Unajmiti web programera ili to učiniti sami?

Iznajmljivanje-a-web-developer-i-do-it-yourself-vodič


Ako želite pokrenuti novu web stranicu – bilo da je riječ o poslu ili u svrhu osobnog projekta – postoje dva glavna puta:

 • A: Unajmite web programera i napustite ih da zadatak za vas
 • B: Izradite web stranicu sami (zastrašujuće, znamo!).

Kad zaposlite web programera, u osnovi možete sve svoje ideje / planove iskrcati na njima, platiti 200 do 3000 dolara i samo pričekajte krajnji rezultat.

Prednosti i nedostaci zapošljavanja web programera u odnosu na izgradnju (WordPress) web mjesta.

U slučaju da vam se žuri, evo (skoro) svega što trebate znati ne ulazeći u pojedinosti:

Zapošljavanje web programera prema izgradnji (WordPress) web mjesta
Zapošljavanje web programeraDIY
Potreban je proračun: 500 do 500 dolara za osnovnu web lokaciju + 70 dolara godišnje za domenu i hosting.Potreban je proračun: 70 USD godišnje za domenu i hosting + (po izboru) 40 USD za premium WordPress temu.
Nije potrebno WordPress iskustvo.Potrebno je osnovno razumijevanje načina rada WordPress-a.
Web stranica može se graditi na potpuno prilagođenom dizajnu.Web stranica je izrađena na gotovoj WordPress temi.
Dodatna funkcionalnost može se izraditi po mjeri.Dodatnu funkcionalnost pružaju WordPress dodaci.
Programer mogu registrirati ime domene i kupiti hosting za vas.Trebate registrirati naziv domene i sami kupiti web hosting.
Možete napraviti bilo koju vrstu web mjesta.Obično je dobar za izradu osnovnih web stranica.
To zahtijeva manje vremena s vaše strane.To zahtijeva mnogo vremena s vaše strane.

Ako vam to ne uspije, evo detaljnijeg poglavlja teme:

(Ono što slijedi je korak po korak, tj. Vodič za svaki korak, pokušati ćemo vam pomoći da donesete ovu odluku na temelju svojih zahtjeva i razine iskustva s web stranicama općenito.)

1. Imate li proračun?

Problem broj 1 kod web programera je taj što su obično skupi.

Iako su tržišni prosjeci vrlo široki, sa sigurnošću možemo procijeniti da angažiranjem programera možete vratiti sve od 500 do čak 5000 dolara za osnovno web mjesto.

Upravo tako funkcionira tržište. Govorimo o ljudima koji to profesionalno rade … stoga trebaju zaraditi za život, stoga imaju djecu za hranjenje, stoga imaju račune za plaćanje itd.

Stoga je prvo pitanje koje ćete sebi postaviti, imate li barem 500 do 1000 dolara ili više da potrošite na svojoj web stranici?

Ako je to slučaj, možete razmotriti zapošljavanje web programera. Ako ne … dobro, imate svoj odgovor – sami gradite stvar. U tom slučaju, ne brinite – imamo zaista sjajan vodič koji će vas korak po korak voditi kroz postupak.

2. Znate li za WordPress?

Ne govorimo o nekim naprednim, dobiveni-over-the-godina znanje ovdje.

Sve što vam je u ovom trenutku potrebno je osnovno razumijevanje rada s WordPressom – objavljivanje postova, stranica, instaliranje dodataka, instaliranje tema.

Ako je to ili sada „da“ ili ste voljni učiti dok nastavljate, sama izrada web stranice WordPress trebala bi biti shvatljiva. (Evo našeg upoznavanja s WordPressom da biste krenuli u pravom smjeru.)

Ako vas ne smeta ili jednostavno nemate vremena ulagati u stjecanje takvog znanja, onda oprostite! Iako je WordPress relativno lako savladati, nije walk-in-sa-bez-priprema lako. Trebat će vam pomoć programera.

3. Želite li koristiti WordPress temu ili dobiti potpuno prilagođeni dizajn?

U službenom imeniku ima više od 4.500 najboljih fleksibilnih tema i vjerojatno 2-5x onih na premium tržištu.

Uz sve to obilje, nije teško pronaći temu koja je 99% savršena za vaše potrebe … nije puno vremena – da, ali teško – ne!

Očito vam neće trebati programer koji će vam pomoći da potražite teme. To možete učiniti sami. Neka uobičajena mjesta za provjeru, na primjer:

Međutim, ako vam treba nešto posve prilagođeno, onda je sami napraviti takvu stvar zaista teško. Ono o čemu mi ovdje govorimo u osnovi je izgradnja potpuno nove teme / dizajna WordPressa ispočetka. Ako to želite učiniti, potrebna vam je stručna pomoć.

Ukratko – ako ste pronašli temu koja vam se sviđa i želite je koristiti na svojoj web stranici, stvari možete postaviti sami. Nije potreban programer.

4. Treba li vam prilagođena funkcionalnost koju ne možete pronaći u WordPress dodatku?

Teme WordPressa su jedna strana spektra, a WordPress dodatci druga. Tržište dodataka možda je čak 10 puta veće.

I ovo je dobro! S više od 45 000 dodataka (!) Dostupnih u službenom imeniku, pronalazak jednog koji pruža značajku koja vam je potrebna gotovo je siguran. Slično kao što stvari funkcioniraju za Apple proizvode – “postoji aplikacija za to!” – postoji WordPress dodatak za gotovo svaku značajku koji se može zamisliti. Dodatke možete potražiti ovdje:

Ukratko, ako možete pronaći sve potrebne funkcije bilo u samom WordPress-u ili putem dodataka, vjerojatno vam neće trebati programer koji će vam instalirati dodatke.

U rijetkom, 1 od 1000 slučajeva, možda će vam trebati značajka koja nije dostupna putem dodatka. Možda tražite nešto posve originalno što je ključno za vaše poslovanje. Ili nešto što jednostavno ima razlikujući faktor u odnosu na konkurenciju na njihovim web lokacijama itd. Ako je to vaša situacija, potreban vam je programer koji će tu značajku izgraditi za vas.

5. Jeste li ugodni oko imena domena i hostinga?

I na kraju, razgovarajmo o najtehničnijim aspektima pri izradi nove web stranice – za rad vam treba ime domene i račun za hosting..

Iskreno, dobiti jedno ili drugo nije tako teško kao što bi neki ljudi željeli da vjerujete.

Ali prvo, samo da osiguramo da smo na istoj stranici:

 • Naziv domene je adresa vaše web stranice na internetu. Ime domene ove web lokacije je websitesetup.org. Da biste dobili naziv domene, sve što trebate učiniti je otići do registra registra domena i kupiti ga.
 • Na vašem web mjestu pohranjuje se hosting račun – ili web poslužitelj (to uključuje sve datoteke i podatke vaše web lokacije). Više o temi ovdje.

Kao što je rečeno, iako to može zvučati zastrašujuće, dobiti ime domene i hosting nije teško. Na primjer, ako odlučite kontaktirati tvrtku poput SiteGround (jedne od naših tvrtki s recenzijom), možete dobiti i domenu i sve na jednom mjestu.

SiteGround će vas ručno provesti kroz postupak prijave. Na kraju će vam izaći registrirano ime domene, postavljen hosting račun, pa čak i čista instanca programa WordPress instalirana na tom računu za hosting. Preporučuje se!

(Ako želite ručno instalirati WordPress, slijedite ovaj vodič.)

Ako sve što ovdje kažemo ne zvuči osobito privlačno, možda biste željeli zaposliti programera koji će se baviti svim tim poslovima vezanim za hosting i domenu..

Konačna presuda: Unajmiti web programera ili samostalno izgraditi web mjesto?

Uzimajući u obzir sve gore navedeno, možemo sumirati ovo:

Koji od ovih vas bolje opisuje?

(A)(B)
 • Sve što trebam je „osnovna web stranica“.
 • Ja sam upoznat sa WordPressom ili ću naučiti.
 • Pronašla sam (ili ću naći) WordPress temu za svoju web stranicu.
 • Upotrijebit ću postojeće dodatke za dodatnu funkcionalnost.
 • Mogu se nositi (ili sam voljan pokušati) postavljanjem imena domene i hostiranjem sebe.
 • Imam vremena potrebno da to dovršim.
 • Imam najmanje 500 do 1000 dolara da potrošim na stranicu.
 • Trebam prilagođenu funkcionalnost. (U tom slučaju cijena će još malo porasti…)
 • Trebam prilagođeni dizajn. (U tom slučaju dodajte još 500 USD +.)
 • Ne zanima me registracija domena ili hosting.
 • Imam malo vremena za rad na svojoj web stranici.
 • Ako ste an (A) tip osobe tada možete samo naprijed i sama izgradi stvar. Evo našeg vodiča za početak.
 • Ako ste više slični (B), zaposliti web programera.

To zbroji. Uistinu ne postoji općenito bolji put među ovo dvoje. Na temelju vaših potreba, jedno će uvijek biti bolje od drugog. Postavlja se pitanje koja su vaša očekivanja i koliko vremena i novca možete uložiti.

Ako želite sami izraditi web stranicu, pročitajte ovaj korak po korak vodič.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map