Da li vam WebHostingHub omogućuje posjedovanje vaše web stranice?

Dopušta li WebHostingHub da posjedujete svoju web stranicu?

Za većinu ljudi pitanje ko je vlasnik njihove web stranice čini se apsurdnim. Neki bi pomislili da su im potrošili dovoljno novca i platili usluge potrebne za rad web stranice da imaju pravo posjedovanja njihove web stranice. Međutim, to nije uvijek slučaj. Osim ako je ugovorom izričito određeno da ste vlasnik vaše web stranice, nikada niste njezin vlasnik. Da bismo ga puno lakše razumjeli, prvo moramo definirati pojam “vlastiti”. Posjedovanje vaše domene slično je posjedovanju vašeg telefonskog broja kod kuće koji zapravo nikada ne posjedujete, već ga samo iznajmljujete od tvrtke.


Ovo je pitanje prilično škakljivo. Nisu sve hosting tvrtke omogućuju vam posjedovanje vaše web stranice. S WebHostingHub-om, je li u dijelu 4.ai njihovih Uvjeta pružanja usluge / Ugovora o korisniku jasno navedeno da je “Kupac vlasnik ili valjani davalac Korisničkog sadržaja i svakog njegovog elementa, a Kupac je osigurao sve potrebne licence, suglasnosti, dozvole, odricanja i izdanja za upotrebu Korisničkog sadržaja i svakog njegovog elementa, uključujući bez ograničenja, sve zaštićene žigove, logotipe, imena i sličnosti, bez ikakve obaveze od strane kompanije da plaća bilo kakve naknade, rezidue, isplate cehova ili druge naknade bilo koje vrste bilo kojoj osobi ili entitetu; „(Citirano Uvjetima pružanja usluge / Ugovorom o korisničkom servisu WebHostingHub) što znači da klijent dobiva samo posjedovanje sadržaja web stranice, ali tvrtka jednostavno iznajmljuje web lokaciju kupcu..

Tehnički gledano, ono što ne mogu posjedovati na svojoj web lokaciji?

Da bi to bilo jednostavno i jednostavno, vi zapravo ne posjedujete svoju web lokaciju u tolikoj mjeri koliko je vaša web stranica zapravo sastavljena od mnogih dijelova, od kojih ste neki, a drugi samo zakupite. Ovdje je jednostavan vodič onoga što posjedujete i kojeg jednostavno iznajmljujete.

 • Ne posjedujete web poslužitelj. Web poslužitelj je računalo koje pokreće poslužiteljsku platformu na kojoj se nalazi vaša web stranica. Podatkovni centar obično posjeduje web poslužitelj i iznajmljuje ga vama. Očito je da nemate svoju web stranicu ako je ne kupite za sebe.
 •  Nemate platformu web poslužitelja, tvrtka je vlasnik. Primjeri za to uključuju Linux Apache MySQL PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + i Microsoft SQL Server.
 •  Ne posjedujete sustav za upravljanje sadržajem (CMS), poput WordPress-a, Joomla i Drupal. Možete imati vlastiti CMS ako imate izvorni kod i da ste ga sami napisali. Vlasnik CMS-a je njegov autor; samo ste licencirani za njegovo korištenje.
 •  Nemate softver baze podataka poput MySQL. Nikada posjedovanje softvera za bazu podataka također znači da također ne posjedujete stvarnu bazu podataka, ali posjedujete podatke i sadržaj web mjesta koji su pohranjeni u bazi podataka pod uvjetom da ste autor.
 •  Obično nemate izvorni kôd web lokacije, osim ako je sami ne stvorite. Izvorni kod je program kreiran na jeziku platforme web poslužitelja koji sadrži konektore s drugim softverom i koristi se za komunikaciju s vanjskim poslužiteljima sustava. Koristi se za stvaranje HTML / CSS / JavaScript za preglednik koji radi na vašem zaslonu.
 •  Nemate preglednik; samo ste licencirani za njegovo korištenje.
 •  Najčudnije, nemate svoje ime domene. Iznenađen? Zapravo nemate naziv domene iako ste registrirani vlasnik domene. Vi ste ga samo u zakupu.

Što onda dobivam na raspolaganju?

Kao “vlasnik” vaše web stranice i kao autor njenog sadržaja, morate posjedovati sljedeće:

 •  Trebali biste biti vlasnik HTML / CSS / JavaScript /. To su sastavni dijelovi vaše web stranice i jezici koje preglednici razumiju.
 •  Trebali biste biti vlasnik vizualnog dizajna vaše web stranice. To uključuje izgled i grafičke sadržaje kao što su boje, tipografija, fotografija koja se koristi za izradu korisničkog sučelja, čitljiv sadržaj web mjesta i slike i videozapisi koje sadrži.
 • Trebali biste posjedovati tekstualni sadržaj svoje web lokacije. To uključuje sve čitljive, formatirane, koje se mogu kopirati i zalijepiti, a mogu se i indeksirati u tekstu web stranice tražilice koji se može prikazati u vašem pregledniku. To znači da biste trebali biti autor Tekstualnog sadržaja kako biste ga učinili vlastitim.
 •  Posjedovali ste fotografije vaše web lokacije, to jest ako ste sami snimili fotografije, a u suprotnom, ako ste je kopirali odnekud, fotografija je samo licencirana vama.

Koja je pravna stvarnost vlasništva web stranica?

Može doći prilično iznenađujuće da nakon što potrošite vrijeme i novac za web mjesto, dobivate obavijest da ga zapravo niste vlasnik. Ovo su sljedeće činjenice koje biste trebali imati na umu o pravnoj stvarnosti vlasništva nad vašom web stranicom , Prvo, trebali biste zapamtiti da nikada ne možete zakonski posjedovati platformu web poslužitelja, naziv vaše domene, web platformu, softver baze podataka, CMS pa čak i jezik koji se koristi za izgradnju vaše web stranice. Također nikada ne biste dobili vlastiti poslužitelj koji je domaćin vaše web stranice i da vam je odobrena samo licenca za korištenje intelektualnog vlasništva stvaratelja web stranice i platforme koja se koristi za izgradnju.

Izvorni kôd web stranice možete posjedovati samo ako ste sami kreirali program ili nekoga “zaposlili” pod sobom. Međutim, vi morate posjedovati sadržaj vaše web stranice i vizualni dizajn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector