Je li InMotion kompatibilan sa Macom?

Kao što ste primijetili, niti jedan pružatelj web hostinga ne nudi hosting rješenje koje je posebno dizajnirano za uslugu Mac računalima. Mac, umanjenje Macintosha, linija je osobnih računala koja je Apple dizajnirao, razvio i plasirao na tržište. Trenutni Macintosh modeli dizajnirani su posebno za potrebe doma, obrazovanja i profesionalnih korisnika.
Među mnogim razlozima zbog kojih pružatelji web hosting usluga ne nude rješenja za Mac hosting je taj što su Mac strojevi dizajnirani da idu ruku pod ruku s operativnim sustavom Mac OS koji je Apple dizajnirao i posebno za Mac strojeve. Kao takav, neki operativni sustavi koje nude pružatelji web hosting usluga imaju problema s kompatibilnošću s Mac računalima.
Iako ne postoji određeni Mac web hosting usluga, postoji puno pružatelja usluga koji nude Mac kompatibilne usluge. Ova vrsta usluge naziva se Mac Friendly hosting. Važno je napomenuti da nisu sve usluge hostinga kompatibilne s računalima Mac. Važno je također napomenuti da su, bilo po izboru ili ne, ili dizajnu ili ne, neki davatelji web hostinga kompatibilni s Mac računarom, dok neki nisu.
Za većinu nas to uopće ne izaziva zabrinutost jer većina nas koristi računala i radna stola koja nemaju problema s kompatibilnošću s hostingom na Windows, Linuxu ili Unixu. Međutim, za one Macove učenike potraga za Mac Friendly hostom je veliki razlog za zabrinutost.
InMotion jedna je od hosting kompanija koja nudi kompatibilnost sa Mac posebno u svojim e-commerce rješenjima za hosting. Većina njihovih alata za e-trgovinu, poput njihovih košarica, kompatibilna je s računalima Mac. Osim toga, InMotion favorizira korištenje Linux poslužitelja za koje se zna da su kompatibilni s Mac-om jer dijele istu UNIX baštinu.


Podržava li InMotion Mac Mail?

Da, InMotion podržava Mac Mail. Mac Mail zapravo je program za e-poštu koji je uključen u Appleov OS X X operativni sustav. Da biste mogli koristiti Mac Mail s InMotion hostingom, morate postaviti račun e-pošte kao zadani klijent e-pošte Apple-a. Evo kako to učiniti:

 •  Kad otvorite Mac Mail, prikazat će vam se okvir u kojem će se tražiti da unesete i popunite tražene podatke kao što su vaše puno ime, adresa e-pošte i zaporka. Nakon pružanja potrebnih podataka, kliknite karticu “Nastavi” koja se nalazi u donjem desnom kutu;
 •  Na sljedećem zaslonu trebat će vam pružiti dodatne informacije koje uključuju:

 Vrsta računa

Odaberite između POP-a i IMAP-a;

 Opis

Možete unijeti bilo koji opis koji želite opisati račun;

 Dolazni Poštanski poslužitelj

uobičajeno ime poslužitelja bit će [email protected], što će naravno biti zamijenjeno vlastitim imenom i imenom domene;

 Korisničko ime

Ovo će biti vaša puna adresa e-pošte; i

 Lozinka

Ovo će biti lozinka vašeg računa e-pošte.

 • Nakon što je sve pruženo, kliknite karticu “Nastavi”.

 Sljedeći će zaslon biti stranica poslužitelja odlazne pošte. Ovdje će se također tražiti sljedeće informacije:

 Opis

 Opet upišite ono što smatrate prikladnim za svoj račun;

 Poslužitelja odlazne pošte

Unos za ovaj okvir treba odgovarati zapisu koji se koristi u poslužitelju dolazne pošte;

 Koristite provjeru autentičnosti

Stavite ček na priloženu kutiju;

 Korisničko ime

To bi se također trebalo podudarati s korisničkim imenom na prethodnoj stranici.

 Lozinka  Ovo će biti lozinka za dostavljeni račun e-pošte.

 • Kliknite karticu “Nastavi” čim se dostave sve potrebne informacije.
 •  Nakon što je postavljanje dovršeno, prikazat će vam se stranica Sažetak računa. Ne zaboravite staviti potvrdni okvir na “Take Account Online”. Kad su sve predstavljene informacije točne, kliknite karticu “Kreiraj račun” i bit će spremni za upotrebu Mac Maila u InMotion hostingu.

Zašto Mac nije kompatibilan sa svim hosting uslugama?

Neki mogu pomisliti da je razlog zašto Mac nije kompatibilan s nekim hosting uslugama zbog operativnog sustava koji koristi hosting pružatelj usluga. Međutim, jedna stvar koju trebate znati je da web mjesta nisu specifična za OS i da problem ne leži u samom OS-u, već u pregledniku. Kao takvo, rješenje problema za nekompatibilnost Maca nije daleko iza ugla, jer bi jednostavno ažuriranje preglednika moglo učiniti trik. Zvuči dovoljno jednostavno, zar ne, ali nisu svi pružatelji usluga spremni proći kroz probleme nadogradnje svojih preglednika kada sve ostale platforme dobro funkcioniraju s njim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map