Hogyan lehet sikeres WordPress fejlesztőként – Interjú David Rashty-val a CreativeMinds-ről

A WordPress közösség tele van fantasztikus emberekkel, akik fantasztikus dolgokat csinálnak – köztük bloggerek, önkéntesek és vállalkozók. Nemrég volt alkalmam beszélni az egyik ilyen szörnyű WordPress vállalkozóval: David Rashty-vel, a CreativeMinds alapítójával..


A 2008-ban alapított CreativeMinds WordPress bővítményeket, Magento kiterjesztéseket és egyedi fejlesztéseket kínál mindkét platformon. Rashty több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik számos induló vállalkozás vezetői szintű pozíciójában való munkavégzésében, és tipikus módon: blogoláson ment a WordPress közösségbe. Egy indulóként, akinek a munkája volt, a WordPress-t választotta a választott blogplatformjukként, és amikor az általuk használt külső pluginok nem voltak szúrtak, akkor a saját.

Ebben a bejegyzésben megosztom a Rashty-val készített interjú kiemelt elemeit (amelyeket hosszasan és érthetõen enyhén szerkesztettem), ideértve az ajánlott alkalmazásokat és a jelenlegi WordPress plugin-rendszerrel kapcsolatos kritikus gondolatait..

1. Mi a kreatív elme lényege?

A CreativeMinds olyan bővítmények mögött található, mint a CM Tooltip szótár és a CM Ad Changer. Amit nem lehet tudni, az hogyan kezdődött az üzlet – és mennyi munka fordul elő ezekben a termékekben. Rashty ezt mondta:

WordPress üzletünk mellékprojektként indult, miközben egy másik vállalkozáson dolgozott, és lassan jelentősebbé nőtt fel. Egyedülálló és erős WordPress-alapú termékek fejlesztésére koncentrálunk, ahol úgy gondoljuk, hogy a megoldások vagy nem léteznek, vagy nem, ahogy szeretnénk..

Nagyon sok időt fordítunk minden termékre, próbálunk hozzáadott értéket adni a funkcionalitásnak, egyszerűsítjük és intuitívvá teszik a felhasználói felületet és az UX-t, és sok tesztet végezünk a kiadás előtt. Mindig az első vásárlóink ​​vagyunk termékeinknek, amelyek képessé teszik számunkra, hogy megértsük, mi hiányzik. A kiadás után sok ötletet és visszajelzést kaptunk felhasználóinktól.

2. Hogyan működik a csapatuk?

Úgy gondoltam, hogy ez a darab nagyszerű, mert valóban példája az online üzletnek a globalizáció korában. Rashty elmondta, hogy a CreativeMinds csapata három kontinensen oszlik meg:

Csapatunk az elmúlt évben nőtt, és most 15 főből áll (nem mindenki teljes munkaidőben dolgozik). Több csapatra oszlik: termék-, marketing-, tervezési, ügyfélszolgálati és utasítás-tervező.

Három kontinensen terül el. Fejlesztőink Európában vannak, míg a marketing Izraelben és az Egyesült Államokban. Részben virtuálisak vagyunk, részben nem. Van irodánk Európában és Izraelben, de néhány csapatunk tagjai otthonról dolgoznak.

3. Mely programokat és alkalmazásokat ajánlja

Nemzetközi csapat vezetése – és a vállalkozás normál stresszének, terhelésének és szükségességeinek kezelése – kihívást jelenthet. Annak érdekében, hogy mindenki ugyanazon az oldalon legyen, Rashty és csapata a projekt menedzsment alkalmazást használja ászana.

Íme néhány további program és alkalmazás, amelyekről Rashty azt mondta nekem, hogy ajánlja:

 • Segíts felderítőnek ügyfélszolgálathoz
 • Moz keresőmotor-optimalizáláshoz (a Google Analytics mellett)
 • Őrült tojás hogy megnézhesse, mit csinálnak az ügyfelek a CreativeMinds webhelyén
 • Monitis a szerver teljesítményének és megbízhatóságának nyomon követése
 • Google Dokumentumok segíteni a tervezésben és a menedzsmentben

4. Hogyan generálja a WordPress beépülő modul ötleteit?

A fejlesztés legnehezebb része a pluginra vonatkozó ötletek kidolgozása. Rashty elmagyarázta folyamatát:

Az ötletek olyan vásárlóktól származnak, akikkel kapcsolatba lépünk, valamint saját vágyainkból és álmainkból. Nem mindegyik bizonyul nagyon sikeresnek. Számos olyan terméket fejlesztettünk ki, amelyet szemétbe dobtunk vagy újra felhasználtunk. Mindig valamilyen alapvető MVP-vel (Minimum Viable Product) kezdjük, amelyet kidobunk, hogy megtekintsük a visszajelzést, majd elkezdjük a termék termesztését. Jelenleg hat új terméken dolgozunk. Azt mondanám, hogy termékötleteink felét megrendelőinktől kapjuk, a felét belsőleg.

5. Mit gondol az ingyenes bővítmény modelljéről?

A Rashty-szal folytatott beszélgetés egyik legérdekesebb része az volt, hogy véleményezte a WordPress pluginok jelenlegi bemutatását és átgondolását. Nagyon kritikus az ingyenes plugin modellje iránt:

Kihívás az, hogy a felhasználók értékeljék azt a tényt, hogy a WordPress termékek hatalmas időt és erőfeszítést igényelnek a fejlesztéshez, és még inkább a támogatáshoz. Egyes felhasználók továbbra is úgy vélik, hogy az összes WordPress terméknek ingyenesnek kell lennie. Úgy gondolom, hogy ez az ingyenes modell nem működik: a WordPress.org 30 000 bővítményéből 95% -uk nincs jól karbantartva vagy a WordPress szabványok szerint van írva, ami konfliktusokat és problémákat okoz a telepítés után.

Ideális világában a prémium pluginek nagyobb szerepet játszanak, és nagyobb helyet kapnak a közösségi reflektorfényben:

Úgy gondolom, hogy a WordPress / Automattic-nak meg kell változtatnia a működési módját, valamint a plug-in-fejlesztőkkel való kapcsolattartást és támogatnia kell őket. Mi részei annak, ami a WordPress ilyen nagyszerű környezetet teremt, és a WordPress ökoszisztéma részei vagyunk… Próbálom mondani: segítsen nekünk, és támogassa erőfeszítéseinket.

Például a Magento by AOL egy ingyenes katalógust kínál, amelyben minden fejlesztő felsorolja a kiterjesztéseit – függetlenül attól, hogy ingyenesek vagy prémiumok -, valamint visszajelzéseket kap és támogatást nyújt az ügyfeleknek. Ez nem lehetséges a WordPress használatával … Ha nincs olyan életképes modell, amely a WordPress mögött áll és nyomni fog, akkor nem fogunk túl sok nagyszerű plugint látni.

Megkérdeztem őt a helyzetéről, és ő válaszolt tovább:

A probléma egy másik aspektusa az, hogy sok meglévő beépülő modult nem az általánosan elfogadott szabványok írnak, és ezek nem támogatottak. Ügyfeleink támogatása során ezeket a pluginokat kell kezelnünk. Általában azt magyarázza, hogy miért okoz problémát az általuk telepített másik plugin, mivel az nem megfelelően van megírva. Sok esetben JS / PHP hibákat is mutatnak.

Az a véleményem, hogy a jó pluginek eléréséhez fenntartható modellnek kell lennie, amely a WordPress mögött áll, sőt még tovább tolja azt, amely lehetővé teszi a plugin-fejlesztők számára termékek fejlesztését és támogatását..

6. Kedvenc WordPress-bővítményei

Ez nem azt jelenti, hogy Rashty nem létezik minden létező pluginnél. Messze van tőle. Arra kértem, hogy soroljon fel néhány, a közösségből származó kedvenc pluginját:

Imádom Relevanssi és időről időre kapcsolatba léptem a fejlesztővel. Nagyszerű munkát végez, és csodálatos terméke van. Mi is nagyon szeretik a Visual Form Builder ami kevésbé ismert, mint az alternatívák.

Arra kértem őt, hogy emelje ki néhány CreativeMinds beépülő modult, amelyek véleménye szerint a legjobbak:

Úgy gondolom, hogy az Tooltip szótár mellett van egy nagyszerű új termékünk, amelyet nemrég adtunk ki, az OnBoarding plugin nevű termék, amely egy nagyszerű útmutatási és felhasználói élményt nyújtó eszköz, amelyre nagyon büszkék vagyunk.

7. A társaság jelenlegi projektjei

Rashty olyan kedves volt, hogy bepillantást nyújtson a CreativeMinds néhány közelgő ajánlatához:

Számos főzési plugin van: Új WordPress Reports plugins, amelyek platformot jelentenek különböző igényekre és felhasználási esetekre történő előállításához. Video tanfolyam menedzsment plugin, amely segíti a szervezetet a video órák nyomon követésében és irányításában, egységes termékkatalógus több e-kereskedelmi katalógus, mint például az EDD és a WooCommerce összevonására, valamint számos új termék, amelyek még mindig a tervezési szakaszban vannak.

8. Remélem a társaság jövőjéért

Sok éves munkája mögött megkérdeztem Rashty-t, hogy vigyázzon a jövőre. Elmagyarázta, hogyan látja a WordPress piacának az elkövetkezõ években történõ fejlõdését, és hogy milyen szerepet játszhat a CreativeMinds ebben:

Úgy gondolom, hogy a WordPress piac továbbra is fejlődik, és a márkák még mindig magukat építik. Szeretnénk látni, hogy a CM elismert márka legyen a nagy WordPress termékeknek, ugyanúgy nézünk szembe az EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes és más jó márkákkal …

Úgy gondolom, hogy a piac, amelyben vagyunk, növekedni fog. Több szervezet és üzleti vállalkozás használja a WP-t tartalmi és e-kereskedelmi megoldásként, és magas színvonalú, megbízható eszközökre van szükségük tartalmuk és webhelyeik irányításához. Az ilyen eszközök iránti igény csak növekedni fog, tehát azt gondolom, hogy nagyszerű WordPress eszközök széles választéka van.

Következtetés

David Rashty nagy sikert aratott a WordPress pluginok piacán, és mindig érdekes hallgatni egy fejlesztő perspektíváját.

Tudassa velünk, mit gondol erről, amit mondott: Használ valamelyik ajánlott programját? Igaza van az ingyenes plugin-modellről?? Hozzászólás az alábbiakban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map