Prijenos web lokacija sa WebHostingHub-a

Mogu li prenijeti svoju web lokaciju sa WebHostingHub-a?

Ako želite prenijeti svoju web lokaciju koju vodi WebHostingHub na drugog domaćina i sumnjate da li je to moguće, odgovor je da; možete i možete prenijeti svoju web lokaciju dalje od WebHostingHub. Međutim, prvo bi trebalo biti jasno što trebate učiniti, želite li prenijeti svoje ime domene drugom registratoru domena ili jednostavno želite potpuno otkazati svoju pretplatu na WebHostingHub. Što se tiče otkazivanja vaše pretplate, bilo koji klijent može otkazati svoju pretplatu u bilo kojem trenutku kada osjeti potrebu za tim. Klijenti koji otkažu pretplatu nadoknađuju se prema duljini vremena u kojem su bili domaćin njihove web stranice s tvrtkom.


Međutim, možete prenijeti svoje ime domene u drugi registar domena, ali i dalje dopustiti WebHostingHub da ugosti datoteke vaše web lokacije. Da biste to učinili, od vas će se trebati usmjeriti zapis na WebHostingHub poslužitelj pomoću novog registratora ili možete promijeniti naziv poslužitelja imena u WebHostingHub nakon što se prijenos izvrši..

Važno je da razumijete da vaša registracija / upravljanje domenom nije isto te da je odvojeno od vašeg hostinga i prijenosa prava upravljanja domenom ni na koji način neće utjecati na vaš hosting račun koji će ostati aktivan. Jedini način deaktivacije hosting računa bit će otkaz.

Što trebam učiniti da svoju web lokaciju prebacim iz WebHostingHub-a?

Prije nego što svoju domenu možete prenijeti s WebHostingHub-a, tvrtka zahtijeva od vas da podnesete zahtjev za puštanje vaše domene. Zahtjev bi trebao biti u obliku e-pošte i trebao bi biti poslan na [email protected] te treba priložiti provjeru vašeg računa kao i e-poštu administratora. Ovo će pokrenuti postupak registracije domena jer je kompanija potrebna kako bi vam otključala domenu. Važno je napomenuti i da morate ukloniti privatnost domene iz domene kako biste utjecali na postupak otključavanja.

Nakon što se domena izda i već imate autorizacijski kôd koji ćete dobiti putem adrese e-pošte svog administratora, možete prijeći na svoj novi registar domena i započeti postupak prijenosa domene. Obično je potrebno 7-10 dana da se prijenos završi, iako vrijeme izvršenja varira, ovisno o matičaru. Važno je da znate da kad god se izvrše izmjene DNS-a ili prijenosa domena promatra se razdoblje širenja DNS-a u trajanju od oko 7-24 sata dok se izmjenjivač dogodi.

Koji su uobičajeni razlozi zašto se ljudi odmiču od svoje hosting kompanije?

Postoji toliko razloga zbog kojih postoji isto toliko pojedinaca ili kompanija koji se žele prebaciti u drugu web hosting tvrtku. To varira od mondenskog do najsloženijeg razloga. Među tim su razlozima sljedeći:

 •  Klijent bi mogao biti razočaran uslugom.
 •  Potreba za više resursa, kao što su prostor za pohranu i propusnost, kao i potreba za više aplikacija.
 • Klijentu je možda teško održati iznos mjesečnih računa, a možda je negdje pronašao i bolju cijenu.
 • Mogli bi biti nezadovoljni službom za korisnike.

Koje osnovne korake i preporuke trebam slijediti tijekom postupka prijenosa?

Nekoliko je osnovnih preporuka koje klijenti trebaju ispuniti prije i tijekom postupka prijenosa. Ovi su:

 • Prvo trebate odabrati najprikladnijeg davatelja web hostinga, uspoređujući ih s vašim trenutnim davateljem usluga. Razmatranja trebaju uključivati:
 •  Vrstu operativnog sustava koji se koristi, a koji bi trebao biti kompatibilan sa zahtjevima vaše web stranice;
 •  Zahtjevi na diskovnom prostoru; i
 •  Širina pojasa;
 • Trebate napraviti sigurnosnu kopiju svih datoteka postojećeg web mjesta preuzimanjem svih starih datoteka računa. Možete koristiti FTP Access ili ga izvoziti pomoću phpMyAdmin, ovisno o tome što radi. Obično tražite domaćina koji nudi FTP pristup.
 •  Provjerite možete li primati e-poštu provjerom ispravno i rade li vaše e-poruke.
 •  Preporučuje se da osigurate da se računi e-pošte za vaše web mjesto i domenu prikazuju tijekom postupka prijenosa tako da vaš postojeći račun za web hosting ostane otvoren dok postupak ne bude dovršen..
 •  Nakon što je sve završeno, ne zaboravite otkazati račun.

Što moram uzeti u obzir kad se prebacim na novog web-domaćina?

Kad se odlučite za promjenu na novi web domaćin, provjerite jeste li u mogućnosti uzeti u obzir sve što je potrebno. Jedna stvar koju trebate zapamtiti je da biste trebali potražiti razlog zašto ste promijenili domaćina i upotrijebili ga kao mjernu tablu kako ne biste ponovo zapali u isti problem. Neki od tih razloga su:

 •  Ne želite da vaši kupci razočaraju vašu web stranicu s puno vremena zastoja dok prijenos traje. Učinite prijenos što je moguće jednostavnijim.
 •  Trebate napraviti temeljito istraživanje o vašem potencijalnom webhost. Možda ćete trebati saznati sljedeće:
 •  Što znači da omogućuju prijenos datoteka.
 • Dobijte njihove DNS podatke i provjerite imate li spremne podatke o vašem računu domene kako biste što prije mogli promijeniti postavke.
 •  Obavezno pripremite privremeni URL kako biste mogli testirati prije promjene DNS-a.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map