Itt van a WordPress 3.9: mire számíthat frissítéskor

Andrew Nacin nemrég bejelentette a második kiadású jelölt WordPress 3.9, és éppen ma WordPress 3.9 “Smith” kiadták.


Mint a WordPress összes főbb frissítésével, a 3.9 új funkciókat fog hozzáadni a WordPress platformhoz. Forgattam a kiadási jelöltet, hogy megnézhessem, mit várhatunk el a közelgő kiadáshoz.

Widget-előnézetek hozzáadva a WordPress Theme Customizerhez

A téma testreszabót 2012. júniusában adták hozzá a WordPressnek a 3.4-es verzióban. Ez nagyszerű kiegészítés volt a WordPress-platformhoz, de mindig korlátozónak találtam. Miközben megnézheti az új téma színeit, megváltoztathatja a menüt és a fejléc képet; nem sikerült hozzáadni kütyüket.

Ez azt jelentette, hogy nem lehetett kitölteni a widget zónákat, például az oldalsávot az adatokkal. Ezért az előnézet általában egy tartalom oszlopot mutatott kettő helyett.

A WordPress 3.9 egy új élő widget-előnézővel kezeli ezt a korlátozást.

WordPress Élő Widget előnézetek

A WordPress hozzáad egy menüpontot a webhely minden widget-zónájához. Amikor rákattint az „Add widget” gombra, a rendelkezésre álló widgetekkel kitöltött panel jobbra csúszik. A widgeteket a panelen keresztül is kereshet.

Ha ilyen módon hozzáad egy widget, az azonnal megjelenik az előnézeti területen.

Widget hozzáadása a téma testreszabáshoz

A widget előnézete a gyakorlatban nagyszerűen működik. Számomra ez végül a testreszabót praktikus eszközévé tette, amelyet a webhelyemen használom.

Ezt az új funkciót a magból egy beépülő modul importálta Widget Customizer. Azt javaslom, hogy próbálja ki a beépülő modult, ha alapos előnézetet akar az új widget-előnéző működéséről.

TinyMCE

A nyílt forráskódú WYSIWYG szerkesztő TinyMCE, más néven a WordPress vizuális szerkesztő, frissítve lett a 4.0.21.1 verzióra.

Mivel valaki letiltja a vizuális szerkesztőt írás közben, kezdetben nem volt világos, mi változott meg.

Úgy tűnik, hogy kissé változott a vizuális szerkesztőben felsorolt ​​ikonok. Ez a képernyőképe a WordPress 3.8 vizuális szerkesztőjének.

A TinyMCE régi verziója

Ez a képernyőképe a WordPress 3.9 közelgő kiadásának vizuális szerkesztőjével.

A TinyMCE új verziója

A felső sorból láthatjuk, hogy egy új ikon került hozzáadásra az idézőjel után. Ha rákattint erre az új sor ikonra, vízszintes sort adhat a tartalmához.

Először arra gondoltam, hogy a figyelmetlenség-mentes írás teljesen eltávolították a WordPress-ből. Közelebbről azonban a figyelemelterelés szerkesztésének ikonját egyszerűen áthelyezték a szerkesztő jobb szélére. Úgy tűnik, hogy ez egy praktikusabb hely az ikon megjelenítéséhez, mivel nem a tartalom megváltoztatására szolgál.

A Visual Editor teljes képernyőképe

Láthatja, hogy a „Beillesztés a Wordből” ikont eltávolították az alsó sorból. Most már tartalmát a Wordből másolhatja, egyszerűen lemásolással és beillesztéssel, és nem kell aggódnia a nem kívánt stíluskód lemásolása miatt. A formázást teljesen eltávolíthatja, ha engedélyezi a „Beillesztés szövegként” beállítást.

Új WordPress témák telepítése

A WordPress megújította az új tématelepítési területet is. A WordPress 3.8-ban a főoldal egy keresősávot jelenített meg a funkciószűrő alatt, amely a keresések pontosabbá teszi.

Új témák telepítésének régi módja

A dolgok sokkal szebbnek tűnnek a WordPress 3.9-ben.

Ahelyett, hogy csak a keresési oldalon jelenne meg, a keresősáv átkerült a navigációs menübe, és most minden oldalon megjelenik. Ez egyértelműen gyakorlatibb megoldás.

Hasonlóképpen, a téma feltöltésének lehetőségét a főmenüből áthelyeztük, és az egyes oldalak tetején található „Témák hozzáadása” szöveg jobb oldalára helyeztük. A “Legújabb” menü linket átnevezték a “Legújabb” elemre, és a nemrégiben frissített oldalt felváltotta egy népszerű témákhoz tartozó oldal..

Új téma az új témák telepítéséhez

A szolgáltatás szűrőt eltávolították a főoldalról, és áthelyezték a saját egyedi oldalára. Az opciók most függőlegesen, nem pedig vízszintesen jelennek meg.

A WordPress témák szűrése

A téma-telepítési terület új elrendezése sokkal jobban néz ki, mivel a képernyőképeket a kezdőlapon jelenítik meg. Remélhetőleg a WordPress rendszeresen elforgatja a kiemelt mintákat úgy, hogy ugyanazokat a mintákat egész évben nem reklámozzák.

Video és audio lejátszási listák

A galériák nagyon népszerűnek bizonyultak a WordPress felhasználók körében. A WordPress kibővítette ezt a koncepciót azzal, hogy opciót adott meg audio- és videofájlok lejátszási listáira.

Ugyanúgy működik, mint a fényképek hozzáadása a galériához. Ha hangot vagy videót tölt fel, akkor új lehetőséget fog látni a lejátszási lista létrehozására.

Audio lejátszási lista létrehozása

Mint általában, a WordPress lehetővé teszi a feltöltött fájlok címe, felirata és leírásának szerkesztését. A leírás automatikusan bekerül az audio műsorszámokba, az adatok kihúzásával az ID3 címkékből.

Audio lejátszási lista létrehozása

Az utolsó oldal lehetővé teszi a zeneszámok vagy videoklipek sorrendjének rendezését. A lejátszási listák megjeleníthetik az előadók neveinek és a képeknek a listáját.

Audio Playlist szerkesztése

Az új lejátszási listát közvetlenül a vizuális szerkesztőben tekintheti meg. Csodálkoztam, hogy mennyire folyékony volt az audiolejátszó, és milyen gyorsan váltott át a sávválasztás között.

Audiolejátszási lista előnézete

HTML5 galériák és feliratok

A WordPress hozzáadta A galéria és a képaláírási címkék HTML5 verziói. A feliratok kezelési módjának kisebb módosításait elvégezték.

A HTML4 korábban tíz pixel szélességet adott a feliratokkal ellátott képekhez. Van nekik eltávolította ezeket a pixeleket és még eltávolította a feliratozási stílusokat a szerkesztőben.

Az alábbi képernyőkép bemutatja, hogyan néznek ki a feliratok a HTML4 használatával.

Feliratok HTML4 használatával

Ez a képernyőkép megmutatja, hogyan néznek előre a dolgok a HTML5 használatával.

Feliratok HTML5 használatával

És a többi…

Mint általában, a WordPress 3.9 számos változtatást vezet be, amelyek befolyásolják a fejlesztőket, ideértve:

A hozzáadott szolgáltatások és az alkalmazott javítások elmaradását a WordPress Core blog. Ha szeretné kipróbálni a WordPress legújabb verzióját egy tesztkörnyezetben, megteheti a WordPress Beta Tester csatlakoztat.

A WordPress 3.9 hivatalosan megérkezett. Azoknak, akiknek nincs engedélyezve az automatikus témafrissítés, ne felejtse el manuálisan frissíteni WordPress 3.9, vagy bérletnél győződjön meg róla frissítés a WordPress 3.8.3-ra mivel a 3.8.2-ben talált hibát kezeli.

Köszönöm,
Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map