DigitalOcean pregled

9.5 Cjelokupna ocjena
Sigurno, pouzdano i visoko skalabilno rješenje u obliku oblaka sve u jednom

DigitalOcean je hosting tvrtka sa sjedištem u New Yorku, specijalizirana za cloud hosting rješenja. Njihova je infrastruktura vrlo skalabilna i usmjerena je na programere koji grade aplikacije i web stranice. Ovisno o potrebama skladištenja, možete odabrati bilo koji plan od 19 planova kapi koje nude. Njihove cijene su vrlo konkurentne i već od samo 5 USD mjesečno možete dobiti hosting poslužitelja.

Pros
 • Sigurna infrastruktura
 • API i upravljačka ploča
 • Napredna oprema
 • Neupravljan hosting
 • Predvidljive cijene
 • Aktivna zajednica koja zna
Cons
 • Ograničena korisnička podrška
 • Ne nude osnovni hosting
 • Datacentri u nekoliko regija

Još nismo pregledali opciju Blog hostinga za Digital Ocean, jer se čini da trenutno ne nude ovu vrstu hostinga.

Još nismo pregledali opciju izdvojenog hostinga za Digital Ocean jer se čini da trenutno ne nude ovu vrstu hostinga.

9.5 VPS ocjena

Cijena
$ 5

DigitalOcean su se specijalizirali za pružanje hostinga u oblaku. Zbog toga su uložili u najsuvremeniju tehnologiju, dodatne usluge i profesionalnu podršku kako bi osigurali da najbolje iskoristite svoj plan hostinga u oblaku. Iako ne postoji ništa kao totalni sustav otporan na katastrofe, tvrtka je konfigurirala svoje poslužitelje u oblaku kako bi umanjila štetne učinke zastoja i gubitka usluge.

Postoje dvije glavne kategorije hosting planova koje tvrtka nudi: Standardne kapljice i CPU optimizirane kapljice.

Standardne kapljice

Ako tražite rješenje za hosting za svoju web stranicu ili scensko okruženje, Standardne kapljice su vrlo fleksibilne za korisnike s računalnim potrebama niskog intenziteta..

Planovi se razlikuju u memoriji od 1 GB do 192 GB. Također se razlikuju u SSD diskovima i VCPU kapacitetima. VCPU označava virtualnu središnju procesnu jedinicu i jedan ili više njih dodijeljeni su virtualnom stroju u oblačnom okruženju. Što je više VCPU-a u planu, to je veća i računska snaga.

Kategorija Standardne kapljice ima ukupno 14 planova. Plan koji odaberete ovisit će o vašim računalnim potrebama i proračunu.

MEMORIJA vCPUs SSD DISKPRIJENOSCIJENA
1 GB 1 vCPU 25 GB 1 TB $ 5 / mj
0,007 $ / h
2 GB 1 vCPU 50 GB 2 TB 10 $ / mj
0,015 $ / h
3 GB 1 vCPU 60 GB 3 TB 15 $ / mj
0,022 $ / h
2 GB 2 vCPU-a 60 GB 3 TB 15 $ / mj
0,022 $ / h
1 GB 3 vCPU-a 60 GB 3 TB 15 $ / mj
0,022 $ / h
4 GB 2 vCPU-a 80 GB 4 TB 20 $ / mj
0,030 $ / h
8 GB 4 vCPU-a 160 GB 5 TB 40 $ / mj
0.060 $ / h
16 GB 6 vCPU-a 320 GB 6 TB $ 80 / mj
0.119 $ / h
32 GB 8 vCPU-a 640 GB 7 TB 160 $ ​​/ mj
0,238 $ / h
48 GB 12 vCPU-a 960 GB 8 TB 240 $ / mj
0.357 $ / h
64 GB 16 vCPU-a 1,25 TB 9 TB 320 $ / mj
0,476 $ / h
96 GB 20 vCPU-a 1,88 TB 10 TB 480 $ / mj
0,714 $ / h
128 GB 24 vCPU-a 2,5 TB 11 TB 640 $ / mj
0.952 $ / h
192 GB 32 vCPU-a 3,75 TB 12 TB 960 $ / mj
1.429 $ / h

Na primjer, ako ste korisnik male tvrtke ili kućno poduzeće, prikladan vam je 8 GB RAM-a, 160 GB SSD diska, 4 vCPU-a i 5 TB mjesečnog plana prijenosa koji iznosi 40 USD mjesečno..

CPU Optimizirane kapljice

Ova kategorija kapljica dizajnirana je za intenzivnu primjenu. Ako ste vrsta korisnika koja traži resurse poslužitelja koji mogu podržati strojno učenje, kodiranje videa, aktivne napredne web poslužitelje, grupnu obradu i posluživanje oglasa, tada su kapljice optimizirane za procesor najbolje za vas. Svi CPU-ovi su Intelovog tipa s namjenskim hiper-nitima.

MEMORIJAPOSEBNI vCPU-oviSSD DISKPRIJENOSCIJENA
4 GB 2 vCPU-a 25 GB 4 TB 40 $ / mj
0.060 $ / h
8 GB 4 vCPU-a 50 GB 5 TB $ 80 / mj
0.119 $ / h
16 GB 8 vCPU-a 100 GB 6 TB 160 $ ​​/ mj
0,238 $ / h
32 GB 16 vCPU-a 200 GB 7 TB 320 $ / mj
0,476 $ / h
64 GB 32 vCPU-a 400 GB 9 TB 640 $ / mj
0.952 $ / h

Jedna od značajnih prednosti prijave na DigitalOcean kapljicama je da ćete uživati ​​u istoj infrastrukturi kao i ona ponuđena njihovim poslovnim kupcima. To nije uobičajeno među mnogim hosting tvrtkama. Tradicionalno planovi smještaja na istoj platformi ograničeni su na infrastrukturu kojoj mogu pristupiti.

 • Sigurna infrastruktura
 • API i upravljačka ploča
 • Napredna oprema
 • Neupravljan hosting
 • Predvidljive cijene
 • Aktivna zajednica koja zna

Počnite odmah s Digital Oceanom.


Povrat novca zagarantovan
N / A
Prostor na disku
25 GB – 3.840 GB
Naziv domene
N / A
Vidi planove

Još nismo pregledali opciju WordPress hostinga za Digital Ocean, jer se čini da trenutno ne nude ovu vrstu hostinga.

Prilikom postavljanja vašeg poslovanja, a posebno vaše web stranice, jedan od aspekata na koje biste trebali naglasiti je kontinuitet poslovanja. Jednom kada pokrenete svoju web stranicu, kupci će očekivati ​​da će vas stalno pronaći na mreži i bilo što manje od toga izazvat će sumnje u vašu pouzdanost.

Pregled DigitalOcean-a

DigitalOcean je pružatelj usluga hostinga u oblaku koji je posvećen pružanju visoko konfigurabilnih virtualnih servera. Njihovi resursi poslužitelja raspoređeni su u 8 podatkovnih regija širom svijeta. To znači da, u slučaju pada ili razvoja tehničkih problema, vaše web mjesto neće trpjeti posljedice stanke.

Kako bi se razlikovali od konkurencije, njujorška tvrtka je u svoje proizvode spakirala puno vrhunskih značajki za programere. Na primjer, možete:

 • Smanjite rizike zastoja pomoću plutajućih IP-ova
 • Osigurajte svoje web resurse pomoću vatrozida u oblaku
 • Dodajte blok za pohranu prema potrebama vašeg projekta
 • Upravljajte svakom komponentom svog cjelokupnog postavljanja putem prilagođenog API-ja

Prvi pogled na DigitalOcean stvara dojam da su dizajnirani samo za iskusne korisnike. Međutim, istina je da tvrtka cilja svakoga, od vlasnika web stranica do naprednih programera. Svoj prostor lako možete pronaći unutar spektra.

U DigitalOcean lingu, virtualni strojevi koji su u osnovi serveri poznati su pod nazivom Kapljice. Kapljice se izvode na Linux operativnim sustavima, fleksibilne su i prilagodljive na temelju vaših poslovnih potreba.

To znači da s rastom vašeg poslovanja i potražnjom za web resursima možete jednostavno nadograditi. Na isti način, ako vaš server treba smanjiti, možete smanjiti skaliranje i platiti manje.

Skladišni resursi DigitalOcean

Ako imate velike količine podataka, DigitalOcean omogućuje vam stvaranje prostora u roku od nekoliko sekundi za pohranu podataka. Ovi Prostori su u potpunosti skalabilni, a prijenosi podataka osigurani su HTTPS-om. Idealna vrsta podataka za pohranjivanje u Prostorima su video, audio, tekst i slike.

Možete koristiti Spaces kao samostalnu uslugu ili ga kombinirati s drugim proizvodima na DigitalOcean-u, poput kapljica. Cijene prostora za prostor su i predvidljive i pristupačne. Na primjer, možete dobiti 250 GB prostora za pohranu počevši od 5 USD mjesečno. U slučaju da premašite paket za pohranu i želite dodati više, jednostavno ćete platiti 0,02 USD po GB dodatnog prostora za pohranu.

Dok se Spaces bave pohranjivanjem objekata, postoji još jedno rješenje za pohranu poznato kao Block Storage koje se bavi bazama podataka, kritičnim aplikacijama i jezicima na strani poslužitelja. Slično kao i Prostori, Block Storage je prikladan i fleksibilan.

Blok pohrana također je predviđena na generičkim blokovnim uređajima poznatim kao volumeni. Kada pokrenete web stranicu, volumeni su poput pogona za pohranu koji su lokalno povezani. To znači da ih možete particirati, formatirati i upravljati kao i bilo koji disk.

Ako vam je potrebno više prostora za pohranu, ali želite zadržati moć obrade plana kapljica, možete samostalno premještati svežnjeve iz jedne kapljice u drugu. To se događa bez problema, bez utjecaja na snagu kapljica.

Kako započeti s DigitalOcean-om

Ako se želite prijaviti na DigitalOcean, postupak je jednostavan i brz. Sve što trebate je navesti ime vaše tvrtke, adresu e-pošte i podatke o plaćanju koji mogu biti PayPal ili kartica. Za kratko vrijeme bit ćete prijavljeni na nadzornu ploču DigitalOcean.

Iako je nadzorna ploča malo tehnička i zastrašujuća, kretanje do bočne trake i dodirivanje kapljica donosi nešto poznavanja. Kada pritisnete kreiranje, Droplet vam omogućuje odabir onoga što želite na vašem poslužitelju.

Postoje razni Linux-ovi distributeri poput Fedora, CentOS, Ubuntu, FreeBSD i Debian koje možete izabrati. A možete i potražiti aplikacije s jednim klikom kao što su LAMP, MySQL, Docker i WordPress..

Jednostavnim klikom na gumb Create stvori upute DigitalOcean-u da započne izgradnju servera za vas. Puno je značajki dodatne opreme za vaš poslužitelj koje tvrtka nudi uključujući IPv6, alate za praćenje i upozoravanje. U slučaju bilo kakvih značajnih događaja na poslužitelju, dobivate obavijesti u stvarnom vremenu.

Upravljanje poslužiteljem

Nakon što se vaš poslužitelj pokrene, vidjet ćete ga na popisu kapljica. Odavde ćete vidjeti i IP adresu vašeg servera i ime. Ako želite postaviti WordPress web mjesto, sve što trebate je zalijepiti adresu na prozor preglednika. Ostali detalji, uključujući ime vašeg bloga, slični su bilo kojem WordPressu postavljenom na bilo kojem domaćinu.

Jedna od stvari koja će vam se s DigitalOceanom smatrati pomalo čudnom je to što nemaju cPanel. Zbog toga je proces dodavanja računa e-pošte relativno težak. Da biste to učinili, morate se prijaviti putem web-konzole ili putem SSH-a, a zatim upotrijebiti Linux naredbe za konfiguriranje vašeg postavljanja.

Da bi vam pomogao u upravljanju tehničkim bitovima, DigitalOcean ima odjeljak tutorijala s više od 2.000 koraka po korak. To bi vam trebalo olakšati život i ne morate biti Linux guru da biste se mogli probiti.

Pros za DigitalOcean

Sigurna infrastruktura

DigitalOcean su posvećeni pružanju sigurnog okruženja za vaše podatke i druge web resurse. Neke od njihovih inicijativa uključuju:

 • Fizička sigurnost – DigitalOcean ima ukupno 12 podatkovnih centara smještenih u nekim od fizički najsigurnijih okruženja u Amsterdamu, New Yorku i drugim gradovima. Svaki podatkovni centar ima 24-satnu fizičku sigurnost na terenu, CCTV pokrivenost i biometrijske čitače kako bi se zaštitio njihov integritet.
 • Sigurnost infrastrukture – Za pristup mrežnoj infrastrukturi DigitalOcean morat ćete proći višefaktorne provjere autentičnosti koje se pomno nadziru. Pristup je ograničen kontrolom pristupa na temelju uloga. To znači da se mogu prijaviti samo korisnici koji moraju pristupiti sustavu.
 • Sigurnost sigurnosne kopije – sigurnosne kopije i snimke spremaju se na SAN poslužitelje koji rade na mreži koja nije javno vidljiva. Kao kupac možete upravljati regijama u kojima se pohranjuju sigurnosne kopije radi usklađenosti i sigurnosti.

Prilagođeni API i upravljačka ploča

Kad imate odgovarajuću opremu, možete s lakoćom izrađivati ​​aplikacije i web stranice. DigitalOcean to nadopunjuje s intuitivnim, ali jednostavnim sučeljem koje vam omogućuje organiziranje i vizualizaciju svih vaših projekata.

Prilagođeni API omogućuje vam potpunu kontrolu nad kapljicama koje stvarate. Od vremena API je otvorenog koda, omogućuje vam obnovu ili prilagodbu sučelja po vašoj želji.

Prilagođena upravljačka ploča središnja je značajka u upravljanju vašim web resursima. To vam pomaže da organizirate svoje osoblje, upravljate svojim domenama i izvršite instalacije jednim klikom. Ako je vaša tvrtka narasla i želite više prostora za pohranu, možete je dodijeliti sa samo jednim klikom.

Napredna oprema

DigitalOcean prilično dobro razumije da su za privlačenje kalibra aplikacija i web programera kakvi danas imaju, trebali uložiti u najbolju opremu za hosting u oblaku. U samo 55 sekundi možete kreirati novi SSD poslužitelj u oblaku koji vam pruža čisto, brzo i moćno iskustvo.

Svi poslužitelji poboljšani su snažnim hardverom kao što su HEX Core strojevi i čvrsti diskovi. Ovisno o tome gdje je vaša ciljna publika, možete odabrati podatkovni centar u blizini.

Neupravljan hosting

Droplet planovi u programu DigitalOcean daju vam potpunu neovisnost i kontrolu dok se krećete po svojim web resursima. Za razliku od upravljanih hosting planova, možete prilagoditi poslužitelj po svojoj želji. Funkcija upravljanja obično dolazi uz dodatni trošak i zato DigitalOcean ima neke od najkonkurentnijih cijena.

Sve ovisite o tome na koji ćete način dodijeliti svoju memoriju, upravljati širinom pojasa i softverskim instalacijama. Imate slobodu izbora.

Predvidljive cijene

Cilj DigitalOceana je pojednostaviti hosting infrastrukturu, uključujući cijene. Svi su njihovi modeli cijena izravni i predvidljivi. Na primjer, sve se kapljice naplaćuju na sat dok ne dođete do mjesečnog ograničenja od 672 sata. To znači da nema iznenađenja kad se vaš račun prijavi.

Sa cijenama od samo 5 USD mjesečno, Droplet planovi su pristupačni čak i za kućne tvrtke. Ova sveobuhvatna cijena je ono što ih čini povoljnijim pružateljima usluga hostinga.

Aktivna zajednica koja zna

Većina pružatelja usluga hostinga uložili su u vodiče i vodiče o tome kako obaviti neke osnovne ili čak složene zadatke. DigitalOcean ima posvećenu stranicu udžbenika i zajednicu stručnjaka. Vrlo su strastveni u pogledu onoga što rade i često pomažu drugima da se snalaze u izazovima s hostingom.

Okruženje pitanja i odgovora dobro je organizirano po kategorijama. Ako je na neko pitanje već odgovoreno, ističu ga, tako da ga možete brzo uputiti. Kako bi potaknuo što više ljudi da pomognu, DigitalOcean je stavio svoje ime na udžbenik ili članak koji ste nam pružili, a oni će vam platiti i.

kontra

Unatoč naprednoj opremi, uzornom centru znanja i mnoštvu drugih resursa, DigitalOcean u nekim područjima i dalje nedostaje.

Njihova korisnička podrška je ograničena. Dok drugi pružatelji usluga hostinga nude telefon i chat chat za interakciju sa svojim klijentima, DigitalOcean ima samo sustav za podršku ulaznica. Programeri možda nemaju tako veliki problem s tim, ali korisnici koji se prvi put mogu susresti s izazovima.

Iako DigitalOcean ima prijateljske cijene, hosting planovi koje imaju, usmjereni su više na programere nego na male vlasnike web stranica. Razina tehnologije je napredna i oni ne nude osnovni hosting.

U usporedbi sa sofisticiranim uslugama kao što su Microsoft Azure, AWS i Google cloud storage, DigitalOcean nije prisutan u mnogim regijama. Ako želite pronaći svoju web lokaciju bližu svojim kupcima, recimo u Brazilu, najbliži podatkovni centri su u New Yorku.

Zaključak

DigitalOcean su stvorili okruženje u kojem programeri i velike tvrtke mogu brže izrađivati ​​web stranice i aplikacije. Alat za administraciju jednostavan je za uporabu, a usluge pohrane i umrežavanja snažne. Kroz rješenje oblaka sve u jednom, vi i vaš tim možete potrošiti više vremena na temeljnim funkcijama izgradnje boljeg softvera za svoje kupce..

Ako želite povećati ili povećati veličinu ovisno o obujmu poslovanja, DigitalOcean je optimizirao njihovu infrastrukturu kako bi vam omogućili to neometano. Stoga se nemojte zaglaviti u plaćanju visokih cijena u planovima gdje koristite pola resursa. Na odgovarajući način prilagodite jedinstvenim potrebama vašeg poslovanja. Stoga je konkurentni pružatelj usluga hostinga svatko može isprobati posebno u oblačnim uslugama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map