Shopify vs. WordPress (WooCommerce) za e-trgovinu?


Shopify vs WordPress


“Želim izgraditi trgovinu e-trgovine … ali trebam li koristiti Shopify ili WordPress?”

To je zapravo prilično uobičajeno pitanje koje postavljamo ovdje na websitesetup.org. U stvari, dobivamo ih više od 2-3 puta dnevno.

Razlog? Svakog dana sve više i više ljudi odlučuje pokrenuti vlastite prodavaonice e-trgovine, ali gotovo odmah susreću se s više pitanja nego odgovora:

Koju platformu trebam koristiti?

Hoću li morati platiti bilo kakvu naknadu?

Mogu li prodavati e-knjige i preuzimanja ili samo fizičke proizvode?

Mogu li “baciti brod”?

Koji su prednosti i nedostaci Shopify u odnosu na WordPress?

itd …

Kao i kod većine stvari u životu, kratki odgovor na to trebate li ići s Shopify ili WordPressom je sljedeći: Ovisi …

Znamo da ovaj odgovor mrzite koliko i mi, ali drži se – kratkim odgovorom ne možemo se usredotočiti na koristan. Zavirimo u temu i vidimo kada je bolje koristiti Shopify preko WordPress-a, za koga će to biti bolje rješenje, i zašto biste uopće uzeli u obzir Shopify (ili WordPress).

Je WordPress za sve, uključujući i web mjesto za e-trgovinu?

Uvijek smo bili obožavatelj WordPress-a i naš savjet da idemo uvijek kada bilo kome treba web stranica u bilo koju svrhu – bilo koje svrhe! – bilo je: “Hej, zašto ne i WordPress?”

Pregledavajući što je moguće uz Shopify i koliko je sve lako, čak smo i počeli razmišljati.

Mislimo, WordPress je zasigurno sjajan kao platforma za web mjesto. Lako se može nositi sa svime što bacate i učiniti vašu web lokaciju dostupnom i dostupnom cijelom svijetu.

U isto vrijeme, trgovina e-trgovine vrlo je specifična vrsta životinje i to je jako jako razlikuje se od standardnog bloga ili web stranice s vijestima.

WordPress je izgrađen oko sadržaja – sadržaja koji bi se trebao konzumirati besplatno, manje ili više. Možete objavljivati ​​postove na blogovima, videozapise, slike i sl., Ali glavni princip je taj da je sve dostupno onome tko se slučajno spotakne na URL.

Realnost trgovina e-trgovine je drugačija.

Ono što nude nalazi se iza platne zidine. Cijela web lokacija mora biti oprezna prilikom rukovanja ključnim podacima korisnika (poput kreditnih kartica, osobnih podataka). Treba biti siguran. Da sve to nadoknadite, potrebno je i rukovanje dolaznim narudžbama, obraditi ih i paziti da ništa ne propadne kroz pukotine na putu.

Drugim riječima, postoji mnogo stvari koje se razlikuju o trgovinama e-trgovine u usporedbi sa standardnim izdavačkim platformama.

U tom trenutku, čak i mi moramo biti spremni prihvatiti činjenicu da WordPress nije savršen za sve. Ponekad vam treba samo platforma koja je izgrađena za rukovanje prodavaonicom e-trgovine.

Glavna razlika između Shopify i WordPressa

U rečenici, glavna razlika između Shopify i WordPressa je u tome Shopify je mrežni alat / usluga, dok je WordPress samostalan softver da se morate sami instalirati.

Da biste koristili Shopify, sve što morate učiniti je otići na Shopify.com i prijaviti se za stvaranje računa. Nakon što učinite, trebate samo proći brzo postavljanje i vaša trgovina e-trgovine je pokrenuta.

Za korištenje WordPressa kao platforme za e-trgovinu, s druge strane, potrebno je puno više koraka:

 1. Prvo morate kupiti domenu i račun za web hosting na kojem možete instalirati zadanu verziju WordPress-a.
 2. Trebate odabrati temu (dizajn) za svoju web stranicu, plus nekoliko dodataka da biste se brinuli o SEO, integraciji društvenih medija i sl..
 3. Nakon toga vam je potreban dodatak poput WooCommerce da biste dobili sve značajke e-trgovine (one nisu ugrađene u WordPress).
 4. Konačno, morate proći postupak konfiguracije vaše trgovine e-trgovine (detalji trgovine, integracije gatewaya plaćanja, proizvodi itd.). I oni mogu potrajati neko vrijeme.

Konačno, ali ne najmanje bitno, uz Shopify dobivate i podršku, što znači da ako ikada naiđete na bilo kakav problem s platformom, možete jednostavno kontaktirati tim za podršku i oni će ga (vjerojatno) riješiti.

S WordPressom sama po sebi nema podrške.

Razmislite ovako, Shopify je poput odlaska u IKEA, kupnje stola s polica i tek onda sastavljanja kod kuće. WordPress je poput odlaska u trgovinu hardvera, kupnje dasaka, noktiju, ljepila, alata, a zatim doći kući i sami napraviti stol.

Potpuno otkrivanje: WebsiteSetup zarađuje proviziju ako završite kupnju shopify ili bluehost + woocommerce putem preporučnih veza u ovoj usporedbi. Hvala na podršci!

Shopify – što je to?Shopify

Evo činjenica:

 • Sveobuhvatna e-trgovina Otopina / alat. Omogućuje vam da izgradite funkcionalnu trgovinu za e-trgovinu ispočetka, bez pomoći dizajnera ili programera.
 • Nisu potrebne vještine kodiranja za upotrebu Shopifyja.
 • To je alat koji se plaća – od 29 do 299 USD mjesečno.
 • Omogućuje vam prodaju koje god želite (roba, usluge, proizvodi, digitalni i fizički, kao i brod).
 • Koristite ga izvanmrežno i online (možete ga koristiti kao svoju internetsku trgovinu, ali isto tako možete koristiti i nešto zvano Prodajno mjesto pomoću Shopify-a, koji je njihov sustav za maloprodajne prodavaonice, koji vam omogućuje integraciju trgovine na lokaciji s vašim postavkama u Shopify).
 • Više od 100 dizajna internetske trgovine na izbor (neki od njih su plaćeni).
 • Svaka nova web lokacija dobiva prilagođenu poddomenu besplatno – na primjer, YOURSTORE.shopify.com.
 • Postoji podrška 24 sata na dan.

WordPress (WooCommerce) – Što je to?WordPress

Prvo, WordPress je mnogo toga, ali u svrhu ovog resursa fokusiramo se uglavnom na spektar e-trgovine i izostavljamo veliki dio značajki i sposobnosti WordPress-a..

 • Web stranica sve u jednom softver. Omogućuje vam izradu bilo koje vrste web mjesta, pod uvjetom da možete obraditi lagano tehničko postavljanje – uključujući instaliranje samog softvera, instaliranje dodataka, instalaciju teme, a zatim instaliranje dodatka za e-trgovinu za rukovanje radnjama trgovine.
 • Potrebne su neke vještine izrade web stranica. Ovisno o prilagodbama koje želite izvesti, možda će vam trebati i vještine kodiranja ili dizajniranja.
 • Softver za WordPress je besplatan. Da biste ga mogli koristiti, morate se prijaviti za web domaćina i kupiti ime domene. Kad se sve zbroji, možete započeti s WordPressom za oko 5 USD mjesečno.
 • Izvrsne značajke upravljanja sadržajem.
 • Tisuće tema / dizajna za odabir, i besplatni i plaćeni.
 • Iznimne mogućnosti proširenja pomoću dodataka.
 • Nema izravne podrške, ali vrlo korisna zajednica podrške.

Kada koristite Shopify preko WordPress-a?

Shopify se ističe kao prilagođeno rješenje za e-trgovinu za sve. čime svatko, mislimo na ljude koji možda nemaju bilo kakvu vještinu izrade web mjesta ili kodiranje, a ipak žele biti u mogućnosti stvoriti fenomenalnu internetsku trgovinu sve sami.

Glavna prednost rada s Shopifyom je ta što možete započeti za nekoliko minuta i gotovo odmah početi opsluživati ​​svoje prve kupce.

Čak i ako poništite vještine kodiranja i stvaranja web stranica – koje vam nisu potrebne – također ne morate biti u potpunosti upoznati s različitim stvarnostima samog poslovanja putem e-trgovine. Shopify vam pomaže odrediti stvari poput inventara, poreza, postavki isporuke i tako dalje. Drugim riječima – rješava svaki posljednji dosadan aspekt poslovanja.

Drugo, Shopify je također stvarno pristupačno rješenje. Za početak vam treba samo 9 dolara mjesečno. Za tu cijenu dobivate pristup više nego dovoljno dizajna web mjesta i mogućnosti prilagodbe.

jan-a-nutshell odgovor na “kada koristiti Shopify?”:

 • Opcija a): Upotrijebite ga ako nemate bilo kakvu web lokaciju, a želite brzo pokrenuti kvalitetnu trgovinu e-trgovine.
 • Opcija b): Upotrijebite ga ako nemate vještine dizajniranja, kodiranja ili izrade web stranica i ne želite nikoga zaposliti za postavljanje trgovine e-trgovine za vas.
 • Opcija c): Upotrijebite ga ako želite integrirati svoju internetsku trgovinu sa mrežnom prodavaonicom izvan mreže.
 • Opcija d): Upotrijebite ga ako vam je potrebna sjajna platforma za e-trgovinu s pristupom korisničkoj podršci … za svaki slučaj.

Ako vas bilo što od navedenog opiše, potražite Shopify.

Također nije važno želite li prodavati fizičke proizvode, digitalna preuzimanja, usluge ili čak drophip. Shopify može podnijeti bilo što. Broj proizvoda koje nudite nije ni faktor (bilo da je 1 ili 1000).

Kada koristiti WordPress Over Shopify?

WordPress je elektrana. To je gotovo savršena platforma web stranica, koja može pokrenuti sve vrste web stranica.

Ali postoji ulov. Ili, prije, nekoliko ulova.

 • WordPress je dio softvera = možete ga dobiti besplatno, ali tada ga morate sami instalirati na web domaćin, konfigurirati ga i na kraju s njim pokrenuti web mjesto.
 • WordPress je izvan okvira uglavnom platforma za pisanje blogova. Ona uopće ne nudi značajke e-trgovine. Oni koje možete dobiti pomoću dodataka. Kao što je popularna WooCommerce.
 • Osim dodatka za e-trgovinu, trebate još hrpa drugih dodataka za obradu nekih standardnih opcija poput SEO i društvenih medija. Trebate i dobrog izgleda brandable tema (dizajn) – kako bi vaša trgovina e-trgovine izgledala jedinstveno i originalno.

Sve to znači da je WordPress možda rješenje za malo pametnijeg korisnika. Trebate ugodno ručno uređivati ​​PHP datoteke, povezivati ​​se s vašim poslužiteljem putem FTP-a i provoditi popodne na nekim panelima s postavkama..

Rečeno, gore spomenuto WooCommerce je sjajan dodatak za e-trgovinu. Daje vam sve značajke koje biste mogli tražiti, npr. kolica za kupovinu, kataloge proizvoda, internetska plaćanja, kuponi i tako dalje. Ono što je najvažnije, dodatak je besplatan!

Možeš naći alternativne WordPress košarice ovdje.

woocommerce

jan-a-nutshell odgovor na “kada koristiti WordPress za e-trgovinu?”:

 • Opcija a): Upotrijebite ga ako već imate WordPress web mjesto i poznajete sučelje. Na primjer, WooCommerce koristi istu organizaciju administratorske ploče za vaše proizvode i narudžbe, tako da ne postoji dodatna krivulja učenja.
 • Opcija b): Koristite ga ako već imate WordPress web mjesto i želite minimizirati troškove tako da ne morate više ulagati sredstva u novu platformu za e-trgovinu..
 • Opcija c): Upotrijebite ga ako vam je povremeno eksperimentirati s izvornim kodom.
 • Opcija d): Upotrijebite ga ako se možete nositi bez brze reakcije korisnika.

U vezi s posljednjim dijelom: Upravo biste sada mogli smatrati da korisnička podrška nije tako velika stvar. Ali imajte na umu da o vašem poslu ovdje govorimo. Na primjer, ako se dogodi nešto zbog čega se vaše web mjesto može pokvariti, a ako ga nemate cijeli dan na mreži, to može značiti ozbiljan udar na vaš poslovni prihod. Također, puno stresa dok to radimo.

Bilo je to vrijeme kada skloni smo cijeniti korisničku podršku koja radi 24/7!

WordPress ili Shopify? Još kraći odgovor.

Ako gore navedene opcije ne zadovoljavaju vaš ukus, za vas imamo još kraći odgovor.

Samo imajte na umu da je ogroman pojednostavljivanje. U mnogim je slučajevima bolje da slijedite jednu od gornjih opcija. Ali ako želite odgovor uber-kratkog, onda je to:

 • Ako već imate web mjesto WordPress, samo instalirajte WooCommerce i pokrenite trgovinu e-trgovine kao element te postojeće web stranice.
 • Ako još nemate web lokaciju, pokrenite trgovinu e-trgovine putem usluge Shopify.

Moji motivi za tu stvar su dvostruki: štedim i vrijeme i novac.

Jednostavno – ako već imate WordPress web mjesto, tada će uvijek biti brže i jeftinije dodati toj komponenti e-trgovine na web mjesto, a ne graditi nešto novo. S druge strane, ako još nemate web mjesto, onda je brže i lakše krenuti drugim putem i pokrenuti prodavaonicu e-trgovine sa specijaliziranom platformom poput Shopify. To je sve!

Daljnje čitanje:

 1. Kako instalirati i koristiti Shopify
 2. Kako instalirati i koristiti WordPress / WooCommerce
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map