A WordPress bővítmények periódusos rendszere (és a My Top 5)

A WordPress legnagyobb értékesítési pontja szerény véleményem szerint a meglepően óriási választéka ingyenes pluginekkel, amelyek a WordPress.org lerakat. Miközben nem szabad figyelmen kívül hagyni magának a WordPress-magnak a fontosságát, valamint azt a könnyedséget is, amellyel megváltoztathatja a formatervezést témákkal, a plugin-ok képesek felépíteni mindazt, amihez bármit elérni lehet (csak vegye figyelembe azokat az alkalmazásokat, amelyek a ManageWP és a Digital Telepathy szereti a WordPress használatával).


Ezt szem előtt tartva mindig arra törekszem, hogy új beépülő modulokat ellenőrizhessek és áttekintsék, és egy hónap nem telik el azzal, hogy nem botladozom egy új beépülő modul fölé, amely funkcionalitása szempontjából teljesen elriaszt. Még mindig szüneteltetni kell a gondolkodást, és figyelembe kell venni azokat a bővítményeket, amelyek szó szerint több százezer WordPress-felhasználót szolgáltattak.

Itt jön be a WordPress bővítmények időszakos táblája.

Vissza az iskolába

Lehet, hogy már korábban is találkozott a legnépszerűbb WordPress-bővítmények listájával (korábban már készítettem a sajátját), de valószínűleg semmi olyan, mint a a WordPress bővítmények időszakos táblázata. Pontosan úgy néz ki, ahogy el tudod képzelni:

A WordPress bővítmények periódusos rendszere

A táblázat a 108 legfontosabb WordPress plugin-t tartalmazza a letöltések száma szerint, és az egyes „elemek” felett lebegve rövid áttekintést nyújt a plugin-ról kapcsolatos információkról, valamint a letöltések teljes számáról..

Nagyon jó, igaz? Nyilvánvalóan szórakoztató együtt játszani valakivel, aki ismeri a WordPress-t, de talán egy kicsit kevésbé hasznos azok számára, akik vadásznak a rendelkezésre álló legjobb bővítmények közül. Noha a táblázat a “top” 108 beépülő modult ábrázolja, ezeknek a beépülő moduloknak a minősége és hasznossága minden bizonnyal nagyon különbözik.

Ezt szem előtt tartva úgy döntöttem, hogy saját személyes választásom van a WordPress bővítmények időszakos táblázata öt legjobb beépülő moduljáról. Ez az, amit alapvetően a WordPress tíz legjobb beépülő moduljának tartom (a top 108 keretein belül). Élvezd!

5. Akismet

AkismetSzámomra számtalan anti-spam beépülő modul változó érdemeit fontoltam meg az időmben, de mindig visszatérek az Akismethez. Noha ez nem a tökéletes megoldás, úgy vélem, hogy a legjobb.

A spam védelem kérdésének megértése érdekében meg kell fontolnia, hogy a spam elleni megoldásokkal miként kell foglalkozniuk. Mindenekelőtt automatikus spam-megjegyzésekkel rendelkezik, amelyeket viszonylag könnyű észrevenni. Nagyon sok olyan plugin van, amelyek képesek ezek megszerzésére, de az igazi probléma az emberi spamelők. Ha egy ember megjegyzést fűz egy webhelyhez (spamküldő vagy más), akkor az a döntés, hogy spam-e vagy sem, szinte teljes egészében szubjektív. Mint ilyen, egy bővítménynek nagyon hatékonyan kell megválasztania a pontos döntéseket annak alapján, hogy mi vagyunk esetleg tartja helyesnek.

Az Akismet ezt jobban teszi, mint bármelyik más plugin, amellyel találkoztam, tehát ha kissé elégedetlennek tartja Önt az alkalmi spam megjegyzés átjutása (vagy a legitim megjegyzés spamként való megjelölése), azt javaslom, hogy fogadjam el ennek költségeként megjegyzések a blogodhoz. Lehet, hogy Akismet nem tökéletes, de a csomag vezetője.

4. W3 teljes gyorsítótár

Kicsit megszállottak vagyok a webhely sebességéről, ahogy egy nemrégiben a témában tett bejegyzésemben világossá tettem. Hajlamosak vagyok arra, hogy minden apró csípés után megpróbáljam megnövelni saját blogom sebességét. A valóságban azonban a WordPress webhelysebességének növelése érdekében a legnagyobb gyorsaságú beépülő modul telepítése, mint például a W3 Total Cache.

Miért tesz ilyen különbséget egy egyszerű plugin? A lehető legegyszerűbben fogalmazva a WordPress úgy működik, hogy több különálló fájlt tölt be egy weboldal létrehozására. A gyorsítótárazási bővítmény az egyesítési feladatok nagy részét idő előtt elvégzi, így amikor egy weboldal betöltésre kerül, akkor sokkal gyorsabban jelenik meg..

Szerencsére a W3 Total Cache beállítása nem bonyolult folyamat. Csak kövesse az alábbi videóban leírt lépéseket:

3. Wordfence biztonság

Sok WordPress-felhasználó hajlamos elhanyagolni a biztonsági szempontokat, amíg túl késő van – azaz amikor webhelyük sérül. Ezt szem előtt tartva, ha csak egy dolgot akarsz tenni a webhely biztonságosabbá tétele érdekében, azt javasolom, hogy telepítse a Wordfence Security szolgáltatást.

Nem fogok itt részletesebben részletezni, de biztos lehetek benne, hogy a Wordfence Security egy nagyon átfogó megoldás a WordPress webhelyek számára. Természetesen nincs garancia arra, hogy a webhely valamilyen módon veszélybe kerül, de a plugin telepítésével messze csökkentheti az esélyét..

2. Broken Link Checker

Ha a webhely sebessége az egyik megszállottságom, akkor a másik a megszakadt hivatkozások. Ideális szóval a látogatók ezt tennék soha eltalál egy 404 oldalt, mivel abszolút gyilkos az elkötelezettség szempontjából. A helyzet az, hogy a legtöbb böngésző elég türelmetlen, és továbblép egy webhelyről, ha eltalálják a 404-et, ahelyett, hogy megállnának, és megpróbálnák megtalálni az elveszett tartalmat..

Tehát a megszakadt kapcsolatok esetén a megelőzés a legjobb gyógymód. Itt jön be a Broken Link Checker – olyan funkcionális és átfogó plugin, hogy továbbra is azt hiszem, hogy ingyenes.

Dióhéjban a Broken Link Checker ellenőrzi a webhely minden egyes linkjét, és ellenőrzi, hogy 404-es hibát eredményez-e. Ezután megadja a törött linkek listáját, és lehetővé teszi, hogy azokat közvetlenül a plugin képernyőjén megváltoztassa (ellentétben azzal, hogy az egyes linkeket manuálisan rögzíti). Nem csak ezt, hanem folyamatosan ellenőrzi az Ön webhelyét, és értesíti Önt minden “friss” megszakadt hivatkozásról.

Broken Link Checker

Csak itt megkarcolom a felületet – a Broken Link Checker több funkcióval és testreszabhatóbb beállítással rendelkezik, mint amennyit meg lehet rázni. Úgy vélem, hogy ez minden WordPress felhasználó számára kötelező letöltés.

1. Yoast WordPress SEO

Annak ellenére, hogy a WordPress viszonylag jól van beállítva a SEO-ból, nem tudja beilleszteni, ha bármilyen ambíciója van annak érdekében, hogy rangsoroljon a keresőmotorokban, telepíteni szeretne egy SEO kiegészítőt további funkciókkal.

Ezt szem előtt tartva, ha az elmúlt néhány hónapban itt írta a WPExplorer-en írt cikkeimet, akkor tudni fogja, hogy hatalmas rajongója vagyok a Yoast SEO-nak – ezt sok minden egyértelművé teszi a leggyakoribb két részből álló sorozatomban helyszíni SEO hibák. Véleményem szerint ez messze a legjobb SEO megoldás a WordPress számára, és csakúgy, mint a megszakadt link-ellenőrző, én is az általa kínált értéken fújtam ki..

Melyek a kedvenc bővítmények?

A 108 közül mindössze öt plugint választottam ki, és természetesen van egy hatalmas szám, amelyekkel érvelést lehet feltenni az öt legjobb listájába való felvétel érdekében. Azokra a bővítményekre összpontosítottam, amelyekben a WordPress-felhasználók legnagyobb százaléka részesül előnyökben, és a „nagy hatású” megoldásokra is elcsiszoltam, nem pedig a rendelkezésre álló rést.

Nemcsak ezt, de számos olyan pluginre is gondolok, amelyek nem tettek a top 108-ba, és amelyek vitathatóan indokolják a felvételt. Példák:

A fentieket szem előtt tartva, szeretném tudni, hogy mi lesz a kedvenc pluginjaid, tehát kérlek tüzeskedj a megjegyzés részben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map