Kako dizajnirati / stvoriti logotip


Kako dizajnirati logotip (za web mjesto)


Dizajn vašeg logotipa velik je posao jer su logotipi ključni za brand vaše tvrtke i cjelokupni dizajn vaše web lokacije. To može biti zastrašujući proces ako nikada prije niste dizajnirali logotip.

Ako želite naučiti kako dizajnirati logotip, stigli ste na pravo mjesto. Ispod je 7-koračni vodič za tipičan postupak dizajna logotipa. Svaki korak daje detaljne savjete o tome kako kreativno razmišljati kako biste dizajnirali svoj logotip. Tu je i brza prekida korištenja besplatnog alata za online dizajn i prijenosa vašeg logotipa na vaše web mjesto WordPress.

Brza statistika i pregled sadržaja:

 1. Pronađite pravu inspiraciju
 2. Identificirajte tri boje koje odražavaju vašu web lokaciju
 3. Odaberite svoj stil dizajna logotipa
 4. Pronađite pravi font
 5. Napravite svoj logotip na besplatnoj dizajnerskoj platformi
 6. Dodajte ga na svoju web stranicu
 7. Možda će trebati nekoliko pokušaja

1. Pronađite pravu inspiraciju

Dizajn logotipa mnogo je jednostavniji ako ste izdvojili vrijeme da biste potražili inspiraciju kao svoj prvi korak. Na ovaj način odvojite vrijeme za prikupljanje različitih ideja i jasnije ćete znati koje vam se ideje sviđaju, a koje ne. Kad odvojite malo vremena za potragu za inspiracijom, imat ćete bolji osjećaj u kojem smjeru idete svojim dizajnom logotipa.

Dobra vijest je da postoji mnogo dizajna logotipa koji će potaknuti vaše potrebe za inspiracijom. Pronalaženje dobrih primjera dizajna logotipa lako je ako znate gdje potražiti. Morat ćete prikupiti najmanje tri primjera dizajna na kojima vas najviše privlači.

Pogledajte web lokaciju poput Pod “Construction” je potpuno novo, koji se sastoji od velikog izbora redizajna korporativnih marki. Brand New sadrži mnoge poznate robne marke poput Staples i Pandora. A njihova kolekcija seže mnogo, mnogo godina.

Postoje i web stranice poput Kreativno tržište, koji sadrži puno jeftine grafike i unaprijed izrađene uzorke logotipa. Ne morate ih kupiti osim ako to stvarno ne želite. Cilj je ovdje pregledati svu raznovrsnu imovinu za prodaju na Creative Marketu, kako bi stekli predstavu o kreativnim mogućnostima u dizajnu logotipa i bili inspirirani..

Dribbble
Kreditna slika: Dribbble.

I na kraju, možete pregledavati web stranice poput Dribbble, koji također imaju velik izbor dizajna i mnogo lijepih primjera dizajna logotipa.

Ove dvije web stranice javni su portfelj, tako da ćete imati pristup nebrojenim dizajnovima logotipa u svim vrstama stilova.

Uzimajući vremena da se upoznate s različitim dizajnerskim i grafičkim konceptima omogućit će vam da pokrenete svoj postupak dizajna logotipa na desnoj nozi i u jakom smjeru. Moći ćete stvoriti nešto što izgleda slično, a da se ne osjećate frustrirano, neinspirativno ili zbunjeno gdje započeti. Ne zaboravite sakupiti barem tri prekrasna primjera koji vam govore.

2. Identificirajte tri boje koje odražavaju vašu web stranicu

Odabir boja za dizajn vašeg logotipa ne mora biti težak. Ako imate svoje smjernice za marku već definirano, koristite te boje za svoj logotip. Možda ćete morati podebljati boje prilikom razvoja dizajna logotipa, ali te marke robnih marki su tamo gdje ćete početi.

Međutim, ako već nemate unaprijed definirane smjernice za upotrebu robne marke ili boje web mjesta, ne brinite. Umjesto toga, trebate uzeti neko vrijeme istražite odgovarajuće boje za svoju nišu, industrije i ciljane publike. Dakle, ako je vaš posao u automobilskoj industriji i ciljate uglavnom starije muškarce, odabirete boje koje su možda tamnije ili bogatije tonom. Ali ako ste u industriji ljepote i ciljate mlađu, ženstvenu publiku, tada potražnja za svjetlijim bojama možda čak i metalik može biti bolji poziv.

Pinterest
Kreditna slika: Pinterest.

Ozbiljno razmislite o svojoj ciljanoj publici unutar niše.

Na primjer, ako ste u automobilskoj industriji, ali ciljate mlade ljude, ako idete s mračnijom, muškijom paletom, neće vam uspjeti bolji svijetli, živahniji raspon boja.

Nije stvar samo u industriji. Riječ je o cijeloj slici koja također uključuje vašu nišu i ciljanu publiku.

Drugi primjer je ako ste u industriji ljepote, ali ciljate muškarce. U ovom slučaju, svjetlosni pramenovi ili žutila možda neće učiniti trik. Provedite svoje istraživanje i prema tome odaberite svoje boje.

Možete koristiti web stranice spomenute u prvom koraku za istraživanje boja. S druge strane, Pinterest je izvrstan izvor nadahnuća boja i istraživanja niša.

Uz to, pokušajte razmišljati o svojim bojama šire, što znači kako bi se te boje mogle koristiti unutar vaše web stranice, a ne samo unutar vašeg logotipa. To je zato što će dizajn vašeg logotipa biti dio vašeg ukupnog branda.

Kao što ćete vjerojatno primijetiti dok tražite inspiraciju, logotipi dolaze u velikom broju stilova. Ima ih mnogo različite kategorije ili vrste logotipa. Ali dva najvažnija za vas bili bi tekstualni logotipi poput Disneyja ili Googlea i logotipi temeljeni na simbolima poput Instagrama ili Nikea.

Postoje i slučajevi gdje logotip kombinira ovo dvoje, poput Dominog ili Targeta. Odaberite i odaberite vrstu dizajna logotipa koji vam najviše odgovara.

Uz to, postoje različiti stilovi vizualnog dizajna, poput retro logo dizajna. Tu su i ultramoderni, minimalni, klasični stilovi i obilje različitih oblika.

Behance
Kreditna slika: Behance.

Prvo razgovarajmo o oblicima logotipa. Okrugli logotipi su fantastični, posebno kao samostalni simboli. Izvrsni su kao avatari na društvenim mrežama i dobro surađuju s ostalim grafičkim elementima. Krugovi su kohezivni i inkluzivni oblici. Imaju središnji fokus i lako mogu biti na očima. Pravokutni logotipi jednako su učinkoviti. Pravokutni oblik često se smatra čvrstim i jakim, što daje logotipu osjećaj snage ili stabilnosti.

Također biste trebali biti svjesni različitih stilova dizajna u koje dolaze logotipi, poput minimalnih ili klasičnih. Da biste odabrali pravi stil, morate priznati dvije stvari.

Prvi, razmislite o svojoj niši, poslu i ciljnoj publici. Slično istraživanju boja, možda će vam trebati neko vrijeme da shvatite koji će se vizualni stil dobro uklopiti s nišom vaše web lokacije. Ako želite prodati suvremeni namještaj za spavaće sobe, razmislite o modernom dizajnu logotipa, a ne o retro.

Drugi, razmislite o svojoj želji. Naravno, trebat će vam se i logotip. Inspiraciju potražite u komadima koje ste sakupili u prvom koraku i slijedite upute u kojima su vam se svidjeli dizajni logotipa.

4. Pronađite pravu font

Ako dizajnirate logotip s tekstualnim elementom, morat ćete odabrati pravi font za njega.

Ne nedostaje vam mjesta da pronađete savršen font. Ako tražite besplatnu opciju, možda biste trebali početi s Google fontom. Loša strana je ta što njihovu kolekciju fontova uvelike koriste mnoge web stranice, tvrtke i dizajneri.

Ako želite jedinstveni font za vaš logo, razmislite o kupnji an jeftin font s mjesta poput Creative Market-a. Obilježili su nevjerojatne prilagođene fontove koji neće probiti vaš proračun. Druga je mogućnost brisanje web mjesta poput Behance, koja ima puno prilagođenih fontova za preuzimanje. Neki će od njih biti plaćeni, ali mnogi od njih su besplatni i izrađuju ih vrlo talentirani dizajneri.

Kreativno tržište
Kreditna slika: Creative Market.

Kada tražite font vašeg logotipa, imajte na umu stil vašeg fonta. Font bi trebao odgovarati znaku ukupni izgled i logotip vašeg logotipa. Ako idete s ultramodernim stilom dizajna logotipa, trebali biste odabrati font koji je ujedno i ultramoderni u stilu. U suprotnom, vaš logotip imat će neusklađeni izgled i neće na kraju izgledati sjajno. Ako se trudite odabrati pravi font, pogledajte svoje inspirativne logotipe i pokušajte uskladiti njihov font.

5. Napravite svoj logotip na besplatnoj dizajnerskoj platformi

Danas postoji toliko različitih resursa koje možete koristiti za dizajn logotipa. Neki su, naravno, plaćeni, poput Photoshopa. No, postoji i dobar broj visokokvalitetnih besplatnih alata. Neki od njih su zaista sjajni i nemaju strmu krivulju učenja.

Shopify Hatchful fantastičan je alat ako ste potpuno zaglavili ili niste sigurni kako postupiti. Postavit će vam nekoliko pitanja o potrebama vašeg logotipa i pružiti vam mnogo različitih mogućnosti izbora za osnovni dizajn vašeg logotipa. U međuvremenu, Izrađivač logotipa kvadrata savršen je za stvaranje minimalističkog logotipa.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Tu je Canva Izuzetno je hvaljen besplatni alat za internetsko oblikovanje i izvrstan je za dizajn logotipa. Hajde da istražimo kako Canva koristiti za dizajn vašeg logotipa. Nakon stvaranja računa ili prijave, vidjet ćete prazno platno i veliki izbor predložaka. Ako želite, pregledajte ih.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Inače, možete nastaviti i skočiti na karticu Elementi koja ima širok raspon grafike i ikona. Odvojite vrijeme za pronalaženje pravih za svoj dizajn. Po potrebi možete promijeniti boje, položaj i neprozirnost odabranih grafičkih elemenata.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Ako vaš logotip zahtijeva tekst, prijeđite na karticu Tekst. Na ovoj se kartici nalaze razne kompozicije teksta. To je zabavno jer vam omogućuju pregled i igru ​​s različitim kombinacijama fontova i hijerarhija. Ako imate dobru ideju o sastavu svog teksta, jednostavno dodajte naslov na ploču s umjetnicima i dobijte stil.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Svaki tipografski element na Canvi ima nekoliko različitih značajki prilagodbe, poput boje i veličine teksta. Ono što je najvažnije, Canva ima veliki izbor fontova koje možete odabrati. Ali aplikacija također omogućuje prijenos vaših fontova (preko tekstualne veze na dnu listanja lista fontova).

Canva
Kreditna slika: Canva.

Nakon što ste spremni za izvoz, to možete učiniti gumbom za preuzimanje u gornjem desnom kutu zaslona. Odaberite vrstu datoteke i sve je spremno.

6. Dodajte ga na svoju web stranicu

Dodavanje logotipa na vašu WordPress web stranicu nije težak proces. Prirodno, ono što ćete prvo trebati učiniti je prijaviti se na WordPress račun svoje web lokacije. Na lijevom izborniku odaberite Izgled, a zatim Prilagodi. Preusmjerit će vas se na područje prilagođavanja teme.

Kako dodati logotip na WordPress web mjesto

Svaka WordPress tema ovdje može imati nekoliko različitih postavki i to je u redu. Zasad nas zanima samo kartica Identitet web lokacije. Nakon što kliknete na njega, vidjet ćete nekoliko različitih postavki web stranice, uključujući logotip vaše web lokacije i područje za prijenos ili ponovni prijenos nove..

Učitajte novi logotip, kliknite plavi gumb Objavi na vrhu, a vaš novi logotip uživo se nalazi na vašoj web lokaciji!

7. Bilo bi malo pokušaja

Nažalost, dobivanje savršenog logotipa može potrajati nekoliko pokušaja. Pogotovo zato ako prvi put dizajnirate logotip.

Kao i kod većine vještina, za to je potrebno vrijeme i praksa. Dakle, ako niste zadovoljni svojim prvim pokušajem, to je u redu. Jednostavno ćete morati pokušati ponovo.

Većina profesionalnih dizajnera ne kupuje pravi logotip ni pri prvom pokušaju dizajn je potpuno iterativni proces. Dakle, nemojte se previše obeshrabriti.

Ako niste zadovoljni dizajnom logotipa, imate dvije mogućnosti:

 1. Prvo je iterati svoj dizajn.
 2. Drugo je početi ispočetka i pokušati ponovo ispočetka.

Pri ponavljanju dizajna trebali biste nastojati napraviti nekoliko malih promjena u isto vrijeme. Možda promijenite paletu boja ili vrstu slova. Eksperimentirajte s različitim oblicima ili pokušajte s drugim drugim dizajnerskim alatom. Kada govorimo o tome, alati za dizajn često imaju različita unaprijed pripremljena sredstva, a jedan od njih mogao bi biti ključan za postizanje ispravnog dizajna logotipa.

Ili jednostavno počnite iz početka. Odaberite novi niz nadahnućih dizajna i ponovo prođite kroz cijeli postupak opisan u ovom članku. Svaki put kada ponovite postupak dizajna logotipa, ne samo da ćete se približiti vašem savršenom logotipu, već ćete i postati bolji u dizajniranju.

Ne frustriraj se, nastavi. Shvatio si!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map