Kako prebaciti web domaćine za svoju web stranicu WordPress


Kako prebaciti web domaćineSmisliti kako prebaciti web hostove može biti zastrašujući zadatak. Ipak, postoji nekoliko razloga zbog kojih biste trebali.


Tamo gdje hostirate web mjesto utječe na mnoge stvari – sigurnost, brzinu web mjesta i sigurnosne kopije. Uz to, postoji mnogo vrsta web hostinga i morate biti sigurni da ste odabrali pravi za svoje potrebe.

Ako ih vaš trenutni pružatelj usluga više ne ispunjava, vrijeme je za promjenu.

Kako premještate web mjesto s jednog domaćina na drugog? Upravo o tome ćemo govoriti u ovom pregledu.

Spreman? Onda idemo dalje!

Brza napomena: Neki od najboljih pružatelja usluga WordPress hostinga nude besplatne usluge migracije. To znači da će se pobrinuti za sve što je potrebno za zamjenu web-domaćina za vas. Vrijedno je provjeriti kod svog novog davatelja usluga prije nego što prođete niže u nastavku.

Okupite svoje resurse

Za prelazak s jednog web hostinga na drugi, trebat će vam sljedeće:

 • Pristup oba računa za hosting – Tijekom postupka morat ćete izvršiti neke promjene na svojim starim i novim računima za hosting. Ako niste sigurni u svoje vjerodajnice za prijavu ni za jedno, sada je vrijeme da to saznate.
 • Pristup vašoj bazi podataka – Za prelazak s jednog web domaćina na drugi potreban je pristup bazi vaše web lokacije. To se često događa u administrativnom području vašeg hosting računa, što znači da postoji još jedan razlog da biste bili sigurni da znate kako doći.
 • FTP klijent – U svakom slučaju koji raspravljamo u nastavku potrebno je premještanje podataka s FTP poslužitelja ili na njega. Za to vam je potreban FTP klijent. Odlična besplatna opcija je FileZilla, ali možete koristiti bilo kojeg klijenta po vašem izboru.
 • Uređivač teksta – Za uređivanje važnih datoteka potreban vam je i uređivač koda. Jedna od najboljih opcija je blokčić za bilješke++ (besplatan je), ali možete i sa čim god želite.

Jeste li dobili sve zajedno? Cool, a zatim skocimo pravo na to kako prebaciti web hostove za svoju WordPress web lokaciju.

Ručno premještanje web lokacije s jednog domaćina na drugi

Počet ćemo ručnim radom prekidača. Ako tražite rješenje koje koristi WordPress dodatak, jednostavno se pomaknite prema dolje.

1. Izrada sigurnosnih kopija datoteka

Prvo što trebate učiniti je napraviti sigurnosnu kopiju datoteka svoje web stranice. To će vjerojatno potrajati najduže vrijeme, pa započnimo s tim. Prvi korak je prijava na vaš FTP poslužitelj. Jednostavno aktivirajte FTP klijent o kojem smo razgovarali, umetnite svoje vjerodajnice i povežite se.

Nakon toga pronađite korijenski direktorij svoje WordPress web lokacije (ako vam zadana stranica nije odredišna stranica) i označite sve datoteke.

kako zamijeniti web domaćine - prijenos wordpress datoteka s filezilla

Imajte na umu da vaša web lokacija može sadržavati datoteke koje nisu uobičajeno vidljive (kao što su .htaccess). Stoga budite sigurni da i vaš FTP klijent prikazuje te datoteke. U FileZillau ćete ovu opciju pronaći ispod Server> Prisiljava prikazivanje skrivenih datoteka.

Nakon što označite sve datoteke, kopirajte ih u mapu na računalu. Ovisno o veličini vaše web stranice, to može potrajati neko vrijeme pa ćemo u međuvremenu preći na korak dva.

2. Izvoz baze podataka

Baza podataka je drugi dio vaše web stranice. Način na koji mu pristupate razlikuje se od domaćina do domaćina. U većini slučajeva završite na phpMyAdmin:

phpmyadmin glavna ploča

S lijeve strane odaberite bazu podataka koju želite izvesti. Ako ne znate koja je, jednostavno provjerite wp-config.php datoteka vaše trenutne web stranice na kojoj piše:

definiraj ('DB_NAME', 'ime_ baze podataka_ovdje');

To će vam reći naziv baze podataka koju vaša web stranica koristi.

Nakon toga, idite na Izvoz kartica.

izvoz baze podataka za prebacivanje web domaćina

izabrati Prilagođen pod, ispod Način izvoza. Na izborniku napravite sljedeće izbore:

 • Format – Ostavi kao SQL.
 • stolovi – Označite sve tablice koje želite izvesti. Obično su to svi. Onemogućite bilo koji ako imate dobar razlog za to (npr. Ako domaćin baza podataka za nekoliko web lokacija s različitim prefiksima).
 • Izlaz – Postavite Kompresija do patentni zatvarač ili Gzipped za brže preuzimanje.
 • Opcije za format – Ostavite sve kako je.
 • Opcije stvaranja objekata – Obavezno odaberite Dodaj tablicu s kapljicom / pogled / postupak / funkciju / događaj / triger.
 • Opcije stvaranja podataka – Ostavite sve kako je.

Kada završite, kliknite Ići na dnu. To bi trebalo rezultirati preuzimanjem datoteke. Spremite komprimiranu bazu podataka na računalo i prijeđite na sljedeći korak.

3. Stvorite bazu podataka na svom novom domaćinu

Sada je vrijeme za stvaranje novog doma za bazu podataka koju ste upravo izvezli. Idite do svog novog domaćina i prijavite se na svoj račun. Pronađite odjeljak koji se bavi MySQL bazama podataka.

Stvorite sljedeće:

 1. Nova baza podataka
 2. Korisnik baze podataka s punim povlasticama za tu bazu podataka
 3. Sigurna lozinka korisnika baze podataka

Zapišite sve tri, trebat će vam uskoro. Otkrijte i naziv vašeg MySQL poslužitelja. U mnogim će slučajevima to biti localhost ali provjerite kod svog davatelja usluga hostinga da biste bili sigurni.

4. Uredi config.php

Do sada su datoteke za vaše web mjesto trebale završiti. Ako je to slučaj, vrijeme je da odete u mapu u koju ste ih spremili i pronađete datoteku pod nazivom wp-config.php.

Važna je sistemska datoteka koja, između ostalog, kontrolira komunikaciju između datotečnog sustava vaše web lokacije i baze podataka.

Prvo što biste trebali učiniti je kopirati postojeću datoteku i pohraniti je negdje na sigurno. Nakon toga, otvorite original s uređivačem teksta i pronađite sljedeći odjeljak:

definiraj ('DB_NAME', 'ime_ baze podataka_ovdje');

/ ** Korisničko ime MySQL baze podataka * /
define ('DB_USER', 'username_here');

/ ** Zaporka baze podataka MySQL * /
define ('DB_PASSWORD', 'password_here');

/ ** Ime domaćina MySQL * /
define ('DB_HOST', 'localhost');

Zamijenite gdje piše database_name_here, username_here i password_ovdje s imenom baze podataka, korisničkim imenom i zaporkom koju ste prethodno stvorili. Imajte na umu da u vašem slučaju to zapravo neće reći database_name_here itd., ali će sadržavati podatke vašeg trenutnog domaćina. Oni će biti u istom položaju.

Uz to, obavezno na svoje mjesto umetnite podatke MySQL poslužitelja localhost (ili ga ostavite kao da koristi vaš hosting usluga localhost za ovu postavku). Po završetku spremite datoteku.

5. Učitajte datoteke u novog domaćina

Nakon što je sve završeno, možete započeti postupak u obrnutom smjeru. Prvi korak je prijenos datoteka na poslužitelj kod vašeg novog davatelja usluga hostinga. To će vjerojatno trajati dugo pa ćemo to moći pokrenuti i raditi druge stvari dok traje.

Do sada znate vježbu. Upalite svog FTP klijenta i ovaj put se povežite s novim poslužiteljem. Brzi upozorenje: Obično biste koristili URL web mjesta za povezivanje putem FTP-a. U ovom slučaju, domena je još uvijek usmjerena na vaš stari poslužitelj, tako da neće raditi.

Postoji zaobilazno rješenje koje umjesto toga koristi IP adresu vašeg novog poslužitelja. Obično to možete pronaći na svom hosting računu. Ako ne, obratite se službi za podršku – trebali bi vam moći pomoći.

Kad završite, pronađite datoteke koje ste preuzeli i učitajte ih (uključujući modificirane) config.php datoteka) u korijenski direktorij. Nakon što se prijenos pokrene, prijeđite na sljedeći korak.

6. Uvoz baze podataka

U međuvremenu, možemo uložiti vrijeme za uvoz baze podataka. Za to se prijavite na alat za administraciju baze podataka na svom novom poslužitelju. Pretpostavit ćemo da je opet phpMyAdmin.

S popisa odaberite bazu podataka koju ste ranije stvorili i odaberite Uvoz pri vrhu ekrana.

uvoz baze podataka za prebacivanje web domaćina

Kliknite gumb pretraživati i odaberite datoteku koju ste izvezli ranije. Nakon toga, pomaknite se prema dnu i kliknite Ići. Uvoz će tada započeti.

Vrijeme potrebno za završetak ovisi o veličini vaše baze podataka. Čitat ćete poruku o uspjehu.

Neobavezno: zamijenite stari URL u bazi podataka

Ako svoju web lokaciju ne samo premještate na novog web-domaćina, već mijenjate i svoj URL, postoji još jedan dodatni korak. U tom slučaju morate zamijeniti reference na svoj stari URL u bazi podataka novim. Ako ne, sve će stvari poći po zlu!

Postoji nekoliko načina za to. Najlakše što sam pronašao je Traži Zamijeni DB skriptu. Možete ga preuzeti besplatno (u zamjenu za svoju adresu e-pošte). Samo je prenesite u direktorij svoje web stranice (u tajnoj mapi) i pomičite se putem preglednika.

pretraži zamijeni pomoć skripte baze podataka za prebacivanje web hostova

Jednostavno umetnite stari i novi URL u polja na vrhu. Sve ostalo bi obično trebalo biti takvo kakvo jest. Koristiti suho trčanje gumb za testiranje svega. Kad sve izgleda dobro, napravite trčanje uživo.

Važno: Ni u kojem slučaju ne ostavljajte skriptu na poslužitelju nakon što završite. Vrlo je moćan i može stvarno oštetiti vašu web lokaciju ako je pronađe neko drugi.

Ako skripta ne radi za vas, također možete zamijenite URL putem SQL naredbi.

7. Promijenite svoj DNS poslužitelj

Kada završite sa svim navedenim, vrijeme je da svoj URL stavite na novi poslužitelj. To znači promjenu postavki vašeg DNS poslužitelja.

Proces ovisi o mjestu registracije vaše domene. Na primjer, ako ste se registrirali kod svog starog pružatelja usluga hostinga, najbolja ideja je prenijeti cijelu domenu na novog davatelja usluga. Razgovarajte s podrškom o tome kako to učiniti.

Ako ste ga kupili od registrara domene, kao što je Domain.com, morate ažurirati postavke poslužitelja imena. Trebat će vam adrese imena poslužitelja vašeg novog domaćina. Obično izgledaju ovako:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Morat ćete ih povezati sa svojom domenom. Kao što je spomenuto, postupak će se malo razlikovati ovisno o mjestu gdje ste ga kupili. Evo upute za neke od najčešćih slučajeva:

Razgovarajte s onim tko je glavni ako vam treba pomoć. Nakon što učinite, budite svjesni da može proći i do 48 sati da bi se promjene promijenile. Možete koristiti alat poput Što je moj DNS da vidim je li završio.

Do tada budite sigurni da ne izvršite nikakve promjene na web mjestu. Možda mijenjate staru web stranicu umjesto nove lokacije.

Nakon što sve prođe, vaše web mjesto treba premjestiti bez stanke. Budući da obje vaše web stranice imaju isti sadržaj, posjetitelji neće primijetiti promjenu.

8. Čišćenje

Nakon što prođe promjena DNS-a, možete se vratiti svom starom hostu i izbrisati datoteke i baze podataka vaše web lokacije. Možda želite pričekati do tjedan dana prije nego što to učinite kako biste bili sigurni da sve dobro funkcionira.

U svakom slučaju, čuvajte svoje lokalne kopije (uključujući original wp-config.php) okolo. Možda će trebati povratiti migraciju. U tom slučaju bit ćete sretni što ih još uvijek imate.

Kako prebaciti web domaćine putem WordPress dodatka

Sve gore navedeno može se uvelike skratiti upotrebom dodatka. Omogućuje vam automatizaciju dijelova procesa. Iako postoje druge mogućnosti vani, toplo preporučujem Dodatak za umnožavanje. Besplatno je i čini povjetarac postupak.

1. Instalirajte Duplicator

Naravno, prvi korak je instalacija dodatka. Za to su potrebni uobičajeni koraci. Prijavite se na svojoj web stranici WordPress i pomaknite se do Dodaci> Dodaj novo. Upišite ime dodatka u okvir za pretraživanje da biste ga pronašli i kliknite Sada instalirati jednom kad se pojavi na popisu.

instalirati duplikator za prebacivanje web-domaćina

Kad se web lokacija završi s preuzimanjem, pritisnite tipku Aktivirati gumba kako biste mogli koristiti dodatak.

2. Izvezite postojeće web mjesto

Jednom kada je Duplicator instaliran i aktivan, u vašoj WordPress administrativnoj oblasti pronaći ćete novu stavku izbornika s njenim nazivom. Klikom na vas dolazi se na ovo:

duplikatorski dodatak u WordPressu

Dodatak sprema svoju tzv paketi. Ovo su komprimirane verzije vaše web stranice i baze podataka. Budući da još niste stvorili popis je prazan. Vrijeme je da se to promijeni. Klik Stvori novo u gornjem desnom kutu da krenete dalje.

izvoz web stranice s postavkom duplikatora

Na sljedećem zaslonu imate nekoliko opcija.

 • skladištenje – Možete konfigurirati mjesto pohrane sigurnosnih kopija web lokacije. Imajte na umu da, ako nemate Pro verziju Duplicatora, jedina vam je opcija vaš vlastiti poslužitelj, tako da ovdje nema što učiniti..
 • Arhiva – U ovom odjeljku možete isključiti migriranje i datoteka i dijelova baze podataka. Iskoristite to ako imate dobrih razloga.
 • instalater – Možete ispuniti podatke baze podataka svog novog poslužiteljskog okruženja. Ovo je također dio kasnijeg postavljanja, tako da ga možete zanemariti na trenutak.

Najvjerojatnije ćete jednostavno kliknuti Sljedeći. Dodatak će tada izvršiti provjeru sustava da vidi ima li sve što je potrebno za ispravno pokretanje. Rezultate možete vidjeti nakon što budu gotovi.

skeniranje duplikatora dovršeno

Ako je sve u redu, započnite postupak izrade klikom na gumb na dnu. To može potrajati nekoliko minuta tako da ne zatvarate preglednik. Kada to završi, vidjet ćete ovo:

gotov sigurnosna kopija u duplikatoru

Preuzmite instalacijski program i arhivu klikom na gumbe odvojeno ili s vezom za preuzimanje jednim klikom. Dobro napravljeno!

3. Prenesite datoteke putem FTP-a

Sljedeći korak je prijenos tih datoteka na poslužitelj. Za povezivanje putem FTP-a morat ćete koristiti IP adresu a ne domenu.

Nakon što se povežete, obavezno prenesite instalacijsku datoteku i arhivu. Stavite ih u korijenski direktorij i provjerite je li prethodno prazan.

4. Kreirajte novu MySQL bazu podataka

Uz pomoć dodatka trebat će vam i MySQL baza podataka za vašu novu web lokaciju. O tome smo detaljno razgovarali ranije. Učinite ono što morate učiniti kako biste na kraju dobili novu bazu podataka, korisničko ime s potpunim povlasticama za bazu podataka i lozinku baze podataka. Obavezno zabilježite MySQL poslužitelj koji vam daje vaš domaćin za svoju web stranicu.

5. Povežite se s novom web stranicom

Sljedeći korak možda će vam biti problem. Za implementaciju web stranice morate pristupiti datotekama na vašem poslužitelju putem web preglednika. To se obično događa upisivanjem imena domene.

Ako koristite istu domenu kao i prije, još ne pokazuje na vaš novi poslužitelj. Naravno, to možete promijeniti da biste riješili problem. Međutim, to bi se (a) trebalo neko vrijeme i stvarno dogoditi i b) značilo će zastoj za vašu web lokaciju.

Srećom, postoji način da se koristi vaše računalo domaćini datoteka. Imena domena možete lokalno mapirati na određene IP adrese. Na taj način možete pristupiti datotekama na novom poslužitelju putem stare domene, a da ništa ne promijenite za svoje posjetitelje.

(Ako koristite novi domen na svom novom host, ovaj korak možete u potpunosti preskočiti.)

Prvo što vam treba je IP adresa vašeg novog poslužitelja. Vaš davatelj treba prikazati te podatke za vas. Ako ga ne možete pronaći, pitajte!

Nakon toga, morate otvoriti svoj domaćina datoteka. Evo kako to učiniti na različitim platformama:

 • Windows – Otvorite izbornik programske trake, potražite “bilježnicu”. Desnom tipkom miša kliknite rezultat i odaberite “pokreni kao administrator”. Nakon pokretanja koristite program za otvaranje c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Obavezno potražite “Sve datoteke” kako biste vidjeli predmetnu datoteku.
 • Mac OS – Otvorite terminal i unesite naredbu sudo nano / etc / domaćini. Od vas će se možda tražiti da unesete lozinku administratora.
 • Linux – Za Linux možete koristiti istu metodu kao za Mac OS.

Nakon što pristupite datoteci, morate umetnuti i IP adresu koju ste pronašli i naziv domene. Završit će ovako:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Bilješka: razmak između IP adrese i domene je kartica. Također zamijenite adresu stvarnom adresom vašeg poslužitelja i yoursite.com sa svojom stvarnom domenom. Spremite promjene i trebali biste moći pristupiti novom poslužitelju koristeći postojeće ime domene.

Važno: Nakon završetka migracije, promijenite svoj domaćini vratite u izvorno stanje!

6. Pokrenite proces migracije

Sada je vrijeme za ozbiljno započinjanje procesa migracije. Dođite do http://yoursite.com/installer.php (umetnite stvarnu domenu), to bi vas trebalo dovesti do ovog zaslona:

korak umnožavanja umnožavanja korak 1

Provjerite je li vam instalacijski program dao Proći za arhiviranje i provjeru valjanosti, potvrdite okvir za odredbe i uvjete i kliknite Sljedeći na dnu. Ovo će pokrenuti postupak implementacije.

Nakon toga od vas će se tražiti da ubacite domaćina svoje baze podataka, ime, korisničko ime i lozinku.

korak kopiranja umnožavanja 2

Trebali biste ih imati pri ruci od prije. Možete koristiti Testna baza podataka gumb kako biste bili sigurni da sve radi. Zatim kliknite Sljedeći opet. Dodatak će uvesti bazu podataka.

U sljedećem koraku imate mogućnost zamjene starog URL-a zamijeniti novim. Provjerite je li u polju pravi URL! Duplikator će tada finalizirati postupak.

korak umnožavanja umnožavanja 4

Završni ekran daje vam vezu za prijavu na vaše web mjesto i izvješća ako je sve dobro prošlo. Obavezno se prijavite i provjerite radi li sve kako treba. Također, ne zaboravite slijediti upute Duplicatora da očistite nakon sebe.

kako prebaciti web hostove na čišćenje nakon migracije

7. Ažurirajte DNS poslužitelj imena

Ovom metodom i dalje morate promijeniti domenu sa starog poslužitelja u novi.

O ovome smo već detaljno razgovarali, pa se možete obratiti tom odjeljku. Nabavite adrese poslužitelja imena od svog novog domaćina i povežite ih sa svojom domenom. Zatim pričekajte dok promjene ne prođu prije uvođenja izmjena na vašu web lokaciju.

Nakon toga, gotovi ste – čestitke! Upravo ste naučili kako zamijeniti web hostove za svoju web stranicu WordPress. Strašan umak!

Mijenjanje web-domaćina za WordPress web stranice u dvije jezgre

Prebacivanje vašeg WordPress web mjesta s jednog web hostinga na drugi može biti zastrašujući zadatak, posebno za prvašiće. Imajte na umu da baš kao i sve ostalo što se tiče pokretanje vlastite web stranice, postaje manje teško kad ga razbijete na korake.

Ako slijedite gore navedeno, sada biste trebali uspješno premjestiti web mjesto na svog novog davatelja usluga hostinga. Za koji god se postupak odlučili, brzo sažmemo osnovne korake:

 1. Izradite sigurnosnu kopiju datoteka i baze podataka svoje web lokacije
 2. Pripremite novo okruženje za prebacivanje
 3. Uvozite datoteke i bazu podataka na novi host
 4. Prebacite poslužitelja imena svoje domene

To je u osnovi to. Čestitamo vam što smo ga učinili do sada – dobro izvedeno!

Imate li pitanja ili dodatnih savjeta kako prebaciti web hostove? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map