15 najboljih besplatnih generatora favicon-a

Besplatni generatori Favicon


Kada je riječ o vašoj web stranici, vaša strategija robne marke presudna je za pretvaranje posjetitelja u kupce. Ni jedan mali detalj ne smije se zanemariti. To uključuje potrebu stvaranja ikona favicon-a i besplatni generator favicon-a može vam pomoći u izradi ovih.

Favicons su male ikone slika koje se pojavljuju pored naslova web stranice na kartici prozora preglednika.

Budući da ih možete koristiti i kao ikone aplikacija za radne površine, trebate barem nekoliko različitih veličina koje mogu biti uključene u favicon ICO vrstu datoteke. U većini slučajeva datoteku PNG možete postaviti i kao ikonu favicon.

Favicons su nužni jer korisnici neprestano traže informacije na više web stranica odjednom na karticama. Favicons pomažu korisnicima da brže prepoznaju sadržaj i robnu marku za što privlačnije korisničko iskustvo.

Dakle, evo 15 besplatnih online alata za generiranje favicon-a, kao i više detalja o tome kako stvoriti ikone favicon-a i kako ih instalirati..

Idemo kopati.

Internetske Favicon Generator ICO datoteke najbolje prakse

Kada želite stvoriti ikone favicon, prvi korak je učenje više o njima, uključujući njihove zahtjeve i najbolju praksu.

Izraz “favicon” označava “omiljenu ikonu”. To su bile ikone koje su, baš kao i danas, prikazane s naslovom web stranice na vrhu preglednika.

Osim, originalno su prikazani kada je korisnik dodao web mjesto u mapu svojih favorita. Moderni preglednici ovu mapu nazivaju vaše oznake.

Ikona favicon mora biti određene veličine. U suprotnom, preglednici i uređaji neće ih koristiti.

Minimalne potrebne veličine su:

 • 16 × 16 piksela za preglednike
 • 32 × 32 piksela za programske trake radne površine
 • 96 × 96 piksela za ikone favicon app za desktop
 • 180 × 180 piksela za iOS i Android uređaje

Imajte na umu da možete birati između 16 × 16 px i 32 × 32 px. Ako niste previše zabrinuti za markiranje, jedna od tih veličina slike trebala bi biti dovoljna.

Pojedinosti potražite u Favicon varalica.

Kada napravite ikonu favicon, dobro je slijediti i ove najbolje prakse:

 • Oni bi trebali biti jednostavni i ne pretjerano stilizirani kako bi ih bilo lako vidjeti u malim dimenzijama.
 • Za shemu boja odaberite jednu ili dvije boje. Najviše, ne više od tri boje.
 • Ikone Favicon trebaju biti u 8-bitnoj ili 24-bitnoj boji.
 • Dizajn ikona favicon ne bi trebao sadržavati puno linija ili slova.
 • Iako možete imati prozirnu pozadinu, važno je napomenuti da Apple uređaji to ne dopuštaju.
 • Ikone Favicon trebale bi odgovarati vašem postojećem brendiranju i logotipu.

Brzo kreiranje logotipa ako ga nemate

Kao što je ranije spomenuto, dobra je ideja da ikonu favicon-a vežete u vašu marku i trenutni logotip. Ako ga već nemate, možete ga brzo napraviti, na primjer, s Proizvođač logotipa TailorBrand.

Može generirati logotip za vas uz pomoć AI. Nakon što odgovorite na nekoliko jednostavnih i brzih pitanja o stilu logotipa koji želite, uključujući font, zatim se prijavite za besplatni račun, nastaje nekoliko visokokvalitetnih, profesionalnih i modernih logotipa.

Primjer generiranog logotipa s web stranice TailorBrand.
Primjer logotipa i alternativa izrađenih s TailorBrand Logo Maker-om.

Ako pronađete logotip koji vam se sviđa, možete ga nadograditi na premium račun da biste ga preuzeli. Iako, inačicu logotipa s favicon-om možete besplatno preuzeti.

Naveli smo 15 besplatnih proizvođača internetskih logotipa ako želite provjeriti i druge mogućnosti.

Najbolji besplatni generatori favicon: Internetski alati

Ako želite stvoriti vlastite ikone favicon-a koje su jednostavnije, ili jednostavno želite učitati sliku te je odgovarajuće veličine i pretvoriti u ICO datoteku slike, evo nekoliko besplatnih generatora favicon-a.

Nisu u posebnom redoslijedu jer su sve sjajne opcije na kojima možete stvoriti ikonu favicon u nekoliko klikova. Nakon što napravite favicon s bilo kojom od ovih mrežnih opcija, slobodno ih možete preuzeti i koristiti.

1) Favicon.io

Favicon.io besplatni generator za favicon

Pomoću ovog besplatnog generatora favicon možete stvoriti ikone favicon iz teksta, slike ili emojija.

Uz tekstualnu opciju možete odabrati boju i oblik pozadine, obitelj i veličinu fonta kao i boju fonta. Generator Favicon koristi Google fontove koji imaju na raspolaganju 800+ fontova.

Alternativno, možete odabrati datoteku za favicon generator kako biste je pretvorili u odgovarajuću veličinu. Ili možete preuzeti ikonu emoji favicon s gigantskog popisa opcija.

Generirani favicon će raditi za sve preglednike i više platformi.

2) Favicon-Generator.org

Web stranica Favicon Generatora za izradu favicon-a.

Ovaj besplatni generator favicon-a pruža vam mogućnost učitavanja slikovne datoteke i odabira između standardne veličine 16 × 16 px za web-preglednike ili veće veličine prikladne za Android, Microsoft i iOS.

Imate mogućnost zadržati trenutne dimenzije slike, umjesto da ih promijenite u kvadrat. Samo imajte na umu da ako provjerite ili ne provjerite ovu opciju, može se iskriviti konačni rezultat vašeg odabira.

Dakle, najbolje je provjeriti je li vaša slika već blizu kvadrata.

3) Pravi Favicon generator

Web stranica Real Favicon Generator za stvaranje ikona favicon.

Ovaj besplatni generator favicon-a prilično je jedinstven jer je jedan od rijetkih na popisu koji sadrži odjeljak za pregled simulatora preglednika, tako da možete vidjeti kako će izgledati vaša ikona favicon-a nakon veličine i pretvorbe.

Također možete dobiti veličine za sve preglednike, platforme i većinu tehnologija.

Međutim, ovaj generator favicon-a ima samo mogućnost odabira slike za pretvorbu u ikonu favicon.

4) Favicon.cc

Web stranica Favicon.cc

Pomoću ovog besplatnog generatora favicon možete ili prenijeti sliku da napravite favicon ili možete stvoriti ikonu favicon vlastitim crtanjem mišem.

Možete odabrati boje koje želite koristiti pomoću alata za odabir boja, kao i promjenu transparentnosti ikone favicon.

Također postoji mogućnost izrade ikona favicon-a s animacijom. Dostupne su i postavke poput stavljanja animacije u petlju, uređivanja i brisanja okvira.

Ovaj generator favicon također ima način pregleda, tako da možete vidjeti kako vaš favicon izgleda, nakon što bude spreman.

5) FaviconGenerator.com

Besplatna opcija generatora favicon-a.

Ovo je jednostavan besplatni generator favicon-a u koji možete umetnuti sliku, a zatim odabrati veličinu koju želite. To je vrlo osnovna, ali dobra opcija kada želite brzo napraviti ikonu favicon, bez da vam se nameću postavke i opcije.

Pomoću ovog generatora možete napraviti mrežnice koje rade s Apple touch uređajima. Zahtijeva malo dodatnog rada, ali sve su upute detaljno opisane na njihovoj web stranici.

6) Favicomatic

Web-lokacija Favicomatic, besplatni generator favicon-a.

Favic-o-Matic generira favicons, i ICO i PNG (također transparentan).

Možete prenijeti sliku s ovim besplatnim favicon generatorom, a zatim odaberite želite li preuzeti ICO datoteku veličine 16 × 16 i 32 × 32 piksela ili uključiti različite veličine koje su kompatibilne sa svim uređajima.

Postoje i napredne postavke poput mogućnosti uređivanja boje pozadine i neke napredne mogućnosti kompatibilnosti.

7) Ionos Favicon Generator

Web lokacija Sonos free favicon generator

Ionos Favicon Generator omogućava crtanje ikone favicon, korištenje inicijala ili prijenos slike koju želite koristiti za izradu favicon-a.

Rezultat je favicon koji djeluje na svim preglednicima i uređajima. Također ima lijepo područje za pregled u kojem se brzo može vidjeti kako će vaš favicon izgledati uživo.

8) Generator web planeta Favicon

Besplatni generator favicon na web mjestu Website Planet napravi favicon.

Ovaj besplatni generator favicon-a nudi mogućnosti za prijenos slike (JPG, PNG ili GIF) ili odabir iz besplatne galerije premreženih favicon-ova..

Možda je važno imati na umu da ako želite stvoriti ikone favicon za svoju tvrtku, vjerojatno želite stvoriti favicon koji je vaš logotip ili sličan njemu. Kada to učinite, on daje kohezivniji izgled koji je nezaboravniji.

Dakle, odabir jedne od prethodno pripremljenih slika možda neće odgovarati, pogotovo jer druge web stranice mogu koristiti točno onu koju ste odabrali.

9) RedKetchup Favicon generator

Internetska stranica Red Ketchup Favicon Generator

Za ovaj generator postoji opcija za prijenos slike ili izradu slike s tekstom.

Ako stvorite ikone favicon s tekstom, postoji mnogo postavki, uključujući promjenu porodice fontova, veličine fonta, boje pozadine, boje teksta i podesiva je skala za prebacivanje granice između kvadrata i kruga. Dakle, možete zacrtati obrub tako da imaju zaobljene rubove različite zaobljenosti.

Postoje i dodatne mogućnosti kompatibilnosti na svim uređajima.

10) Genfavicon

Napravite ikone favicon pomoću besplatnog generatora favicon web stranice Genfavicon.

Ovaj besplatni generator favicon-a jedinstven je jer kada pošaljete sliku imate mogućnost obrezivanja kako biste je učinili favoritom.

Tu je i prozor za pregled da biste vidjeli kako će izgledati vaša nova ikona favicon uživo u korisničkom pregledniku.

Možete odabrati između opcija veličine: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 i 128 × 128 piksela.

11) FavIcon.pro

Napravite ikone favicon pomoću besplatnog generatora favicon na web mjestu Favicon.pro.

Evo još jedne brze opcije kada je u pitanju besplatni generator za favicon. Kad prebacite sliku da biste napravili favicon, moći ćete odabrati veličinu slike koju želite koristiti: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 i 128 × 128 piksela.

FavIcon vam omogućuje pretvaranje JPG, GIF, PNG u ICO tip datoteke i pomoću njega možete pretvoriti ikone aplikacija, ikone na radnoj površini i odabrane stranice na vaše web stranice.

12) Faviconr

Pomoću Faviconrovog besplatnog generatora favicon možete napraviti ikonu favicon.

Faviconr je još jedna jednostavna i brza opcija besplatnog generatora favicon-a.

Prenesite ili JPG, PNG ili GIF datoteku i odaberite želite li prozirnu pozadinu (prozirne slike možete stvoriti samo ako je vaša izvorna datoteka također prozirna PNG ili GIF datoteka). Kliknite gumb, spremite datoteku i gotovi ste.

13) ICOConvert

Web stranica IcoConvert

Ovaj besplatni generator favicon-a prilično je jedinstven jer nakon prijenosa slike koju želite koristiti za izradu favicon-a, možete je obrezati i oblikovati.

Postoje mogućnosti za oblikovanje obruba u različite oblike, uključujući kvadrat, oblik srca, sredisnji kvadrat, krug, nagnut oblik srca ili kvadrat i mogućnost odabira bijele obrube.

Također možete odabrati favicon kao ICO ili PNG datoteku s više opcija veličine, uključujući 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 i 256 × 256 piksela. Tu je i mogućnost izrade ikona favicon-a za računala Windows 7, 8, Vista i XP.

Ovaj besplatni generator za favicon uključuje i opcije za komprimiranje i pretvaranje datoteka iz PNG u SVG.

14) Wizlogo Favicon Generator

Wizlogo besplatni generator favicon-a za stvaranje ikona favicon-a

Wizlogo je još jedna jednostavna opcija za besplatni generator favicon-a. Sve što trebate učiniti je odabrati sliku za prijenos, a zatim odaberite ili 32 × 32 ICO datoteku ili ikonu favicon za web, iOS, Windows i Android. I gotovi ste.

Wizlogo se također može koristiti kao besplatni proizvođač logotipa.

15) FavICO

Web mjesto Favico

FavICO je posljednja osnovna opcija za besplatni generator favicon-a. Prenesite sliku koju želite koristiti za izradu favicon-a. Zatim odaberite između 16 × 16 ili 32 × 32 piksela i pritisnite Create. I to je to.

Kako instalirati ikonu Favicon

Nakon što koristite jedan od besplatnih generatora favicon-a za izradu ikone favicon, možete ga instalirati tako da se može prikazati na vašoj web stranici.

Za redovne web stranice koje nisu WordPress ili ne, prvo prenesite ikonu favicon u korijen vašeg poslužitelja.

Zatim, počevši od oznaku datoteke index.html, upotrijebite donji službeni kod iz W3C:

...


...

Samo budite sigurni da promijenite “https://example.com/myicon.png” sa stvarnom vezom na vašu ikonu favicon.

Također promijenite “image / png” da bi odražavala vrstu slikovne datoteke koju koristite za favicon.

Evo vrsta slika koje zamjenjuju “image / png” kompatibilne kad je u pitanju stvaranje favicon-a:

 • PNG slikovna datoteka – image / png
 • GIF slikovna datoteka – slika / gif
 • ICO slikovna datoteka – image / x-ikona
 • SVG slikovna datoteka – slika / svg + xml

Ne zaboravite spremiti datoteku.

U većini slučajeva gore navedeni besplatni generatori favicon-a generiraju i potreban kôd koji je specifičan za postavke koje ste odabrali, poput animacija ili kompatibilnosti. Dakle, ako ovaj kôd ne uspije, možete se obratiti generatora favicon-a koji ste koristili za izradu favicon-a za vaše web mjesto.

Instaliranje ikone Favicon automatski u WordPress

Za web mjesta WordPress možete stvoriti ikonu favicon bez upotrebe jednog od gore navedenih besplatnih favicon generatora..

Možete koristiti bilo koju sliku koju želite da bude široka najmanje 512 piksela.

Da biste ga automatski instalirali, prijavite se na svoje web mjesto s WordPressom, a na upravljačkoj ploči idite na Izgled> Prilagodi.

Nakon što se Customizer učita, kliknite na Identitet web mjesta u meniju s lijeve strane. Zatim, pod Ikona web lokacije, klik Odaberite Slika.

Prilagoditelj u WordPressu
U programu WordPress možete automatski kreirati ikone favicon-a.

U skočnom prozoru kliknite na Prijenos datoteka karticu, a zatim dalje Odaberite Datoteke. Odaberite sliku koju želite s računala.

Klik Odaberi, zatim obrežite sliku, ako je potrebno i kliknite Izreži sliku. Ili možete ostaviti sliku takvu kakva jest i kliknuti Preskoči obrezivanje.

Zatim spremite promjene klikom na ikonu Objaviti gumb u Customizer-u.

Ručno instalirajte favicon za WordPress web stranice

Da biste ručno instalirali favicon koji je ICO datoteka za WordPress, prvo prenesite favicon u korijen vaše web stranice kao i korijen vaše trenutne teme.

Budite sigurni da je datoteka nazvana “favicon.ico” ili u suprotnom neće biti prikazana ikona favicon.

To bi trebalo učiniti trik, ali neki stariji preglednici možda neće primijetiti vaš favicon, pa je dodatni korak koji morate poduzeti kako biste osigurali kompatibilnost.

Pronađite datoteku header.php putem SFTP-a ili na upravljačkoj ploči vašeg davatelja usluga hostinga.

Otvorite ga i potražite liniju koda sličnu primjeru u nastavku:

...

...

Zatim, zamijenite ga s donjim kodom ili je dodajte ako je nema:

...

...

Spremite datoteku i gotovi ste.

Završavati

Nešto tako malo poput ikona favicon-a na početku može izgledati beznačajno, ali pomaže u prepoznavanju marke i korisničkom iskustvu. Ovi besplatni generikonski generatori trebali bi učiniti trik za stvaranje vlastitih ikona favicon-a koje ćete dodati na svoju web stranicu.

Što smo propustili? Ostavite komentar u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map