.

Koja vrsta programera mi treba?

Sada kada vam je jasno o vrsti web stranice koju želite ili promjenama koje su vam potrebne na postojećoj web lokaciji, vrijeme je da razmislite o tome kakvog web programera trebate zaposliti. Izraz “web programer” u stvarnosti obuhvaća različite vještine i opise poslova.

Developer vs Designer

Kao prvo:

Postoji razlika između programera i dizajnera. Dizajner je osoba koja osmisli izgled web stranice i stvori imovinu poput slika, ikona itd. Njihova stručnost je Photoshop i ostali programi grafičkog dizajna.

Čisti grafički dizajner zapravo ne provodi web mjesto. Umjesto toga, oni pripremaju prikaz onoga kako će to na kraju izgledati. Netko drugi će na osnovu njega napraviti stvarnu web stranicu.

Tema pikgrafske fotografije

Danas sve više i više dizajnera također provodi implementaciju. Oni se obično nazivaju web dizajneri a njihovo znanje uključuje jezike za označavanje kao što su HTML, CSS i sve više JavaScript.

Što to znači:

Programer je osoba koja piše kod. Znači, oni mogu ući na vašu web lokaciju i uređivati ​​datoteke kako bi napravili promjene ili stvorili cijelu web lokaciju ispočetka. Također rade s uređivačima koda i drugim alatima koji se odnose na razvoj.

Front-end vs Back-end programeri

Programeri također imaju podskupine. Najznačajniji su front-end i back-end razvoj.

U slučaju da ne znate:

Prednji dio je dio web stranice koji će posjetitelji vidjeti u svom pregledniku. Sve je iza toga. To je mjesto na kojem upravljate vašom web stranicom, kao i način na koji web mjesto komunicira sa vašim poslužiteljem ili bazom podataka.fornt-end developer vs back-end developer

Front-end programeri i web dizajneri često su isti. Koriste iste jezike i brinu se o izgledu i osjećaju vaše web stranice. Prednji programeri mogu značiti i osobu koja implementira dizajn, ali na prvu to ne smisli. Na ovim se područjima dosta preklapa.

Back-end programeri usredotočene su na način funkcioniranja vaše web lokacije. Bave se funkcionalnošću, a bave se i brzinom web stranice te drugim tehničkim pitanjima. Njihov skup vještina uključuje PHP (osobito kada radite s WordPressom), Java, Ruby on Rails, Python i druge programske jezike.

Full-stack Developer

Front-end i back-end programeri su stručnjaci. To znači da su obično prilično dobri u svojoj domeni, ali nisu upućeni u disciplinu druge osobe.

Drugim riječima:

Ovisno o vašim potrebama, možda ćete morati zaposliti dvije ili tri osobe (grafički dizajner, razvojni programer za napredne programe, back-end developer) za implementaciju vaše web stranice ili potrebne promjene. Očito, to rezultira s više radnog vremena i većim troškovima.

kodirati

Drugi izbor za angažiranje web programera je angažiranje generaliste koji može sve, tzv full-stack programer. To su dizači svih obrta koji su u stanju izraditi kompletne web stranice ispočetka, uključujući dizajn, implementaciju i kodiranje. Iako njihovo znanje nije uvijek toliko duboko u svakom području kao što je to slučaj sa stručnjacima, još uvijek su u mogućnosti proizvesti željene rezultate.

Iako programeri punih hrpa mogu biti skuplji, zahtijevaju manje koordinacije. Posljedično, to može ubrzati postupak i uštedjeti novac.

Freelance vs full-time

Konačno, kada tražite web programera, pitanje je hoće li raditi s freelancerom ili zaposliti nekoga na puno radno vrijeme. To ovisi o detaljima vašeg projekta.

Ako imate samo jednokratni posao, rad sa freelancerom je često dovoljno dobar. Slažete se s vremenskim okvirom, cijenom i isporukom, oni kreiraju web stranicu i vi preuzimate od tamo. Uz to možete ih ponovo zaposliti ako trebate bilo kakve promjene.

Ovo je uobičajeni aranžman s uglavnom statičkim web mjestima ili web lokacijama za koje nije potrebno veliko održavanje. Također je idealan način ako planirate sami raditi svakodnevno pokretanje vaše web stranice.

Međutim…

Ako trebaš nekoga za stalno brinuti o svojoj web stranici, možda će vam biti bolje da zaposlite programera za web pune ruke posla. To ima smisla, na primjer, ako gradite složenu vijest koja treba mnogo praktičnog rada, često se mijenja i sadrži puno različitog sadržaja. Trajno može značiti i za ograničeni vremenski okvir ili “temeljeno na projektima”, kao što je to službeni jezik ovih dana.

Imate li ideju kakvog web programera trenutno trebate?

Dobro, onda razgovarajmo o tome gdje ih pronaći.

Gdje zaposliti web programera

zapošljavanje web programera

Zahvaljujući tehnologiji, sada je lakše nego ikad naći i zaposliti web programera. U prošlosti ste trebali pregledati lokalne klasifikacije da biste bilo koga zaposlili. Danas imate web stranice pune profesionalaca širom svijeta koji će u kratkom roku surađivati ​​s vama.

Mjesta koja možete zaposliti web programere:

 • Codeable – Outsourcing usluga posebno za WordPress. Nacrtajte što vam treba i brzo se uskladite s pravim web programerima. Od malih zadataka do razvoja čitavog staka – možete ih imati sve.
 • oDesk – Najpopularnije mjesto za zapošljavanje freelancera. Jednostavan je za korištenje i isporučuje se s puno alata kao što su praćenje vremena i automatsko plaćanje za postignute prekretnice.
 • Freelancer.com – Slično kao i Upwork s milijunima dostupnih udaljenih radnika. Dolazi s chatom u stvarnom vremenu, sustavom plaćanja i još mnogo toga.
 • Guru – Treća opcija. Više od tri milijuna freelancera koji čekaju da rade s vama. Značajke uključuju različite mogućnosti plaćanja (po prekretnici, po zadatku, po satu) i sigurne načine plaćanja.
 • Toptal – Internetska stranica za zapošljavanje koja obavlja vrlo visoke standarde. Prihvaćaju samo tri posto prijavljenih, tako da znate da radite s vrhunskim talentom (odatle i ime). Nema javnih informacija o cijenama, ali vjerojatno cjenovno u odnosu na druge opcije.
 • Outsourcely – Zaposlite izravno udaljene radnike i direktno ih plaćajte. Usmjeren je na stabilan, dugoročan rad. Idealno ako želite dobiti stalnog web programera.
 • 99designs – Izvorno crowdfucing usluga za grafičke dizajnere, sada vam omogućuje i pronalazak web dizajnera i programera. Objavite što vam treba i profesionalci iz cijelog svijeta će vam poslati svoje ideje. Možete vidjeti rezultate, ponuditi povratne informacije i odabrati pobjednika. Plaćajte samo kad ste zadovoljni.
 • Dribbble – Nisam baš mjesto gdje možete zaposliti ljude. Međutim, freelanceri predstavljaju svoj rad na Dribbble-u i s njima možete stupiti u kontakt preko platforme ako im se sviđa što rade.
 • Craigslist – Besplatni oglasnik web mjesto. Dobro jer vam omogućuje pronalaženje lokalnih ljudi. Imajte na umu da može biti zahtjevnije prosuđivati ​​o kvaliteti web programera.

Još je nekoliko opcija Složite preplavljene poslovedaljinski OK, i Autentični poslovi. Također možete koristiti LinkedIn u potrazi za web programerima. Uz to, mnoge aplikacije za izradu web stranica imaju svoje tržište gdje možete pronaći freelancere:

Proračun za web razvoj – što očekivati

izračunavanje proračuna web straniceProcjena koliko će koštati projekt web stranice jedan je od najtežih koraka. Cijena ovisi o mnogim čimbenicima – razini vještine i iskustva programera, veličini projekta, na kojem se temelji programer, vrsti portala poslova koji ste ih koristili da biste ih pronašli i još mnogo toga.

Kako kreirate proračun?

Evo nekoliko savjeta.

Plata po satu u odnosu na fiksnu naknadu

programer gleda satPrvo je pitanje hoćete li platiti svog web programera satom ili fiksnom naknadom. Oboje imaju prednosti i mane. Koji je pravi način ovisi o vašem projektu i s kime radite. Evo jednog načina kako se odlučiti:

 • Mali projekt (do tjedan dana) + iskusni web programer = HOURLY PAY
 • Mali projekt + neiskusni programer = FIKSNA CIJENA
 • Veliki projekt (nekoliko tjedana ili mjeseci) = FIKSNA CIJENA

Argument je jednostavan:

Iskusni programeri su brži i čine manje pogrešaka. Stoga će im trebati manje naprijed i natrag, što štedi vrijeme. Iz tog razloga satna plaća često izlazi jeftinije.

Neiskusni će radnici vjerojatno trebati više revizija i ispravka. To znači više radnih sati, stoga se bolje dogovorite oko fiksne naknade od početka.

Veliki projekti imaju još više potencijalnih pogrešaka, neispravnih procjena, promjena dizajna, revizija i ispravka. Ako se plaća satno, to može stvoriti puno troškova na kraju repa. Iz tog razloga je bolje da programer procjeni ukupni napor (uključujući potencijalne korekcije) i dogovori fiksnu cijenu.

To također znači da trebate biti temeljni u svom prijedlogu projekta i komunikaciji. Što ste preciznije obuhvaćeni projektom, manja je vjerojatnost da će trebati dodatni rad.

Grube procjene cijena

Što to znači u brojevima? Koliko biste trebali očekivati?

Kao što je spomenuto, to ovisi o puno čimbenika, a ne najmanje o mjestu osobe s kojom radite. Da bismo vam dali ideju, evo nekoliko referentnih točaka za satnice i stope projekata koje možete očekivati:

 • Grafički dizajner: $ 25 – $ 120 / h
 • Prednji programer: 15 – 150 dolara + / h
 • Pomoćni programer: 35 USD – 150 USD + / h
 • Razvojni stoper programer: 75 $ – 150 $ + / h
 • Cijela web stranica
  • WordPress: 3.000 – 15.000 dolara
  • Joomla: 1.500 – 7.000 dolara
  • Graditelj web mjesta: 600 – 2500 dolara
  • E-commerce: 3.000 – 20.000 dolara+
 • Popravak problema s dodatkom ili kodom: 40 – 600 dolara
 • Prilagođeni dodaci i značajke: 100 – 1000 USD

Objavljivanje vašeg projekta

Sada je vrijeme za stvaranje stvarne ponude za posao. Kao što je spomenuto, morate biti kristalno jasni u onome što želite. Tek tada to možete učinkovito komunicirati s drugom osobom.oglas za web programere

Važne pojedinosti koje treba uključiti

Evo što definitivno treba biti u vašem objavljivanju posla:

 • Popratne informacije – Predstavite sebe, svoju tvrtku i marku. Navedite svoje poslovne ciljeve kao i ciljnu skupinu u koju se bavite. Ovo će web programerima dati predstavu o području projekta.
 • sažetak projekta – Što je ptičji pogled na projekt? Kompletan dizajn web stranice, implementacija web stranice, promjene? Budite precizni.
 • Isporučeno – Što želite završiti? Datoteka Photoshopa? WordPress tema? Kompletna web stranica? Obavestite freelancere o tome što bi im trebali dostaviti na kraju i u kojem obliku.
 • Postojeća imovina – Navedite sve što ćete pružiti sa svoje strane. To mogu biti smjernice za dizajn, postojeća sredstva, sheme boja, kopiranje web stranice, logotipi, žičani okviri ili sve ostalo što već imate na zalihi.
 • Idealan kandidat  – Navedite razinu stručnosti koju tražite, kao i ostale karakteristike koje su vam važne.
 • Vremenski okvir – Kad trebate da vaš projekt bude spreman? Imajte na umu da će uglavnom biti kašnjenja, pa je dobro da postavite požeti rok nego što zapravo imate. Na taj način imate neki spremnik u slučaju da nešto pođe po zlu.

Dodatni bodovi

Osim gore navedenog, evo još dodatnih informacija za postizanje efikasnijeg objavljivanja posla:

 • skice – Stvorite vizualne prikaze kako biste prikazali kako zamišljate web mjesto ili novu značajku. Skica na papiru može biti dovoljna, ali postoje i alati Balsamiq ili uređivače slika poput Photoshopa.Balsamiq
 • Primjeri – Ako znate web lokacije koje sliče onome što želite, uključite ih. Isto za bilo koju drugu imovinu koja vam se sviđa. Ovo će dati početnu točku za vašeg web programera. Možete uvrstiti i primjere stvari koje ne volite i želite izbjegavati.
 • Uključite mini zadatak – Mnogo ljudi igra igru ​​s brojevima i slijepo šalju konzervirane e-poruke na bilo koji posao koji nađu. Da biste ih uklonili, u svoj posao uključite mini zadatak poput korištenja određene teme ili odgovaranja na brzo pitanje. Na taj način, znate tko je to ispravno pročitao.

Knjiženje proračuna u odnosu na zahtjev za ponudom

znak dolaraOvo samo postavlja pitanje, trebate li uključiti proračun svog projekta ili pričekati da vam kandidati navedu cijenu?

Obično imate mogućnost i za jedno i za svakoga ima svoje prednosti i nedostatke.

Ako nemate fleksibilnost u proračunu, uključite ga u svoj prijedlog. Na taj način privlačite samo kandidate koji su spremni raditi za to. Naravno, to će neke ljude prestrašiti, ali ionako im to ne bi uspjelo.

Ako imate malo slobodnjaka, pitajte za ponude. Na taj način ne diskvalificirate potencijalno sjajne kandidate samo zato što podcjenjujete proračunske potrebe.

Ima smisla? svjež.

Kako procijeniti kvalitetu web programera

Jednom kada je vaš projekt dostupan na mreži, nadamo se da će se aplikacije uvesti. Sada je veliko pitanje: kako odlučiti s kime ćete raditi? Ispod je nekoliko smjernica koje će poboljšati vaše šanse da odaberete pravog kandidata.

 1. Tehnički zahtjevi – Nadalje smo govorili o vještinama koje su potrebne različitim vrstama programera. Prvo što morate učiniti je osigurati da vaši kandidati provjere ove okvire.
 2. Vrijeme odziva – Važno je kontaktirati svog freelancera. Ako trebate nešto promijeniti u vezi s projektom, ne želite čekati nekoliko dana da ih čujete. Pišite nekoliko puta unatrag i unaprijed i pogledajte koliko vremena će vam se javiti prije nego što zaposlite web programera.
 3. Komunikacijske vještine – Ujedno provjerite njihovu cjelokupnu komunikaciju. Razgovaraju li jasno? Odgovoriti na sva vaša pitanja? Izgledaju li poput ljudi s kojima biste željeli raditi? Puno ćete razgovarati s njima, pa se uvjerite da je iskustvo produktivno i ugodno.
 4. Prethodni projekti – Zatražite i provjerite prošli rad vaših web programera. Na taj način možete bolje razumjeti njihova iskustva, snage i slabosti. To može biti i na njihovoj web stranici u obliku snimaka zaslona ili čak isječaka koda.
 5. Ocjena kupca – Mnogi spomenuti portali za posao nude povratne informacije o kupcima. Nemojte samo pregledati ukupnu ocjenu, već i pročitajte komentare prethodnih klijenata prije nego što zaposlite web programera. Ovo je dobar način da saznate više o radnoj etici osobe, vremenu rada i drugim značajkama.
 6. Iskustvo – Iskusni programeri čine manje pogrešaka, imaju kraća vremena preokreta, ali koštaju više. Početnici koštaju manje, ali mogu potrajati duže i stvoriti više problema. Na vama je da odlučite što najbolje radi za vas, a najčešće ovisi o vremenskom okviru projekta.
 7. Plaćeni testovi – Kada ste umanjili listu na samo nekoliko kandidata, dobra je ideja tražiti od njih da polože plaćeni test. Dajte im mali zadatak da odrade i pogledajte kako to ide. Obratite pažnju i na njihov rad i na njihovu komunikaciju. To je dobro predviđanje za buduće ponašanje.

Početak projekta od početka do kraja

Nakon što se smjestite na web programera s kojim želite raditi, vrijeme je da napadnete projekt. Evo koraka koje ćete poduzeti od početka do kraja:

 1. Zakažite sastanak – Razgovarajte s kandidatom, po mogućnosti putem video poziva. Prođite kroz projekt od početka do kraja, riješite pitanja ili potencijalne probleme, zatražite njihov doprinos.
 2. Stvorite prekretnice – Pogotovo za veće projekte, dobro je osmisliti manje korake. Na taj način možete pregledati što se događa dok se događa umjesto da vidite krajnji proizvod (i potencijalne probleme) na kraju roka.
 3. Dogovorite se s planom plaćanja – Napravite raspored plaćanja koji će raditi za vas oboje.
 4. Platite depozit – Ovo je znak za obje strane da su posvećene projektu. Web programer bi trebao započeti s radom u tom trenutku.vršenje plaćanja putem google platiti
 5. Slijedite korake – Pregledajte svaki dogovoreni korak. Otpustite plaćanja kad god ste zadovoljni onim što vidite, a ne prije.
 6. Uradite završni pregled – Jednom kada posao bude obavljen, obavite završnu reviziju. Ostatak naknade platite kada budete zadovoljni. Također ima smisla dogovoriti se o jamstvenom roku u kojem će programer nastaviti popravljati stvari koje ste možda previdjeli.

Vaš vodič za zapošljavanje web programera na krah

Iako danas može bilo tko izraditi web stranicu, još uvijek postoji mnogo dobrih razloga za angažiranje web programera. Profesionalac može raditi stvari koje niste u mogućnosti i posao će obaviti brže od vas. Ako ovaj zadatak dodijelite nekom drugom, također vam daje priliku da se koncentrirate na važnije stvari.

U našem vodiču za zapošljavanje web programera našli ste savjete kako ukloniti sve korake postupka. U početku to može biti naporno, ali s iskustvom će vam biti lakše.

Osim toga, nakon što imate radne odnose s dobrim kandidatima, često možete nastaviti s njima. Na taj način ne morate svaki put poduzimati sve korake.

Imate li iskustva s zapošljavanjem web programera i želite podijeliti svoje iskustvo? Jeste li sami web programer i imate li što dodati? Ako je tako, molimo da to učinite u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map