Otkrijte Vodič za izradu internetske trgovine

Kako se koristi ShopifyShopify je pretplata na softversku uslugu koja vam nudi da stvorite web stranicu i koristite njihovo rješenje košarica za prodaju, otpremu i upravljanje proizvodima. Pomoću njihove usluge možete dobiti pristup administracijskoj ploči jednostavnoj za upotrebu u koju možete dodavati proizvode, obrađivati ​​narudžbe i unositi podatke u trgovini.


Za mjesečnu pretplatu od 29 USD mjesečno možete izgraditi potpuno funkcionalnu internetsku trgovinu koju možete koristiti za prodaju digitalne ili fizičke robe. Shopify nudi i ograničeno besplatno probno razdoblje.

Ako želite stvoriti internetsku trgovinu pomoću Shopify, došli ste na pravo mjesto.

U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako koristiti Shopify kako biste što prije mogli pokrenuti svoju internetsku trgovinu.

Spreman? Započnimo…

Ukupno vrijeme za stvaranje internetske trgovine pomoću Shopify: ~ 1-2 sata
Razina vještine: Početnik

Kako postaviti vlastitu internetsku trgovinu uz pomoć Shopifyja

Potpuno otkrivanje: Proviziju zarađujemo ako na kraju kupite Shopify preko mojih preporučnih veza u ovom vodiču. To nam pomaže da održavamo i pokrećemo i ažuriramo WebsiteSetup. Hvala na podršci.

Prijavljivanje putem Shopify-a i pokretanje trgovine nije moglo biti lakše, pa čak nude i 14-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste krenuli.

Da biste pokrenuli trgovinu Shopify, morate se prijaviti za račun.

1. Prijavite se putem Shopify

Posjetite Shopify.com. Pomoću obrasca za prijavu otvorite račun.

Unesite potrebne detalje i kliknite na “Pokreni besplatno probno razdoblje” dugme.

Otkrijte početnu stranicu

Naziv vaše trgovine mora biti jedinstven ili će Shopify tražiti da odaberete nešto drugo.

Nakon ovog početnog zaslona, ​​od vas će se zatražiti još nekoliko detalja, uključujući vaše ime, adresu, zemlju i kontakt broj.

Također će se pitati imate li proizvode i, ako jeste, koji namjeravate prodati. Ako samo isprobate Shopify da vidite radi li za vas, možete odabrati “Samo se igram okolo” u ‘Imate li proizvode? padajućeg mjesta i ‘Nisam siguran’ u “Što ćete prodati?” odjeljak.

Nakon dovršetka kliknite ‘Gotov sam’.

2. Počnite postavljati svoju internetsku trgovinu

Nakon što se prijavite, bit ćete usmjereni ravno na zaslon administratora trgovine. Sada ste spremni započeti prilagodbu svoje trgovine, prijenos proizvoda i postavljanje plaćanja i otpreme.

kupi administratorsku ploču Vaš početni zaslon administratora govori sve što trebate znati kako biste se pripremili i pokrenuli.

3. Odaberite “Tema” ili “Izgled”

Shopify ima svoju službenu trgovinu tema. Sve ove teme imaju punu podršku dizajnera, tako da znate da je vaša trgovina u dobrim rukama.

Sve teme dolaze s opsežnim popisom modifikacija koje možete izvršiti bez da dotaknete liniju koda. Vrhunske teme dolaze s više izmjena, ali s odličnom web stranicom možete postići i sjajno izgledajuće web mjesto. Te su promjene navedene u sljedećem odjeljku.

Ako želite izvršiti veleprodajne promjene teme, vrlo je malo ograničenja u tome što se može postići pristupom HTML-u i CSS-u. Ne brinite ako nemate iskustva s kodiranjem. Shopify ima međunarodni tim dizajnerskih agencija koje zovu “Shopify Experts” koji možete unajmiti da u potpunosti prilagodite svoju web lokaciju.

Da biste pronašli temu koja odgovara vašim potrebama, preporučujemo sljedeće:

1. Pregledajte trgovinu tema

Prijavite se u Shopify i posjetite trgovinu tema Shopify na adresi themes.shopify.com. Naći ćete preko 70 varijacija tema koje možete odabrati, uključujući dobar izbor besplatnih.

Mogli biste i naći Otkrijte teme na drugim Marketplaceima, poput TemplateMonster jedan.
Samo odaberite, kategoriju, značajke da odaberete temu.

Možete filtrirati prema plaćenim ili besplatnim industrijama i značajkama. Teme možete poredati i po cijeni, popularnosti i najnovijim podacima.

Shopify odabir teme

 Trgovina tema Shopify.

2. Provjerite funkcionalnost i recenzije

Nakon što pronađete temu koja vam se sviđa, kliknite uzorak slike teme. Dat će vam više informacija o temi, kao što je, je li tema responzivna / spremna za mobilne uređaje, među ostalim značajkama.

Pomaknite se prema dolje da biste pročitali neke kritike o tome što misle drugi e-priručnici koji koriste temu.

3. Pregledajte temu

Da biste pogledali temu na djelu, kliknite Pogledajte demonstraciju. To ćete vidjeti ispod zelenog gumba “Pregledaj temu u trgovini”.

Ako tema dolazi u različitim stilovima, možete pogledati i demonstracije različitih stilova klikom na njih.

4. Nabavite temu

Nakon što pronađete temu koja vam se sviđa, kliknite zeleni gumb.

Shopify će tražiti da potvrdite da želite instalirati temu.

Klik Objavite kao temu moje trgovine.

Ne brinite ako niste 100% sigurni da je to prava tema za vas. Uvijek se kasnije možete predomisliti.

Nakon što se tema instalira, Shopify će vas obavijestiti i pružiti vam mogućnost da Idite do svog Upravitelja tema.

Vaš upravitelj tema prikazuje objavljene teme (onu koju ste instalirali ili aktivirali nedavno) i neobjavljene teme u nastavku (prethodno instalirane teme).

Otkrijte teme

4. Uredite postavke Shopify

Većina tema Shopify omogućuje vam jednostavne izmjene koje mogu masovno promijeniti izgled vaše trgovine, tako da možete biti sigurni znajući da nećete završiti s web-lokacijom koja izgleda kao klon tisuća drugih trgovina.

kupite predloške trgovina

Sve su trgovine prodavane na istoj temi.

Na zaslonu vašeg administratora odaberite „Teme” s lijevog navigacijskog izbornika. Na ovoj stranici vidjet ćete svoju temu uživo u okviru na vrhu, u gornjem desnom kutu tog okvira nalaze se dva gumba. Prva je od tri točke, što vam daje neke osnovne promjene postavki. Jedna od njih omogućuje vam da napravite duplikat teme. Toplo vam preporučujemo da to učinite u slučaju da unesete neke promjene koje vam se ne sviđaju, možete izbrisati duplikat i započeti ponovo.

Drugi gumb kaže “Prilagodi temu”. Ako ga kliknete, bit ćete preusmjereni na stranicu koja kontrolira sve osnovne funkcije vaše trgovine. Ovo je sjajan trenutak da se temeljito poigrate s postavkama i isprobate sve značajke kako biste saznali na što je vaša web lokacija sposobna.

prilagodite postavke prilagođenih tema

Vaše teme u prilagođenim postavkama.

Najčešće značajke uključuju:

 • prijenos logotipa
 • prijenos slajdova u vrtnju početne stranice
 • dodavanju povezanih stavki funkcionalnosti na stranice proizvoda
 • odabirom broja predmeta na svakom retku stranica zbirke
 • sheme boja
 • izbor fonta.

Neke teme će vam također omogućiti da ponovno postavite elemente na stranicama, poput prikaza slika proizvoda na lijevoj, desnoj ili sredini stranice. Također možete odabrati želite li prikazivati ​​društvene tipke poput / tweet / pin / + 1.

5. Dodajte svoje proizvode u trgovinu

Navigacija trakom na lijevom odabiru „Proizvodi”. Tada ćete vidjeti plavu “Dodajte proizvod” gumb na sredini stranice. Na sljedećem zaslonu dodajte što više detalja o vašim proizvodima. Posebno pogledajte one koji će vam pomoći kod SEO-a, kao što su ime, opis i URL. Uključite što je moguće više detalja kako biste lakše informirali kupce o vašim stavkama.

Ovo je zaslon na koji prenosite slike proizvoda. Nakon što prenesete slike, možete ih preurediti tako da ih ne brinete određenim redoslijedom.

Zaslon vašeg proizvoda

Zaslon proizvoda. Obavezno ispunite što više informacija.

Slike proizvoda mogu učiniti prodaju, tako da svakako prikažite svoje proizvode i istaknite sve posebne ili jedinstvene značajke uz fotografije izbliza. Da bi vaša trgovina izgledala uredno, predlažemo da sve slike zadrže iste dimenzije. Osim ako stranice kolekcije ne namjeravate izgledati poput Pinterest ploče.

Nakon što sve popunite, upamtite da kliknete “Spremi proizvod” gumb u gornjem i donjem desnom kutu.

Postavljanje kolekcija (grupe proizvoda)

Kolekcija je svaka skupina proizvoda koja ima neke zajedničke značajke koje bi kupci mogli potražiti tijekom posjeta vašoj trgovini. Na primjer, vaši kupci možda kupuju za:

 • odjeća posebno za muškarce, žene ili djecu
 • predmeti određene vrste, poput svjetiljki, jastuka ili prostirki
 • predmeti u prodaji
 • predmeti u određenim veličinama ili bojama
 • sezonski proizvodi, poput prazničnih čestitki i ukrasa.

Proizvodi se mogu pojaviti u bilo kojem broju zbirki. Obično bi svoje kolekcije prikazivali na početnoj stranici i na navigacijskoj traci. Ovo pomaže kupcima da pronađu ono što traže bez da moraju kliknuti kroz cijeli katalog.

Otkrijte dodavanje proizvoda

Zaslon za postavljanje kolekcije djeluje na potpuno isti način kao i zaslon proizvoda

Ručne i automatske kolekcije

Kada dodate novu kolekciju, možete odabrati način na koji će joj se proizvodi dodati. Ovo su dvije mogućnosti:

 • Ručno – dodajte i uklonite proizvode u ručnoj kolekciji pojedinačno.
 • Automatski – Možete postaviti uvjete odabira tako da automatski uključuju proizvode koji ispunjavaju određene kriterije.

Gateways plaćanja

Pristup za plaćanje omogućuje vam plaćanje kupaca putem vaše web stranice. Cijena i provizija važni su, ali je također važno vidjeti koje značajke nude. Nisu svi pristupnici plaćanja jednaki.

Kad odaberete pravi pristupnik plaćanja, morate pogledati sljedeće.

 1. Naknade za transakcije

Kada izvršite plaćanje, neki će gatewayi zadržati mali postotak ili fiksnu naknadu (ili ponekad i oba) za omogućavanje korištenja njihove usluge. Usporedite ih na temelju očekivane prodaje.

 1. Vrste kartica

Morate znati koje vrste kartica prihvaća odabrani Gateway plaćanja. Svi prihvaćaju VISA i Mastercard, dok većina prihvaća American Express. Paypal je također sve popularniji za internetska plaćanja.

 1. Odjava van mjesta

Neki će pristupnici izvršiti plaćanje na vlastitim poslužiteljima putem vlastitog obrasca. To znači da se kupac oduzima s vašeg računa i plaća na obrascu koji pruža vaš gateway. Zatim se preusmjeravaju na vašu stranicu za potvrdu nakon što kupac uspješno uplati. To vam omogućuje malo veću kontrolu nad postupkom odjave.

Možete zaobići ograničenja Shopifya – ne dopuštaju vam da prilagodite odlazak u blagajnu osim uz CSS.

Naknade za transakcijske propusnice za plaćanje dodaju se na vrh Shopifyjeve naknade za transakcije. Od studenog prodavaonice sa sjedištem u SAD-u i Velikoj Britaniji mogu koristiti Shopify Payments. Ovisno o vašem planu Shopify, možete uštedjeti na tim dodatnim troškovima. Ovisno o vašem planu, dobit ćete ove vrlo privlačne cijene.

 • Osnovni 2.4% + 20P
 • Stručni 2,1% + 20P
 • Neograničeno 1,8% + 20P

Ovisno o tome koliko transakcija napravite svaki mjesec, moglo bi biti vrijedno nadograditi kako biste iskoristili ove uštede.

6. Nabavite internetsku trgovinu “UŽIVO”

Prije nego što vaša web stranica može ići uživo, morate dodati još nekoliko pojedinosti o svojoj tvrtki i načinu na koji planirate izvršiti isporuke i platiti porez.

Općenito

Obavezno ispunite sve podatke o tvrtki u donjem lijevom području postavki. Obavezno koristite značajku Google Analytics. Ovo može biti neprocjenjiv izvor za praćenje posjetitelja vaše trgovine.

Provjerite postavke

Porezi

 1. Idi na Stranica s proizvodima vašeg administracijskog panela.
 2. Kliknite naziv određenog proizvoda.
 3. Pomaknite se prema dolje do odjeljka pod nazivom „Varijante”.
 4. Provjerite potvrdne okvire pored Naplatiti porez i Zahtijeva slanje su označeni ako ih trebate uključiti u svoje proizvode.
 5. Neke trgovine neće trebati naplaćivati ​​porez ili otpremu proizvoda poput digitalne robe. S druge strane, trgovina s majicama vjerojatno će trebati naplatiti oboje.
 6. Ako planirate isporučiti svoj proizvod kupcima, obavezno unesite težinu proizvoda u odgovarajuće polje.

dostava

Ako su cijene isporuke preuske ili ne dajete dovoljno opcija, možda ćete izgubiti na nekim prodajama. Shopify će izračunati samo cijenu otpreme za vaše kupce na temelju pravila koja definirate na stranici Dostava administratora. Da biste bili sigurni da nećete izgubiti prodaju:

dodavanje prilagođenih domena na shopify

 1. Idite od administratora trgovine Postavke> Stranica za dostavu.
 2. U odjeljku “Stope isporuke” pogledajte da li ste postavili težinu otpreme na temelju težine i prilagodite je prema specifikacijama vašeg proizvoda.

Testirajte sustav narudžbe

Da biste testirali svoj sustav, možete simulirati transakciju koristeći Shopifyjev Bogus Gateway.

Korištenje Bogus Gatewaya:

 1. Iz vaše trgovine Admin, klik postavke, zatim Plaćanja otići na svoje Postavke plaćanja
 2. Ako vam je omogućen pristup kreditne kartice, isključite ga prije nastavka. (Klik Uredi, zatim Isključi, a zatim potvrdite deaktivaciju.)
 3. U Prihvatite kreditne kartice , kliknite Odaberite pristupnik kreditne kartice za otvaranje padajućeg izbornika.
 4. Pomaknite se prema dolje do popisa drugo, zatim kliknite (za testiranje) Bogus Gateway.
 5. Klik Aktivirati (ili Ponovna, ako ste prije koristili Bogus Gateway).
 6. Otiđite do trgovine i naručite kao što bi to kupci željeli. Prilikom odlaska umjesto originalnih brojeva unesite sljedeće podatke o kreditnoj kartici:

Testiranje pravog gateway-a s stvarnom transakcijom:

 1. Obavezno postavite pristupnik plaćanja želite testirati.
 2. Kupite u svojoj trgovini kao što je kupac i dovršite kupnju izvornim podacima o kreditnoj kartici.
 3. Otkažite narudžbu odmah, za povrat sredstava i izbjegavanje plaćanja naknada za transakcije.
 4. Prijavite se na svoj pristupnik plaćanja kako biste bili sigurni da su sredstva prošla.

Je li ovo besplatno?

Da – samo otkažite i vratite narudžbu ubrzo nakon što je pošaljete.

Ako vaš ciklus naplate pogodi nakon što ste postavili testni nalog, ali prije nego što ga otkažete, naknade za transakcije pojavit će se na vašem računu. Još uvijek možete otkazati nakon plaćanja računa na Shopify, ali dobit ćete povrat kao transakcijski kredit na svom računu. Za plaćanje naknada za transakcije možete koristiti transakcijske kredite.

7. Dodajte naziv domene

Da biste živjeli na svojoj web stranici, trebat će vam naziv domene. Imate dva izbora.

Prvo možete kupiti domenu od Shopify-a i ona će se automatski dodati u vašu trgovinu. To vam štedi vrijeme, posebno ako nemate znanja o hostingu web stranica. Ove domene obično koštaju od 9 do 14 USD godišnje. Vaša je druga mogućnost kupnja domene od treće strane, poput GoDaddyja. Te domene počinju od 10,00 USD godišnje. Loša strana je da ćete sami morati preusmjeriti DNS zapise što u početku može izgledati zastrašujuće.

Ako ne možete pronaći dobro ime domene, pročitajte naše savjete kako odabrati dobro ime domene.

Evo koraka za postavljanje nove trgovine Shopify uživo na ime domene treće strane.

 1. Dodajte novu domenu u Shopify

U administratoru Shopify na lijevoj navigaciji idite na postavke i onda domene i dodajte ime svoje domene pomoću “Dodavanje postojeće domene” dugme.

 1. Ažurirajte DNS zapise

Prijavite se registraru svoje domene i izvršite sljedeće promjene u DNS zapisima:

 • Zamijenite @ ili glavni A zapis sljedećom IP adresom: 23.227.38.32
 • Dodajte ili zamijenite www CNAME s storename.myshopify.com (tj. Vezom trgovine Shopify bez HTTP-a, što možete vidjeti na stranici postavki domena)
 1. Uklonite sve lozinke na početku trgovine

Inače, nitko neće moći pristupiti vašoj web lokaciji čak ni dok je živ.

 1. Postavite kao glavno ako je relevantno

Dok je u Internetska trgovina> Domene, možete odabrati svoju glavnu domenu pomoću padajućeg izbornika na vrhu zaslona:

domena primarne trgovine

Obavezno provjerite i oznaku “Preusmjeri sav promet na ovu domenu”. To znači da će promet na sve ostale domene biti usmjeren na vašu primarnu domenu. Ovo je ključno za dobar SEO.

 1. Dodavanje drugih domena 

Možete ponoviti korake 1 i 2 s drugim imenima domena koja imate. Sva će imena domena preusmjeriti na „Primarni” domenu, koju u bilo kojem trenutku možete promijeniti pomoću “Postavi kao primarno” mogućnost pored svakog imena domene.

Imajte na umu da broj vaših imena domena ne utječe na SEO.

dodavanje prilagođenih domena na shopify

Čestitamo, vaša nova trgovina Shopify je spremna!

Ako ste uspjeli na taj način – čestitke. Sada biste trebali imati potpuno radnu internetsku trgovinu. Ako želite istražiti alternative, pogledajte dolje:

Alternativa za Shopify?

WooCommerce također možete koristiti za pokretanje vaše internetske trgovine. To je malo jeftinije, ali zahtijeva strmiju krivulju učenja. Bilo kako bilo, može biti sjajna alternativa.

Za detaljniji pregled između ove dvije knjige, pročitajte ovo – Shopify vs. WordPress (WooCommerce) Nadalje, ovdje možete pronaći i druga mjesta za e-trgovinu koja vam omogućavaju stvaranje internetske trgovine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map