Kako prenijeti svoju web lokaciju na WebHostingHub

Mogu li prenijeti svoju web lokaciju na WebHostingHub?

Tvrtka za hosting WebHostingHub podržava i omogućuje prijenose web mjesta, tako da je odgovor definitivno da. Da, svoje web mjesto možete prenijeti na WebHostingHub. U stvari, prijenos vaše web lokacije na WebHostingHub jednostavan je postupak. Međutim, prvo moramo jasno definirati što trebate prenijeti, bilo da se radi samo o web lokaciji, a ne samo o domeni ili želite vašu domenu prenijeti na WebHostingHub. Tehnički gledano, postoji osnovna razlika između prijenosa vaše web lokacije na novog domaćina i prijenosa vaše domene. Iako za neke ovo može zvučati isto, zapravo nije.


Vidite, razlika je u tome što u osnovi Registracija domena i Hosting domena, također poznat kao Hosting web stranica, kao dvije različite stvari. Registracija domena vaše je vlasništvo nad imenom domene koje, osim postavki koje napravite na upravljačkoj ploči registrara, nema puno veze s vašim stvarnim hostingom, dok je Hosting domena tvrtka koja posjeduje poslužitelj na koji ste postavili svoju web lokaciju, uključujući vaše datoteke i mape. Vaš web domaćin ne mora biti ista tvrtka u kojoj ste registrirali svoju domenu.

Sljedeća rasprava usredotočena je na pitanje prijenosa web stranice, a ne domene.

Postoji li jednostavan način prijenosa moje web lokacije na WebHostingHub?

Jedan od najjednostavnijih načina za prijenos vaše web stranice koju prethodno drugi domaćin organizira u WebHostingHub je upotreba cPanela. To je, naravno, ako vaš prethodni domaćin koristi cPanel. Ako je to slučaj, postupak prijenosa vaše web stranice trebao bi biti puno lakši. Prvo što trebate učiniti je generirati sigurnosnu kopiju cPanel-a u tvrtki koja trenutno ugošćuje vašu web stranicu. Nakon generiranja sigurnosne kopije, morate je preuzeti na radnu površinu putem FTP-a ili s veze za preuzimanje koja je dostupna na cPanelu vašeg domaćina. Nakon dovršetka preuzimanja, morate ga učitati, ponovo pomoću FTP-a u / home imenik vašeg novog WebHostingHub računa. Naravno, to znači da biste prije započinjanja prijenosa web stranice trebali imati račun u WebHostingHub-u. Nakon dovršetka prijenosa, morate zatražiti WebHostingHub da obnovi sigurnosnu kopiju za vas. U tu svrhu morate obavijestiti tvrtku u koju ste postavili sigurnosne kopije. Tvrtka vas također može tražiti da u svrhu verifikacije navedete svoju lozinku ili posljednje četiri znamenke vaše kreditne kartice.

Nakon vraćanja sigurnosne kopije cPanela, testirajte svoju web stranicu pomoću privremenog URL-a navedenog u vašoj e-pošti za dobrodošlicu. Nakon testiranja i otkrivanja da web stranica funkcionira, sada možete izmijeniti DNS postavke svoje domene tako da je usmjeri na WebHostingHub poslužitelje. To se može učiniti tako što ćete se prijaviti u matični registar za domenu i promijeniti poslužitelje imena u ns1.webhostinghub.com i ns2webhostinghub.com. Nakon što promjena izvrši, pričekajte otprilike 4 – 24 sata kako bi promjene stupile na snagu.

Što trebam učiniti za prijenos svoje domene?

Da biste web mjesto preselili na WebHostingHub, morate slijediti sljedeće korake:

 •  Prvo preuzmite datoteke svoje web lokacije na radnu površinu pomoću FTP klijenta. Imajte na umu da FTP neće moći pristupiti MySQL bazama podataka, tako da ako vaš prethodni domaćin nudi phpMyAdmin za upravljanje bazama podataka, možda ćete morati izvesti bazu podataka u phpMyAdmin.
 •  Nakon dovršetka preuzimanja datoteke morate prenijeti u bazu podataka WebHostingHub, ponovo koristeći FTP klijent. No ovaj put ćete se povezati sa svojim pružateljem usluga hostinga koji je WebHostingHub. Međutim, ako vaša web lokacija koristi bazu podataka, ono što trebate učiniti je prvo izraditi bazu podataka u cPanelu, a zatim je uvesti u bazu pomoću phpMyAdmin.
 •  Nakon prijenosa i smještanja datoteka na odgovarajuće mjesto, vrijeme je da provjerite funkcionira li vaša web lokacija. Da biste testirali svoju web stranicu, koristite privremeni URL naveden u primljenoj e-pošti. Važno je napomenuti da će za sve WebHostingHub račune nova zadana mapa biti public_html.
 •  Nakon dovršetka testa, svoju domenu trebate usmjeriti na servere imena WebHostingHub tako da se prijavite u sučelje za upravljanje domenama registrara i promijenite poslužitelje imena u ns1.webhostinghub.com i ns2.webhosting.com.
 •  Pričekajte najmanje 4 sata do 24 sata kako bi promjene stupile na snagu, ali preporučuje se povremeno.  

Kako mogu izvesti MySQL bazu podataka u phpMyAdmin?

Kako FTP ne može pristupiti bazama podataka, možda će vam trebati izvoz vašeg MySQL baze podataka u phpMyAdmin. To vam omogućuje izradu sigurnosne kopije vaše baze podataka koja se može koristiti za prijenos baze podataka na drugi poslužitelj ili jednostavno za čuvanje. Da biste izvezli svoju MySQL bazu podataka, morate slijediti sljedeće korake:

 •  Prvo se morate prijaviti na cPanel.
 •  Zatim kliknite ikonu phpMyAdmin koja se može naći u bazi podataka.
 • S popisa na lijevom izborniku odaberite bazu podataka koju želite izvesti klikom na naziv baze podataka.
 • Zatim kliknite karticu Izvoz.
 • Provjerite jesu li odabrane sve tablice i SQL opcija.
 •  Zatim pod “Struktura” omogućite opciju “Dodaj tablicu / pogled / postupak / funkciju”.
 • Ako je vaša baza podataka velika, datoteke možete komprimirati odabirom „komprimirano“ ili „gzipped“. Provjerite je li odabrano “Spremi kao datoteku”.
 •  Zatim kliknite na gumb Go koji se nalazi u donjem dijelu zaslona.
 •  Da biste preuzeli izvoz baze podataka na svoju lokalnu radnu površinu, kad dobijete prompt za otvaranje ili spremanje datoteke, odaberite “Spremi”. Obavezno pripazite na ime datoteke i mjesto gdje se sprema sigurnosna kopija.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map