Kako ubrzati WordPress

Kako ubrzati WordPress za 300% ili više besplatno


Puno je savjeta o brzini usporedbe web stranica i kako napraviti test brzine na Googleovim web lokacijama kako biste shvatili kako napraviti WordPress optimizaciju i ubrzati WordPress. Ali, to je lakše reći nego učiniti.

Neke strategije za optimizaciju WordPress-a dobro djeluju na nekim web mjestima, ali na drugima.

Povrh svega, završiti test brzine na Googleovim web lokacijama jednostavan je, no napraviti jedno s točnim rezultatima druga je stvar.

Ključno je ubrzati WordPress jer Google preporučuje da vaša web stranica učitava najmanje 90% svog vizualnog sadržaja u manjem 100ms. U suprotnom, stranica se neće rangirati i promet će opadati.

Dakle, evo praktičnog detaljnog vodiča za ubrzanje WordPress-a provođenjem preciznog testa brzine Googlea, zatim provođenjem WordPress optimizacije koja će vašu web stranicu utrostručiti ako ne i više.

Ako želite skočiti naprijed prema odgovarajućim odjeljcima, slobodno to učinite:

 1. Usporedba brzine web stranice testom Google Site Speed
 2. Osnovne strategije za ubrzanje WordPress-a
 3. WordPress optimizacija za ubrzanje WordPress-a
 4. Kako ubrzati WordPress tri ili više puta
 5. Je li WordPress optimizacija ubrzala WordPress za 300%?

Contents

Korak 1: Provjera brzine web stranice testom Google Site Speed


Prije nego što možete ubrzati WordPress kroz strategije za optimizaciju WordPressa, morate usporediti web mjesto. To znači shvatiti kako se trenutačno učitava vaša web stranica. Na taj način možete usporediti svoju web stranicu prije i nakon primjene strategije optimizacije za WordPress.

To možete učiniti pomoću Googleovog testiranja brzine stranice i drugih alata za stvaranje brzine testiranja web lokacije.

Usporedni test web stranica s primjerom web mjesta

U svrhu prikazivanja procesa usporedne brzine web stranice za vašu WordPress web stranicu, u nastavku su navedene pojedinosti primjera specifikacija web mjesta. Možete pratiti zajedno sa vlastitom web lokacijom ili stvoriti web mjesto sa istim vjerodajnicama kako biste testirali ovaj postupak.

Imajte na umu da ako odlučite ponovo stvoriti ovu testnu web stranicu i budete u mogućnosti ubrzati WordPress kasnijim strategijama za optimizaciju WordPress-a, to ne mora nužno značiti da bilo šta nije u redu s bilo kojim dodacima, temama i slikama koji su korišteni.

Razlog za to je jednostavno što što više dodate web mjestu, to više resursa koristite na vašem poslužitelju. To nije loše, ali može se poboljšati i WordPress optimizacijom kako bi se ubrzao WordPress.

Na kraju dana, ako imate priliku ubrzati WordPress, poput sljedećih koraka, zašto ne biste nastavili s tim?

Primjer specifikacije web mjesta

Primjer web mjesta:

Probno mjesto ima sve navedene dodatke aktivirane, ali nije u potpunosti postavljeno.

Za ovaj primjer web stranice također je stvoren blog za test brzine Google stranice, kao i test brzine stranice s ostalim alatima.

Članak sadrži sljedeće:

Uz to, stvorena je stranica koja je također duplicirana 25 puta sa sljedećim:

Osnovno vođenje domaćinstva

Jednom kada je vaša web lokacija spremna za vrednovanje, napravite sigurnosnu kopiju cijele web lokacije. To će osigurati da ako nešto pođe po zlu tijekom procesa optimizacije WordPress-a, nećete izgubiti svoju web lokaciju.

Kasnije, pridruživanje i odlaganje JavaScript pokriveni su strategijama za optimizaciju WordPress-a kako bi se ubrzao WordPress. Ponekad to može uzrokovati kvar vašeg web mjesta.

Kada imate sigurnosnu kopiju, možete vratiti web mjesto i pokušati ponovo ubrzati WordPress.

Samo pazite da prethodno testirate sigurnosne kopije kako biste osigurali da imate radnu sigurnosnu kopiju koja ne sadrži pogreške.

Ako ne želite upotrebljavati dodatak Duplicator koji je korišten na oglednom testnom mjestu, svakako upotrijebite alternativni dodatni rezervni dodatak.

Za detalje pogledajte kako sigurnosno kopirati i vratiti WordPress.

Kako izraditi test brzine Google Site

Možete pokrenuti Google brzi test brzine pomoću besplatnog Uvid u Google Pagespeed alat za usporedbu brzine web stranice.

Prvo kopirajte URL svoje web lokacije s adresne trake nakon što posjetite web mjesto. Kliknite na URL kako biste ga istaknuli. Zatim desnom tipkom miša kliknite i na padajućem popisu koji se prikaže odaberite Copy.

Primjer testnog mjesta za brzinu web lokacije za usporedbu
Kopirajte adresu svoje web lokacije kako biste mogli pokrenuti Google test za brzinu web lokacije.

Otvorite alat Google Pagespeed Insights i u polje URL zalijepite adresu svoje web lokacije. Zatim kliknite gumb Analiziraj da biste započeli usporedbu brzine web stranice.

Google test brzine web mjesta za usporedbu brzine web stranice
Unesite URL svoje web lokacije da biste pokrenuli test brzine Google stranice.

Pričekajte nekoliko trenutaka za obradu podataka i pregledajte svoje rezultate.

Početna ocjena koju vidite je za mobilnu verziju vaše web lokacije. Nema ih sto. Što je viša, veća je brzina vaše web lokacije.

Kada kliknete na karticu Desktop, vidjet ćete rezultat za verziju radne površine svoje web lokacije.

Tu su i informativni detalji ispod ocjene, kao i vrijeme potrebno za učitavanje sadržaja.

Primjer Googleove brzine pretraživanja web mjesta za usporedbu brzine web mjesta
Ocjena testova brzine mobilne Google stranice s lijeve strane i rezultat na radnoj površini s desne strane.

Probno mjesto dobilo je 74/100 za mobilne i 95/100 za radne površine. To nisu najgore ocjene, ali sigurno se mogu poboljšati.

Zašto trebate usporediti pomoću više alata za testiranje brzine stranice

Umjesto da Googleov test brzine internetske stranice provodi samo pomoću Pagespeed Insights, možete diverzificirati test brzine web lokacije. Na taj se način postižu precizniji rezultati jer vam daje širi uvid u to koliko brzina vaše web stranice zapravo radi.

Najveći su razlozi za to ako vidite bilo koju od ovih poruka nakon dobivanja rezultata testa brzine vaše web lokacije na Googleu:

 • Podaci o polju – Izvješće o korisničkom iskustvu Chrome nema dovoljno stvarnih podataka o brzini za ovu stranicu. “
 • Sažetak podrijetla – Izvješće o iskustvu korisnika Chrome nema dovoljno podataka o brzini u stvarnom svijetu za ovo podrijetlo. “

Poruka “polja podataka” odnosi se na činjenicu da Googleov test brzine internetske stranice ocjenjuje samo vašu web lokaciju na temelju toga kako bi skromni uređaji pristupili vašoj web lokaciji. To znači da će neki korisnici brzinu vaše web stranice doživjeti kao lošiju ili bolju od one koju pokazuje rezultat.

Poruka “sažetak podrijetla” odnosi se na činjenicu da će Googleov test brzine internetske stranice pokušati provjeriti brzinu vaše web lokacije prema stvarnim korisnicima i podacima. Ali ponekad se isprazni i ne može sastaviti izvještaj s tim pojedinostima.

Bez obzira na to vidite li ili ne ove poruke, dobro je testirati brzinu web lokacije pomoću više alata za testiranje brzine web mjesta. Ali, posebno je važno ako u rezultatima testa brzine vašeg web mjesta vidite bilo koju od ovih poruka.

Pokrenite testiranje brzine web mjesta više puta

Jedna od točaka testova brzine web mjesta koja se često zanemaruje, osim korištenja više alata, jeste da trebate analizirati svoju web stranicu više puta, a zatim prosječiti rezultate.

To se odnosi bez obzira odlučite li se za pokretanje Googleovog testiranja brzine web mjesta ili ako pokrenete test brzine stranice s drugim alatima.

Pokretanje testa jednom nije dovoljno jer izvedba vaše web lokacije može varirati od minute do minute i od sekunde do sekunde.

Na primjer, ako iznenada dobijete priljev prometa, rezultati ispitivanja brzine na vašoj web lokaciji znatno će se razlikovati.

Zato je najvažnije ne koristiti samo višestruke ili robusne alate za testiranje brzine stranice, već je ključno i testirati web mjesto barem 10 puta, ako ne i više. Zatim procijenite prosjeke rezultata za točniju sliku performansi brzine vaše web lokacije.

Ako alat za testiranje brzine web lokacije koji koristite također ima mogućnost testiranja brzine vaše web lokacije s više lokacija poslužitelja, ponovite testove više puta sa svakog dostupnog poslužitelja.

Ovo vam pomaže da vidite kako vaša web stranica funkcionira širom svijeta, a ne samo gdje se vaš poslužitelj nalazi. Brzina vaše web lokacije gotovo uvijek će biti brža kada se testirate bliže vašem poslužitelju. Zbog toga je ključno i testiranje s više lokacija ako možete.

Dakle, odvojite vrijeme za pokretanje još nekoliko testova brzine Google stranice i prosječite ih prije nego što nastavite.

Primjer testnog mjesta ima prosječnu ocjenu brzine stranice 78,21 za mobilne uređaje i 96,17 za stolna računala.

Benchmarking brzina web stranice s više alata za testiranje brzine web mjesta

Na raspolaganju je mnogo vrhunskih alata za izradu detaljnog ispitivanja brzine stranice. No možete koristiti i besplatne alate za testiranje brzine stranice Pingdom i GTmetrix.

Oba besplatna alata imaju svoja ograničenja, ali zato upotreba oba ova alata za ispitivanje brzine web stranice uz Googleov test brzine web stranice može biti vrlo korisna.

Ako imate pristup vrhunskom, robusnom alatu za ispitivanje brzine web mjesta, idite naprijed i umjesto toga upotrijebite. U suprotnom možete nastaviti koristiti ove besplatne opcije.

Mjerenje brzine web stranice s Pingdomom

Kopirajte URL svoje WordPress stranice kako je opisano ranije i idite na Alat za ispitivanje brzine stranice Pingdom.

Da biste započeli usporedbu brzine web mjesta, zalijepite adresu svoje web lokacije u URL polje, odaberite mjesto poslužitelja od kojeg biste započeli testiranje i kliknite Pokrenite test.

Alat za testiranje brzine stranice Pingdom za usporedbu brzine web stranice prije primjene strategije optimizacije za WordPress
Unesite svoj URL i započnite test brzine stranice.

Pričekajte kratko da se rezultati učitaju. Zabilježite rezultat, a zatim izvedite još jedan test. Nakon što testirate web lokaciju s različitih lokacija poslužitelja najmanje 10 puta, prosječite brzinu od svake lokacije.

U rezultatima ispitivanja brzine web mjesta vidjet ćete ukupni rezultat od 100% zajedno s odgovarajućom ocjenom slova.

Nakon toga slijedi ukupna veličina stranice koja se učitava, vrijeme učitavanja i broj zahtjeva koji su upućeni.

Tu su i konkretnije pojedinosti navedene ispod sažetka rezultata rezultata ispitivanja brzine na vašem web mjestu.

Primjeri rezultata ispitivanja brzine mjesta za određivanje brzine mjesta
Prosječite rezultate ispitivanja brzine na web mjestu Pingdom za usporedbu brzine web stranice.

Brzina primjera testne stranice prije optimizacije WordPress-a kretala se u rasponu od 1,5 s od mjesta lokalnog poslužitelja do 3,3 s za poslužitelje s druge strane svijeta.

Benchmarking brzina web stranice s GTmetrixom

Sada kada ste usporedili rezultate ispitivanja brzine stranice Pingdom, možete prijeći na usporednu brzinu web stranice GTmetrix. To je još jedna besplatna opcija.

Idite na stranicu za testiranje brzine stranice GTmetrix i unesite svoj URL u odgovarajuće polje. Zatim kliknite gumb Testirajte svoju web lokaciju dugme.

Web stranica GTmetrix za usporedbu brzine web stranice prije primjene strategije optimizacije za WordPress
Zalijepite adresu svoje web lokacije u URL polje i započnite test brzine web lokacije.

Nakon nekoliko trenutaka prikazat će se rezultati za brzinu web mjesta za usporedbu. Vidjet ćete dvije ocjene slova uparene s postocima, vrijeme potrebno za potpuno učitavanje stranice, ukupnu veličinu stranice i broj zahtjeva koji su pozvani.

Kad se pomaknete prema dolje, ti se detalji dalje razgrađuju. Možete koristiti ove podatke za daljnje rješavanje određenih područja fokusa kako biste ubrzali WordPress pomoću taktike optimizacije za WordPress.

Primjer alata za testiranje brzine stranice GTmetrix rezultat je prije WordPress optimizacije
Nakon što se pojave rezultati provjere brzine vašeg web mjesta, možete vidjeti dodatne detalje.

Ne zaboravite pokrenuti test za brzinu ovog web mjesta više puta i zatim procijenite brzinu kako biste dobili precizniji rezultat.

Primjer web mjesta prosječila je brzinu stranice od 2,6 sekundi za potpuno učitano vrijeme.

Korak 2: Osnovne strategije za ubrzanje WordPress-a


Sada kada ste odredili brzinu svoje web lokacije, možete slijediti dolje navedene korake kako biste ubrzali WordPress pomoću WordPress strategija za optimizaciju..

Važno je napomenuti da, ovisno o domaćinu, testovi vašeg web mjesta za vrednovanje mogu izgledati drugačije od gore prikazanih rezultata ispitivanja brzine na web mjestu..

Kada govorimo o hostingu, postoji mnogo osnovnih čimbenika koji utječu na vrijeme učitavanja vaše WordPress web lokacije. Ispod su drugi osnovni čimbenici za brzinu stranice.

1) Pouzdan hosting

Hosting je mjesto na kojem postoji vaša web stranica. Namještaj vaše kuće sličan je vašoj web lokaciji, a kuća kao vaš plan hostinga. Ako vaša kuća nije izgrađena na čvrstom temelju s pouzdanim materijalima, vaš namještaj mogao bi pasti ravno kroz pod. Ista ideja odnosi se i na hosting.

Dobivanje pouzdanog hostinga jedan je od osnovnih faktora koji može odrediti brzinu vaše web lokacije.

Nijedna dva domaćina nisu slična. Neki su bolji od drugih kada su u pitanju performanse.

2) Dostupni hosting resursi

Kad pronađete pouzdanog pružatelja usluga hostinga, budite sigurni da ste odabrali i dovoljan plan koji uključuje dovoljno resursa za vaše web mjesto.

Ako je vaša web lokacija prevelika za vaš plan, na njoj će doći do povremenih kvarova. To također može dovesti do dramatičnog smanjenja brzine vašeg web mjesta.

Kao opće pravilo, ako vaša web lokacija stalno koristi oko 90% resursa vašeg poslužitelja, vrijeme je da nadogradite svoj hosting plan.

Ili pokušajte riješiti probleme ili potražite pouzdanijeg domaćina ako vaša web lokacija nije dovoljno velika da može jamčiti tako male brzine. Razlog je taj što je ovo pokazatelj lošeg rada poslužitelja.

3) Broj korištenih dodataka

Što više dodataka instalirate na svoje WordPress web mjesto, to više dovodi do toga da vaša web stranica bude napuhana. To je zato što se više resursa vašeg plana hostinga koristi za pokretanje vaše web stranice kada svoju web lokaciju preopterećujete dodatcima.

Manje je više, pa pouzdani pružatelj usluga hostinga može značajno poboljšati performanse do te mjere da biste mogli udobno imati više od 10 dodataka.

Istovremeno, ako koristite zajednički hosting, 10 dodataka je definitivno previše dodataka. S druge strane, ako imate pouzdan oblak, VPS ili namjenski hosting, 10 dodataka nisu ni približno štetni..

Ako imate više od deset dodataka, pokušajte ukloniti neke. Ako imate instalirane dodatke ili teme koje nisu aktivirane i ne planirate ih koristiti, deinstalirajte ih.

Ili pronađite alternative koje će vam osigurati dodatni zadatak tamo gdje ste prvotno koristili drugi dodatak. Samo budite sigurni da su ti dodaci čisto kodirani.

4) Deinstalirajte nabrekle teme i dodatke

Kada govorimo o čistom kodu, ključno je da dodaci i teme koje koristite budu jasno kodirani. Ako nisu, tada će doći do nabujale web lokacije i smanjenja brzine vaše web lokacije.

Ako niste upoznati s kodom i ne biste znali reći je li dodatak ili tema ispravno kodirana, pogledajte recenzije i povratne informacije. Oni ponekad mogu biti od pomoći.

Možete potražiti i preporuke s pouzdanih blogova koji se educiraju o temama WordPressa.

Ako ustanovite da koristite temu ili dodatke koji su naduvani, deinstalirajte ih.

5) Optimizacija baze podataka

U istom duhu trebali biste očistiti i svoju bazu podataka od starih revizija posta i neželjenih komentara koje vam više nisu potrebne. Jeste li ikada trebali neželjenu poštu?

Sjajne besplatne opcije za optimizaciju vaše baze podataka uključuju: Optimizirajte bazu podataka, WP-Optimizacija, i Napredno čišćenje baze podataka.

6) Uklonite loš i neefikasan kod ili skripte

Istim crtama uklonite ih ako ste instalirali neke skripte ili dodali neefikasan ili prekriven kôd. Ako su vam potrebni, potražite bolje alternative.

Da biste provjerili je li kôd čist, prvi korak je provjera valjanosti. Možete besplatno provjeriti svoj kôd koristeći besplatni W3C usluga provjere markiranja.

7) Broj API poziva

Ako koristite puno dodataka koji upućuju pozive API-ja treće strane, oni bi mogli smanjiti vašu web lokaciju i koristiti previše resursa. To dovodi do smanjenja brzine stranice.

Ove vrste dodataka izgledaju poput, primjerice, svojih feedova na društvenim mrežama.

Možete deinstalirati sve dodatke i skripte koji upućuju puno API poziva. Alternativno, možete koristiti WordPress Prijelazni API predmemoriranje API-ja ako se ne bojite dodirivanja koda. U većini slučajeva takvo se spremanje može izvesti sigurno.

8) Optimizirajte slike i keširanje

Kada učitavate slike na svoje WordPress web mjesto, budite sigurni da koristite ispravnu veličinu koju vaša tema koristi za njihovo prikazivanje. Ako su vaše slike veće od potrebnih dimenzija, prilikom promjene stranice potrebno je promijeniti veličinu slike.

Ovo koristi više resursa vašeg poslužitelja i usporava brzinu vaše web lokacije. Dodavanje predmemoriranja stranica i mreže za isporuku sadržaja (CDN) na vaše web mjesto značajno će umanjiti štetu. No, pomoću ispravnih veličina slike koje su vam potrebne još je bolje.

Dok ste u tome, budite sigurni da su vaše slike pravilno komprimirane. Možete koristiti dodatak za optimizaciju slike. Ali ako pravilno spremate svoje slikovne datoteke, možete još više utjecati na brzinu vaše web lokacije.

Kao opće pravilo, slike spremite u .JPG formatu za fotografije i .PNG formatu za ilustracije i snimke zaslona web stranica. Vidjet ćete smanjenje veličine datoteke. To znači da je manje za vašu web lokaciju da se mora učitati ili predmemorirati što može pomoći u brzini vaše web lokacije.

Cilj je smanjiti veličinu datoteke slike. Ako, primjerice, spremanje snimke zaslona kao .JPG daje bolje rezultate, tada to umjesto toga učinite.

Za detalje pogledajte kako ubrzati WordPress.

9) Ažurirajte i osigurajte WordPress

DSoS i grubi napadi šalju i neželjeni promet na vašu web lokaciju od hakera. Koriste propusnost vašeg plana hostinga. Zauzvrat, to negativno utječe na brzinu vaše web lokacije i može čak uništiti web lokaciju i poslužitelj izvan mreže.

Redovito ažuriranje dodataka, tema, skripti i jezgre WordPressa pomaže u borbi protiv ovih i drugih sigurnosnih prijetnji koje narušavaju brzinu vaše web lokacije. Da ne spominjemo, cjelokupnu sigurnost vaše web stranice.

Pored toga, pobrinite se da imate instaliran čvrst sigurnosni dodatak koji dodatno pomaže smanjiti opterećenje vaše web lokacije i osigurati je.

Pojedinosti potražite u načinu Kako osigurati WordPress (2020).

10) Nemojte koristiti značajku pretraživanja WordPressa

Čest aspekt brzine stranice koji često prolazi neopaženo je ugrađena značajka pretraživanja WordPress-a. To nije učinkovito i može ozbiljno odvagnuti web mjesto.

Ako je pretraživanje važan dio vaše web stranice, WordPress možete znatno ubrzati korištenjem namjenskog indeksa pretraživanja. ElasticSearch ili Pretraživanje Solr za WordPress obje su izvrsne opcije.

Ostale važne preporuke

Postoji bezbroj drugih osnovnih strategija za ubrzanje WordPress-a i za WordPress optimizaciju.

Neke od njih uključuju nadogradnju na HTTP / 2, omogućavanje Gzip kompresije i onemogućavanje hotlinka.

3. korak: WordPress optimizacija za ubrzanje WordPress-a


Također je vrijedno napomenuti da neke strategije, ovisno o veličini vaše web stranice, ne mogu pomoći koliko druge.

Na primjer, ako na vašoj web lokaciji nema puno slika ili sadržaja, keširanje stranica i optimizacija slike možda neće toliko utjecati na vašu web lokaciju. To ne znači da neće učiniti ništa, gotovo ni približno kao što bi bilo za sadržajnu web lokaciju.

Slično tome, ako ne primate puno prometa, a web lokacija je prilično osnovna, CDN neće previše utjecati na brzinu vaše web lokacije..

Dakle, isprobajte strategije za optimizaciju WordPress-a za koje mislite da će vam pomoći da ubrzate WordPress najviše za vašu specifičnu situaciju.

Instalacija i konfiguriranje W3 Total Cache-a

Neke od najboljih metoda optimizacije WordPress-a za ubrzanje WordPress-a uključuju kombiniranje i kombiniranje datoteka, kao i odlaganje učitavanja JavaScript i CSS datoteka i primjenu nekoliko vrsta predmemoriranja..

Na raspolaganju je mnogo dodataka koji mogu ispuniti ove zadatke ako ne želite dodirnuti kôd. Jedna od najboljih opcija je korištenje besplatnog Dodatak W3 Total Cache.

Instaliranje W3 Total Cache-a za WordPress optimizaciju

Da biste ga instalirali, prijavite se na svoje web mjesto s WordPressom. Zatim, idite na Dodaci> Dodaj novo u meniju s lijeve strane.

Na traci za pretraživanje prema gornjem desnom kutu upišite “W3 ukupni predmemoriju”. Pričekajte trenutak da se dodatak pojavi u rezultatima.

Zatim kliknite gumb Instalirati gumb pokraj naziva dodatka.

Stranica dodataka
Instalirajte dodatak W3 Total Cache.

Nakon što se instalira, gumb će se prikazati na zaslonu Aktivirati ili Mrežna aktivacija ako vam je omogućen Multisite. Kliknite na nju.

Stranica dodataka
Aktivirajte dodatak za pokretanje postupka optimizacije WordPress-a.

Osnovna konfiguracija za W3 Total Cache

Jednom kada je W3 Total Cache instaliran i aktiviran, vrijeme je da ga pokrenete, tako da je spreman primijeniti WordPress strategije za optimizaciju u nastavku kako biste ubrzali WordPress.

Idite na izbornik na nadzornoj ploči vašeg administratora Performanse> Opće postavke.

Kliknite gumb uvjeti korištenja i politika privatnosti poveznicu u administrativnoj poruci i čitanje kroz nju. Ako vam nije dobro sa svim, kliknite ikonu Prihvatiti dugme.

Zatim kliknite gumb Omogućiti gumb pokraj Način pregleda ispod Općenito odjeljak. Privremena je mjera sigurnog testiranja postavki. Iako biste to trebali testirati, morate je testirati prije web mjesta uživo.

Stranica postavki prije nego što je započela optimizacija WordPress-a
Prihvatite uvjete i omogućite način pregleda.

Nakon što to učinite, odaberite opciju Omogućiti okvir pokraj Keš stranice. Zatim kliknite gumb Spremi sve postavke dugme.

Pregledajte i testirajte svoje promjene

Sada trebate provjeriti funkcionira li vaša web lokacija kako ste očekivali. Da biste to učinili, kliknite na pregled gumb u Općenito odjeljak.

Ako sve izgleda dobro, možete nastaviti. U suprotnom, onemogućite opciju poništavanjem oznake Omogućiti okvir, a zatim ponovno spremite sve promjene.

Stranica s općim postavkama
Pregledajte svoje promjene prije nego što nastavite.

4. korak: Kako ubrzati WordPress za tri ili više puta


Evo prijedloga koji su vrhnje obrezivanja kada je u pitanju WordPress optimizacija za ubrzanje WordPress-a koristeći W3 Total Cache.

Da ne kažem da ne biste trebali primjenjivati ​​gornji savjet, ali ovo su brze pobjede koje će najvjerojatnije utjecati na raznovrstan raspon veličina i vrsta web stranica.

Ove strategije mogu povećati brzinu vaše web stranice trostruko, ako ne i više.

Molim Zabilježite: Ako vaš pružatelj usluga hostinga već primjenjuje neke od ovih strategija za optimizaciju WordPress-a za ubrzanje WordPressa, preskočite sljedeće korake u nastavku.

Također može biti važno imati na umu da ove postavke možete izmijeniti prema potrebi za vašu specifičnu situaciju. Samo budite sigurni da ih temeljito testirate prije nego što ih postavite na web lokaciju uživo.

1) Kombinirajte i objedinite svoje datoteke

Sažimanjem i spajanjem (kombiniranjem) datoteka može se ubrzati učitavanje stranica WordPress-a.

To znači da uklonite nepotrebne razmake i znakove iz datoteke da biste ih umanjili. Budući da uklanjate strukture koje su korisne za organiziranje koda, tako da je nekome lakše čitati, računalima nije potrebno da ga razumiju i procesuiraju.

Dakle, uklanjanje tih znakova i razmaka znači da se manje mora učitavati prilikom posjete stranice.

Spajanje znači kombiniranje kompatibilnih datoteka koje se pozivaju na stranici. Time se smanjuje broj, pa se umjesto veće količine datoteka koje su prvotno pozvane mora učitati samo jedna ili nekoliko datoteka.

Primjenom obje ove strategije za optimizaciju WordPress-a koristi manje resursa za učitavanje stranice. To znači da možete ubrzati WordPress.

Da biste to učinili, idite na Performanse> Opće postavke na nadzornoj ploči vašeg administratora.

Stranica s općim postavkama
Omogući izmjenu u općim postavkama.

Pojavit će se poruka koja vas pita slažete li se s dopuštanjem minifikacije jer ste svjesni da vam to može pokvariti web mjesto. Budući da vam je omogućen način pregleda, datoteke se mogu testirati prije primjene bilo kakvih promjena. Samo naprijed i klikni Razumijem rizike.

Zatim kliknite gumb Spremi sve postavke. Kliknite gumb pregled gumb kao što je spomenuto gore za testiranje promjena.

Ako nešto pođe po zlu, poništite potvrdni okvir i spremite postavke. Ako sve uspije, idi na Performanse> Umanji.

Stranice za smanjivanje postavki
Potvrdite okvir da biste omogućili minifikaciju HTML-a.

Idi na HTML i XML odjeljak i provjerite Omogućiti kutiji, zatim na Spremi sve postavke dugme.

Pregledajte promjene da biste osigurali da sve funkcionira. Onemogućite ovu opciju ako postoji problem. U suprotnom nastavite klikom na Omogućiti kutija za CSS minify postavke opcija.

Kombinirajte stranicu
Omogućite CSS mogućnost minifikacije.

Spremite, a zatim pregledajte svoje promjene da biste bili sigurni da sve i dalje radi.

2) Odgodite Učitavanje JavaScripta

Kad ste s ostalim alatima pokrenuli Googleov test brzine web stranice ili test brzine stranice, možda ste vidjeli uobičajeni prijedlog nakon početnih rezultata.

Prijedlozi poput:

 • Uklonite JavaScript za blokiranje prikazivanja
 • Odgodite analizu JavaScripta
 • Uklonite resurse koji blokiraju prikazivanje

Ovo ima veze s potrebom odgađanja analize (ili učitavanja) JavaScript-a.

Razgledavanje uzima ljudsko čitljiv kôd i prevodi ga u jezik koji poslužitelj može pročitati i razumjeti. U ovom slučaju govorimo o raščlanjivanju JavaScripta.

JavaScript datoteke najčešće se postavljaju na početak postupka kada korisnik posjeti stranicu. Neke su datoteke ključne za prvo učitavanje jer sadrže ili usmjeravaju kritične elemente stranice.

Ostale JavaScript datoteke nisu toliko bitne i mogu se učitati kasnije bez oduzimanja glavnog sadržaja i funkcionalnosti stranice.

Ove se manje važne datoteke pokušavaju učitati do početka postupka i na kraju stvaraju zastoj u zapisniku koji usporava brzinu stranice. Ali ako ih postavite za naknadno učitavanje, možete ubrzati WordPress.

Ukratko, to znači odgoditi učitavanje ili raščlanjivanje JavaScripta.

Da biste to učinili, idite na Performanse> Umanji na nadzornoj ploči vašeg administratora.

Ispod JS odjeljak, provjerite Omogućiti okvir pokraj JS minify postavke. To će umanjiti JavaScript datoteke.

Da biste ih odgodili, kliknite na prije padajući okvir. Odaberite Ne blokiranje pomoću “async” opcija.

Ovo će datoteke učitati asinkrono. Obje JavaScript datoteke učitavat će se i izvršavati istovremeno s ostatkom stranice.

Zatim odaberite Ne blokiranje pomoću “odložiti” u padajućem okviru za Nakon opcija.

Kombinirajte stranicu
Možete odgoditi JavaScript datoteke dok ih umanjujete.

Spremite, pregledajte i testirajte promjene prije nego što nastavite.

3) Dodavanje dodatnih vrsta keširanja

Postoje i druge vrste predmemoriranja koje možete primijeniti na svoju web lokaciju pomoću W3 Total Cache: objekta i predmemoriranja baze podataka. Oni nisu omogućeni prema zadanim postavkama.

Predmetanje objekata

Predmemoriranje objekata nastaje kada se pozivi baze podataka pozivaju i rezultati se učitavaju na stranici kad je posjeti. Rezultati se pohranjuju u memoriju memorije.

Budući da WordPress ima puno dinamičnog sadržaja koji se oslanja na puno upita baze podataka za učitavanje, dobivanje puno prometa može brzo iskoristiti puno resursa servera. Ako ih spremite, možete značajno pomoći ubrzati WordPress za situacije s velikim prometom.

Da biste omogućili predmemoriranje objekata s W3 Total Cache, idite na Performanse> Opće postavke i pomaknite se prema dolje do Predmetanje objekata odjeljak.

Provjeri Omogućiti kutija za Predmetna predmemorija, zatim spremite promjene, a zatim ih pregledate i testirate.

Stranica s općim postavkama
W3 Total Cache uključuje mogućnosti predmemoriranja objekata.

Također može biti važno napomenuti da također možete instalirati Memcached na vašem poslužitelju i konfigurirajte ga u W3 Total Cache.

Memcached je vrsta predmemoriranja objekata i možete je odabrati u Predmetna predmemorija padajući okvir nakon instaliranja. Iako, to je izvan okvira ovog članka.

Predmemoriranje baze podataka

Također možete uključiti predmemoriranje baze podataka. Ovo je sjajna opcija ako predmemoriranje objekata neće raditi za vašu specifičnu situaciju. Također je prikladno ako je vaša web lokacija veća jer vam dramatično može pomoći da postignete cilj ubrzavanja trostrukog ili više WordPressa.

Predmemoriranje baze podataka sprema rezultate baze podataka u memoriju (predmemoriju) tako da će se sljedeći put kada se učita stranica i ti rezultati trebaju poslužiti iz predmemorije. Ovo je mnogo efikasnije i može vam uštedjeti puno resursa na poslužitelju.

Kao rezultat, WordPress može značajno ubrzati.

Da biste to omogućili, idite na Performanse> Opće postavke na nadzornoj ploči vašeg administratora.

Pod, ispod Predmemorija baze podataka, provjeri Omogućiti kutija za Predmemorija baze podataka opcija.

Opće postavke
Omogućavanje predmemoriranja baze podataka u općim postavkama W3 Total Cache.

Spremite promjene, a zatim ih pregledajte i testirajte.

4) Onemogućavanje načina pregleda i raspoređivanje promjena

Kada dodate sve strategije za optimizaciju WordPress-a kojima želite pomoći ubrzati WordPress, možete onemogućiti način pregleda i službeno primijeniti promjene koje ste napravili.

Ići Performanse> Opće postavke i pod Općenito, kliknite Onemogući dugme.

Stranica s općim postavkama
Onemogućite način pregleda.

Zatim kliknite gumb Spremite sve promjene dugme.

Nakon što to učinite, morat ćete ponovo unijeti iste postavke. Zatim kliknite gumb Spremi postavke i očisti predmemorije gumb s druge strane Spremite sve promjene dugme.

Je li WordPress optimizacija ubrzala WordPress za 300%?

Nakon što ste primijenili ove strategije za optimizaciju WordPressa kako biste ubrzali WordPress, pokrenite još jedan test brzine Google stranice, a također i test brzine web mjesta s ostalim spomenutim alatima.

Pokrenite testove nekoliko puta i prosječite ih.

Konačna prosječna ocjena za testnu web lokaciju bila je obećavajuća, s prosjekom 98% za mobilne uređaje i 99,5% za stolna mjesta pomoću Googleovog testa brzine stranice.

Novi test brzine Google stranice nakon primjene strategije optimizacije za WordPress
Jedan od rezultata testiranja brzine Google stranice nakon optimizacije WordPress-a.

Ostali alati za ispitivanje brzine na web mjestu prosječeni su na ukupno 900 ms učitavanja stranice.

Primjer novog alata za testiranje brzine stranice GTmetrix nakon primjene strategije optimizacije za WordPress
Jedan od rezultata GTmetrix-a nakon primjene strategije za ubrzanje WordPress-a.

Sve u svemu, ispitno mjesto ima prosječnu brzinu od tri puta veću, a ponekad i veću.

Zaključak

Dakle, tu ga imate. S ovim isprobanim i istinitim savjetima možete ubrzati web mjesto barem tri puta. To je osobito važno jer brzina stranice je faktor rangiranja u rezultatima tražilice.

Sve započinje usporedbom svojstva brzine web stranice prije primjene strategije brzine stranice.

Je li vam brzina web lokacije s referentnim vrijednostima dobro odgovarala? Jeste li uspješno uspjeli ubrzati web mjesto? Za koliko? Ostaje vam pitanje? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map