Razlozi zašto vaše poslovanje treba prijeći na oblak s zajedničkog hostinga

oblačni poslužitelji


Od tisuće web stranica dostupnih putem interneta, zajednički web hosting i dalje se smatra hostingom koji se najviše koristi. Cloud hosting i Shared hosting imaju puno razlika i na različite su načine jedinstveni. Trebate odabrati bilo koji od njih na temelju vaših zahtjeva.

Zajedničko gostovanje dobro je što se tiče početnika. Dijeljeni hosting ima svoje nedostatke što ne može ispuniti vaše zahtjeve prilikom nadogradnje web stranica. Mnogo je šansi za nedostatak resursa, zastoja i crnih popisa IP-a itd.

S druge strane, Cloud hosting poznat je po brzini performansi. Cloud hosting pruža resurse kao što su memorija, prostor za pohranu itd. S skupa poslužitelja (cloud). Jednostavnim riječima, hosting u oblaku nastao je kao rješenje nedostataka zajedničkog hostinga.

U ovom ćemo članku razgovarati o tome je li hosting u oblaku stvarno bolji od zajedničkog hostinga ili ne.

Kako funkcionira dijeljeni web hosting?

Što je zajednički web hosting

Dijeljeni web hosting osnovna je vrsta web hostinga u koji će jedan jedini poslužitelj pohraniti stotine, a ponekad i tisuće web stranica. To je poput dijeljenja sobe sa prijateljima u kojoj ćete dijeliti nekoliko resursa poput vode, struje i hrane itd.

Vjeruje se da je zajednički hosting najjeftinija platforma za hosting. Davatelji hostinga nude zajednički hosting po različitim cijenama, ovisno o količini resursa, kao što su prostor, propusnost, MySQL baze podataka, računi e-pošte i nekolicina drugih.

Najbolji 10 zajedničkih planova za web hosting

Prednosti zajedničkog hostinga

Isplativ

Zajednički hosting dostupan je po najjeftinijim cijenama, ovisno o planovima i ponudama. Budući da se resursi dijele među korisnicima, cijena cijelog poslužitelja se raspodjeljuje među njima.

Prijateljski za početnike

Zajednički hosting smatra se najboljim za one koji žele ući u hosting okruženje. Izuzetno je povoljna za blogere i mala poduzeća.
Jednostavno upravljanje svojim web stranicama

Platforma za dijeljenje hostinga pruža upravljačke ploče prilagođene korisnicima kao što su cPanel ili Plesk itd., Koje su korisne za upravljanje vašom web stranicom.
Nema potrebe za tehničkim znanjem

Kao korisnik zajedničkog hostinga, samo se morate usredotočiti na svoju web stranicu. Poslužiteljem upravlja, održava i ažurira tehničko osoblje pružatelja usluga hostinga.

Nedostaci zajedničkog hostinga

Izvođenje

Ako se na zajedničkom poslužitelju nalazi popularna web stranica s relativno velikim prometnim brzinama i počne koristiti više resursa, performanse vaše web stranice definitivno će se usporiti.

Prijetnja s crne liste

Budući da web stranice na zajedničkom poslužitelju upotrebljavaju jedan IP, prisutnost loših susjednih web stranica oštećuje ugled vaše web stranice putem crnih popisa IP-a.
Nema kontrola poslužitelja

Poslužiteljem upravlja osoblje pružatelja usluga hostinga. Bilo koji problem na poslužitelju dovest će vas do toga da budete usred ničega. To može uzrokovati sukob između pružatelja usluga hostinga i vlasnika web stranica. Povezano: Osnove zajedničkog web hostinga za početnike

Kako funkcionira cloud hosting?

Skup poslužitelja je grupiran da djeluje kao jedan sustav koji se naziva oblak. Oblak će ugostiti skup web stranica i može podnijeti visoki promet i klice. To slijedi tehnologiju Cloud Computinga.

Hosting u oblaku vrlo je dostupan na modelu cijene s plaćanjem po upotrebi na tržištu web hostinga. Ova vrsta hostinga ima mogućnost prevladavanja problema s kojima se susreću zajednički hosting i druge vrste hostinga.

Najboljih 10 planova za hosting u oblaku

Zašto je hosting u oblaku dobio veću popularnost u nedavnoj prošlosti?

Kao vlasnik web stranice, željeli biste da bude iz dana u dan da se radi. Zbog nekoliko razloga postoje šanse da se server sruši ili dođe do kvara hardvera u zajedničkom hosting poslužitelju. No, hosting u oblaku je iznimka. Skup poslužitelja radi zajedno kako bi poboljšao performanse vaše web stranice i pošto u oblaku ima više poslužitelja, neuspjeh jednog poslužitelja ne utječe na dobro funkcioniranje vaše web lokacije..

Prednosti Cloud hostinga

Visoke performanse

Nijedna druga platforma za hosting ne može odgovarati performansama hostinga u oblaku. To je zato što skup poslužitelja ili oblak rade zajedno i djeluju kao jedan virtualni poslužitelj.

Tolerancija kvarova

Ako se dogodi da poslužitelj koji hostuje vašu web stranicu u oblaku hostinga ima bilo kakvu grešku, onda drugi poslužitelj u oblaku radi kao zamjena i obavlja posao hostinga za vaše web mjesto. Dakle, vrlo je pouzdan.

Fer cijena

Cloud hosting koristi model plaćanja po upotrebi. Morate platiti za ono što točno koristite. Možete čak i dobiti dodatne resurse prema svojim zahtjevima.

Nedostaci Cloud hostinga

Tehničko znanje je obavezno

Cloud hosting prilično se razlikuje od ostalih vrsta. Morate znati kako točno funkcionira kada se bavite oblakom. Zbog toga se ne preferira za početnike

Relativno skuplje

Iako je Cloud hosting dostupan po cijeni po cijeni, on je skuplji od druge vrste hostinga. Dakle, nije dostupno za startape. Odnosno: Što je Cloud Hosting? Kako to stvarno djeluje??

Zaključak:

Izbor zajedničkog hostinga i hostinga u oblaku ovisi o puno čimbenika poput vašeg proračuna, vrste web stranica i mnogih drugih.

Ako ste početnik ili imate web mjesto za svoje malo poduzeće, onda je uvijek bolje imati zajednički hosting za svoju web lokaciju. Kako vaše poslovanje raste, vaše web mjesto mora biti u stanju podnijeti visoki promet i velike klice. Dakle, prijeđite na cloud hosting kada počnete zarađivati ​​pristojne novce.

To je sve što imamo za ovaj članak. Nadamo se da ste naučili nešto novo i to vam je pomoglo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map