Najbolji forumski softver (besplatan i plaćen)

Najbolji besplatni i plaćeni forumski softverAko tražite najbolji forumski softver ili najbolji besplatno forumski softver za stvaranje internetske zajednice, velika količina mogućnosti može biti neodoljiva.


No, postoji nekoliko njih koji se ističu kao najbolji forumski softver – najbolji jer su pouzdani i napunjeni značajkama koje su vam potrebne u forumskom programu.

U ovom ćemo vam vodiču predstaviti 10 najboljih programskih programa na forumu koji bi vam trebali olakšati život u potrazi za pravim softverom za izgradnju vaše internetske zajednice.

Zaronimo.

Najbolji forumski softver

Odabir pravog softvera na forumu svodi se na ono što najbolje odgovara vašim potrebama.

Ne možete stvarno pogriješiti ni s jednim od sljedećih programa. Dakle, možete i sami isprobati nekoliko opcija prije slijetanja na najbolji forumski softver za vas.

Možda je važno napomenuti da su cijene za premium opcije na popisu točne u trenutku objave, ali mogu se kasnije promijeniti.

1 – vBulletin (Plaćeno)

Web stranica vBulletin. To je jedan od najboljih softvera na forumu.

VBulletin je premium forumski softver, ali nalazi se na vrhu popisa, jer se brzo postavlja, ima sofisticirane mogućnosti i ima mogućnost da sami ugostite softver foruma ili putem pristupačnog i pouzdanog hostinga u oblaku.

Ovaj program na forumu može se postaviti za 15 minuta, a izgrađen je sa SEO i sigurnosnim značajkama, tako da ne morate brinuti da ćete to sami riješiti.

Također ima značajku angažiranja korisnika na AI koji pomaže vašoj zajednici da organski raste.

Uz to, ovo je jedan od najboljih softvera na forumu, jer je spreman za mobilne uređaje van okvira. Mobilno iskustvo se čak i automatski optimizira. Dakle, vaša će se internetska zajednica dobro prikazati na svim uređajima i radnim površinama.

Opcije administracije također su jednostavne, tako da nije jednostavno sami upravljati forumom.

Možete jednokratno ugostiti vBulletin za jednokratnu cijenu od 249 USD ili možete odlučiti ugostiti softver foruma na njihovim cloud poslužiteljima, počevši od 15 USD mjesečno. Ako se odlučite ugostiti s vBulletin-om, uključeno je i zbrinuto ažuriranje softvera na forumu.

To je softver koji je najprikladniji za sve kojima je potreban forumski program jednostavan za korištenje.

2 – Diskurs (Plaćeno)

Web stranica Diskursa. To je jedan od najboljih besplatnih forumskih softvera.

Diskurs je sigurno jedan od najboljih besplatnih forumskih softvera. Popularna je opcija jer je open-source i ima puno korisnih značajki i integracija.

Najbolje je za sve koji trebaju integracije za pojednostavljenje svojih tijekova rada.

Postoji sustav rangiranja koji se koristi ne samo za razlikovanje novih članova od iskusnih korisnika, već i za automatsko pružanje većih mogućnosti moderiranja korisnicima koji su dovoljno doprinijeli da to zarade.

Na taj način vaša zajednica može moderirati sebe i novi korisnici neće moći objavljivati ​​ili privatno slati poruke bilo što što je neprikladno.

Može se koristiti i za WordPress za pretvaranje vaše web stranice u forum. Svaki blog postaje post na forumu. Također radi s dodatkom Akismet WordPress na umjerenom broju neželjene pošte.

Diskurs nudi mnoge druge korisne integracije kao što su Slack, IFTTT, Zapier, Zendesk, Patreon, GitHub, Google Analytics, Google Adsense, Amazon i još mnogo toga. Također su zastupljene integracije društvenih medija poput Facebooka, Instagrama, Twittera i drugih.

Ako više volite rješenje za upravljani hosting umjesto da samostalno instalirate softver na forumu, postoji opcija za to i kreće se od 100 USD mjesečno.

3 – phpBB (Besplatno)

Web-mjesto programa phpBB.

PhpBB je jedna od najstarijih opcija za besplatni forum. To je open-source i softver sa vlastitim hostom.

Ima sve osnovne značajke koje su vam potrebne u forumskom softveru, uključujući moderiranje korisnika, privatno slanje poruka, obavijesti, mogućnost postavljanja korisničkih dozvola itd..

I ne samo to, već ima i ugrađenu sigurnost, zaštitu od neželjene pošte i predmemoriranje.

Također imate mogućnost upotrebe dodataka za dodavanje mogućnosti koje ne dolaze izvan okvira.

PhpBB ima moderan dizajn. Dakle, ne trebate brinuti želite li vaši članovi pristupiti vašoj zajednici na svojim mobilnim uređajima.

Iako se njegove osnovne značajke ne mogu činiti nimalo posebnim jer bi trebale biti standardne s bilo kojim forumom softvera, specifične su mogućnosti prilično robusne.

Na primjer, sustav privatnih poruka otprilike je dobar kao i slanje e-pošte s bilo kojeg pružatelja usluga. Možete dodavati privitke, kreirati adresar, stvarati skice, dodavati priloge, pregledavati poruke u načinu razgovora i još mnogo toga.

To je solidna opcija, zbog čega je cementiran kao jedan od najboljih besplatnih forumskih softvera.

Međutim, imajte na umu da je phpBB besplatan i da je samo host, tako da će vam trebati pružatelj usluga hostinga.

4 – SMF (Besplatno)

Web stranica SImple Machines Forum: Softver foruma najprikladniji je za one s proračunom.

Simple Machines Forum (SMF) je program otvorenog koda i ima sve značajke koje biste očekivali od softvera foruma. Najbolje je prilagođen svima koji traže proračun koji i dalje treba profesionalni forumski softver.

Njegovo korisničko sučelje (UI) čisto je i jednostavno, zbog čega izgleda prilično profesionalno.

Također ima napredni upravitelj paketa tako da možete izvršiti izmjene u nekoliko klikova koji brzo primjenjuju promjene čak i u velikim zajednicama. Dakle, možete zaboraviti dane kada su trajali sati da se primijeni više promjena na velikoj bazi članova foruma.

SMF također podržava više jezika istovremeno. Na taj se način niko ne treba osjećati izostavljenim, što je sjajno.

Dizajniran je za optimalne performanse i skalabilnost, kao i poboljšani SEO i predmemoriranje. Dakle, napravljen je za velike zajednice. To je i razlog zašto su njegova napredna dopuštenja i postavke upravljanja korisnicima posebno dobrodošli.

5 – xenForo (Plaćeno)

Web mjesto xenForo.

XenForo je premium forum softvera s hostom koji je najprikladniji za tvrtke. Koristi gamifikaciju kako bi povećao angažman korisnika i integrirao se s Facebookom tako da se korisnici mogu registrirati putem društvenih medija. To olakšava i dijeljenje na Facebooku.

XenForo ima nedavne feedove aktivnosti, tako da članovi mogu brzo biti ažurni. Postoje i obavijesti koje će učiniti još jednostavnijim druženje sa zajednicom.

Ima elegantno, elegantno i profesionalno korisničko sučelje i ugrađenu SEO optimizaciju radi povećanja funkcionalnosti foruma.

Postoji preko 2000 dodataka koji se kreću u rasponu od raznih značajki gamifikacije do administracije i poboljšanih dodataka za pretraživanje poput popularnog i moćnog softvera ElasticSearch.

Vjerojatno ćete naći sve dodatke koji su vam potrebni, ali u slučaju da ih ne možete, možete vam pomoći da razvijete jedan svoj vlastiti okvir.

XenForo će vam vratiti 160 dolara, a tu su i dodaci poput usluge instaliranja, uklanjanja robne marke i drugih opcija. Također ćete ga morati sami ugostiti kao što je prethodno spomenuto.

6 – Vanilla Forums (Plaćeno)

Web stranica Vanilla Forums.

Vanilla Forums je upravljani forumski softver koji je najprikladniji za veće tvrtke kojima je potreban forumski program koji će ubiti ozbiljan udarac kad je u pitanju angažman korisnika..

Pružaju širi raspon uloga i mogućnosti korisničkih dozvola. Na taj način korisnici imaju više poticaja za suradnju sa zajednicom.

Osim angažmana korisnika, također je usmjeren na učinkovitost. Dakle, ako ste vlasnik tvrtke koji želi koristiti ovaj program foruma kao sustav ulaznica za podršku, to možete. Gradi se na umu korisničkom iskustvu tako da možete smanjiti vrijeme provedeno na podršci.

Također pomaže da Vanilla Forums ima uključen sustav baze znanja, tako da tvrtke mogu smanjiti cijene ulaznica pomoću opcije samoposluživanja.

Možete potpuno zaštititi marku Vanilla Forums i ona također u potpunosti odgovara na svim mobilnim uređajima. Postoji napredno izvješćivanje tako da bez napora možete pratiti mjerne podatke o učinku kako biste bili sigurni da vaš tim ostaje na meti.

Planovi se kreću u rasponu od 689 do 10 000 američkih dolara, a tu je i prilagođena opcija koja prelazi ovaj raspon cijena u slučaju da ste poduzeće s rastućim potrebama.

7 – MyBB (Besplatno)

Web stranica MyBB.

MyBB je forum sa softverskim softverom otvorenog koda, koji je najprikladniji za tvrtke kojima je potreban elegantan, ali isplativ forumski program.

Kada stvorite forum s MyBB-om, on je nevjerojatno elegantan, privlačan i profesionalnog izgleda. Tu je i sjajno korisničko iskustvo sa svojim besprekornim izgledom i dizajnom.

Sučelje je jednostavno, a to uključuje i stranice za administraciju.

MyBB ima sve osnovne značajke foruma koje su vam možda potrebne, ali postoje stotine besplatnih dodataka i tema ako želite proširiti mogućnosti ili u slučaju da želite promijeniti dizajn i izgled.

Dolazi s mnogim dodacima i temama, tako da je vjerovatno da ćete moći pronaći ono što vam treba. Na primjer, predmemoriranje, minifikacija, CDN, gamifikacija, sigurnost, protiv neželjene pošte i administrativni dodaci i još mnogo toga.

Postoji i snažna, dugotrajna zajednica koja stoji iza MyBB-a koja je prevedena na preko 30 jezika, a postoje i mogućnosti za povećanje korisničkog angažmana s gamifikacijom.

Sve gore to čini jednim od najboljih besplatnih forumskih softvera za tvrtke i pojedince.

8 – Flarum (Besplatno)

Web stranica Flarum. To je noviji, besplatni forumski softver.

Flarum je novi kandidat na tržištu softvera u forumu. Iako je ovaj softver otvorenog koda trenutno na beta testiranju, to je još uvijek profesionalno i elegantno rješenje s velikim naglaskom na korisničkom iskustvu.

Flarum u potpunosti odgovara i super prilagođen mobilnim uređajima. Ima veće tipke, beskonačno pomicanje, glatke animacije i sastavljač poruka koji lebdi na ekranu. Dakle, možete se kretati po stranici bez napuštanja okvira s porukama i izgubiti ono što ste upisali.

Njegove značajke podsjećaju na web mjesto na društvenim mrežama, na primjer, s Pusher nastavkom korisnici mogu razgovarati uživo. Postoje i obavijesti koje se organiziraju raspravama tako da ih je lakše konzumirati.

Kad se bavite činjenicom da možete objavljivati ​​spomene drugim korisnicima slično kao i Twitter, Flarum prelazi iz običnog foruma u jedan od najboljih besplatnih forumskih softvera. Čak može nadmetati najbolje programe softverske forume koji imaju premium opcije.

WordPress integracija trenutno je u funkciji, zajedno s mnogim drugim značajkama kao što su protiv neželjene pošte, statistike, prečice na tipkovnici, privatne poruke, opcije gamifikacije i još mnogo toga.

To je elegantan forumski softver koji je najprikladniji za pojedince kao i tvrtke.

9 – Invision Power Board (Plaćeno)

Web stranica Invision Power Board.

Invision Power Board je program vrhunskog foruma koji je najprikladniji za tvrtke. Iako to još uvijek može biti izvrsno za pojedince koji su javne osobe ili one koji žele biti utjecaj na društvene medije.

Ne samo da to možete koristiti kao forum, već ga možete koristiti i kao sustav ulaznica za podršku, eCommerce platformu, CMS, sustav za razmjenu datoteka, blog i još mnogo toga.

Ima bogat uređivač teksta za izvrsno korisničko iskustvo, a lako je upravljati i kao administrator. Reaktivan je, tako da će dobro raditi na mobilnim uređajima.

Invision Power Board je također nevjerojatno fleksibilan, što znači da čak možete prilagoditi feed aktivnosti o korisniku.

Budući da je riječ o forumu, korisnici mogu pomoći jedni drugima kako bi ublažili opterećenje poslovnog tima za podršku.

Invision Power Board je upravljano rješenje s planovima od 45 do 130 dolara mjesečno.

10 – NodeBB (Plaćeno)

Web stranica NodeBB.

NodeBB je jedan od najboljih programskih softvera zbog modernog dizajna i fleksibilnosti.

Njegova administratorska ploča je intuitivna, upečatljiva i omogućuje vam kontrolu apsolutno svega o vašem forumu. Sam forum također ima privlačan, prirodan dizajn i izgled.

Stvarno čini sjajno korisničko iskustvo za sve ljude.

NodeBB je premium opcija kojom se upravlja, tako da ne morate brinuti da ćete gostovati zasebno. Koristi oblačni hosting kako bi se osiguralo brzo učitavanje foruma.

Postoje i mnoge integracije, uključujući WordPress, Slack, MailChimp, Facebook, Google Adsense, Twitter, Amazon S3, Twilio i još puno toga..

NodeBB se tu ne zaustavlja. Tu je i knjižnica dodataka za proširivanje značajki foruma. Tu je sve, od praktičnih dodataka za sigurnost, kao i onih za učinkovitost, gamifikaciju i angažman korisnika.

Na primjer, možete instalirati dodatak za korisnike koji spominju ostale članove na drugim platformama društvenih medija, na primjer, na Twitteru.

Ima dizajn prvog mobilnog uređaja, optimiziran za SEO, ima nadzornu ploču za analitiku i korisnici mogu razgovarati u stvarnom vremenu.

NodeBB je softver sa otvorenim kodom foruma koji počinje od 250 dolara mjesečno. Automatske dnevne sigurnosne kopije i neograničeno osoblje i članovi zajednice također dolaze sa svim planovima.

Završavati

Eto vam to: Ne samo da su ovi najbolji forumski softveri, već su i neki od njih najbolji besplatno mogućnosti softverskog foruma.

Nadamo se da ste pronašli najprikladniji softver koji odgovara vašim potrebama.

Vaš sljedeći korak za izgradnju vaše internetske zajednice bio bi:

  • Postavljanje odabranog forumskog softvera na hosting planu.
  • Odabir imena domene i povezivanje s vašim forumskim programom.

Možete saznati kako odabrati ime domene, prijavu na Bluehost i instaliranje WordPress-a i koliko košta web mjesto za više detalja..

Jeste li mogli odabrati forumski softver koji je najprikladniji za vaše potrebe? Što tražite u forumskom softveru? Što smatrate najboljim forumskim softverom ili najboljim besplatno forumski softver? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map