InMotion privatni WHOIS vodič

Što znači privatni WHOIS?

Svi podaci za kontakt koje ste unijeli tijekom postupka registracije imena domene automatski se pohranjuju u WHOIS bazu podataka, javnu bazu podataka koja sadrži sve podatke o kontaktima i registraciji i podatke za svaku domenu koja je registrirana kod određenog registrara. Te su informacije javno dostupne i njima može pristupiti svatko tko to želi. Kako su informacije dostupne javnosti, to znači da su nezaštićene.
Međutim, postoji način da zaštitite svoje podatke koji su pohranjeni u WHOIS bazi podataka. Ovaj postupak zaštite WHOIS baze podataka naziva se privatni WHOIS, također poznat kao privatnost domena. Privatnost domene pomaže u zaštiti vaših osobnih podataka tako što ih skriva od znatiželjnih očiju javnosti, a to vam pomaže da zaštitite od neželjene pošte, telemarketara i drugih beskrupuloznih pojedinaca od pristupa vašim osobnim podacima..


Nudi li InMotion privatni WHOIS i kako to funkcionira?

Kao dio obveze InMotion-a za pružanje sigurnog i cjelovitog iskustva hostinga za svoje klijente, InMotion nudi svojim klijentima usluge privatnosti domena. No usluga nije standardna značajka njegovog hosting paketa već se nudi kao dodatna usluga. Kao dodatna usluga to znači da se usluga nudi po cijeni, koja se trenutno može kupiti po cijeni od 9,99 USD godišnje po domeni. Iako se trošak može smatrati malo skupim, korist koju donosi onima koji žele zaštititi svoje privatne podatke daleko je veća od troškova..

Čim klijent kupi privatnost domene, InMotion zamjenjuje zapise javnih podataka za ime domene s vlastitim podacima InMotion-a. Zamijenjeni podaci uključivat će adresu e-pošte, telefonski broj i fizičku adresu osim naziva organizacije, jer je ona legalni vlasnik domene.
Privatni WHOIS ili privatnost domena dostupni su u svim domenama osim onih sa .us nastavkom.

Kako mogu dobiti uslugu privatnosti domene InMotion?

Dobivanje WHOIS podataka zaštićenih privatnošću domene InMotion-a vrlo je jednostavno. Jednostavno slijedite sljedeće korake:

 •  Prvo se morate prijaviti na ploču za upravljanje računom ili AMP;
 •  Čim ste prijavljeni, označite iznad “Domene” i zatim kliknite “Upravljanje domenama”;
 •  Tada ćete biti preusmjereni na stranicu na kojoj ćete vidjeti svoje domene. Na desnoj strani vaše domene nalazi se veza “Dodaj privatnost”, a zatim kliknite onu koja odgovara domeni koju ste željeli učiniti privatnom.
 •  Klikom na gumb preusmjerit ćete se na stranicu za naplatu gdje možete obaviti transakciju s InMotion-ovim odjelom za naplatu o vašoj novoj usluzi. Možete se odlučiti za upotrebu postojećih podataka o kreditnoj kartici pohranjenih u njihovom sustavu ili možete dodati novu. Važno je da se s njihovim Uvjetima pružanja usluge slažete tako da ih pažljivo pročitate, a zatim kad ih shvatite i dogovorite, kliknite Pošalji. Važno je napomenuti da iako je usluga privatnosti dodana u vašu domenu nakon što ste kliknuli “Pošalji”, može proći i do 24 sata prije nego što drugi ljudi mogu vidjeti ažuriranja WHOIS podataka.

Trenutni kupci mogu poslati e-poštu [email protected] ili nazvati 888-321-4678 ili 757-416-6575 (za međunarodne klijente), dok novi kupci ili oni koji još nemaju InMotion hosting račune, možete kontaktirati [email protected] ili nazovite gore navedene brojeve.

Hoću li i dalje moći mijenjati ili ažurirati svoje WHOIS podatke?

Svoje WHOIS podatke možete jednostavno izmijeniti ili promijeniti tako da izmijenite svoje podatke o registraciji. Pojedinosti o registraciji mogu se izmijeniti putem ploče za upravljanje računom. To je ono što trebate učiniti.

 •  Prijavite se na svoju ploču za upravljanje računima (AMP);
 •  Zadržite pokazivač miša iznad Domene na gornjem izborniku, a zatim kliknite Upravljanje domenama;
 •  Kliknite domenu na kojoj želite izvršiti promjenu s popisa predstavljenih domena;
 •  Ovo će vas odvesti na stranicu na kojoj ćete vidjeti popis veza, pronaći i kliknuti vezu “Pregledajte ili promijenite svoje podatke o registraciji”;
 •  Na sljedećem zaslonu pritisnite gumb “Uredi” pored detalja koje želite promijeniti;
 •  Nakon što se informacije dodaju, pažljivo ih pregledajte i zatim kliknite “Pošalji”. Vaše podatke bi trebalo promijeniti do sad, međutim obično je potrebno do 24 sata prije nego što promjene budu dostupne na WHOIS-u.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map