Kako prenijeti svoju web stranicu na eHost

Ažuriranje za 2017: eHost je prodat novoj upravi i brzo se pokvario, kao što možete vidjeti u mom ažuriranom eHost pregledu. Isključili su se u 2017. godini, pa vodič u nastavku treba gledati samo kao općenite smjernice za prijenos web stranica.


Kao što možda već znate, eHost trenutno ne prihvaća dolazne transfere domena.

Drugim riječima, ako imate, primjerice, vašu domenu na FatCow-u i želite prenijeti svoju web lokaciju na drugi domaćin poput BlueHost-a (naš najbolji izbor), vaše ime domene morate zadržati negdje drugdje i usmjeriti ga na svoje EHost račun koristeći DNS postavke kod vašeg registrara.

Za mnoge ljude to vjerojatno zvuči zbunjujuće. Omogućimo to jednostavnije, korak po korak:

Evo što će vam trebati:

 • pristup vašem postojećem hosting računu kod drugog domaćina.
 • cPanel hosting račun (više nije dostupan na eHost-u)
 • Možda je potreban račun kod registrara domene kao što je NameCheap (kuponi ovdje)

Započnimo!

1. korak – Preuzmite datoteke web mjesta

Spojite se na stari račun hostinga putem FTP-a i preuzmite sve svoje datoteke.

2. korak – Preuzmite bazu podataka (ako je primjenjivo)

Preuzmite sigurnosne kopije baza podataka sa svog starog računa za hosting. To se može učiniti tako da se prijavite u phpMyAdmin, odaberete bazu podataka koju želite izraditi sigurnosnu kopiju, a zatim je izvozite, što će na vaš računalo preuzeti datoteku .sql..

Korak 3 – Pošaljite datoteke na svoj eHost račun

Povežite se sa svojim eHost računom putem FTP-a i prenesite sve datoteke koje ste stvorili sigurnosne kopije u 1. koraku.

Korak 4 – Uvezite svoje baze podataka na svoj eHost račun (ako je primjenjivo)

 • Prijavite se na svoj eHost cPanel račun i pronađite “Čarobnjaka za stvaranje baze podataka”
 • Slijedite korake za stvaranje nove baze podataka i novog korisnika baze podataka te dajte korisniku sva zadana dopuštenja.
 • Obavezno spremite korisničko ime i lozinku za ovu novu bazu podataka jer će vam ih trebati kasnije.
 • Vratite se na cPanel i pronađite phpMyAdmin. Idite na phpMyAdmin i odaberite bazu podataka koju ste upravo stvorili. Zatim idite na “Uvezi” i kliknite odaberite datoteku. U skočnom prozoru odaberite datoteku sigurnosne kopije baze podataka koju ste preuzeli ranije u koraku 2
 • Trebao bi se uspješno uvesti, a gotovi ste.

Korak 5 – Provjerite konfiguriranje datoteka za korisnike / lozinke baze podataka

Ako vaša web lokacija koristi bazu podataka, gotovo sigurno negdje ima config datoteku. Na primjer, na WordPress web lokacijama, to je wp-config.php u glavnoj mapi vaše web lokacije. Otvorite datoteku i provjerite spominju li naziv baze podataka, korisnika baze podataka i korisničku lozinku baze podataka. Promijenite ih da odgovaraju imenu i vjerodajnicama za bazu podataka koju ste stvorili u dijelu koraka 4.

Korak 6 – Odredite trebate li za prijenos svoje domene

Ako vam stari pružatelj usluga hostinga omogućuje otkazivanje vašeg hosting računa, ali nastavite plaćati samo registraciju vašeg domena, tada možete prijeći na korak 7.

Ako vam stari pružatelj usluga hostinga ne dopušta da zadržite naziv svoje domene osim ako ne platite i hosting plan, trebate prenijeti svoje ime domene drugom registratoru, kao što je NameCheap, što sam preporučio u odjeljku “Što će vam trebati” na vrhu ove stranice.

Korak 7 – Postavite DNS domene (poslužitelji imena domena) da usmjeri na eHost

Kad ste se prijavili za eHost, trebali biste dobiti e-poštu i poslati e-poštu od eHosta kako bi potvrdili detalje vašeg računa i rekli vam poslužitelje imena na koje ćete trebati usmjeriti svoju domenu. Možda izgledaju poput ….

Na primjer, “ns1.ehost.com” i “ns2.ehost.com”. Ali mogu biti drugačiji. Ako iz nekog razloga nemate originalnu adresu e-pošte, slijedite korake u nastavku:

 • Prijavite se na svoj eHost račun i kliknite na Moja web mjesta na lijevom izborniku.
 • Pronađite račun cPanel na koji želite usmjeriti naziv svoje domene i kliknite gumb Upravljanje
 • Iznutra cPanel pronađite i kliknite vezu “Podaci o poslužitelju” na lijevoj ploči. Ako ga ne možete vidjeti, kliknite “Proširi statistiku” da biste ga prikazali.
 • Ovdje ćete pronaći svoje ime poslužitelja.
 • Idite na ovu stranicu (nova kartica) i unesite / zalijepite naziv vašeg poslužitelja u tablicu. Pokazat će vam svoje poslužitelje imena.
 • Zapišite te poslužitelje imena.

Idite sada do registra registra domena i uredite DNS postavke za svoje domene. Promijenite poslužitelje imena u one koje ste dobili od eHosta.

Savjet: Pričekajte oko 24 sata prije nego što obavite bilo kakav posao na svojoj web lokaciji. Proširivanje promjena imena poslužitelja imena može proći do 24 sata kroz sve davatelje internetskih usluga širom svijeta. Razlog zašto ovo ističem je taj da iako ste promijenili poslužitelje imena, i dalje može poslužiti vašu web lokaciju sa svog starog računa za hosting prilikom posjete u pregledniku, tako da bi sve vaše izmjene nestale nakon što se DNS u potpunosti distribuira..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map