Mogu li prenijeti svoju web lokaciju daleko od FatCow?

Da, i evo sažetka koraka:


 1. Nabavite račun kod domaćina kojeg želite premjestiti do.
 2. Kopirajte web mjesto s FatCow na svoj novi hosting račun.
 3. Otkaži svoj FatCow račun

Ako još nemate novi račun za hosting, toplo preporučujemo BlueHost koji vam daje:

 • BESPLATNO Graditelj domena i web lokacija
 • 1-klikom WordPress Installs
 • Podrška 24/7
 • 30-dnevno jamstvo povrata novca

Uza sve ovo, evo kako dobiti najnižu stopu dostupnu na BlueHost-u:

1. korak – idite na BlueHost

Idite na www.BlueHost.com i kliknite gumb “započnite sada”. Ako koristite ovu vezu, dobit ćete najniže cijene i BESPLATNO domenu.

Korak 2: Odaberite svoj web hosting plan

Nakon što odaberete naziv svoje domene, moći ćete odabrati plan hostinga.

Odaberite Osnovni, temeljni opcija – savršeno je za potpuno nove web stranice.

Nema potrebe za Plus ili Prime računima ako već ne želite ugostiti 2 ili više web mjesta ili već na mjesec dođete preko 100 000 posjetitelja.

Korak 3: Unesite naziv domene vaše web lokacije

Nakon što kliknete “Početak rada”, od vas će se tražiti da odaberete naziv svoje domene i kliknete “sljedeći” za nastavak.

Budući da već imate web mjesto koje želite prenijeti na BlueHost, unesite svoju domenu u okvir “Imam naziv domene” s desne strane.

Korak 4: Dovršite prijavu

Jednostavno nastavite ostatak postupka prijave da biste ga dovršili. Nakon što se prijavite, dobit ćete e-poruku s podacima za prijavu. Čestitamo! Sada ste spremni prenijeti svoju web lokaciju s FatCow-a na BlueHost.

5. korak: Odlučite kako ćete prenijeti svoju web lokaciju

Kakvu stranicu imate?

 • WordPress web stranica / blog
 • Statička HTML web stranica (nema baze podataka)
 • Dinamično mjesto (html / php / mysql baza podataka i slično)

Ako imate stranicu WordPressa, prijeđite na korak 6.

Ako imate statičku HTML web lokaciju, prijeđite na korak 7. Ako imate dinamičku web lokaciju s bazom podataka, ali to nije WordPress, prijeđite na korak 8.

Korak 6A – Prijenos web stranice WordPress:

Najlakši način za prijenos web mjesta WordPress je pomoću ManageWP, koji je BESPLATAN za upotrebu. To je ozbiljan životni vijek za upravljanje mnogim WordPress web stranicama odjednom kao i ja, toplo vam preporučujem da ga isprobate..

Korak 6B – Prijenos statičke HTML web stranice:

U ovom slučaju:

 1. Povežite se sa svojim fatcow računom putem FTP-a, koristeći primjerice FileZilla. Ako niste sigurni u FATCow FTP vjerodajnice, provjerite na upravljačkoj ploči FatCow.
 2. Preuzmite sve datoteke u novu mapu na računalu
 3. Povežite se s novim računom za hosting (primjerice BlueHost) putem FTP-a i tamo prenesite sve datoteke.
 4. To je to! Statička HTML web mjesta su jednostavna ��

Korak 6C – Prijenos dinamične web stranice:

U ovom slučaju:

 1. Povežite se sa svojim fatcow računom putem FTP-a, koristeći primjerice FileZilla. Ako niste sigurni u FATCow FTP vjerodajnice, provjerite na upravljačkoj ploči FatCow.
 2. Preuzmite sve datoteke u novu mapu na računalu
 3. Povežite se s novim računom za hosting (primjerice BlueHost) putem FTP-a i tamo prenesite sve datoteke.
 4. Vratite se na svoj FatCow račun, izvezite bazu podataka vaše web lokacije putem PHPMyAdmin kojem možete pristupiti s upravljačke ploče. Trebao bi preuzeti datoteku .sql za vas.
 5. Na svom novom računu za hosting (na primjer BlueHost) idite na MySQL Database Wizard u cPanelu i stvorite novu korisničku bazu i bazu podataka, a zatim dajte korisniku sve privilegije za tu bazu podataka. Obavezno koristite istu lozinku baze podataka koja je korištena u bazi podataka na vašem FatCow računu; ili koristite novu zaporku ako želite, ali obavezno ažurirajte sve konfiguracijske datoteke na vašoj web lokaciji kako bi se i dalje mogla povezati s bazom podataka.
 6. Na novom računu za hosting pokrenite PHPMyAdmin i otvorite bazu podataka koju ste upravo stvorili. Zatim idite na uvoz i uvoz .sql datoteke koju ste preuzeli ranije sa svog FatCow računa.

Korak 6D – Promijenite DNS vašeg domena

Sada je vrijeme za promjenu unosa DNS-a vašeg domena koji upućuju na poslužitelje imena vašeg novog domaćina. Ako je naziv vaše domene na FatCow, trebali biste upravljati domenom na upravljačkoj ploči i tamo ažurirati DNS (poslužitelje naziva domena).

Budući da u ovom primjeru koristimo BlueHost, to bi bili ns1.bluehost.com i ns2.bluehost.com.

Korak 7: Neobavezno – prenesite svoje ime domene iz FatCow

 1. Morate se prijaviti na svoj FatCow račun, prijeđite na Pregled, a zatim odaberite Sigurnost. Samo kliknite Otključaj privatnost domene. Zatim kliknite Onemogući privatnost domene.
 2. Provjerite podatke e-pošte za svoju domenu i provjerite jesu li ažurirani kako biste dobili vezu za potvrdu za svoj prijenos. Jednostavno pronađite podatke za kontakt na kartici Kontakt svog računa.
 3. Idite na Središnju domenu računa FhoCow webhosting, kliknite određenu domenu, a zatim odaberite Prijenos. Nakon toga kliknite Pošalji auto-info kôd. Autorizacijski kod bit će poslan na e-poštu dodijeljenu toj domeni.
 4. Web stranica koju želite prenijeti treba biti aktivna. Jednostavno rečeno, domena te web stranice trebala bi postojati i njoj se može pristupiti na World Wide Webu.
 5. Do ovog trenutka trebali ste odabrati novu hosting tvrtku na koju biste željeli prenijeti vaše web mjesto. Što se tiče same poslovne tvrtke, trebali biste poslati e-poštu administraciji tog hosting poduzeća i zatražiti odobrenje prijenosa vaše domene. U svojoj e-pošti recite osnovne podatke o vašoj web lokaciji, domeni, vašem prethodnom pružatelju web hostinga, poslužiteljima imena i kontaktnim podacima. Pričekajte njihov odgovor.
 6. Ako je vaš zahtjev odobren, registrirajte se kod te hosting tvrtke i pretplatite se za plan web hostinga.
 7. Prijavite se na svoj web hosting račun od tog novog pružatelja usluga hostinga. Dođite do upravljačke ploče vašeg računa.
 8. Idite na Središnju domenu tog računa i odaberite Dodaj postojeću domenu. Ispunite naziv domene koji ćete prenijeti s računa FatCow, a zatim kliknite Dodaj.
 9. S popisa domena kliknite na domenu koju ste upravo dodali. Pričekajte da se dijaloški okviri učitaju.
 10. U okvir koji traži autorizacijski kôd unesite ključeve za prijenos domene. Odaberite Prijenos.
 11. Provjerite svoje e-poruke o potvrdi prijenosa domene. Pročitajte i slijedite daljnje upute. Kliknite vezu za potvrdu ako je data.
 12. Pričekajte najviše tjedan dana za uspjeh prijenosa domene.
 13. Kasnije ćete biti obaviješteni da ste uspješno prebacili svoju web lokaciju s FatCow-a na skrb vašeg novog davatelja web hostinga.
 14. Na računu web hostinga vašeg novog davatelja usluga hostinga ne zaboravite zaključati svoju domenu kako biste osigurali datoteke vaše web stranice.

Na primjer, ako želite prenijeti svoju web lokaciju na iPage, samo slijedite korake i uputite se na iPage kao novog pružatelja usluga hostinga. Nakon dovršetka prijenosa domene ne postoje skriveni troškovi. Prijenos vaše web lokacije na druge domaćine sve se svodi na pretplatu na njihove planove. Uz iPage, prijenos domene s FatCow-a ili bilo kojeg drugog pružatelja usluga web hostinga nije samo opcija. Moguće je preskočiti korake prijenosa domene promjenom postavki DNS-a vaše web lokacije kako bi se brinuli o iPage poslužiteljima, ali to će uzrokovati gotovo isto radno opterećenje za koje ćete se morati mučiti s postavkama DNS-a. Dakle, bolje je samo slijediti 14 koraka o prijenosu domene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map