Milyen lesz a WordPress jövője?

A WordPress jövője

A WordPress jövője fényes, mint ezer nap, mert nincs jobb hasonlóság. Miután a malom blogplatformját futtatta, a WordPress hatékonyan átalakul egy olyan alkalmazási keretrendszerbe, amely az egész interneten gördülő tagok és újoncok.


Egy ideje felvázoltuk, hogy miként alakult ki a WordPress, és hogyan nőtte ki azt a tartalomkezelő rendszert (CMS), amely több mint 75 millió webhelyet hajt végre, beleértve a nagy névmárkákkal, például a CNN, a Jay-Z és még sok más.

Az írás idején a WordPress meglehetősen robusztus platform, amely olyan új technológiák megjelenésével jelentkezik, amelyek – nézzünk szembe – a Sci-Fi filmekből származnak. Ha kíváncsi vagyunk, elhagyunk néhány kifejezést, amelyek megsüthetik az agyát, de kérlek, ne futjon el.

Ehelyett maradjon, mert az, amit ma felsorakoztatunk, mindenféle nagyszerű dolgot jelent a WordPress-alapú vállalkozásának. Ha körülnézel, akkor heves vitákat kell találnod a vadállatokról, például a WordPress Rest API-ról, a WP-CLI-ről, a Calypso-ról és a hátrányos kompatibilitásáról..

A WordPress jövője 2017 után is

Nos, ezek olyan dolgok, amelyeknek csak a fejlesztők számára van értelme. Heck, olyan témák, mint a WordPress REST API, sok fejlesztő számára is megzavarják a szart, tehát megkíméljük az ilyen kínzást. Ma megosztjuk azt, hogy az említett technológiák hogyan tudnak többet elérni a WordPress segítségével.

Ez a feltevés nyitja a kapukat a WordPress soha nem látott jövőjéhez. Most, kérlek, kérem a kezem, és hívj fel Ahn Wee, a csípő kínai tisztánlátó, aki minden kristálygömbben él. Nézzük félre a vicceket, végezzük el ezt és végezzük el.

1. A WordPress Admin felhasználói felületének fejlesztése

Nem is olyan régen a WordPress rendszergazda volt látó. Ezt az első kézből tudjuk, mert az átkozott időgépre ugrottunk és felfedeztük a WordPress admin felhasználói felületének fejlődését. És bár a felhasználói felületen (UI) nincs olyan eszköz, mint a Ghost, ez sokkal tovább javult.

De mit jelent nekünk a WordPress jövője az admin felhasználói felület szempontjából? Jól sejtette, ha elvárja, hogy a WordPress rendszergazda jobbá váljon. Ha Calypso nem elég bizonyíték, nem tudom, mi az.

A jamaikai barátaim olyanok lennének, mint: „A fene Calypso ember?” Ha egy ideje nem járt a WordPress.com webhelyen, hiányzik az új Calypso felület. Nem rendelkezik a WordPress.com bloggal? Nos, Calypso extrém átalakítást adott a WordPress.com blogoknak az admin felhasználói felületének szempontjából.

a wordpress calypso jövője

Szép és szupergyors, enyhén szólva (hátul a szellemnél), és könnyedén és szabadon felhasználhatja a Calypso szolgáltatást az ön házigazda blogjainak kezelésére egy központi helyről. Az egyetlen követelmény, hogy aktiválnia kell a Jetpack-et és a WordPress.com asztali alkalmazást. Ezután ismét kezelheti az ön által üzemeltetett webhelyeket a WordPress.com fiókjából.

A Matt horgászat révén a felhasználóbarátabb élmény érdekében a Calypso valószínűleg a jövőben átmegy az ön házigazdája WordPress-be. Ez, vagy a WordPress tervező csapata jobb felhasználói felületet fog előállítani, de miért találja fel újra a kereket, ha már rendelkezik ilyennel American Racing?

Mindenesetre számítson egy továbbfejlesztett WordPress-adminisztrátorra, amely hűvösebb és gyorsabb, mint ami jelenleg megvan. Ez csak nagy dolgokat jelenthet a WordPress-vállalkozás számára azért, mert jó a sebesség. A REST API-nak köszönhetően az egyedi műszerfalak láthatók is.

2. A WordPress mint alkalmazási keret

WordPress Rest API

Nagyon szilárdan hiszem, hogy a JavaScript és az API-vezérelt felületek nemcsak a WordPress, hanem az internetes jövőjei is. – Matt Mullenweg

Matt ezt mondta a Word állapotának 2015-ben. A mai napon ez valóban valóság, még inkább, amikor a REST API-t egyesítik a WordPress magába. Mi ez a kemény szavakkal? Mi a REST API? És hogy, imádkozzatok, milyen fontos??

Nos, a legalapvetőbb formában a REST API egyszerűen olyan kód, amely lehetővé teszi az adatok küldését és visszakeresését a WordPress-től, függetlenül a meglévő alkalmazástól. Ez azt jelenti, hogy a WordPress-t használhatja keretként a rendelkezésre álló webes alkalmazások tartalmának kezelésére.

Köszönj mindenféle nagyszerű lehetőségnek a jövő WordPress fejlesztője számára. Ugyanolyan egyszerűen készíthet mobil alkalmazásokat a WordPress-en, mint a webhelyeket. A WordPressen futhatnak natív iPhone vagy Android alkalmazások, mert – REST API.

Ha fogalma sincs róla, az a Calypso-állat, amelyet csak említettünk, egyszerűen egy egyéni felület, amely a WordPress-rel kommunikál a REST API segítségével – várjon rá!!

3. Platformközi kompatibilitás

WordPress és Javascript

Ez azt is jelenti, hogy nagyon testreszabott WordPress témákat és még sok minden mást hozhat létre. Egyszerűen fogalmazva: a REST API sok lehetőséget kínál az asztalhoz, ami azt jelenti, hogy a WordPress jövője még fényesebb lett. Képzelje el, hogy bármilyen programozási nyelven készít alkalmazásokat, és mindent meghajt az erős WordPress háttérrendszer segítségével. Nagyon jól hangzik, igaz?

Az egyetlen hátrány, hogy WordPress fejlesztőként ki kell egészítened a JavaScript készségeidet, hogy teljes mértékben ki tudja használni a REST API előnyeit. Igen, a WordPress továbbra is fut a PHP-n a jövőben, de a front-end fejlesztésének nagy része a JavaScript-től függ.

Srácok, a WordPress már nem csak CMS, hanem egy teljes alkalmazási keret, amely gyakorlatilag mindent megtehet. Matt, a Reddit AMA, mondott:

Úgy gondolom, hogy (WordPress) remek keretet kínál bármi tartalomvezérelt számára. Olyan dolgokhoz, mint például az üzenetküldés, amelyek nem jól illeszkednek a WP adatmodelljéhez, továbbra is készíthet néhány új táblát, és ne próbálja meg a normál táblákba lőni..

A nap végén a REST API lenyűgöző kiegészítése a WordPress magnak, ami azt jelenti, hogy hamarosan nem megy sehova.

Gyorsan halad tovább …

4. A felhasználói bázis egy nagyobb darabja

Vírusos WordPress webhelyek

A WordPress hatalmas mennyiségű webhelyet bocsát rendelkezésre. Ez a legnépszerűbb alkalmazási keret (igen, ez jobban hangzik, mint a CMS) innen és a Mars felé, és azon túl is. Számos más megoldás évtizedes fejlesztést igényel, csak azért, hogy utolérjék.

És mivel ezek az új frissítések folyamatosan csökkennek, akkor számíthat arra, hogy egyre több ember lép fel a WordPress zenekarra. A WordPress jövője természetesen egy kezdőbarát platformot jelent, amely mindenki számára vonzó. Az eredmény? Több kezdő csatlakozik.

A kezdők nem osztják meg a hajot a beszálláskor, és a fejlesztők az interneten keresztül már nem fogják azt gondolni, hogy a WordPress csupán blogplatform. A REST API-nak köszönhetően minden fejlesztő tudni fogja, hogy a WordPress féktelen hatalma készen áll, és bármikor felhívhatja a készüléket. Az eredmény? A fejlesztők az élet minden területéről csatlakoznak.

Szakemberektől származó spekulációk alapján a WordPress 2020-ig a web 35% -át fogja hatalmazni. Ez egy hatalmas szám, tekintve, hogy a WordPress 2017-ben már az öt webhely közül az egyiket futtatja. a WordPress-hez kapcsolódó üzleti vállalkozás számára?

Ha szüksége van ránk, hogy tartsa kezét ebben, ez nagy üzleti lehetőségeket jelent, egy nagyobb és jobb közösséget és még sok minden mást. A közösség a WordPress egyik erős öltözete, és a legtöbb (ha nem az összes) WordPress termék hajtóereje.

A WordPress körüli hatalmas piaci méret és a fejlesztői közösség két oka annak, hogy miért remek alapot vállalkozása a WordPress környékén van. – Muhammad Haris

5. Front-end tartalom kialakítása

Visual Composer Frontend szerkesztő

A WordPress oldalépítők, például Beaver Builder, Visual Composer és ezeket a webhelyépítő eszközöket (keresztül Weboldal-készítő bennfentes), nyilvánvaló, hogy vannak olyan WordPress-felhasználók egy csoportja, akik előtér-tartalom kialakításában vannak. Ez a tendencia a WordPress témákra vált át a legjobb szállítással a teljes körű oldalépítőkkel.

Most már nem kell tudnia a kódot, hogy a gyönyörű mintákat főnökeként felverje. Mit mond ez a WordPress jövőjéről? Arra számíthatunk, hogy több front-end építők lépjenek piacra. Ezek lehetnek önálló beépülő modulok vagy építők, amelyek a témákba vannak beépítve.

Emellett kihívást jelent az oldalak tervezése a natív WordPress szerkesztőben. Ez nem változtatja meg attól, hogy a vizuális szerkesztőt használja, vagy vált-e a szövegszerkesztőre, az utóbbi bizonyos kódolási készségeket igényel. Annak érdekében, hogy a dolgok hogyan néznek ki, és hogy a legtöbb kezdő egészséges legyen, a WordPress a jövőben beépített oldalkészítővel szállíthatja.

Nos, nem törne egy csontot, ha elképesztő oldalakat hozna létre közvetlenül a WordPressből. És mivel egyre több fejlesztő adaptálja a REST API-t, és tudomására jut minden olyan fantasztikus dolog, amit a JavaScript jelent a front-end számára, a tervezési munka nagy része elmozdul a háttérről.

Ez azt jelenti, hogy nem töltene órákat azzal, hogy az ügyfelek képzése során megváltoztatja a betűtípust és a színt. Mindez jó, amíg betartjuk a legjobb szabványokat, és a kód felfúvódását a múlté tesszük. A tartalom létrehozása és húzása nem divat, hanem itt marad.

6. Fókuszban a mobil válaszkészség és teljesítmény

A WordPress mobil használatra kész

Amikor megkérdezték a WordPress előtt álló legnagyobb kihívást, Matt azt mondta, hogy rendkívül fontos, hogy a WordPress-et mobilbarátabbá tegyék. Pontos szavai:

Úgy gondolom, hogy a mobiltelefon nagyon kihívást jelent, mivel alapvetően zárt platformon működik.

A reagáló és a mobil első webdesign néhány évvel ezelőtt nem hallotta. Egy olyan világban, ahol az emberek többsége mobil eszközökön szörföz, nem engedheti meg magának, hogy merev webhelyet futtasson. Vannak olyan vállalkozások, amelyek olyan weboldalakkal rendelkeznek, amelyek ugyanolyan merevek, mint a merevek.

A WordPress fejlesztői manapság kidolgozzák az érzékeny termékeket, és az eredmények lenyűgözőek. A WordPress rendszergazda mobiltelefonról történő elérése nem teljesen egyszerű. Olyan keveset tudsz csinálni egy mobil eszközön.

További munkára van szükség ezen a területen, és minél reagálóbbá válik a WordPress (különösen a ténylegesen fontos területeken), annál magasabb az elfogadási arány a mobil felhasználók körében. Arra számíthatunk, hogy a WordPress a jövőben jobban reagál.

7. Teljesítmény

WordPress sebesség

Ami a teljesítményt illeti, a WordPress csapata lelkesen összpontosít a stabilitásra, a használhatóságra és a sebességre. Vagy amint Matt mondja:

Első és legfontosabb szempont a platform számára a stabilitás, a sebesség és a biztonság. Ahhoz, hogy ezeket jól elvégezze, szüksége van arra, hogy a frissítéseket és a javításokat a lehető legközelebb állítsa a valós időhöz. És minden nyelven működnie kell. Felhasználói hitelesítés, adatok és gyorsítótárazási absztrakció.

Van néhány tanácsa a téma- és a plugin-fejlesztők számára is:

A tervezés és a használhatóság fontosabb, mint valaha. Nézze meg, hogy egy barát vagy családtag megpróbálja használni a bővítményt az elejétől a végéig, és ez rengeteg ötletet fog adni, hogyan lehetne jobbá tenni.

Ezenkívül a WordPress plugin-vezérelt fejlesztést alkalmaz abban az értelemben, hogy az új funkciókat először pluginekként próbálják ki, hogy a felhasználók visszajelzéseit összegyűjtsék. Ez sok helyet biztosít a teljesítményfrissítésekhez, amelyek csak nagyszerű dolgokat jelentenek a WordPress jövője szempontjából.

Amikor minden elhangzott és befejeződött, a WordPress elsősorban arra koncentrál, hogy a platformot hasznosá tegye az átlagos Joe számára, miközben a villamosenergia-felhasználók számára biztosítja azokat az eszközöket, amelyekre szükségük van a keret meghajlításához. Nehéz ez, ezért kérjük, tegye már meg a hozzájárulását.

8. A WordPress több nyelvet támogat

WordPress fordítások

A WordPress poliglotok keményen dolgoznak a platform lefordításakor a lehető legtöbb nyelvre, és ez folytatódik a jövőben is. További témák és beépülő modulok készen állnak a fordításra a WordPress jövőjében Ahn Wee látja ��

Ha szeretné használni a WordPress-t a saját nyelvén, akkor ez a lehetősége a WordPress létrehozására, büszke lesz arra, hogy megmutatja a gyerekeit. A WordPress fordítását a WordPresshez való hozzájárulás módjáról fedeztük le, így ne tartsuk vissza.

9. További hozzáférhetőség

WP akadálymentesség

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az érzékenyképességű testvéreinket, mivel ők is a WordPress jövőjét alkotják. Az API-vezérelt interfészeknek köszönhetően a fejlesztők nagyobb szabadságot élvezhetnek a WordPress létrehozásában, amely a felhasználók számára működik “… Érzékszervi károsodásokkal, azzal a lehetőséggel, hogy a JavaScript használatával be- és kikapcsolja az egyes akadálymentességi szolgáltatásokat”- wpmudev.

A WordPress kiadta sajátját Kisegítő lehetőségek kézikönyve de több száz más nyílt forráskódú forrás is található a fejlesztők számára az interneten (például az ingyenes) WP akadálymentesség-bővítmény). Ezekkel az eszközökkel a fejlesztők finomíthatják termékeiket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy témáik és beépülő moduljai mindenki számára elérhetőek. Nagyszerű példa a Total WordPress témára, amely minden egyes frissítéssel integrálja az új akadálymentességi szolgáltatásokat (az egyik fő ok, amiért a Hawaii Egyetem úgy dönt, hogy a Total felhasználót használja.

Mit szeretne látni a WordPress felhasználók a jövőbeli verziókban?

Körülnéztünk és érdekes beszélgetéseket találtunk a WordPress jövője körül. Minden felhasználó, akivel találkoztunk, meglehetősen optimista a WordPress jövőjét illetően. Itt van egy pár:

Úgy gondolom, hogy a WordPress félelmetes, de a túlélés biztosításához szükség van egy beépített szerkesztő szerkesztőre, amely hasonló néhány pluginhez – mint például a vc – ahhoz, hogy a platform részévé váljon. A wix / ss kocsi rendkívül jövedelmező üzlet, és a wp fenyegeti azok létét. – raybees

Akkor …

Sokkal jobb felhasználói élmény, elsősorban a kezdők számára, valamint a bővítmények / témák / maga a WordPress sokkal jobb interoperabilitása, így nem tapasztaljuk meg a webhelyek gyakori leállását a webhelyek frissítései után. – Ivica Delic

És végül…

A WordPress fejlesztési készségei gyorsan válnak azon igények közé, amelyekben nagy igény van, nemcsak az ügyfelek, hanem a leendő munkáltatók számára is. Egyre több és több ember látja a nagyszerű lehetőséget arra, hogy a WordPress-t valódi tartalomkezelő rendszerként használja. – Ed Nailor

A WordPress jövőjéről, Matt mondja:

Tudod, ez a dolog, amire visszatérek, kicsit sajtos és kissé elvont, de a WordPress valóban operációs rendszer lehet, nemcsak a weben, hanem a nyílt weben is. Az egyik dolog, amelyet szeretek, amikor növekedünk, és ahogy egyre sikeresebbé válunk, és egyre nagyobb piaci részesedést szerezzünk, az az, hogy az internetet nyitottabbá tesszük, csak a WordPressbe beépített dolgokkal. Az API-k, ahogyan mindent megteszünk, táplálkoznak. – Matt, WCEU, 2016

Ne felejtsen el valamit

Csak azt dobtam oda oda …

Mialatt ezt a posztot kutattam, rájöttem, hogy annyit kell megtanulni a WordPress működéséről. Ez azt jelenti, hogy tisztáznom kell a kódolási képességeimet, és azt tanácsolom, hogy tegye ugyanezt, ha szeretne mélyebben belemerülni a WordPressbe.

Ha még nem tette meg, akkor tanulmányozza az alapvető HTML és CSS fájlokat. Ezen felül keresse meg a JavaScript tanfolyamot, és folytassa az iskolát. Hé, ne felejtsd el a PHP-t sem, mert ez vezérli a WordPress-t. Ha csak egy WordPress-témára van szüksége egy üzleti webhely beállításához, akkor a saját WordPress-témaünket ajánljuk.

Rajtad a sor…

Ez csak a 2 cent. Szeretnénk hallani a WordPress jövőjével kapcsolatos gondolatait. Hol látja a WordPress-et a következő 5 évben? Még jobb, mit szeretne látni a WordPress következő verziójában?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map