10 najboljih IDE softvera

Najbolji IDE softverski vodičIntegrirano razvojno okruženje (IDE) je softver koji objedinjuje osnovne alate potrebne za testiranje i pisanje softvera. Bez IDE-a, programer bi morao odabrati i upravljati svim tim alatima zasebno, ali IDE sve te alate spaja kao jedinstveni okvir ili uslugu. Nepotrebno je reći da IDE pomaže radu web programera da bude precizniji i brži.


U ovom ćemo vas vodiču upoznati s 10 najboljih IDE opcija za web razvoj, koje uključuju podršku bogatu značajkama s više jezika kodova.

No prije početka odgovorimo na uobičajeno pitanje “Što je IDE?” detaljnije kao i kako odabrati najbolji IDE za vaše specifične potrebe. 

Idemo kopati.

Što je IDE?

Integrirano razvojno okruženje (IDE) softver je koji možete učitati na svoje računalo. Dizajnirani su za pojednostavljenje ranijeg postupka izrade weba.

IDE uključuje ove glavne značajke:

 • Uređivač teksta – IDE je uređivač teksta koji uključuje nekoliko drugih specifičnih značajki.
 • Sastavljač ili tumač – Integrirani program koji prevodi vaš kod u računalno čitljiv jezik. Omogućuje vam pokretanje vašeg koda, o kojem se spominje izvršavanje skripte. Prevoditelj je program koji je uključen. Njegova je svrha izvršavanje koda bez potrebe da ga prvo sastavite.
 • Izgradite ili napravite integraciju – To su uključeni načini za automatizaciju potrebnih procesa.
 • Program za ispravljanje pogrešaka – Uključeni program koji testira vaš kôd na pogreške kako biste ih mogli riješiti.
 • Oznaka sintakse – Dijelovi vašeg koda prikazuju se u bojama koje odgovaraju različitim elementima kao što su svojstva, oznake, atributi i sve ostalo. To pomaže da se kôd vizualno olakša skeniranje i vidi gdje ste napravili male pogreške, poput zaborava zatvorite oznaku.
 • Grafičko korisničko sučelje (GUI) – Ovo je zaslon koji je čovjek čitljiv i koji je jednostavan za navigaciju i izvršavanje zadataka. Uključuje gumbe, izbornik i druge slične elemente umjesto samo teksta i mogućnost unosa tekstualne naredbe.
 • Ostale moguće značajke – Mnogo IDE razvija i uključuje nove značajke koje drugi IDE možda ne nude.

Kako pronaći pravi IDE za vas

Kad se odlučujete za IDE koji želite koristiti, prije svega je bitno da odredite što vam treba. To je tako jer se svaki IDE može razlikovati između ponuđenih značajki.

To također znači da se vaš omiljeni IDE može razlikovati od vršnjaka, pa na kraju dana odaberite onaj koji vam odgovara..

Značajke koje su vam možda potrebne u vašem izboru za najbolji IDE

Evo kratkog popisa mogućih značajki koje će vam trebati izvan tipičnih komponenti IDE-a kako su prethodno navedene:

 • Podrška za programski jezik – IDE koji odaberete treba podržavati jezike kodova koji su vam potrebni za vaše projekte.
 • Prilagodljivi uređivači teksta – Neki IDE nude mogućnost uređivanja GUI-ja.
 • Ispitivanje jedinice – Ovo je mogućnost mogućnosti dodavanja podsmiješnih predmeta dijelovima vašeg koda kako bi se mogli odmah testirati bez da prvo morate dovršiti taj odjeljak.
 • Knjižnica izvornog koda – Neki IDE-i imaju resurse koji uključuju skripte i izvorni kôd koji možete koristiti.
 • Dijagnostika i izvješća o pogreškama – Ako trebate otkriti i navesti pogreške za vas, to je značajka koju u vašem izboru trebate uzeti u obzir za najbolje IDE projekte web razvoja.
 • Popunjavanje koda – Mnogi IDE-i mogu inteligentno dovršiti kôd za vas. Na primjer, IDE može otkriti kada ste spremni zatvoriti oznaku i zatvorit će vas radi uštede vremena.
 • Integracije i dodaci – s GitHub-om i Apacheovom subverzijom
 • Pretraživanje koda – Možete brzo pretražiti svoj kôd za bilo koji element koji želite.
 • Hijerarhijski dijagrami – Vaše se datoteke mogu postaviti i prikazati hijerarhijom za veće projekte koji sadrže mnogo datoteka i skripti koje sve zajedno funkcioniraju na određeni način. Prikazivanje dijagrama hijerarhije može vam pomoći da vidite redoslijed izvršavanja datoteka, kao i koje su datoteke i skripte međusobno povezane.
 • Razvoj vođen modelima (MDD) – Ovo je postupak u kojem programer stvara model onoga što žele kodirati, a zatim vam IDE pomaže da to kodirate. Nakon toga, IDE automatizira ispravljanje pogrešaka i testiranje, tako da vam je lakše napraviti još nekoliko pogrešaka i testiranja.

U nastavku zabilježite koje su vam značajke potrebne kada provjerite najbolji IDE za web razvoj.

10 najboljih IDE-a za web razvoj

Ovaj se popis usredotočuje na najpopularnije, snažne, značajke bogate i, kao rezultat, najbolje IDE mogućnosti.

1. Vizualni studio

Koji je najbolji IDE za web razvoj? Visual Studio je zasigurno na vrhu liste.

Visual Studio IDE jedna je od najpopularnijih i najboljih opcija IDE-a za web razvoj. Pomoću AI-ja možete učiti iz vaših promjena dok kodujete kako bi mogao dovršiti rečenice – er, retke koda.

Povrh toga, možete surađivati ​​sa svojim timom uživo, dok uređujete i uklanjate ispravke. Možete i dijeliti servere, terminale i komentare.

Visual Studio podržava razvoj web, mobilnih aplikacija, aplikacija i igara, ASP.NET, Python, Node.js, C ++, Unity kao i podršku za Azure.

Također možete stvoriti razvojna okruženja u oblaku i puno više dok su vam dostupni za Windows, Mac, Android, iOS, web i u oblaku.

2. IntelliJ IDEA

Jedan od najboljih IDE-a za web razvoj, IntelliJ IDEA.

IntelliJ IDEA  sigurno je jedan od najboljih IDE-a za Javu. Usredotočuje se na značajke koje će vam pomoći da budete što produktivniji bez naguravanja GUI-ja.

Indeksira vaš kôd za davanje relevantnih prijedloga i za dovršavanje vašeg koda. IntelliJ IDEA također automatizira nekoliko zadataka koji bi se inače neugodno ponavljali.

Sve je to i vrećica čipova, er, računalnih čipova jer ima nevjerojatno van-of-box iskustvo i ne mora se koristiti samo za Javu.

Iako je fokusiran na njemu, i dalje je sjajan za SQL, JPQL, HTML, JavaScript i druge jezike, uključujući i kada jezik ubrizgavate u doslovni niz. Još uvijek imate sve prednosti ove IDE.

3. Aptana Studio 3

Web stranica Aptana Studio 3, koja je jedna od najboljih opcija IDE web razvoja.

Aptana Studio 3 jedna je od najboljih opcija IDE-a za web razvoj i ona je također open source.

Možete prilagoditi GUI, koji ima ugrađeni terminal, Git integraciju, ispravljanje pogrešaka kao i čarobnjaka za implementaciju. Automatsko dovršavanje dostupno je i za HTML, CSS i JavaScript.

4. PyCharm

Web stranica PyCharm

PyCharm prvenstveno je jedan od najboljih IDE-a za Python, ali premium verzija također podržava druge jezike za web razvoj.

Ona provjerava ima li pogrešaka kodnih kodova, a također ima i automatsko dovršavanje. Ima elegantan, minimalan GUI za nesmetan razvoj, a također provjerava kvalitetu vašeg koda kako bi bili sigurni da je za njušiti.

5. PhpStorm

Web mjesto PhpStorm

PhpStorm je još jedna mogućnost da razmislite o jednom od najboljih IDE-a za web razvoj. Usredotočen je na PHP, ali u potpunosti su podržani i prednji jezici, uključujući HTML 5, CSS, Sass, Manje, JavaScript i još mnogo toga.

Također uključuje podršku za glavni softver za izradu web stranica kao što su WordPress, Drupal, Joomla !, Laravek i drugi.

Lako se kreće, ima alat za automatsko dovršavanje koda, ispravljanje pogrešaka i testiranje te brzi (i siguran) ponovni faktoring.

6. WebStorm

Web mjesto WebStorm

WebStorm nalazi se na popisu kao jedan od najboljih IDE-a za web razvoj jer je izvrstan za JavaScript. To uključuje ne samo automatsko dovršavanje koda i detekciju grešaka uživo, već ima i ispravljanje pogrešaka, testiranje jedinica i mnoge integracije kao što su Git, GitHub, Mercurial i druge.

Učitava se brzo pri pokretanju i može automatizirati mnoge zamorne zadatke za veću produktivnost.

7. NetBeans

Što je IDE koji je savršen za web razvoj? NetBeans.

Ne možete imati popis najboljih IDE-a za web razvoj bez uključenja NetBeans. To je jedna od najpopularnijih opcija za najbolji IDE jer je softver bez gluposti za Java, JavaScript, PHP, HTML 5, CSS i još mnogo toga.

Također vam pomaže da stvorite web stranice bez grešaka isticanjem koda ne samo sintaktički, već i semantički. Također ima puno moćnih alata za ponovno oblikovanje, a istovremeno je open source.

8. Zasjeniti

Web mjesto o pomračenju

Ovaj članak također ne bi bio potpun bez spominjanja Zasjeniti. Uglavnom je to IDE za Javascript otvoren s otvorenim kodom i zajednicom, ali postoje alati, na primjer, HTML, CSS.

Njegovi suradnici uključuju Google, Netflix, Facebook, GE i Walmart. Dakle, možete biti sigurni da dobivate jedan od najboljih IDE-a za web razvoj.

9. RubyMine

Web stranica RubyMine

RubyMine fokusiran je na Ruby i Ruby on Rails, ali je također prilagođen za JavaScript, CSS, Sass, Less i još mnogo toga. Ima sintaksu i isticanje pogrešaka, dovršavanje koda, naprednu pretragu bilo koje klase, datoteke ili simbola i brzu navigaciju da nabrojimo samo neke od značajki.

10. Komodo IDE

početna stranica komodo IDE

Komodo IDE  jedan je od najboljih IDE-a za web razvoj, ali je premium opcija. Ima mnoštvo značajki, uključujući automatsko dovršavanje, vizualni program za uklanjanje pogrešaka, testiranje jedinica, dodatke, timsku suradnju, alate za upravljanje projektima i još mnogo toga.

Podržava Git, Mercurial, Subversion, CVS, Perforce i Bazaar kao i sve programske jezike.

Koji je najbolji IDE za web razvoj?

Kao što je spomenuto ranije, kada želite znati koji je najbolji IDE za web razvoj, sve se svodi na vaše specifične potrebe. Svi su potrebe različiti za njihove projekte. Vaš izbor za najbolji IDE možda nije isti kao nekoga od vaših kolega.

To je u redu. Ponekad najmanja značajka čini svijet razlike.

Najbolje IDE alternative

Ako gledate popis značajki koje IDE obično imaju i mislite: “To je previše za mene”, na raspolaganju su druge opcije.

Ne samo da postoje drugi IDE-i vani, već postoje i uređivači teksta koji imaju neke zajedničke značajke sa IDE-om koji su popularni, prilično moćni i koji će vam biti dovoljni za vaše potrebe.

Evo kratkog popisa najboljih IDE-ovih alternativa za provjeru:

Po vašem mišljenju, koji je najbolji IDE za web razvoj? Koji je vaš izbor za najbolji IDE za vaše specifične potrebe? I dalje se zapitajte: “Što je IDE?” Podijelite svoje iskustvo u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map