Egy nap a WordPress fejlesztő életében – szabadúszó fejlesztő, Bill Erickson

Sokan közülünk, akik szeretik a WordPress-t, és tudják, hogyan kell használni, néha elgondolkodunk azon, hogy vajon mi lenne egy WordPress fejlesztõ, ha talán még azt is álmodnánk, hogy egyrébbünk válunk. Ebben a sorozatban megpróbálunk Önnek bennfentes perspektívát nyújtani Önnek arról, hogy milyen a nap a sikeres WordPress fejlesztők életében a piac különböző területein, mit csinálnak napi szinten annak érdekében, hogy továbbra is sikeresek legyenek, és milyen tanácsokkal szolgálnának. egy törekvő WP fejlesztő számára.


Ebben az első részletben, amikor egy szabadúszó fejlesztő életének egy napjára tekintünk, csatlakozunk hozzánk Bill Erickson, szabadúszó fejlesztő / tanácsadó, akinek napjaiban volt néhány meglehetősen magas profilú ügyfele; Yoast, a Cambridge-i Egyetem, csak néhányat említsünk. A kérdések a címsorok, és Bill válaszai az alábbiakban olvashatók.

1. Mi az az első, amit reggel felébredsz??

Felkelve megnézem a telefonomat, hogy meggyőződjünk arról, hogy nincs-e sürgős esemény (SITE DOWN e-mailek), de próbáljunk meg nem merülni a munkába túl korán. Hosszú sétát tettem a kutyámmal, majd elkészítek valamilyen reggelit (általában csak egy pohár narancslé, hacsak nem vagyok igazán éhes), zuhanyozok és készülök. 9:00 körül készen vagyok az otthoni irodámba, hogy dolgozzak.

2. Hogyan kezeli a kódoló blokkolását??

Nagyon hasznos, ha egy fejlesztőcsoport egy olyan ötletet tartalmaz, amelyen kívül esnek az ötletek, megnézheti, hogy mások hogyan építenek valamit, és áttekinti az Ön kódját. Van lassú csevegésem egy csomó más fejlesztővel, ami nagyszerű. Nehéz, ha otthon dolgozik egyedül, és úgy gondolom, hogy több fejlesztőnek meg kellene találnia a módját, hogy elérje másoknak – akár együtt dolgoznak egy közösségi irodában / zselében, egy Slack / HipChat csevegést hoz létre, vagy egyszerűen kapcsolatot tartanak fenn a Twitter segítségével.

Ha ez valami különösen nehéz vagy érdekes, töltenek extra időt annak kutatására, és valóban megértem, hogyan és miért működik valami. Ezután nyilvánosan megosztom a blogomban. Például volt egy olyan projektem, amelyben alapértelmezett értékeket kellett beállítanom egy sor különféle típusú tartalomhoz (meta, post, meta, meta). A WordPress és a Genesis magot átvizsgáltam, majd megtaláltam az összes vonatkozó szűrőt írt róla egy hozzászólást. Megállapítottam, hogy ha tudom, hogy valaki nyilvánosságra kerül, és mások megnézik, a minőség sokkal jobb. Próbáljon meg írni minden kódot azzal a elvárással, hogy meg fogja nézni és megosztja.

Hogy őszinte legyek, nem tapasztalom túl gyakran a kódoló blokkolását. Meglehetősen konzervatív vagyok az általam elfogadott projekttípusok iránt. Ha nem vagyok 100% -ban biztos, hogy tudom teljesíteni a követelményeket, és meghaladom az ügyfelem elvárásait, nem vállalom a projektet.

Ilyen körülbelül 2-3 havonta megpróbálom a komfortzónán kívüli projekteket készíteni. A tényleges óránkénti tarifám (a projekt ára elosztva az eltöltött idővel) általában nagyon szörnyű rájuk, de szórakoztatóak és segítenek új dolgok megtanulásában. De az ilyen típusú projekteknél óvatosnak kell lennie, mivel ezek tönkretehetik az ütemtervet, és a vártnál sokkal hosszabb időt vehetnek igénybe.

3. Milyen eszközökkel / szoftverekkel nem tudna megbirkózni a munkanapon keresztül (természetesen a WordPress kivételével!)?

A fejlesztésomat egy MacBook Air rendszeren végzem, a Varidesk ülõ / álló asztalommal. Nagyon szeretem ezt az íróasztalot – úgy gondolom, hogy az állás segít koncentrálni és termelékenyebbé válni.

Szoftver szempontból a Slack-ot használom a csevegéshez, a Freshbooks-ot a számlázáshoz, a Toggl-ot az időkövetéshez. Mindent számolok projektenként, de nyomon kell követnem az időt a tényleges óradíj megállapításához és a projektek összehasonlításához. Szeretem a WP CLI-t is.

4. Minden nap egy meghatározott ütemezést követ? Ha igen, hogyan néz ki ez??

Meglehetősen meg van határozva az ütemtervem, de ez inkább a nagy munkaidő-blokkok meghatározásáról szól. Általában 9:00 körül ülök, hogy e-maileket küldjek, azzal a céllal, hogy 10:00 óráig küldjem el. Azok a dolgok, amelyeket 5-10 perc alatt nem lehet megtenni, kapnak megfelelő címkét a gmailben (változások, hatókörön kívül, áttelepítés, idézet), és mentésre kerülnek későbbi célokra. Ezután átváltom az álló íróasztalra és 10 órától dolgozom. Körülbelül 30 percet veszek ebédre, és újabb 3 órás munkát kapok 12: 30-3: 30-ig. Ezután visszatérek az ülésre, és dolgozom azon, ami megmaradt a beérkező levelek mappában – idézetek elkészítésére, néhány változási kérelem elvégzésére …

E nagy időközökben vagyok a kezdeti fejlesztésre vagy a változás iránti igényekre. Ha van egy nagy webhelyem, ahol áttelepíthetek, akkor a háttérben áttelepíthetem, miközben változtatási kérelmeket adok.

5. Mit csinálsz napi rendszerességgel, ami segít a munka bejutásának folyamatában?

A legfontosabb dolog, amit a munka beérkezése érdekében megteszek, meghaladja az ügyfelek elvárásait és boldog ügyfelekkel rendelkezik. Munkám 50% -a múltbeli ügyfelek projektjei, további 25% -a múltbeli ügyfelek ajánlásai.

A blogomban és a kódrészletekben megismertetés segít megnövelni és felépíteni a hírnevét. Hozzájárulás olyan nyílt forrású projektekhez, mint a WordPress, a Genesis és a a nyilvános bővítményeim szintén segít. De ezek értéke közvetett és diffúz. Ha megpróbálom megmérni a ROI-t ezeken a dolgokon, az elég alacsony, de azért teszem, mert élvezem.

Az ügyfelek boldogságának megőrzése hatalmas megtérüléssel jár, és ez a helyes lépés.

(Következő kérdés) Lehetséges, hogy kidolgozol egy kicsit hogyan boldoggá teszi ügyfeleit?

Az boldog ügyfelek elérésének egyik legjobb eszköze a kilátások megfelelő ellenőrzése, mielőtt azok ügyfeleivé válnának. Keresse meg a közös vörös zászlókat: irreális becslés az időre és a költségekre, szüksége van olyan funkcionalitásra, amelynél még nem tapasztalt a kézbesítés, a kommunikációs eltérés (az ügyfél azt akarja, hogy mindent telefonon megtegyen, e-mailben kommunikáljon) …

Ha a projekt nem megy túl jól, akkor tekintse át azt, és nézze meg, van-e bármi, amit megtehetett volna a probléma megakadályozása érdekében vagy a projekt elfogadása. Úgy gondolom, hogy nagy részem boldog ügyfelekkel bír a kiválasztási elfogultságon (válassza ki azokat a megfelelő embereket, akikkel együtt dolgozik).

Egy másik módszer a várakozások túllépése, és ezt gyakran a háttérprogramban hajtják végre. Amikor egy ügyfél tervezést ad neked, akkor elvárja, hogy az Ön által létrehozott webhely megfeleljen az elülső oldalon található mintának. De rengeteg módon lehet megvalósítani a tervezést a WordPress-ben. Célom, hogy mindig elegáns megoldást hozzon létre, annak biztosítása érdekében, hogy a webhely könnyen kezelhető legyen, függetlenül az előlap összetettségétől. Sok ügyfelem kifejezetten ezen okból tér vissza hozzám – együttműködtek más fejlesztőkkel, és mindig megtalálják az általam létrehozott webhelyeket, hogy könnyebben kezelhetők legyenek.

6. Van-e valamilyen szokása vagy rituálé, amely segít megőrizni magát egész nap?

Az otthoni irodával nehéz lehet megtalálni a munka és a magánélet egyensúlyát. Az egyik dolog, ami valóban segít, a feleségem munkájának felhasználása a munkaidő meghatározására. Amikor hazaér (általában 4: 30-5: 30), már nem vagyok „munkahelyi”. Hagyom a számítógépemet az irodában, becsukom az ajtót, és otthon vagyok.

7. Mit csinálsz olyan napokon, amikor nem aktívan dolgozik egy ügyféllel kapcsolatos projekten??

Nagyon elfoglalt vagyok, általában mindig van valami, amit meg kell csinálni. Ha befejeztem az abban a héten tervezett projektek kezdeti fejlesztését, általában más projektekre vagy módosítási kérelmekre vagy más hatókörön kívüli változásokra vonatkozom (külön számlázva). És amikor igazán nincs sürgős határidőm, mindig fejlesztések vannak a beépülő moduljaimban, amelyeket el kell végezni és el kell halasztani..

8. Hogyan különbözik az életmód attól, amit vártál, amikor először indultál??

Tényleg rajtunk múlik, hogy milyen magas vagy alacsony stresszterhelésű lehet a munkám. Bármikor, ha van olyan projektem, amely rosszul megy, post mortem-et végez, hogy meghatározzam, miként javíthattam vagy kerülhettem volna el. Ez magában foglalja az értékesítési folyamat változásait (új módszerek keresését a rossz projektek kiküszöbölésére), a szerződésemet és a kommunikáció folyamatát a projekt során. Szabadúszóként bármilyen projektet vállalhatom, amit szeretek, ezért minden tőlem telhetőt megteszek, hogy csak olyan projekteket vállaljak, amelyeket élvezni fogok.

A másik dolog, amire nem számítottam, az, hogy milyen nehéz nyaralni. Nem tudok hosszabb ideig lekapcsolódni anélkül, hogy hónapokat terveztem volna, és hatalmas ütés lenne a bevételeimre. Két héttel eltöltöttem nyáron, hogy meglátogassam a családot és utazzak. A távozás előtti hónapban nem tudtam vállalni semmilyen munkát, és be kellett fejeznem a meglévő projekteket. Az utazás utáni hónapban lassan visszahoztam vállalkozását (elkezdtem a munkát, de még egy hónapig nem kaptam fizetést). Ez a két hét hiánya körülbelül 20% -kal csökkentette éves bevételemet (2,5 havi nem volt új jövedelem).

Hónapokon utazhatok és 50% -os kapacitással dolgozhatok, de nem realisztikus számomra, hogy valaha is ésszerű 0% -os munkaidőre számíthatok, hacsak nem bérelek fel valakit. Valószínűleg nem fogok felvenni senkit, mivel jobban élvezem az egyedülálló szabadúszó életmód előnyeit, mint a költségeket, de ez minden bizonnyal megfontolandó.

9. A nap végén mikor hagyja abba a kék világítású képernyőket? (Jó és rossz napokon.)

Általában körülbelül 4: 30-5: 30. De amikor késnék dolgoznom, a képernyőm nem ég kékre, mivel használom fényáram ��

10. A portfólió átnézésével volt néhány nagyon lenyűgöző ügyfele (Yoast, Cambridge University), amelyek megkülönböztette magát a tömegből, és több magas szintű ügyfelet landolt fel?

Nem csinálok nagyon jó munkát azzal, hogy egyedülálló értéket leírjam webhelyem segítségével. A jelenlegi webhelyem akkor készült, amikor kisebb projektekre összpontosítottam, és az üzenet frissítése az egyik 2015-ös célom.

Nagyobb ügyfeleim nagy részét sikerült megszereznem, mert a bérleti döntést meghozó személy fejlesztő és ismeri a munkámat. Bővítményem, oktatóanyagok, kivonataim kiadása és a nagyobb projektekhez való hozzájárulás révén képesek voltam bizonyítani az értéket a műszaki döntéshozók számára. A többi projekt legtöbbjével egy kisebb projekten dolgoztam velük, és amikor rájöttek, hogy mit hoztam az asztalra, felhasználtak más projektekre..

11. Milyen tanácsot adna egy újonnan kezdődő WordPress fejlesztőnek?

Több munka van ott, mint magas színvonalú fejlesztők számára. Véleményem szerint az egyik legjobb módszer a fejlesztők számára, hogy most több üzletet szerezzenek, ha hozzájárulnak a projektekhez más felső fejlesztőkkel. Tehetségeid felismerésre kerülnek, és amikor azok a fejlesztők olyan munkát kapnak, amely nem igazán illik számukra, elküldik az utat.

Csak néztem a statisztikáimat. Az elmúlt 200 ember közül, akik felkerestek munkát, 13 projektet vállaltam. Ez azt jelenti, hogy elvetem a munkám 93,5% -át. Ennek különféle okai vannak – a készségemen kívül, túl rövid az ütemtervre, túl kicsi a projektre és még sok más okra. Fogadok, hogy sok más fejlesztõnek hasonló statisztikája lenne, ha megnézik.

Ha nem vagyok megfelelő, megpróbálom ajánlani az embereket. És a legjobb módja annak, hogy tudom, kinek ajánlom, ha működésbe látom őket, hozzájárulok a követett projektekhez és dolgozom vele.


Köszönöm, hogy időt fordított arra, hogy elmondja nekünk a napját és általában a munkáját, Bill. Ha van olyan kérdése, amelyet hozzá szeretne adni a listához, egyfajta fejlesztőt (téma, plugin stb.), Vagy akár egy konkrét fejlesztőt, akit szeretnénk, ha legközelebb interjút készítünk, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map