cPanel povećana cijena – kad je cPanel odlučio šokirati web hosting zajednicu


cPanel

Najpopularnija i najpopularnija upravljačka ploča za web hosting, cPanel Inc., šokirala je industriju web hostinga 27. lipnja 2019. Šok je uslijedio u porastu njihovih licencnih troškova. Promjena nije bila ograničena samo na naknadu za licencu, već je cijeli poslovni model pretrpio promjenu. I još uvijek su ljudi jako zbunjeni zbog ovih promjena i povećanja cijene cPanela. Javite nam više kako o starom modelu cijene, tako i o novom, tako da ćete moći razumjeti sve koje su se dogodile i kakav je utjecaj na vas.

cPanel Stara cijena v / s cPanel Nova cijena

Ovako je cPanel cijena izgledala prije promjene u cijenama.

cPanel rast cijena

Kao što vidite, prije povećanja cijena, bio je posvećen samo cPanel VPS i cPanel. I nakon što dobijete licencu, nije bilo ograničenja u broju korisnika ili računu e-pošte, itd.

Moglo se kupiti cPanel VPS ili Namjenska licenca za 20, odnosno 45 USD za neograničene račune.

Mnogi pružatelji web hosting usluga, pogotovo oni koji su ponudili hosting reseller obično su imali neograničen broj računa. Ali to se promijenilo u odnosu na nove cijene.

Sljedeća slika opisuje novu cijenu licence cPanel. I možete vidjeti, pod nazivom svakog plana, postoji ograničenje koje se spominje za određeni broj računa cPanela pod tim planom. Nakon što poslužitelj prijeđe tu granicu, svaki cPanel račun kreiran nakon prelaska spomenutog limita naplaćuje se 0,02 USD po računu.

Ažuriranje poskupljenja cPanela

Ako kupite administrativni sloj, morat ćete plaćati 20 USD mjesečno i moći ćete imati 5 cPanel računa na vašem poslužitelju..
Ako ne planirate administrator, na svom poslužitelju moći ćete imati 30 računa cPanela i morat ćete plaćati 30 USD mjesečno.

Ako kupite Premier plan, moći ćete imati 100 cPanel računa na vašem poslužitelju, a mjesečna cijena je fiksna na 45 USD za ovaj paket.

Ali, što ako imate više od 100 računa na vašem poslužitelju? Nakon prelaska limita morat ćete platiti 0,2 dolara za svaki dodani račun.

Mi smo radili matematiku. I evo što smo shvatili.

Ako imate 150 računa, morat ćete plaćati 45 USD + 10 $ = 50 USD mjesečno. Ako imate 200 računa, mjesečno morate plaćati 45 + 20 USD = 65 USD. A ako imate 300 računa, mjesečni račun za cPanel koštat će vas 45 + 40 USD = 85 USD.

Iako su na to poskupljenje utjecali i domaćini malih razmjera, utjecaj na njih neće biti vrlo ozbiljan. Zamislite da dobavljač hostinga dobavljača baca tisuće računa cPanel na poslužitelj. Morat će plaćati 0,2 USD mjesečno za svaki račun nakon što pređe limit od 100 računa.

To je stvorilo puno razmišljanja za napraviti. Davatelji web hosting usluga ili će morati promijeniti cijene planova koje nude ili prebaciti na alternativu cPanel.

Koje su alternative cPanela?

Iako postoji mnogo besplatnih i plaćenih upravljačkih ploča za web hosting, cPanel je bio kralj. Plesk je samo još jedna kontrolna ploča koja se može malo suprotstaviti cPanelu. A ako niste svjesni, i cPanel i Plesk u vlasništvu su iste tvrtke koja se zove Oakley. Dok je Plesk već zabilježio rast cijena, nije riječ o cPanelu, čije su cijene povećane.

Evo nekoliko alternativa cPanela

 • DirectAdmin
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Ažuriranje: Revidirane cijene cPanela (nakon velikih reakcija od strane web hosting zajednice)

Postupak cPanela da masovno poveća cijene licenci žestoko je kritizirao zajednicu web hostinga u cijelom svijetu. Ovaj se potez jasno vidio kao pohlepu. Mnogi su pružatelji usluga web hostinga već počeli bacati cPanel iz svojih mačića. A toplina povratnog udarca dobila je tim cPanela da razmisli o cijenama.

I sigurno, bilo je vrijeme da konkurenti cPanela u ovoj situaciji osvoje zlato. No, cPanel je brzo primijetio činjenicu da će povećanje cijena nanijeti više štete nego dobiti. Stoga su osmislili revidiranu cijenu za cPanel licencu.

Sljedeće cijene su za Partners

cPanel cijene partnera

A u slučaju da pređete ograničenje od 250 računa, naplatit će vam se dodatnih 5 USD mjesečne naknade za dodatnih 50 računa.

Ako niste partner i želite nastaviti s izravnim kupcem, morate znati da se Solo licence ne mogu pretvoriti u administrativne planove.

Možete se pridružiti partnerskom programu jer su proces organizacije partnera postali vrlo lagan i također su smanjili zahtjeve da postanete partner ako pripadate županiji u razvoju..

Iako se ovo čini kao mjera za brisanje svega ispod tepiha, zajednica web hostinga i dalje je podijeljena kada je u pitanju prihvaćanje izmjena cijena.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map