Kako stvoriti račune e-pošte za svoje ime domene


Kako stvoriti račune e-pošte za svoje ime domene


U ovom ćete vodiču naučiti kako stvoriti račune e-pošte za vaše ime domene. Vodit ćemo vas korak po korak kroz cijeli postupak, dajući vam dva alternativna puta na temelju vaših potreba.

Počnimo s osnovama:

Što to čini *Zapravo* Znači stvoriti račune e-pošte za vaše ime domene?

Vjerojatno već imate Gmail ili neki drugi besplatni račun e-pošte. Iako je ta e-pošta potpuno u redu, možda neće izgledati dobro kada se koristi za bilo koju vrstu profesionalac Svrha.

Na primjer, lako je zamisliti kako slati e-poštu s poslovnim kontaktima  [E zaštićeni] možda nije optimalno. Mnogo je bolja alternativa postavljanje prilagođene adrese e-pošte pod vlastitim imenom domene – ako vam se dogodi da već imate naziv domene (ako ne, evo kako registrirati ime domene).

U takvom scenariju, na primjer, možete koristiti nešto poput [E zaštićeni] Umjesto toga, koja ga ima posve drugačiju.

Danas ćemo naučiti kako to točno učiniti – stvoriti račune e-pošte za ime svoje domene – kako biste nakon e-pošte dobili adresu e-pošte koja ima vaše ime domene @ simbol.

Pokazat ćemo vam dva načina za to:

 • OPCIJA A). Uključuje rukovanje svime unutar vašeg korisničkog panela u Bluehostu – jednoj od vodećih web hosting tvrtki na webu, poznatoj po niskim cijenama i dobrom pristupu za početnike. Naveli smo sve razloge zbog kojih biste trebali koristiti Bluehost u odnosu na konkurenciju u drugom članku.
 • OPCIJA B). Uključuje povezivanje vašeg domena s Gmailom – kao u, Da, komunicirat ćete sa svojom e-poštom putem ploče slične Gmail, ali to ćete raditi na način koji vam omogućuje upotrebu e-pošte prilagođene domene umjesto standardne adrese @ gmail.com.

Nešto što moramo priznati ispred je da je Path (a) mnogo prilagođen početnicima. Dajemo mu 5/5 na ljestvici “jednostavnost upotrebe”. Put (b) je umjerenih 3/5.

Kako stvoriti račune e-pošte za svoje ime domene pomoću Bluehosta

Jednom kada postavite plan hostinga i započnete rad sa Bluehost-om (www.Bluehost.com), stvaranje novih računa e-pošte za vaše ime domene vrlo je jednostavno. U osnovi, sve što trebate učiniti je proći kroz neke zaslonske ploče u korisničkom području Bluehost.

 • Još nemate ime domene ili web mjesto? Evo kako proći postupak prijave i postaviti sve pomoću Bluehosta.

Evo koraka za stvaranje računa e-pošte za naziv vaše domene pomoću Bluehosta:

Prvo se prijavite na svoju Bluehost ploču, a zatim uđite E-mail s glavne bočne trake.

Budući da još nemate nikakve račune za e-poštu, odmah ćete vidjeti obrazac za stvaranje e-pošte. Kao ova:

Stvorite račune e-pošte za ime svoje domene pomoću Bluehosta

Evo kako to ispuniti:

 • E-mail: Unesite sve što želite biti vaš identifikator e-pošte. Možete čak i ovo napraviti ime prezime ako nemate ideja.
 • Kvota poštanskog sandučića: Ovisno o razini hostinga koji ste kupili od Bluehosta, imat ćete drugu količinu prostora na disku. Ako stvarate samo jedan račun e-pošte, možete postaviti kvotu na Neograničen, ali bolja je ideja zadržati je na 500 MB, što bi trebalo biti više nego dovoljno da biste mogli normalno koristiti svoju e-poštu.

Nakon što popunite polja, kliknite na Kreirajte račun.

Nakon doslovno sekundu, vaš račun e-pošte je stvoren i spreman za rad. Sljedeći korak je učenje kako koristiti novu e-poštu:

Promijenite karticu u Računi e-pošte, ovako:

Bluehost računi

Tamo ćete moći vidjeti sve račune e-pošte koji su aktivni u vašem imenu domene. Trenutno postoji samo jedan.

Klikom na Pristupite Webmailu, možete početi koristiti svoj račun e-pošte odmah – putem Bluehostovog vlastitog klijenta e-pošte.

Iako je vjerojatniji scenarij to da želite konfigurirati ovu e-poštu na svom prijenosnom računalu ili iPhoneu. Za to kliknite na Povežite uređaje dugme. Vidjet ćete neke nove opcije koje će se pojaviti. Kliknite na označenu Postavljanje klijenta pošte.

Vidjet ćete potpuno novu stranicu s uputama kako proći postupak pomoću svog omiljenog alata za e-poštu. Najzanimljiviji dio je da Bluehost stavlja na raspon niz opcija auto-konfiguracije za mnoga popularna rješenja i aplikacije za e-poštu:

Bluehost config

Dalje na stranici nalaze se i detalji o ručnom konfiguriranju u slučaju da niste pronašli svoj alat na popisu.

�� I to je to! U ovom trenutku vaš novi račun e-pošte u potpunosti funkcionira.

Kako stvoriti račune e-pošte za svoje ime domene pomoću Gmaila

Ovaj postupak uključuje nekoliko koraka više od toga Put (a). Ali to sigurno može učiniti početnik sve dok pažljivo pratite te korake. Osim toga, ako želite stvoriti račune e-pošte za ime svoje domene pomoću Gmaila, to će uključivati ​​i dodatnu naknadu povrh onoga što već plaćate za ime svoje domene.

Dok je standard @ gmail.com e-poruke su besplatne, Gmail postavlja cijenu pomoću koje omogućuje stvaranje i upravljanje prilagođenim adresama e-pošte na temelju vašeg imena domene.

Taj premium paket naziva se G Suite. Osnovni plan iznosi 5 USD / korisnik / mjesec, ali na raspolaganju vam je 14-dnevno probno razdoblje (potrebna je kreditna kartica), tako da možete testirati kako to sve radi prije nego što napravite obavezu. Iako može zvučati skupo, G Suite je poslovni proizvod, tako da osim prilagođene e-pošte, dobivate mnogo više alata.

Jednom kada ste spremni, idite ovdje i kliknite na jedan od Započnite tipke. Vidjet ćete obrazac za prijavu koji vam postavlja nekoliko osnovnih pitanja – kako biste bolje razumjeli poslovanje i potrebe.

g suite prijava

Uz put će vas pitati imate li već domenu koju želite povezati s G Suiteom. Odaberi, Da.

g domena apartmana

Unesite naziv domene i zatim izvršite sve korake koji slijede. Konačno će to biti vaš glavni korisnik G Suite-a.

g korisnik apartmana

Kad sve završite, stići ćete na zaslon za prijavu na G Suite. Nakon prijave, od vas će se tražiti dodatne pojedinosti prije nego što u potpunosti omogućite svoj račun. Ako sve pođe dobro, vidjet ćete ovo:

g apartman je stvoren

U ovoj ste se fazi uspješno prijavili s G Suiteom. Međutim, još je nekoliko koraka udaljeno od stvaranja potpuno novih računa e-pošte za vaše ime domene. Evo što sada trebate učiniti:

 1. Potvrdite ime svoje domene s G Suiteom. Ovo je samo da biste bili sigurni da ste doista vlasnik domene koju ste naveli tijekom postavljanja. Čarobnjak će vam pokazati nekoliko opcija za potvrdu. Ovaj se korak razlikuje ovisno o mjestu registracije vašeg domena. Čarobnjak G Suite-a pruža upute za različite registrare.
 2. Kreirajte dodatne korisničke račune e-pošte po potrebi. Ovdje morate postaviti vlastiti račun, npr. [E zaštićeni].
 3. Aktivirajte Gmail račune za svaki račun koji ste postavili u prethodnom koraku.

Evo Opći pregled kako se gore navedeni postupak odvija korak po korak.

Kada prođete kroz ove korake, imat ćete na raspolaganju potpuno funkcionalan račun e-pošte (ili više njih) i možete ga početi upotrebljavati putem Gmail standardnog korisničkog sučelja.

Međutim, ako niste 100% ludi za Gmail sučeljem, svejedno možete konfigurirati svoje nove račune e-pošte u alatima e-pošte treće strane (na primjer, tako da možete koristiti tu novu e-poštu na svom iPhoneu ili prijenosnom računalu).

To možete učiniti pomoću POP3 ili IMAP protokola. G Suite objašnjava razliku prilično jasno. Iako ćete u većini slučajeva htjeti koristiti IMAP prilikom konfiguriranja adrese e-pošte na modernim uređajima ili u modernom softveru, primjerice na iPhoneu ili Microsoft Outlooku. Evo kako provesti kroz s tom konfiguracijom.

�� To je kraj puta! Vaš novi račun e-pošte u potpunosti je operativan i integriran s dodatnim uređajima radi praktičnosti.

Što je sljedeće?

Budući da ste tek uspjeli stvoriti račune e-pošte za svoje ime domene, sada neka naučite nešto ili dvije o tome kako koristiti e-poštu u svoju korist pri marketingu vaše tvrtke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map