LiquidWeb pregled

9.2 Cjelokupna ocjena
Visoke performanse VPS, WP i namjenski hosting

Kao upravljana web hosting tvrtka, LiquidWeb je dominirao ovim prostorom trenutno obiljem 3 datacentna centra u stopostotnom vlasništvu i preko 30 000 klijenata raspoređenih u preko 150 zemalja. Njihova inovativna, kvalitetna i usmjerena na kupca rješenja za web hosting slojevita su vrhunska korisnička podrška. Oni se brinu za tvrtke širom spektra, od malih poduzeća do multinacionalnih tvrtki.

Pros
 • Raznolikost web hosting rješenja
 • Izuzetna korisnička podrška
 • Slobodne migracije
 • Robusni podatkovni centri
 • Zaokružite sat Proaktivno praćenje
 • Inovativno odijelo alata i usluga
Cons
 • Visoko cijene
 • Nema zajedničkog hostinga
9.4 Ocjena bloga

Cijena
$ 34,5

Želite li pokrenuti blog i niste baš sigurni kako to raditi ili gdje ga ugostiti? Ne brinite, jer to je put koji posjećuje puno početnika blogera. Iako je istina da je tržište zasijano s puno mogućnosti hostinga na blogu, odabir pravog može biti prilično naporan i neodoljiv zadatak.

LiquidWeb jedna je od vodećih svjetskih marki na prostoru za hosting blogova. Pomagali su tisućama vlasnika web mjesta iz cijelog svijeta da zasidraju svoje blogove na svojoj platformi. Jedno u što možete biti sigurni je da će vaš sadržaj kao i vaš blog uvijek biti sigurni pomoću LiquidWeb-a. To je zbog proaktivnog pristupa koji tvrtka koristi kako bi spriječila probleme umjesto da čeka dok se ne pojave na njih.

WordPress platforma na kojoj LiquidWeb ugošćuje vaš blog opremljena je proaktivnom skrbi koja se sastoji od:

 • Monitor zlonamjernog softvera
 • Post-backup monitor
 • Monitor za nadogradnju prije PHP-a
 • Monitor nadogradnje prije dodataka

Ostale prednosti koje ćete uživati ​​u paketu hostinga blogova LiquidWeb uključuju:

Optimizirano učitavanje brzina – Da bi se osigurala veća brzina učitavanja stranica bloga, LiquidWeb koristi tehnike poput kompresije slike, keširanja na cijelom web mjestu i odgođenog učitavanja slike.

Zajamčeno vrijeme – Da bi vaš blog bio vidljiv vašoj ciljanoj publici u svako doba, tim za podršku i pomoćni tehničari postavili su nekoliko slojeva sigurnosnih kopija.

Centralno upravljanje višestrukim blogovima – LiquidWeb ima čvrsto partnerstvo s iThemes-om, a to znači da možete upravljati s nekoliko blogova na isti način kao i jednim.

S LiquidWeb odabirete partnera do kojeg je lako doći i koji vam može pomoći u maksimiziranju performansi i pruža vam priliku da povećate svoju arhitekturu hostinga kako publika raste.

 • Za hosting 10 stranica ili više (nije za početnike)
 • Optimizirano učitavanje brzina
 • Zajamčeno vrijeme prijema
 • Središnje upravljanje višestrukim blogom
 • Jednostavno upravljajte sa stotinu web lokacija koliko možete upravljati jednim. Implementirajte ažuriranja na tone web mjesta jednim klikom.

.


Povrat novca zagarantovan
10x kompenzacija
Prostor na disku
100GB – 300GB
Naziv domene
N / A
9.9 Namjenska ocjena

Cijena
$ 189

Ako imate web mjesto za e-trgovinu s velikim prometom, trebate hosting rješenje koje će vam dati najbolje moguće performanse. LiquidWeb imaju rješenja za hosting hostinga bogata značajkama koja se temelje na Linuxu i Windowsu. Ovi poslužitelji vam garantiraju 100-postotno mrežno produženje 24-satnog proaktivnog sonarnog nadzora, očvršćivanje servera putem ServerSecure i Heroic podrške.

Imate mogućnost izbora između unaprijed konfiguriranog kompletno upravljanog paketa ili prilagođenog rješenja koje vam omogućava da preuzmete vlastite namjenske poslužitelje, ali i dalje primate podršku.

Pros za namjenski poslužitelj hosting

Namjensko rješenje poslužitelja za hosting pruža mnoštvo prednosti i mogućnosti za novac. Neki od izvanrednih aspekata uključuju:

Single i dual procesorski poslužitelji

Poslužitelji jednog procesora pružaju klijentima zaključanu sigurnost i visoke performanse za bilo koju web stranicu. Ovaj paket je izvrstan za hosting baza podataka, crevo za poslužitelje datoteka i web mjesta s velikim prometom. Njihova cijena počinje od 199 USD mjesečno.

Dvostruki procesor s druge strane ima više procesorske snage za snabdjevanje čak i za najzahtjevnija mjesta. Možete odabrati poslužitelje s dvostrukim procesorima ako hostujete mnoštvo web mjesta ili želite veliko rješenje za hosting podataka. Najjeftiniji paket za dual procesor počinje od 399 dolara mjesečno.

CloudFlare CDN

LiquidWeb svojim kupcima bez dodatnih troškova nudi potpuno upravljanje jednim od najjačih CDN-ova na svijetu. To pomaže u povećanju brzine vaše web stranice kao i sigurnosti.

Ugrađene sigurnosne kopije

Svaki posvećeni poslužitelj ima ugrađenu lokalnu sigurnosnu kopiju. Pored toga, dodatni sloj sigurnosne kopije možete kupiti preko sustava Guardian Backup.

Poboljšana sigurnost

Da biste osigurali da su resursi vaše web stranice, uključujući korisničke podatke, sigurni, LiquidWeb uključuje ServerSecure uz svaku namjensku kupnju poslužitelja.

Zaključak

Sa timom arhitekata rješenja LiquidWeb nudi ono što vam je potrebno za pružanje podrške kroz rješenja bogata značajkama koja se kontinuirano ažuriraju i profesionalno upravljaju. Jedino pitanje koje zabrinjava je visoka cijena koja se naplaćuje za ta rješenja. Međutim, kao i svu kvalitetnu uslugu, plaćate ono što dobijete.

 • BESPLATNI prolazni opseg i izbor OS-a
 • Intel Xeon s 4-28 jezgara i 8GB – 125,8 GB RAM-a
 • Munja brzo SSD za pohranu u RAID1 ili RAID10
 • Prilagođene konfiguracije s SSD-ovima i trenutno pružanje usluga
 • Besplatno CloudFlare CDN, sigurnosne kopije, DDoS zaštita i poboljšana sigurnost ServerSecure ™

.


Povrat novca zagarantovan
10x kompenzacija
Prostor na disku
250 GB – 500 GB SSD
Naziv domene
N / A
9.8 VPS ocjena

Cijena
59 $

Virtualno rješenje privatnog poslužitelja (VPS), koje nudi LiquidWeb, vjerojatno je jedno od najpopularnijih među svojim kupcima. Jedan od razloga za to je taj što njihovi planovi počinju po znatno nižoj cijeni u odnosu na ostale i to je jedini ulazni prozor u LiquidWeb-ova premium hosting rješenja nakon ukidanja zajedničkog hostinga u travnju 2016. godine..

Klijenti na VPS hosting rješenju imaju pristup i Linux i Windows platformi i uživaju u fleksibilnosti izbora iz širokog raspona predložaka operativnog sustava, uključujući Ubuntu, Fedora, Debian, CentOS 6,7 kao i Windows Server 2012 R2. Iako se VPS hostingom upravlja jezgrom, LiquidWeb također osigurava da korisnici imaju pristup mogućnostima samoupravljanja.

Pros za upravljani VPS hosting

Ovo rješenje vam daje performanse namjenskog poslužitelja s jedne strane i fleksibilnost hostinga u oblaku s druge.

Raznolikost planova osigurava vam upravo ono što tražite u pogledu performansi i cijene. Postoje 2 GB, 4 GB, 8 GB virtualni poslužiteljski planovi u rasponu od 2 do 8 jezgrenih procesora i do 300 GB SSD prostora na disku.

Svi planovi VPS hostinga podržani su 100% američkom herojskom podrškom koja je dostupna putem e-pošte, chata i telefona 24/7.

U usporedbi sa svojim konkurentima kao što su Amazon, DigitalOcean i Rackspace, VPS LiquidWeb ističe se. VPS hosting rješenje dolazi s besplatnim nazivom domene, besplatnim SSL certifikatom, kao i cPanel, webhost manager i plesk.

LiquidWeb VPS hosting hosting

Cijena se ističe kao glavna prepreka kupcima koji žele preći na ovo hosting rješenje. Najjeftiniji paket ispod VPS-a košta 59 dolara mjesečno. Ako razmislite o nadogradnji kao što su propusnost, operativni sustav, dnevno sigurnosno kopiranje i dodavanje IPS-a, zasigurno ćete potrošiti više.

Za početnike, odjeljak baze znanja izgleda slučajno i pokriva trenutne trendove koje svatko može pretraživati. Ako se kategorije mogu proširiti tako da korisnici mogu imati pristup referentnim vodičima i odgovorima na temelju svojih hosting paketa, to bi moglo biti korisno.

Zaključak

Kao i uvijek, kvaliteta usluge LiquidWeb vrhunska je cijena, ali dolazi po relativno visokoj cijeni. Ako tražite produktivnost, pouzdanost i vrhunski hardver te troškovi nisu problem, onda je to hvale vrijedan usluga.

 • Raznolikost planova koji odgovaraju vašim zahtjevima
 • Izuzetan rad i fleksibilnost poslužitelja
 • 100% herojska podrška sa sjedištem u SAD-u

.


Povrat novca zagarantovan
10x kompenzacija
Prostor na disku
40GB – 300GB
Naziv domene
N / A
9.3 Ocjena WordPressa

Cijena
$ 34,5

Vozeći se popularnošću WordPress-a, LiquidWeb se odlučio za specijalizaciju u ovom sustavu za upravljanje sadržajem te je ponudio WordPress hosting. Ukratko, tvrtka pruža usluge conciergea gdje tehničke aspekte upravljanja WordPressom interno vodi LiquidWeb. Ideja ovog hosting rješenja je ponuditi vam iskustvo bez gnjavaže, tako da vaš fokus može biti 100% na vođenje vašeg poslovanja..

Pros za upravljani WordPress hosting

WordPress hosting je nevjerojatan, a na LiquidWeb-u još uzbudljiviji. Među prednostima ovog rješenja uključuju:

Brze brzine sjaja – Upravljani poslužitelji za WordPress hosting posebno su konfigurirani za WordPress. Čak i ako vaša web stranica doživi brzi promet, brzine se ne mijenjaju.

Sigurnost sadržaja i web mjesta – Tim stručnjaka LiquidWeb radi na sprječavanju problema koji utječu na rad vaše web stranice. Nude proaktivnu njegu na svim web lokacijama u sklopu WordPress hosting rješenja. Imaju monitor zlonamjernog softvera, monitor sigurnosne kopije, monitor nadogradnje prije dodataka i monitor za nadogradnju prije PHP-a.

Jednostavno upravljanje web stranicama – Partnerstvo između LiquidWeb-a i iThemes-a kupcima je relativno olakšalo upravljanje grupom web stranica kao da im upravljaju. Jednim klikom možete implementirati lanac ažuriranja na vrlo mnogo web stranica.

Ažuriranja dodataka – Upravljeno rješenje za WordPress hosting hosting na LiquidWeb pomaže u ažuriranju dodataka. Čak i korak ispred testiraju ažuriranja za vas koristeći najsuvremenije alate za vizualnu usporedbu kako bi se osiguralo da se ništa nije promijenilo. Tek nakon odobrenja ažuriranja stupaju na snagu na vašoj web lokaciji.

Protivnici

S obzirom na cijenu, skupo je pretplatiti se na upravljano rješenje tvrtke LiquidWeb za WordPress hosting hosting. Najjeftiniji plan koji tvrtka nudi je 119 USD mjesečno.

Budući da je arhitektura poslužitelja prilagođena platformi WordPress, pokretanje druge web stranice koja nije zasnovana na WordPress platformi može biti izazov.

Presuda

Ako ste onaj tip web stranice koji ne voli davati kontrolu nekom drugom, onda ovo hosting rješenje nije za vas. Inače, rješenje za hosting WordPressa koje je upravljalo LiquidWeb jedno je od najboljih u pogledu performansi.

 • Brzo ubrzanje
 • Sigurnost sadržaja i web mjesta
 • Upravljanje web mjestom jednostavno
 • Ažuriranja dodataka

.


Povrat novca zagarantovan
10x kompenzacija
Prostor na disku
100GB – 300GB
Naziv domene
N / A

LiquidWeb je upravljana web hosting tvrtka koja posluje na ovom domenu od 1997. godine, a trenutno se time može pohvaliti 3 podatkovna centra u potpunom vlasništvu a preko 30 000 klijenata proširilo se u preko 150 zemalja. Kao jedna od sjajnih sila u industriji web hostinga, LiquidWeb pokazao je nepokolebljivu predanost dizajniranju i uvođenju nekih od najboljih hosting proizvoda slojevitih s vrhunskom korisničkom podrškom..

Sa 20-godišnjim iskustvom iza sebe, LiquidWeb je proživio transformacije u tehnološkoj industriji, uključujući tehno mjehurić iz ranih 2000-ih. Od svojih skromnih početaka, tvrtka je narasla i diverzificirala svoje usluge web hostinga kako bi zadovoljila tvrtke širom spektra, od malih poduzeća do multinacionalnih tvrtki.

Kada tražite web hosting tvrtku, jedan od aspekata kojega ne možete priuštiti je koliko je tvrtka utemeljena u pogledu širine i dubine usluga koje nudi. LiquidWeb se etablirao kao autoritet na ovom području nudeći više od hostinga. Njegova ponuda uključuje:

 • Upravljani WordPress hosting
 • Virtualni privatni poslužitelj (VPS) Hosting
 • Namjenski hosting
 • Cloud hosting

Za podršku gore navedenim proizvodima, tvrtka nudi i usluge kao što su pohrana i izrada sigurnosnih kopija, mrežne usluge, softverske usluge, usluge nadzora, sigurnosne usluge, hosting hostinga i upravljanje dnevnicima. Uz obećanje da će pružiti pouzdana rješenja za web hosting, tvrtka je zaposlila preko 400 pomoćnog osoblja na licu mjesta, kako bi prisustvovali svojoj sve većoj svjetskoj bazi klijenata.

Prosijek tekuće mreže

Mnogo je rečeno o poteškoćama koje potencijalni kupci prepliću u pokušaju da pronađu rješenje web hostinga koje odgovara njihovim poslovnim potrebama. U velikoj mjeri LiquidWeb posjeduje ono što je potrebno u pogledu portfelja proizvoda, korisničke usluge i kanala isporuke kako bi se zadovoljilo potrebe vašeg web hostinga i internetskih rješenja. Među područjima na kojima LiquidWeb excel spadaju:

Raznolikost web hosting rješenja

LiquidWeb ima tragove svake kategorije proizvoda web hostinga osim za zajedničko web hosting. Na primjer, njihova cloud hosting rješenja daju prednost tvrtkama skaliranje njihove infrastrukture kao odgovor na porast prometa. To je posebno kritično u tvrtkama koje imaju sezonsku prodaju i na čije performanse utječu usponi i pad poslovnih ciklusa.

Zbog sigurnosti informacija i prekida rada poslužitelja, radije ćete iznajmiti fizički poslužitelj koji će ugostiti vašu web lokaciju. LiquidWeb je posvetio hosting koji vam garantira da će na poslužitelju biti samo vaša web stranica i na taj način nećete dijeliti resurse ni s kim. Uz ovu uslugu, malo je vjerojatno da ćete vidjeti kako se vaše web mjesto usporava.

Ako tražite dio posvećenog hostinga i zajedničkog hostinga, rješenje za virtualni privatni poslužitelj (VPS) na LiquidWeb-u vjerojatno je najbolja ponuda. Ako svaki virtualni privatni poslužitelj dijeli neke hardverske resurse s drugima, imate posvećen udio u računalnim resursima. Kao takav, možete biti sigurni da nitko od vaših hosting susjeda neće srušiti vašu web lokaciju. Postoje razne planove za VPS hosting s najjeftinijim troškovima od samo 59 dolara mjesečno.

Bez obzira jeste li startup ili etablirana multinacionalka, jedna od osnovnih istina koju ne možete opovrgnuti je činjenica da WordPress postepeno postaje Google platformama za web-izgradnju. Popularnost WordPressa potaknula je LiquidWeb da ponudi upravljani WordPress hosting. Kroz ovo rješenje za hosting, tvrtka preuzima na sebe da sve svoje WordPress instalacije ubrza, uz zaštitu vaše web lokacije od mogućih prijetnji sigurnosnih prijetnji i rupa koje hakeri mogu iskoristiti..

Bez obzira na vašu industrijsku, poslovnu razinu i nišu, šanse su da ćete naći jedno od ovih hosting rješenja izuzetno korisno.

Izuzetna korisnička podrška

Ako postoji aspekt u kojem se LiquidWeb ponosi, je njihova herojska podrška 24/7/365 na licu mjesta, koja sadrži preko 400 tehničara. Ovaj tim ima tehničare sa sustavom Windows i Linux koji su dostupni putem telefona ili live chat s vremenom odziva kraćim od 59 sekundi. Oni također imaju opsežnu bazu znanja za slučaj da ih želite pregledati.

U svijetu u kojem se podrška za korisnike automatizira, a davatelji usluga sve više prihvaćaju neljudsko sučelje, pomaže imati tim stručnjaka koji se bave klijentima. LiquidWeb je postigao veliki rezultat u ovome.

Slobodne migracije

Jeste li ikad ugostili svoju web stranicu kod davatelja koji vas doslovno drži za otkupninu i zahtijeva plaćanje da biste prešli na njihove servere? Pa, LiquidWeb je prekoračio to. Zapravo, oni u pripravnosti imaju tim koji će vam pomoći da se preselite sa svog trenutnog domaćina. Web hosting migracija može biti relativno maglovit proces i ako vam se ne pruži kvalitetna pomoć, možete biti frustrirani. Kroz chat uživo možete dobiti pomoć u vezi s tim na LiquidWeb.

Robusni podatkovni centri

LiquidWeb ima 3 objekta s podacima u privatnom vlasništvu i kojima upravlja. Ove objekte svakodnevno opskrbljuju visoko obučeni tehničari, nudeći tako jedno od najbržih vremena odziva koje je industrija ikad svjedočila.

Da bi se tome dodalo, podatkovni centri imaju brojne zone za dodatnu redundantnost i opremljeni su viškom snage, rashladnom mrežom i sigurnosnim sustavima. Što to znači za vas kao posao jest da ste u svako doba sigurni, da su vaši podaci sigurni. Neuspjeh jednog podatkovnog centra nema utjecaja na vašu sigurnost podataka i rad web mjesta.

Zaokružite sat Proaktivno praćenje

Čitava suština postojanja web stranice je da možete ostati na mreži. Ovisno o razmjeru vašeg poslovanja i njegovoj ovisnosti o internetu, čak i jedna minuta izvan mreže može značiti ogromne gubitke. LiquidWeb ima izuzetan sustav praćenja poznat kao Sonar Monitoring koji doslovno skenira web za bilo kakve probleme. Ako nadzorni tim primijeti problem, postupit će s njim proaktivno tako da nećete shvatiti da je problem ikada postojao. Praćenje je temeljito i dotiče se i softverske i hardverske komponente.

Inovativno odijelo alata i usluga

Za svako svoje okruženje hostinga, LiquidWeb su stvorili alate koji hosting iskustvo čine uzbudljivim za svoje klijente. Tvrtke imaju pristup upravljačkoj konzoli s jednostavnom upotrebom koja im omogućuje da u bilo kojem trenutku vode kartice s događajima na razini poslužitelja i web mjesta. Među ove alate spadaju:

 • Neprekidne sigurnosne kopije – Ne može se dovoljno naglasiti da je sigurnost podataka od presudne važnosti u vašem poslovanju. Kroz svoje Guardian sigurnosno kopiranje i oporavak rješenje, LiquidWeb isporučuje izvanredne sigurnosne kopije izvan web mjesta koje kontinuirano bilježe cijelu konfiguraciju vašeg sustava tako da možete pristupiti svim podacima o oporavku koji su vam potrebni..
 • Instalacije jednim klikom – Ako želite pokrenuti blog ili jednostavno trebate preuzeti svoju web stranicu uživo, instalacijom jednim klikom možete jednostavno postaviti svoju web stranicu i pokrenuti je. Neke od skripti koje možete pronaći uključuju WordPress, Drupal, Magento, MediaWiki i Joomla.
 • Upravljačko sučelje – LiquidWeb prepoznaje da su neki kupci samostalni radnici i da bi voljeli sami upravljati stvarima. Zbog toga, uz podršku koju pružaju 24 sata dnevno, omogućuju vam i pristup statistikama web stranica i podacima o naplati, stvaranje poslužitelja i mnogo više toga putem interaktivnog upravljačkog sučelja.
 • Sigurnosne usluge– LiquidWeb ozbiljno shvaća sigurnost podataka. Nude PCI sukladnost, SSL certifikate, vatrozidove i sigurne VPN-ove tako da vas u bilo kojem trenutku možete zaštititi. Prednosti koje možete iskoristiti od takvih mjera visoke sigurnosti je da će promet koji dolazi na vašu web lokaciju imati povjerenja da komuniciraju i podatke ostavljaju na sigurnom portalu. Sa povećanjem sigurnosti korisnika i krađama identiteta u porastu pomaže se osloniti na davatelja usluga koji je u skladu sa svim sigurnosnim standardima.

Zašto tečni web ne može biti za vas

Mnogo je rečeno na pozitivanjima LiquidWeb-a, sada je vrijeme da se pogleda nedostatak ovog web hosting davatelja usluga. Nekoliko je stvari zbog kojih je LiquidWeb vrsta nepoželjna.

Visoko cijene

Tvrtke koje traže web hosting rješenja obično imaju određene ciljeve koje žele ispuniti, a jedan od njih su i cijene. Toliko koliko nijedan donositelj odluka svoj izbor ne temelji isključivo na cijenama, to je značajna komponenta. LiquidWeb imaju izvrsna vrhunska hosting rješenja i vrhunsku podršku. Međutim, njihova je cijena nešto viša u odnosu na konkurente i izvan dosega, posebno za početne tvrtke i osobne stranice.

Da biste dobili sliku njihove cijene, uzmite u obzir sljedeće:

 • Rješenja posvećena poslužiteljima počinju od 199 USD mjesečno. Najveći paket ovog hosting rješenja je namjenski paket koji vam daje 64 GB RAM-a, 5TB propusnost, 1TB SATA sigurnosnu kopiju i primarni pogon 2 × 250 GB SSD-a, sve po 509 USD mjesečno.
 • VPS hosting – Ovo rješenje ima 4 plana s najmanje 59 dolara mjesečno, a najviši 219 dolara mjesečno.
 • Cloud hosting – počinje od 159 USD mjesečno, a njihov najviši plan procjenjuje se na 309 USD mjesečno. U usporedbi sa konkurentima, LiquidWeb je skup i to ljudima potencijalno zabranjuje pristup njihovim uslugama.

Nema zajedničkog hostinga

LiquidWeb je prekinuo njihov zajednički plan hostinga i najbliži vam je to virtualni hosting privatnog poslužitelja. Iako dijeljeni hosting ima svoje nedostatke, tvrtke koje se pojavljuju i za koje nema toliko resursa namijenjenih održavanju web mjesta smatraju da je to prikladno. To je uglavnom zato što se troškovi dijele i kao takav svaki vlasnik web mjesta plaća malo da bi web mjesto bilo na poslužitelju.

Razlog koji je LiquidWeb dao za prekid zajedničkog hostinga u travnju 2016. je taj što je želio suziti fokus na ponudu proizvoda prilagođenih vlasnicima tvrtki sa složenim zahtjevima. Platforma za zajednički hosting prodana je Deluxe Hostingu, lideru u zajedničkoj platformi za hosting. Startupi i osobne web stranice zbog toga su opet u nepovoljnom položaju.

Donja linija

Ako ste tvrtka koja je spremna i spremna krenuti, LiquidWeb vam omogućuje pravu ponudu web hostinga. Njihov snažni hardver i tim za podršku na koje uvijek možete računati ključno su prodajno mjesto. Činjenica da posjeduju svoje poslužitelje umjesto da ih dijele s drugim pružateljima usluga web hostinga je izmjenjivač igara jer se njihov fokus sada pomaknuo na izgradnju novih rješenja koja će olakšati vaš život i sigurnije web stranice.

Međutim, ako ste mala tvrtka koja nema dovoljno financijske snage, možda ćete htjeti razgledati malo više odgovarajućeg davatelja rješenja web hostinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map