Kako napraviti web stranicu s WordPressom

Dakle, želite napraviti web stranicu?


Sjajno! Slijedite ovaj korak po korak vodič i danas ćete imati svoje prvo web mjesto.

Evo zašto ste donijeli pravu odluku za WordPress:

 • WordPress je najlakši način za izgradnju stvarne web stranice u 2017. godini.
 • To je 100% besplatno a potpomognuta je ogromnom zajednicom dizajnera i programera, s mnogo besplatnih tema i dodataka koje možete započeti koristiti sa samo nekoliko klikova.
 • WordPress je prilagođen početnicima. Želite povuci i ispusti? Shvatio sam. Želite da stvari jednostavno funkcioniraju bez da naučite nijedan kod? Shvatio sam.
 • Izvrsno za male i velike web stranice. Wordpress može učiniti sve, bilo da je u pitanju prekrasna web stranica s jednom stranicom, blog, profesionalna web lokacija za generiranje potencijalnih potencijalnih klijenata ili čak velika web lokacija za e-trgovinu koja prodaje tisuće proizvoda.
 • Vaša će web lokacija reagirati pa izgleda sjajno na radnim površinama, tabletima i mobilnim telefonima.
 • Lako je dobiti besplatnu pomoć. WordPress je najpopularniji način stvaranja web mjesta. Super je jednostavno pronaći brzu pomoć kad god vam treba – bilo da je to početna ili napredna godina, vaši odgovori su u Google pretraživanju.

1. korak: pronađite svoje ime domene i hosting

Sve web stranice koje posjetite učitavaju se s računala zvanih poslužitelji. To se naziva hostingom jer ti poslužitelji hostiraju web mjesto i poslužuju ga svijetu.

Da biste postavili svoju novu web stranicu na mreži, trebate…

 1. naziv domene – na primjer, vašiteite.com
 2. usluge poslužitelja – ovo omogućava da vašu web stranicu vidi svijet

WordPress je besplatan. Vaše ime domene i hosting koštat će oko 3 do 5 USD mjesečno.

Još uvijek postoje neke besplatne web hosting usluge. Ali tvoja bi adresa bila poput, yoursite.free-websites-for-everyone.com -ne baš profesionalno, zar ne? Još gore, besplatni domaćini obično postavljaju oglase na sve vaše stranice i nad njima nemate kontrolu. Najgore od svega je kad vaše web mjesto propada satima. Nećete imati nijedan od ovih problema kad dobijete vlastiti hosting račun.

Korištenjem vlastitog hostinga osigurava da se vaša web stranica brzo učitava i da će ostati na mreži 24 sata dnevno. Vi takođe imate 100% kontrolu nad svime na svojoj web lokaciji, a dobivate račune e-pošte poput [email protected] – što je definitivno profesionalnije od korištenja Gmail ili Yahoo e-pošte poput [email protected]

Gdje dobiti svoju domenu i hosting

Pokušao sam s mnogim domaćinima otkad sam počeo izrađivati ​​web stranice 2004. U ovom trenutku, uglavnom koristim www.BlueHost.com za web hosting i nazive domena za svoje web stranice i web lokacije mojih klijenata. BlueHost je također službeni br. 1 koji WordPress.org preporučuje.

Otkrivanje: Koristim BlueHost i volim njihovu uslugu hostinga. Dakle, sve moje veze na BlueHost su referalne veze. To znači da ću zaraditi proviziju i dobit ćete sniženu cijenu ako kupite od BlueHosta.

Trebate samo njihov najosnovniji hosting plan (samo 3,95 dolara mjesečno). To je manje od pristojnog spinerskog spinnera, a poprilično sam siguran da web stranica vrijedi više od fidget spinnera.

Evo zašto vam je potreban samo osnovni plan: pomoći ću vam da napravite posebne korake za optimizaciju u ovom vodiču kako bi vaša web stranica bila vrlo brza, a istovremeno postavila manje opterećenja na vašem hostingu.

Ako već imate svoje ime domene i hosting, samo preskočite na korak 3 gdje ću vam pokazati kako postaviti svoju web stranicu.

Kako odabrati sjajno ime domene

Svi se ovdje malo zaglave, pokušavajući smisliti najbolje ime domene.

Više volim da stvari budu jednostavne. Prvo, hajde da razgovaramo o proširenjima …

 • Držite se .com, .org i ostalih poznatih proširenja domene.
 • Budite otvoreni za druga proširenja koja se kreativno mogu koristiti, kao što su .ly i .io (
 • Izbjegavajte čudna nova proširenja poput .network, .pizza, itd
 • Izbjegavajte neželjenu ekstenziju poput .info, .ws i .cc

Što se samog imena tiče, vrlo je vjerovatno da će prvih nekoliko imena koja probate već uzeti. Nemojte se obeshrabriti time. Samo budite kreativni i zabavite se s tim. Evo mojih savjeta koji će vam pomoći da odaberete sjajno ime domene:

 • Izbjegavajte crtice / crtice u nazivu poput my-website.com ako je moguće. Jednostavno izgleda neprofesionalno i ako se kreativno stvarate, možete pronaći ime bez njih.
 • Ako ste preuzeli željeno ime, pokušajte dodati kratku riječ na početku ili na kraju. Na primjer, ako je vaše željeno ime something.com, ali preuzeto je, možete pokušati getomething.com ili somethingnow.com, itd.

Ukratko, samo pokušajte pronaći ime koje je brendabilno, pamtljivo i upečatljivo.

Ono što je najvažnije, neizvjesnost vodi u neaktivnost, a jedini način da postignete željene rezultate je poduzeti akciju! Ne dopustite sebi da vas zaglavi u odabiru imena vaše domene. Shvatio si ovo! Ako vam se sviđa ime, potražite ga.

Evo što sada treba učiniti [Checklist]

 • Osmislite jednu ili više ideja za naziv vaše domene
 • Nabavite vaše ime domene i web hosting. Kao što znate, za ovo preporučujem BlueHost. Međutim, možete odabrati bilo kojeg drugog domaćina koji želite, ako je brz, pouzdan i jednostavan za upotrebu.

Zatim ćete možda htjeti slijediti ovaj vodič koji vam pokazuje kako se postaviti na BlueHost. Pokazat ću vam koji hosting paket odabrati, kako postaviti WordPress i još mnogo toga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map