Pretvaranje HTML-a u WordPress (korak po korak)


Pretvaranje HTML-a u WordPressPut od web mjesta izgrađenih s čistim HTML-om do WordPressa nije bio kratak. Iz cjelovitog iskustva, web dizajn prešao je na vrlo interaktivnu web prisutnost. Pored toga, više ne moramo sami pisati oznake, ali sustavima za upravljanje sadržajem možemo dopustiti da ih uvelike podignu.


Međutim, to ne znači da statične HTML web stranice više ne postoje. Zapravo je HTML5, najnovija iteracija jezika za označavanje, vrlo moćan i omogućava vam izradu kvalitetnih web stranica bez CMS-a iza njih.

Ipak, rastući tržišni udio WordPressa pokazuje da sve više i više ljudi prelazi na platformu.

Udio na tržištu WordPress-a u 2019. godini

Za neke od njih to znači prelazak iz statičkog HTML-a u WordPress. To može biti zastrašujući zadatak, ali ovaj će post pokušati objasniti kako to učiniti na nekoliko jednostavnih načina.

U nastavku ćemo vam pokazati nekoliko načina kako pretvoriti iz HTML-a u WordPress. Prvo ćete naučiti koje su različite mogućnosti, kao i njihove prednosti i nedostatke. Nakon toga pokazat ćemo vam kako izvršiti svaki od njih korak po korak.

Idemo.

3 načina za prelazak iz statičkog HTML-a u WordPress

Da biste prešli s HTML-a na WordPress, morate pretvoriti svoj HTML dizajn u WordPress temu. Tema kontrolira izgled i osjećaj WordPress web stranice, dok funkcionalnost pruža sam CMS kao i dodatni dodaci.

Da biste napravili prekidač, imate nekoliko mogućnosti. Koji je pravi za vas ovisi o čimbenicima poput vremena i novca koji ste u mogućnosti i spremni uložiti, vaših vještina kodiranja i osobnih preferencija. U nastavku su glavne opcije.

A) Ručno pretvaranje HTML-a u WordPress temu

Prva opcija je ujedno i najtehničnija. Ako krenete ovom rutom, uzet ćete svoj postojeći kôd i upotrijebiti ga kao početnu točku za stvaranje WordPress datoteka s temama.

Nije pretjerano komplicirano, pogotovo ako imate iskustva s kodiranjem. Možete je povući s malo HTML-a, CSS-a i malo PHP znanja. Puno toga je kopirati i zalijepiti.

Slaba strana: dok ćete završiti s radnom temom WordPressa, neće imati sve mogućnosti koje WordPress može ponuditi. Na primjer, ako ga ne napravite nakon činjenice, vaša će web lokacija biti bez područja widgeta ili mogućnosti promjene vašeg izbornika iz pomoćnog programa WordPress.

Iako će vaša web-lokacija obaviti svoj posao, nećete je moći potpuno upravljati putem WordPress-a. Iz tog razloga mi osobno preferiramo sljedeću opciju.

B) HTML za WordPress putem teme za WordPress dijete

Prema našem mišljenju, ovo je vjerojatno najlakši i najprihvatljiviji put u pogledu napora i novčanih ulaganja. Umjesto da postojeću web lokaciju koristite kao skočnu točku, umjesto toga koristite gotovu WordPress temu. Zatim prilagodite samo njegov dizajn tako da podsjeća na vašu staru web lokaciju.

To vam omogućava da u potpunosti iskoristite WordPress, a da pritom zadržite izgled svoje stare web lokacije. Nakon toga nećete morati dodavati značajke WordPress-a. Umjesto toga, možete nadograditi na postojeću temu – nešto za što je WordPress platforma izričito napravljena.

C) Uvoz sadržaja iz HTML-a u WordPress pomoću dodatka

Očito, ako ne inzistirate na uporabi svog trenutnog dizajna i spremni ste za promjenu, stvari postaju još jednostavnije. U tom slučaju sve što trebate je postaviti web mjesto, instalirati temu i uvesti HTML sadržaj. Kao što ćete vidjeti u nastavku, ovo je vrlo brz i bezbolan proces.

A) Kako ručno pretvoriti HTML u WordPress temu

Ako vam je cilj započeti od početka i stvoriti svoju vlastitu WordPress temu koja nalikuje vašoj postojećoj HTML web stranici, počnite od ovdje.

Ne brinite ako zvuči zastrašujuće, vidjet ćete da je išta drugo. Samo je potrebno nekoliko datoteka i mapa, kao i neko kopiranje i lijepljenje.

1. Napravite mapu s temama i osnovne datoteke

Prvo što trebate učiniti je stvoriti novu mapu tema. To možete učiniti na radnoj površini kao što je to slučaj s direktorijom na računalu. Dajte mu ime kako god želite da se zove vaša tema.

Nakon toga, idite na uređivač koda i stvorite brojne tekstualne datoteke. Dajte im ime sljedeće:

 • style.css
 • index.php
 • header.php
 • sidebar.php
 • footer.php

Ne radite ništa s njima još, držite datoteke otvorene u uređivaču. Uskoro će vam trebati.

2. Kopirajte postojeći CSS u tablicu stila WordPress

Sada je vrijeme za pripremu listova stila za WordPress (datotekustyle.css upravo ste stvorili) da biste kopirali CSS svoje stare web lokacije u nju. Za to otvorite datoteku i zalijepite sljedeće:

/ *
Naziv teme: Dvadeset trinaest
URI teme: http://wordpress.org/themes/twentythirteen
Autor: WordPress tim
Autor URI: http://wordpress.org/
Opis: Tema iz 2013. za WordPress vraća nas na blog, sadrži čitav niz postupaka posta, od kojih se svaki lijepo prikazuje na svoj jedinstveni način. Pojedinosti o dizajnu obiluju, počevši od živopisne sheme boja i odgovarajućih slika zaglavlja, prekrasne tipografije i ikona te fleksibilnog izgleda koji izgleda izvrsno na bilo kojem uređaju, velikom ili malom.
Verzija: 1.0
Licenca: GNU General Public License v2 ili noviji
URI licence: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Oznake: crna, smeđa, narančasta, žute, bijela, žuta, svijetla, jedno stupac, dvo stupac, desna bočna traka, fleksibilna širina, prilagođeno zaglavlje, prilagođeni izbornik, stil uređivača, istaknute slike, mikroformati, post-formati, podrška na rtl jeziku, sticky-post, prijevod spremni
Tekstna domena: dvanaestinaest

* /

Ovo je takozvano zaglavlje stilova (Važno: ne ostavljajte komentar/*...*/ oznake van!). Svaki dio ispunite ovako:

 • Naziv teme – Evo imena vaše teme. Može biti sve što želite, ali obično je isto kao i naziv mape teme.
 • URI teme – Obično biste ovdje postavili početnu stranicu, ali možete koristiti adresu vlastite web lokacije.
 • Autor – To si ti. Ovdje unesite svoje ime ili kako god želite da vas se zove.
 • URI autora – Link na vašu početnu stranicu. To može biti onaj koji gradite ili što god ima smisla.
 • Opis – Izborni opis vaše teme. To će se prikazati u pomoćnom programu WordPress.
 • Verzija – Verzija vaše teme. Budući da ga ne objavljujete, to zapravo i nije važno. Ovdje obično stavljamo 1,0.
 • Licenca, URI licence, oznake – Ove su stvari važne samo ako planirate predati svoju temu Katalog tema WordPressa. U ovom slučaju ih možete izostaviti, samo smo ih uključili radi dovršetka.

Nakon zaglavlja kopirajte i zalijepite postojeći CSS sa statičkog HTML web mjesta. Zatim spremite datoteku u novu mapu tema i zatvorite je. Vrijeme je za prelazak na ostatak.

3. Odvojite svoj postojeći HTML

Za sljedeći dio trebate razumjeti da WordPress obično koristi PHP za povlačenje podataka iz svoje baze podataka. Iz tog razloga morate usitniti vaš postojeći HTML na različite dijelove kako bi ih CMS mogao pravilno sastaviti.

Iako ovo zvuči komplicirano, sve znači da kopirate i zalijepite dijelove HTML dokumenta u nekoliko PHP datoteka. Da bismo to bolje pokazali, sastavili smo jednostavan primjer stranice koji možete vidjeti dolje.

html u wordpress stranicu primjera

Kao što vidite, vrlo je standardni HTML predložak koji uključuje zaglavlje, područje sadržaja, bočnu traku i podnožje. Prateći kod je sljedeći:

Naslov web straniceNaslov web stranice

 • nav stav # 1
 • nav stav # 2
 • nav stav # 3

Naslov članka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra. In semper posleat est, eu porta velit mollis nec.

Podnaslov

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra. In semper posleat est, eu porta velit mollis, dn. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat tempor. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultrices. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Podnaslov

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra. In semper posleat est, eu porta velit mollis, dn. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat tempor. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultrices. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Ako je vaš dizajn drugačiji, možda ćete morati malo prilagoditi korake u nastavku. Međutim, cjelokupni proces ostaje isti.

Prvo otvorite struju index.html (glavna datoteka vaše HTML web lokacije). Nakon toga prođite kroz novo kreirane WordPress datoteke i kopirajte sljedeće u njih (primjeri u nastavku su moja oznaka):

header.php

Sve, od početka HTML datoteke do glavnog područja sadržaja (obično označeno sa

ili

) ulazi u ovu datoteku. Pored toga, neposredno prije tamo gdje piše, Kopiranje i lijepljenje . Ovo je ključno za pravilno funkcioniranje mnogih WordPress dodataka.
Naslov web stranice


Naslov web stranice

 • nav stav # 1
 • nav stav # 2
 • nav stav # 3

sidebar.php

Sve što pripada odjeljku

Nakon toga, gotovi ste index.html i može ga zatvoriti. Spremite sve ostale datoteke u mapu tema i zatvorite ih osim za header.php i index.php. Imate još posla s njima.

4. “WordPressify” Header.php i Index.php

Za zaglavlje je preostalo samo promijeniti poziv za stilski stil iz HTML-a u WordPress format. Da biste to učinili, potražite postojeću vezu u odjeljak. To bi moglo izgledati ovako:

Zamijenite ga s ovim:

Super, sad možete spremiti i zatvoriti header.php. Zatim se okrenite index.php. Trenutno bi trebao biti prazan. Prvo, kopirajte i zalijepite ove retke koda:
Ovo su pozivi za ostale datoteke koje sadrže ostatak vaše web stranice. Možda ćete primijetiti razmak između poziva zaglavlja i bočne trake. Tu ćete dodati Petlja.

Potonji je dio WordPress-a u kojem CMS emitira sadržaj stvoren u nadoknadi. Ključno je ako želite WordPress dinamički dodavati sadržaj na vaše stranice koje ćete kasnije uvesti. U tu svrhu zalijepite ovo odmah :


Sada, uštedite index.php datoteku i zatvorite. Dobro napravljeno! Vaša osnovna tema je spremna. Sada je možete dodati na svoju novu web stranicu WordPress.

5. Napravite snimku zaslona i prenesite temu

Sada ćete dodati snimku zaslona teme koja će zajedno s informacijama iz zaglavlja vašeg stilskog lista poslužiti kao pregled vaše web stranice u pomoćnom prozoru WordPressa.

Da biste to učinili, otvorite postojeću web lokaciju u pregledniku i napravite snimku zaslona željenim načinom. Nakon toga otvorite softver za uređivanje slika po vašem izboru i izrežite ga na 880 × 660 piksela. Spremite kao screenshot.png i dodajte ga u mapu tema. Sada ste spremni za prijenos svoje teme.

Da biste novu temu postavili na svoje mjesto za WordPress, imate nekoliko mogućnosti. Međutim, preduvjet je da se sve datoteke nalaze unutar mape teme.

Prva je mogućnost iz nje izraditi zip datoteku. Nakon toga, idite na svoju WordPress stranicu, a zatim na Izgled> Teme. Evo, kliknite Dodaj novi na vrhu, a zatim Prenesite temu.

prijenos konvertirane teme

U nadolazećem izborniku upotrijebite tipku da biste pregledali mjesto svoje ZIP datoteke. Označite ga i kliknite Otvorena, zatim Sada instalirati. Kada završite, aktivirajte temu.

Alternativno se možete povezati sa svojim poslužiteljem putem FTP-a (ili jednostavno otići u lokalni direktorij tvrdog diska) i pomaknuti se do wp-content / teme. Zatim prenesite tamo (neispakovanu) mapu tema. Nakon toga, aktivirajte temu s istog mjesta kao i prije.

Lijepo! Prednji dio vaše nove stranice trebao bi sada izgledati poput vaše stare. Sve što vam preostaje da dovršite prelazak s HTML-a na WordPress jest uvoz vašeg postojećeg sadržaja. O tome ćemo detaljnije govoriti u daljnjem tekstu kada govorimo o korištenju postojeće WordPress teme.

Međutim, imajte na umu da, iako osnovna tema funkcionira sada, možete učiniti više stvari za bolju integraciju HTML-a s WordPressom. Ovo uključuje čineći naslov i opis bloga uredljivim, dodavanje područja widgeta, komentari i još mnogo toga. Možda ćete morati dodati i CSS oznaku jer sadržaj nije dio vašeg originalnog dizajna, poput slika.

Kako se radi puno, osobno volimo koristiti rješenje koje već ima svu tu funkcionalnost i samo treba promjenu dizajna. To ćemo vam pokazati sljedeće.

B) HTML za WordPress putem teme za WordPress dijete

Ako se gore navedeno čini previše intenzivno za vas, sljedeća metoda može biti upravljivija. To vam omogućuje da iskoristite prednosti tisuća postojećih WordPress tema, a da pritom zadržite svoj originalni dizajn.

To je pomoću takozvane dječje teme. Te su teme izgrađene na vrhu druge teme (roditelja) koja ne stoji samostalno, već samo modificira nadređenu temu kako bi odgovarala vašim potrebama. Lako za obavljanje, iako je potrebno malo detektivskog posla.

1. Odaberite odgovarajuću temu

Prvi je korak odabrati odgovarajuću temu na kojoj ćete temeljiti svoj dizajn. U tu svrhu pomaže vam pronaći temu koja je bliska vašem postojećem dizajnu ili upotrijebiti tematski okvir ili početnu temu, a obje su napravljene da rade kao podloga za prilagođene teme.

Provjeri Katalog tema WordPressa, naš popis fenomenalnih tema ili pogledajte premium teme pronaći odgovarajućeg kandidata. Nakon nekih pretraga, zaključili smo da Dvadeset dvanaest tema bi bila dobra polazna točka za moj prelazak iz HTML-a u WordPress. Obično bismo izabrali nešto što je ažuriranije, ali to ide u skladu s jednostavnim dizajnom s kojim radimo.

Nakon što odaberete, instalirajte temu na svoju WordPress web stranicu kao da biste instalirali bilo koju temu. Nema potrebe da ga aktivirate. Kao što smo već spomenuli, tu smo vam samo osnova za rad. Ostalo se događa u dječjoj temi.

2. Stvorite novu mapu

Slično kao u ranijoj metodi, za podređenu temu morate stvoriti mapu tema. Evo gdje ćete staviti sve datoteke koje mu pripadaju.

Prilikom stvaranja podređenih tema uobičajeno je mapu nazvati istim nazivom nadređena tema plus -dijete. Dakle, budući da se tema našeg djeteta temelji na temi Dvadeset dvanaest, nazivamo njegov imenik twentytwelve-dijete.

Koje god ime odabrali, budite sigurni da ne unosite razmake jer neće raditi na taj način.

3. Postavljanje tablice stila

Dječja tema također treba listu stilova. Ovaj će raditi gotovo isto kao i stilski stil stvoren gore. Međutim, ima malo drugačije zaglavlje i sadržavat će manje koda.

Do drugog dijela ćemo doći kasnije. Za sada stvorite uobičajeno style.css i stavite ga u mapu tema. Zatim dodajte sljedeće:

/ *
Naziv teme: Dvadeset petnaesto dijete
URI teme: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Opis: Dvadeset petnaest tema djeteta
Autor: John Doe
URI autora: http://example.com
Predložak: dvadeset petnaest
Verzija: 1.0.0
Licenca: GNU General Public License v2 ili noviji
URI licence: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Oznake: svijetlo, tamno, dvo stupci, desna bočna traka, prilagodljivi izgled, spreman za pristup
Domena teksta: dvadeset i petnaest djeteta
* /

Kao što vidite, vrlo je slično zaglavlju stila koji ste prije koristili, s jednom iznimkom: sadrži predložak označiti.

U tom odjeljku trebali biste unijeti naziv teme koja će funkcionirati kao roditelj. Bez toga, dječja tema neće raditi. Da biste to izbjegli, unesite ime nadređene mape. Dakle, za dvadeset dvanaest, to bi bilo Predložak: dvadesettvornica.

4. Stvorite Functions.php i nasljedni roditeljski stilovi

Pomoću samo stilskog lista i mape već je moguće aktivirati podređenu temu. Međutim, to ne bi bilo puno dobro jer bi sada vaša web stranica izgledala kao HTML stranica bez ikakvog stiliziranja.

Da biste to promijenili, prvo morate naslijediti stilove roditelja i za to vam treba functions.php. Ova je datoteka važan dio bilo koje WordPress instalacije i omogućuje vam značajne promjene na vašem web mjestu.

Međutim, u ovom slučaju upotrijebite ga samo za pozivanje roditeljskog stajlinga. Za to stvorite novu datoteku i nazovite je functions.php. Prvo što ćete dodati na samom početku je ovo:

Sa početnom PHP oznakom, datoteka je teoretski spremna, ali ne čini ništa. Dakle, dodatno ćete morati ovo unijeti:

funkcija child_theme_enqueue_styles () {

$ parent_style = 'roditeljski stil';

wp_enqueue_style ($ parent_style, get_template_directory_uri (). '/style.css');
wp_enqueue_style ('dječji stil',
get_stylesheet_directory_uri (). '/Style.css',
niz ($ parent_style),
wp_get_theme () -> get ( 'Version')
);
}
dodavanje ('wp_enqueue_scripts', 'child_theme_enqueue_styles');

Ovaj dio koda govori WordPressu da ode u direktorij predložaka (aka matična tema) i koristi tamo uključene stilove. Također omogućuje izmjenu teme putem teme vašeg djeteta (više o tome kasnije).

5. Aktivirajte temu djeteta

U ovom je trenutku dječja tema spremna za aktiviranje.

Ako mu želite, možete dodati snimku zaslona kao u gornjim uputama. Osim toga, možete ga ili zupčati i dodati ga u WordPress putem Izgled> Teme> Dodaj novo> Prenesi temu ili jednostavnim dodavanjem mape kako treba wp-content / teme.

U oba slučaja, kada aktivirate temu, vaša bi web lokacija trebala izgledati točno kao nadređena.

6. Prilagodite dizajn

Evo odakle započinje gore spomenuti detektivski rad. Sada je vrijeme za promjenu dizajna postojeće teme tako da nalikuje vašoj originalnoj HTML web lokaciji.

Na primjer, jedna od prvih stvari koja se ističe je da naša WordPress tema dodaje prostor iznad zaglavlja i ispod podnožja u kojem naša HTML web stranica nema.

html za wordpress putem stranice primjera teme za djecu

Da bismo to riješili, možemo potražiti HTML web mjesto s našim alati za razvojne programere preglednika kako biste pronašli označavanje odgovornim. Kad to napravimo, nailazimo na ovo:

tijelo {
marža: 0;
}

Zatim radimo isto s mojom novom WordPress temom u kojoj nalazimo ove stilove:

tijelo. mjesto {
margina-top: 48px;
margina-top: 3.428571429rem;
marža-dno: 48px;
marža-dno: 3.428571429rem;
}

Moj cilj je sada primijeniti stiliziranje s HTML stranice na WordPress temu. U ovom slučaju to možemo postići jednostavno dodavanjem sljedećeg na temu moje dijete style.css:

tijelo. mjesto {
marža: 0 auto;
}

Nakon spremanja, WordPress tema na nju su primijenjeni novi stilovi:

html za wordpress putem primjera uređene teme za djecu

To je zato što sve što dodate stilskom listu dječje teme nadvlada stilove u roditelju. Međutim, ostatak oznake ostaje netaknut, tako da možete mijenjati samo one relevantne stvari.

Uz to, ako koristite HTML5 predložak kao pokretač, a modernu temu WordPressa kao roditelja, odgovarat će vam puno osnovnog obilježavanja, što vam olakšava život.

Mnogo više možete učiniti s dječjim temama koje možete naučiti ovdje. Nakon što prilagodite dizajn, vrijeme je da uvezete svoj sadržaj. Idemo sada na to.

C) Uvoz sadržaja iz HTML-a u WordPress pomoću dodatka

Konačno, na popisu prelaska s HTML-a na WordPress koristi se postojeća tema kakva jest i jednostavno migrira vaš sadržaj sa vaše HTML stranice u nju. To je najjednostavniji način - sve što trebate učiniti je instalirati i aktivirati temu po vašem izboru (pretpostavljamo da znate kako to učiniti do sada), a zatim slijedite korake u nastavku.

Usput, iako taj postupak nije previše težak, postoje stvari koje mogu poći po zlu. Iz tog razloga obavezno napravite sigurnosnu kopiju svoje WordPress stranice prije nego što krenete s njom.

1. Instalirajte uvozni dodatak

Prvo što trebate učiniti je instalirati dodatak HTML uvoz 2. Najlakši način da se to postigne je ići Dodaci> Dodaj novo i tražite ga po imenu. Kad ga pronađete na popisu (mogao bi biti i do dna), kliknite na Sada instalirati. Aktivirajte ga kada je gotovo.

html u WordPress dodatak za uvoz

2. Pripremite uvoz

Za uvoz nekoliko stranica odjednom morate ih prenijeti na isti poslužitelj kao i vaša WordPress instalacija. Dodatak će predložiti nešto poput HTML-datoteke za uvoz  naziv mape, ali možete odabrati sve što želite. Samo upamtite ime puta.

Kao što ćete vidjeti u nastavku, također možete uvesti pojedinačne stranice jednu po jednu. Za bilo koju od metoda idite na WordPress i Postavke> Uvoz HTML-a. Sada ćemo pregledati najosnovnije postavke. Ako su vam potrebne dodatne informacije ili vam nešto nije jasno, pogledajte stranicu službeni korisnički vodič.

datoteke

html za WordPress uvoz datoteka

Konfigurirajte ovaj zaslon na sljedeći način:

 • Imenik za uvoz - Unesite put u koji ste upravo kopirali postojeće datoteke.
 • Stari URL web mjesta - Koristi se za preusmjeravanja. Unesite svoj stari URL. O tome ćemo se pozabaviti kasnije u ovom članku.
 • Zadana datoteka - Obično zadanu datoteku za mape na staroj web stranici index.html.
 • Dodaci za proširenje datoteka - Proširenja datoteka koje želite uvesti.
 • Katalozi koje treba isključiti - Ako na staroj web lokaciji imate direktorijume koje ne želite uvesti, unesite ih ovdje.
 • Sačuvajte imena datoteka - Da biste dodatak automatski koristili nazive datoteka kao novi URL, potvrdite ovaj okvir. Ovo ima smisla ako su vaši naslovi jako dugački jer će ih uvoznik obično koristiti za stvaranje šljake.

Sadržaj

Pod sadržajem morate konfigurirati HTML oznaku koja sadrži sadržaj vaše web lokacije.

html za WordPress uvoz sadržaja

Da biste to učinili, odaberite opciju HTML oznaka na vrhu. Zatim konfigurirajte oznaku u sljedeća tri polja. Na primjer, ako je vaš sadržaj sadržan u oznaci pod nazivom

, informacija koju bi unijeli div, iskaznica i glavni.

Ostale postavke na ovoj stranici trebale bi biti same po sebi razumljive i omogućiti vam uvoz slika, dokumenata, ažuriranje internih veza i još mnogo toga.

Naslov i metapodaci

html u wordpress uvozni naslov i metapodaci

Ovaj je dio sličan sadržajnom dijelu prije. Međutim, on se bavi naslovima stranica. Na početku trebate reći dodatku kako su naslovi označeni u vašem HTML predlošku kako bi ih mogli uvesti na pravo mjesto.

Pored toga, možete filtrirati suvišne stvari, poput naslova web mjesta, jer ih WordPress teme često prikazuju prema zadanim postavkama. Ako se vaši naslovi nalaze unutar sadržaja, možete i naložiti uvozniku da ih izbriše da ne budu dvaput uključeni.

Ono što je važno je da odlučite želite li uvesti svoj stari sadržaj, poput postova ili stranica. Ostalo je prilično samorazumljivo i omogućuje vam konfiguriranje postavki WordPress-a za nove stranice.

Prilagodljiva Polja

html u wordpress uvoz prilagođenih polja

Ako imate podatke koji trebaju biti uvezeni u prilagođena polja, ovdje možete to konfigurirati.

Kategorije i oznake

html u WordPress uvozne kategorije i oznake

Ovdje možete dodijeliti kategorijama, oznakama i formatima uvezenom sadržaju. Dodatak će pokazati postojeću taksonomiju na vašoj web lokaciji kako bi olakšao ovaj korak.

alat

html u WordPress alate za uvoz

Na ovom se zaslonu nalazi niz korisnih alata za uspješan uvoz iz HTML-a u WordPress.

3. Započnite uvoz

Nakon što završite, spremite postavke. To će omogućiti Uvezi datoteke dugme. Kliknite ga za početak.

html u wordpress uvoz

(Napomena: ovdje možete doći i putem Alati> Uvoz a zatim branje Pokrenite uvoznik ispod HTML opcija.)

Zatim odaberite želite li uvesti direktorij datoteka ili jednu datoteku (trebate je pregledati), a zatim pritisnite podnijeti. Dodatak će tada krenuti na posao.

Nakon što učinite, trebali biste imati sav postojeći sadržaj na web mjestu WordPress i formatirati ga novom temom. Ili, ako ste se išli jednom drugom rutom, vaša bi web lokacija trebala izgledati potpuno isto kao nekadašnja HTML web stranica. Lijepo urađeno!

Dodatni koraci

Ako planirate razmjestiti WordPress web mjesto na istom mjestu gdje je nekada bila statična HTML web stranica, trebate napraviti još nekoliko stvari prije nego što završite.

Prva je provjera URL-ova novo uvezenih postova i stranica kako biste bili sigurni da su one prilagođene tražilicama (tj. Uključuju ključne riječi za koje želite rangirati). Vrlo je jednostavno - idite na stranicu ili post i pogledajte URL ispod naslova.

provjerite stalne veze nakon uvoza html-a u wordpress

Da biste ga promijenili, kliknite Uredi s desne strane, promijenite URL po svom izboru i pritisnite U redu.

Druga stvar je implementirati preusmjeravanja sa starih URL-ova na nove. Na taj način nećete izgubiti na postojećoj SEO vrijednosti.

Ako ste u HTML dodatku ispunili staru adresu web mjesta, ona će stvoriti kôd za preusmjeravanje za vas. To možete kopirati i zalijepiti u datoteku.htaccess koja se nalazi na vašem poslužitelju (obično u korijenskom direktoriju).

Ako mu pristupite putem FTP-a, možda ćete morati omogućiti prikaz skrivenih datoteka jer one nisu zadane. Zatim uredite .htaccess i unesite pravila.

Imajte na umu da to funkcionira samo ako ste URL-ove ostavili nepromijenjene. Ako nemate i morate postaviti prilagođena preusmjeravanja, upotrijebite Dodatak za preusmjeravanje. To je vrlo ugodno rješenje koje se također prati kada netko dođe na nepostojeći URL na vašoj web lokaciji. Na taj način možete implementirati i preusmjeravanja za te veze.

Jeste li uspješno prešli s HTML-a na WordPress?

I to je to. Upravo ste naučili kako pretvoriti statičku HTML stranicu u WordPress. Kao posljedica toga, postali ste dio jedne od najvećih zajednica na webu i stekli pristup tisućama resursa kako bi vašu web lokaciju učinili još boljom.

Ovisno o rješenju koje ste odabrali gore, već stekli dojam o funkcioniranju WordPress-a. Od ovog trenutka, prilično je lako odvojiti se i zaroniti dublje u stvaranje web stranica s WordPress platformom. Ako vam je potrebna dodatna pomoć u ovom području, na toj se web lokaciji nalazi mnoštvo. Možete naučiti kako:

 • Prilagodite WordPress korak po korak
 • Premjestite svoje web mjesto s HTTP-a na HTTPS
 • Dodajte prilagođene fontove u WordPress
 • Ubrzajte svoju web stranicu WordPress
 • Dodajte obrazac za kontakt na svoju WordPress web lokaciju

Osim toga, želimo vam puno sreće sa novo isječenom web stranicom WordPressa. Nadamo se da ćete uživati ​​s radom s WordPressom koliko i mi.

Jeste li svoju web lokaciju premjestili s HTML-a na WordPress? Kakvo je bilo vaše iskustvo? Bilo koji savjet za dodavanje? Javite nam u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map