WordPress WP REST API: mitä se tarkoittaa sinulle

WordPress WP REST API v1.2.3 lisää joustavaan ja luotettuun sisällönhallintajärjestelmään laajennettavuuden ja toiminnallisuuden. Se tarjoaa merkittävän hyödyn kenelle tahansa sovelluskehitykselle kaikille WordPress-kehittäjille tai käyttäjille, joilla on erikoistuneita liiketoiminnan tarpeita. REST-suunnitteluominaisuuksien ja mukautettujen postityyppien sisällyttäminen WordPress-koodiin muuttaa sen aivan uudeksi sovelluskehykseksi, joka voi mukautua räätälöityihin tietotyyppeihin, hyödyntää uusia ohjelmisto palveluna -ekosysteemejä ja on edelleen suhteellisen helppo ymmärtää ja ylläpitää..


Tämä sovellusliittymä lupaa luotettavan tuoton aika- ja raha-investoinnille, koska sen ydinominaisuudet eivät todennäköisesti hajoa, kun uusia tietotyyppejä otetaan käyttöön tai kolmansien osapuolien protokollia vaihdetaan. RESTful sovellusohjelmointirajapinta (API) tarjoaa kehittäjälle toiminnallisen joustavuuden WordPressille. se pidentää myös sen pitkäikäisyyttä uudelleen käytettävänä työkaluna.

Tässä artikkelissa kuvataan hyötyjä käyttäjille ja kehittäjille kuvaamalla lyhyesti REST: n merkitys sekä yleisenä web-suunnittelukonseptina että erityisenä WordPress-ominaisuutena. WordPress v3: n jälkeisten parannusten hyödyntäminen, kuten käyttäjän toteuttamat mukautetut viestityypit, laajentaa sisällönhallinnan lisäksi suositun taustan uudelleenkäytettävään räätälöityjen palvelujen tarjoajaan, jonka kehittäjä voi rakentaa kohtuullisen lyhyessä ajassa. Nämä suuret parannukset, CPT ja REST, sinänsä lisäävät uusia toimintoja ja laajennettavuutta tunnetulle ja erittäin vakaalle ohjelmistotuotteelle.

Mikä on REST?

REST (REpresentational State Transfer), käyttämällä hypertekstin siirtoprotokollaa (HTTP), on web-suunnittelukonsepti, joka tarjoaa WordPressille tärkeimmät edut, kuten:

 • Agnostinen kehys, joka tarjoaa paremman vakauden tietotyyppien muuttuessa.
 • Kyky olla vuorovaikutuksessa laajemman valikoiman vanhoja esineitä ja verbejä.
 • Yhteensopivuus uusien todennusprotokollien kanssa.
 • Uudelleenkäytettävät rajapinnat alkuperäisistä protokollista riippumatta, kuten JSON ja AJAX.
 • Taustapäähän integrointi erilaisilla laajennuksilla ja muilla palveluilla palveluna.
 • Skaalautuvuus, kun uusia sovellusrajapintoja kehitetään.

Kuinka REST toimii sinulle?

WordPress-työ-for-you

Arkkitehtuuri- ja sovellusohjelmointirajapinta (API)

Verkottuminen ja tietokonelaitteistot näyttävät tyypillisesti kaikkien klassisen ohjelmistosuunnittelun mallien perustana; “pehmeä” ihmisen käyttöliittymä on päällä. Open Systems Interconnect (OSI) -arkkitehtuuri arkkitehtuuriin yhdistää seitsemän erotettavissa olevaa tasoa kuten hääkakku, ja sovellusohjelmointirajapinta (tai API) on päällä. WordPress on sovellusohjelma, joka toimii tässä API-kerroksessa.

Kaikki sovellukset lepäävät käyttöjärjestelmän päällä, kun jaat edelleen ylimmän sovellusliittymän. Sovellus muuntaa paikallisesta tallennustilasta, verkkoyhteyksistä tai Internetistä kerätyn datan hyödylliseksi tiedoksi ennalta määritettyjen protokollien, esiohjelmoitujen sääntöjen ja menettelyjen mukaisesti. Selain on esimerkki käyttöjärjestelmässä toimivasta sovelluksesta.

Hypermediadataobjektit ovat vuorovaikutuksessa tässä muistikirjassa seuraavien koodimääritysten (kuten HTML “verbit” GET, PUT ja DELETE) ja tietoturvatodennusstandardien, kuten OAuth, CORS ja SSL, kanssa. Olet todennäköisesti rakentanut ohjelmiston asiakkaille, jotka sieppasivat tiettyjä esineitä, jotka ”kelluvat” tässä muistialtaassa. Erikoistuneet sovellusliittymät on suunniteltu sieppaamaan (vuorovaikutuksessa) erityyppisiä kohteita.

REST yhtäläisten mahdollisuuksien ohjelmistotyönantajana

REST eroaa vanhemmista verkkosovellusmalleista siinä, miten se määrittelee löysästi tai REesittelee tapaa, jolla esineet löydetään muistista. Laajempi valikoima muistissa olevia kelluvia vapaita esineitä tuodaan “laivalle” (State Transfer), koska REST-sovellusliittymää ei rajoita tapa, jolla se “näkee” tietoja tiukeilla säännöillä, määritelmillä, eritelmillä tai protokollilla. REST-suunnittelun hyväksyminen eliminoi tarpeen rakentaa erilliset sovellusliittymät jokaiselle uudelle projektille. Tällä ohjelmistosuunnittelulla on myös suurempi joustavuus käsiteltäessä tulevia muutoksia joko dataan tai protokolliin.

Miksi tuen irrottaminen on sinulle tärkeää

Termiä agnostiikka käytetään kuvaamaan REST-web-suunnittelua, koska se on irrotettu (tai kytketty irti) monien vanhempien protokollien ja teknisten määritelmien rajoituksista. Tämä erottaminen on erityisen tärkeää, koska data siirtyy vanhemmasta hypertekstin keskittymästä uuteen, laajempaan hypermediamäärittelyyn, laajentamalla hyperlinkitetyn datan hypertekstin kangasta sisältämään grafiikkaa ja videota. Verkkosuunnittelun irrottaminen vakiintuneista säännöistä ja eritelmistä on tärkeää määritelmien muuttuessa.

Laajemmat tietokäsitteet yhdistettynä yhteentoimivuuteen esimerkiksi HTTP-verbien ja syntaksin käytössä parantavat verkkosuunnittelun laajennettavuutta ja skaalautuvuutta. Kehittäjät voivat soveltaa samoja perusoperaatioita (”vanhat verbit”) avoimempiin objekteihin “rikkomatta” ohjelmistoa. REST jäsentää laajan valikoiman kieliä ja määrityksiä ilman ennakkoluuloja tai ennakkokäsityksiä. Voit pitää REST-palvelua vanhanaikaisten järjestelmien ja WordPress-verkkosivujen välisten uusien vuorovaikutusten universaalina kääntäjänä.

URL-osoitteet ja esineiden Internet (IOT)

Nouseva esineiden internet (IOT) pakottaa myös muutokset esineiden universumissa ja miten ne kuvataan esimerkiksi WordPressissä. Mieti, miten nämä objektit tunnistetaan URI: n (Universal Resource Identifier) ​​ja sen yhtenäisen resurssien paikannimen (URL) ja yhtenäisen resurssin nimen (URN) alakomponenttien avulla.

Vertaa esimerkiksi URL-osoitteita, jotka kuvaavat saman protokollan eri protokollia, kuten http://mydomain.com ja ftp://mydomain.com. Kun IOT laajenee, URI-nimellä, sijainnilla ja hakumenetelmillä on suurempi monimuotoisuus ja ne vaativat suurempaa joustavuutta rakeisten erojen käsittelyssä. REST web-suunnittelukonseptina auttaa pikemminkin auttaa kuin estämään ohjelmistojen kehittämistä.

RESTFUL WordPress-sovelluskehys

wp-lepo-api

Taksonomioista räätälöityihin postityyppeihin

Viestityypit rajoittamattomat ja palot, molemmat on lueteltu sivuston WordPress.org avainsanan alla postityypit, tarjoavat automaattisesti koodimuutokset aktivoinnin yhteydessä, joiden avulla voit esimerkiksi luoda käyttäjän määrittämiä mukautettuja postityyppejä (CPT) omilla erillisillä taksonomioillaan.

Nämä laajennukset tarjoavat kuitenkin vain koodimuutokset WordPress-ydintiedostoihin. Mikään luetelluista ohjelmistopaketeista ei täytä koodia, joka tarvitaan rekisteröidyn CPT: n ja taksonomioiden näyttämiseen asennuksen teemassa. Kaikki paketit vaativat joko ylimääräisen manuaalisen koodauksen tai lisäohjelmiston lisäosien ostamisen, jotka voivat tehdä valikkopohjaisia ​​ohjelmistomuutoksia ilman ylimääräisiä manuaalisia koodeja. Toinen laajennus, joka on harkittava Muokatun postityypin käyttöliittymä mennessä webdev Studios. Se myös päivittää vain WordPress-ydintiedostot.

Sisällönhallintajärjestelmästä sovelluskehykseen

Kehittäjät siitä lähtien WordPress v3.0 “Thelonius”, voivat rekisteröidä omat CPT: t ja muuntaa siten klassisen WordPress Content Management System (CMS) -kehyksen sovelluksiksi, joissa on räätälöityjä tietotyyppejä. REST laajentaa ominaisuusominaisuuksia protokollille, spesifikaatioille ja ohjelmistotekniikoille, kuten JSON ja AJAX. Jos ansaitset elantonsa kehittäjänä, on tärkeää, kuinka hyvin ja nopeasti käännät asiakkaan tarpeet helppokäyttöisiksi ohjelmistosovelluksiksi, joita he tietävät ja luottavat.

Verkkotunnuksesta on sekä toimiva että beetaversio WP REST API v2.0-beeta4. Käytä beetaversiota vain testaustarkoituksiin; Älä koskaan asenna sitä tuotantosivustolle.

WordPress räätälöity tuleville sovelluksille

Yhteenvetona voidaan todeta, että REST API ja CPT eivät ole ominaisuuksia, joita WordPress-käyttäjän loppukäyttäjät tyypillisesti tarvitsevat. Jos olet kuitenkin kehittäjä, sinulle maksetaan vastaamaan asiakkaan liiketoiminnan tarpeita sen lisäksi, että tarjotaan vakaa, mutta “hyllyllä” oleva sisällönhallintajärjestelmä. Tarvitset kehyksen, joka lupaa tuottoa sijoituksellesi aikaa ja rahaa. Kuka tahansa WordPress-käyttäjä haluaa vakaan ja luotettavan kehyksen, joka hajoaa todennäköisemmin, kun protokollat ​​muuttuvat tai tietotyyppiä muutetaan vastaamaan uusia määritteitä. REST API parantaa tätä luotettavuuden ja suorituskyvyn varmuutta.

REST-sovellusliittymän sisällyttäminen ja CPT: ien huomioon ottaminen erikoistuneilla taksonomioilla on aina kannattavaa toimintaa. REST-sovellusliittymä tarjoaa mahdollisuuden laajennettujen ulottuvuuksien saavuttamiseen ulkopuolisista lähteistä ja suuremman kestävyyden sovellussuunnittelussa, koska se mukauttaa helpommin protokollan tulevat muutokset. Tämän sovellusliittymän ja CPT: n asentaminen varmistaa, että täytät asiakkaidesi tarpeet kustannustehokkaalla tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

Kuinka löydät REST-sovellusliittymän työskennellä? Oletko innostunut WordPressin tulevaisuudesta tällä uudella toiminnolla? Kerro meille kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map