WordPress vs Wix – mikä alusta on paras projektiisi?

WordPress vs Wix - mikä on paras

Alustan valitseminen verkkosivustosi luomiseen voi olla vaikeaa, ja monet käyttäjät kokevat WordPressin ja Wixin vertaamisen. Sekä WordPress.org että Wix ovat suosittuja ja hyvämaineisia ratkaisuja, joiden avulla voit rakentaa upean verkkosivuston. Joten mikä vaihtoehto sopii parhaiten projektisi tarpeisiin?


Tässä WordPress vs Wix -oppaassa tarkastellaan yksityiskohtaisesti näitä kahta suosittua ratkaisua. Tarkastellaan mitä molemmat vaihtoehdot tarjoavat, niiden helppokäyttöisyyttä ja tärkeimpiä ominaisuuksia. Tämän artikkelin loppuun mennessä sinun pitäisi voida luottavaisesti valita, mikä alusta sopii sinulle.

Johdanto WordPress.orgiin

WordPress.org v Wix

Selvyyden vuoksi puhumme tässä artikkelissa WordPressistä vain WordPress.org-sivustoa. Jos haluat lisätietoja WordPress.com-sivustosta ja niiden välisistä eroista, tutustu artikkeliimme WordPress.com vs WordPress.org.

WordPress.org on täysin ilmainen, itse isännöity sisällönhallintajärjestelmä. Ei ole epäilystäkään siitä, että WordPressillä on suurempi oppimiskäyrä kuin Wixin kaltaisella ratkaisulla. Tämän vastapaino on kuitenkin se, että WordPress antaa sinun hallita kaikkia projekteja. Sen avulla voit luoda minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja, mutta voit myös räätälöidä jokaisen sivuston tarkkoihin määrityksiin.

WordPressiä ympäröi kehittäjien, suunnittelijoiden ja muun verkkoyrityksen yhteisö, joka luo, kehittää ja tukee laajaa valikoimaa WordPress-teemoja, laajennuksia ja muita työkaluja ja ratkaisuja. Siksi WordPressin mahdollisuudet ovat rajattomat. Uusia tuotteita julkaistaan ​​jatkuvasti, ja aina on tarvittaessa apua ja tukea, jos tarvitset sitä. Viimeaikainen pyrkimys luoda käyttäjäystävällisiä WordPress-suunnittelutyökaluja tarkoittaa myös sitä, että jos et halua koskettaa koodiriviä, sinulla ei myöskään ole. Voit silti säilyttää WordPressin joustavuuden ja laajat ominaisuudet.

Johdanto Wixiin

Wix v WordPress.org

Wix on Freemium-pilvipohjainen web-rakennusalusta. Wix on ruokannut yli 100 miljoonaa ihmistä 180 eri maassa, ja se on luonut laajan valikoiman verkkosivustoja. Tätä joustavaa ratkaisua voidaan käyttää mihin tahansa projektiin ammattilais- ja yrityssivustoilta blogeihin, verkkokauppoihin, valokuvaajille, suunnittelijoille ja muille..

Yksi Wixin tärkeimmistä nähtävyyksistä on, että se on käyttäjäystävällinen. Se tarjoaa valikoiman tärkeitä ja hyödyllisiä työkaluja, malleja ja ominaisuuksia, mikä varmistaa, että jokaiselle luodulle verkkosivustolle on nopea ja hauska suunnitella. Ja käyttämällä yhdistelmää keinotekoista suunnittelua (ADI) ja intuitiivista vetämällä ja pudottamalla -sivua, Wix on kaikkien käytettävissä, riippumatta taitojoukostasi ja verkkosuunnittelukokemuksestasi.

Joten nyt meillä on yleinen käsitys siitä, mitä molemmat nämä kaksi tehokasta alustaa tarjoavat, katsotaanpa tarkemmin WordPressin vs. Wixin tärkeimpiä ominaisuuksia.

hinnoittelu

Vaikka olemme aiemmin todenneet, että WordPress.org on täysin ilmainen käyttää, joudut silti maksamaan verkkotunnuksesi ylläpidosta ja alkuperäisestä ostosta (keskustellaan seuraavassa). Itse WordPress-ohjelmisto on kuitenkin ilmainen asentaa ja käyttää. Siellä on myös laaja joukko ilmaisia ​​WordPress-teemoja ja -laajennuksia, joiden avulla voit luoda kauniita, tyylikkäitä verkkosivustoja, joissa on vaikuttava toiminnallisuus. Ja kaikki maksamatta penniäkään. Premium-teemoja ja laajennuksia voi ostaa myös, jos tarvitset lisäominaisuuksia.

Wix voi olla ilmainen, mutta ilmainen suunnitelma sisältää Wix-mainoksia ja logoja, pienen kaistanleveyden ja tallennustilan, ja se on rajoittava monilla muilla alueilla. Jos haluat käyttää omaa verkkotunnusta, sinun on valittava Basic palkkio-suunnitelma. Valitse Combo-suunnitelma vapauttaaksesi sivustosi Wix-mainoksista. Tai jos haluat luoda verkkokaupan, joudut ostamaan verkkokauppasuunnitelman. Siksi, vaikka Wix sallii alun perin luoda verkkosivustosi ilmaiseksi, saatat joutua nopeasti maksamaan kuukausitilauksen verkkosivustosi kasvaessa ja sen tarpeiden muuttuessa.

Hosting ja verkkotunnukset

Wixillä on helpompi yleinen asennus verrattuna WordPress.orgiin. Yksi syy tähän on, että Wix itse hoitaa verkkosivustosi hosting- ja verkkotunnuksen. WordPress.orgin kanssa sinun on kuitenkin otettava vastuu sopivan verkkotunnuksen ja palveluntarjoajan valitsemisesta ja ostamisesta.

Hosting verrattuna

Verrattaessa WordPress vs Wix -majoitusta on yksi suurimmista variaatioista näiden kahden välillä. Niille, jotka valitsevat WordPressin verkkosivustonsa rakentamiseksi, sinun on tutkittava ja ostettava sivustosi tarpeisiin sopiva isäntä. Monet WordPress-puolustajat isännöivät sivustojaan WordPress-isännöintipalvelulla, kuten WPEngine. Jos tämä on alun perin liian kallista uudelle projektillesi, niin on olemassa lukuisia muita isännöintipalveluntarjoajia, jotka voivat tarjota halvempaa, mutta silti korkealuokkaista isäntää WordPress-verkkosivustollesi.

Muista, että voit aina päivittää isännöintiäsi linjan rinnalla yrityksesi ja verkkoliikenteen kasvaessa; se on WordPressin käytön kauneutta, kun olet aina täysin hallinnassa verkkosivustossasi. Lisätietoja sivustollesi sopivan isännöintipalvelun valinnasta on lukemalla Mitä etsiä WordPress-hosting-oppaasta.

Toisaalta Wix on vain pilvipohjainen ratkaisu. Se isännöi kaikkia verkkosivustollaan luomia verkkosivustoja omilla palvelimillaan, joten Wixin kanssa ei tarvita harkita minkä palveluntarjoajan käyttöä on käytettävä. Ilmaisen suunnitelman mukainen tallennustila ja kaistanleveys eivät kuitenkaan riitä kauan, jos haluat luoda suositun ja menestyvän verkkosivuston..

Verrataan verkkotunnuksen määritystä

Kun määrität WordPress-verkkosivustoa, sinun on myös valittava ja ostettava oma verkkotunnuksesi. Mutta hosting-suunnitelmasi mukaan tämä saattaa olla jo mukana. Esimerkiksi Bluehost sisältää verkkotunnuksesi ensimmäisen vuoden ilmaiseksi, ja koska olet määrittämässä sitä isäntän kautta, ei ole mitään monimutkaista osoitinta tai CNAME-tavaraa käsiteltäväksi.

Wix antaa sinun kuitenkin valita ja käyttää a ilmainen aliverkkotunnus, että he sitten asettavat sinulle. Tämän aliverkkotunnuksen haittapuoli on, että verkkotunnuksesi nimi on “sinunwebsitename.wix.com”. Jos haluat erillisen verkkotunnuksen (ilman ‘.wix.com’) tai haluat siirtää aiemmin ostetun verkkotunnuksen, sinun on päivitettävä premium-Wix-suunnitelmaan.

Helppokäyttöisyys ja hallinta

Wix näyttää alun perin olevan WordPress.org-tiedoston pääkäyttäjä. Tämä ratkaisu on luotu aloittelijoille ylöspäin, ja sen avulla verkkosivun kokoaminen on erittäin yksinkertaista. Ratkaisu, joka tarjoaa selkeät askel askeleelta ohjeet, valmiit mallit ja käyttöliittymäblogin monien muiden ominaisuuksien lisäksi. Tämän “helppokäyttöisyyden” vuoksi on kuitenkin selvää hallinnan puutetta. Ja “hallinta” on missä WordPress on erinomainen.

WordPressillä on epäilemättä hitaampi asennus ja se vie enemmän aikaa oppimiseen, jos sinulla ei ole aikaisempaa verkkosuunnittelukokemusta. Sinulla on kuitenkin täysin hallinta kaikilla tällä avoimen lähdekoodin alustalla kehitetyillä verkkosivustoilla, joten voit hyödyntää WordPressin tarjoamia ylivoimaisia ​​joustavia ominaisuuksia ja toimintoja. Joten viemällä aikaa tutustua WordPressin monimutkaisuuksiin, pystyt saavuttamaan korkeamman verkkosivuston laadun pitkällä aikavälillä.

WordPress-asennus

WordPress-hallintapaneeli

WordPress on melko helppo asennus- ja asennusprosessi. Kun olet ostanut verkkotunnuksesi ja isännöinnin, isännöintipalveluntarjoajasi pitäisi asentaa WordPress sinulle. Seuraava vaihe on valita teema antaaksesi sivustollesi vaaditun suunnittelun. Kun teema on asennettu, voit muokata sivustosi ulkoasua ja teemaa teeman salliessa.

Monissa teemoissa on vaikuttavat mukautusvaihtoehdot ja ne käyttävät WordPress Customizer -sovellusta sivuston etuosassa, joten voit katsella muutoksia tekemällä niitä. Ensiluokkaisiin teemoihin sisältyy usein vetämällä ja pudottamalla sivunmuodostaja. Esimerkiksi oma WPExplorer-teemamme kokonaisuudessaan lähetetään live-sivun rakentajan Visual Composer -sovelluksen mukana. Ensiluokkaisen sivunmuodostajan avulla ihmiset voivat halutessaan tehdä helposti, mutta laajoja muutoksia sivuston suunnitteluun. Voit myös ostaa WordPress-sivunmuodostajan laajennuksen, jos teema ei sisällä sellaista.

Muita WordPress-vaihtoehtoja ovat koodin muokkaaminen, jos sinulla on koodauskokemusta, niin että sinulla on rajoittamaton mukautusvaihtoehto. Tai lisätäksesi lisätoimintoja sivustoosi tarvitsematta koodata, voit hankkia ylimääräisiä laajennuksia (teemat ja laajennukset, jotka molemmat mainitaan alla).

Wix-asennus

Wix Editor

Wix tarjoaa muutamia tapoja luoda verkkosivusto. Valittavana on joko Wix Artificial Design Intelligence (ADI), Wix Editor ja Page Builder, tai voit käyttää Wix-koodia. ADI toimii suunnittelemalla sinulle verkkosivuston henkilökohtaisten mieltymystesi perusteella. Vastaa vain muutamiin kysymyksiin, kirjoita avaintiedot, jotka tarvitset verkkosivustollesi ilmestymiseen, ja Wix hoitaa loput. ADI tarjoaa myös perustiedot muokkausvaihtoehdoista sekä antaa sinun lisätä uusia sivuja ja muita sivustosi tarvitsemia lisäominaisuuksia.

Jos päätät luoda sivuston ilman ADI: tä, teet sen Wix Editorissa. Tämä on tehokas työkalu, jonka avulla voit mukauttaa kaikkia valitsemiasi malleja (malleista keskustellaan seuraavaksi). Vedä ja pudota design-elementtejä haluamaasi paikkaan ja valitse laajasta joukosta kuvia, videoita ja ääntä, lisää tausta, muuta tyyliä ja fontin kokoa ja paljon muuta. Voit myös lisätä nopeasti uusia sivuja, blogiartikkeleita, Wix SEO tiedot ja sosiaalisen median painikkeet.

Teemat ja mallit

Toimiva ja tyylikäs WordPress-teema tai Wix-malli varmistaa, että sivustosi tarjoaa loistavan käyttökokemuksen ja mahdollistaa verkkosivustosi erottumisen joukosta. Joten miten WordPress vs Wix -mallien teemoja verrataan?

WordPress-teemat

WordPress-teemat

Toisaalta WordPress, tarjoaa tuhansia ilmaisia ja premium-teemat, joista valita. Tämä takaa käytännössä ainutlaatuisen verkkosivuston, joka näyttää ja toimii kuin mikään muu. Ilmaisia ​​teemoja löytyy WordPress-arkistosta, ja ne kaikki ovat käyneet läpi tiukat testit varmistaakseen, että ne ovat korkealaatuisia. Niille, joilla on budjetti tai vasta aloittamassa, ilmainen teema voi olla loistava vaihtoehto, koska tarvitsemasi lisäominaisuudet voidaan aina lisätä WordPress-laajennuksilla. Ilmaiset teemat on myös usein nopeammin asennettu, koska ne ovat perustyökalujoukkojen perusta.

Jos haluat luoda ammattimaisen ja monipuolisen verkkosivuston get-go-palvelusta, kannattaa käyttää rahaa ja ostaa premium-teema. Tarkoitettuihin teemoihin sisältyy kaikki asianmukaiset ominaisuudet, jotka tarvitaan verkkosivustosi kapealla. Tai voit valita monikäyttöteeman, jonka avulla voit rakentaa minkä tahansa tyyppisiä sivustoja.

Kun ostat premium-teemaa, tarkista aina arvostelut ja osta arvostetuista teemakaupoista, kuten Themeforest, tai isommilta WordPress-kehittäjiltä, ​​kuten Elegant Themes tai StudioPress. Ensiluokkaisiin teemoihin sisältyy usein pääsy erittäin hyödyllisiin tukifoorumeihin, kattava dokumentaatio ja jopa henkilökohtainen ohje. Tämä voi olla korvaamaton niille, joilla on rajallinen suunnittelukokemus.

Mallit Wixiltä

Wix-mallit

Wix tarjoaa juuri yli 500 mallia voit rakentaa verkkosivustosi. Jaettu luokkiin riippumatta siitä, haluatko luoda verkkosivun bloggaamista, liiketoimintaa, ruokaa, matkoja, valokuvausta tai jotain muuta varten, valitset useita malleja, joista voit valita.

Mallit sisältävät sisältöä ja kuvia, joten voit käyttää tai muuttaa niin paljon näistä demoista kuin haluat. Vedä ja pudota -sivun rakennustyökalu tekee mukautuksista helppoa. Ja jos haluat mieluummin aloittaa tyhjällä kankaalla, on olemassa useita tyhjiä malleja, joista valita.

Laajennukset ja sovellukset

Jos haluat lisätä ylimääräisiä toimintoja verkkosivustoosi, voit käyttää WordPress-laajennuksia tai Wix-sovelluksia. Katsotaanpa eroa näiden kahden välillä …

WordPress-laajennukset

WordPress-laajennukset

WordPress tarjoaa tuhansia laajennuksia, jotka voit asentaa verkkosivustollesi. Mitä tahansa tarvitsetkin ominaisuuksia, saatavilla on lukemattomia laajennuksia, jotka kaikki tarjoavat juuri etsimäsi. WordPress-laajennukset ovat myös erittäin helppo asentaa, ja plugineista riippuen ne voidaan asentaa muutamassa minuutissa.

Ilmaiset laajennukset löytyvät WordPress-arkisto ja premium-laajennuksia kauppapaikkojen, kuten CodeCanyon, kautta tai suoraan kehittäjien verkkosivustoilla. Muista tarkistaa aina laajennusten arvostelut ja ostaa vain niiltä sivustoilta, joilla on maine korkealaatuisille tuotteille.

Wix-sovellukset

Wix-sovellukset

Wix tarjoaa useita ilmaiset ja premium-sovellukset lisätä toimintoja verkkosivustollesi (tosin lähes yhtä monta kuin WordPress). Ilmaisiin sovelluksiin kuuluu Wix Pro -galleria, jonka avulla voit esitellä kauniita valokuvia sivustosi galleriamuodossa, Wix Forum, jonka avulla voit muuttaa verkkosivustosi yhteisökeskukseksi, ja Wix Google Maps.

Monet Wixin tarjoamista sovelluksista, joita tarvitset kasvattaaksesi yritystäsi, ovat kuitenkin saatavana vain hintaan. Nämä premium-sovellukset tarjoavat toiminnallisuuden, joka on saatavana WordPressin kanssa ilmaisten laajennusten ja ratkaisujen kautta. Siksi, jos valitset Wixin, saatat kuluttaa paljon enemmän rahaa pitkällä aikavälillä luodakseen täysin toimivan verkkosivuston.

Ylläpito, turvallisuus ja tuki

Koska Wix on pilvipohjainen ratkaisu, joka tarjoaa sivustosi isännöinnin, verkkosivustosi ylläpito ja turvallisuus on kaikki huolehdittu puolestasi. Tämä voi olla positiivinen, jos et halua häiritä oman sivustosi tietoturvaa ja päivityksiä. Wix tarjoaa myös ohjekeskuksen, joka koostuu laajasta dokumentaatiosta ja jossa voit selata artikkeleita ja kysyä kysymyksiä. Voit myös lähettää lipun saadaksesi henkilökohtaista apua tarvittaessa. Vaikka tuki on hyödyllistä, sinun on luotava Wixiin pitämään sivustosi turvallisena.

Jos valitset WordPressin, sinun on otettava enemmän vastuuta verkkosivustosi ylläpidosta ja turvallisuudesta (mikä on hyvä asia – se on teidän verkkosivusto loppujen lopuksi). Tällä tavoin hallitset verkkosivustosi sijaan, että luotat sokeasti kolmanteen osapuoleen. Sinun on valittava hyvä hosting-yritys, jolla on vankat tietoturvakäytännöt, ja mahdollisesti asennettava lisä WordPress-tietoturvalaajennuksia. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että laajennukset, teema ja WordPress-ydin itse päivitetään. Lisätietoja sivustosi turvallisuudesta on artikkelissa WordPress-verkkosivustosi turvallisuuden parantamiseksi.

Kuten aiemmin mainittiin, WordPress-kohtaus on valtava, koostuu loputtomista WordPress-verkkosivustoista, hyödyllisistä foorumeista, oppaista ja paljon hyödyllisemmistä tiedoista. Jos päätät ostaa premium-teeman tai laajennuksia, saatat myös saada yksittäisiä ohjeita, jolloin verkkosivustosi tai tiettyjen työkalujen asennusprosessi on nopeaa ja vaivatonta. Jos sinulla on kysyttävää mistään WordPressistä, 99% ajasta on artikkeli tai työkalu, joka voi auttaa.

WordPress vs Wix – kumpi pitäisi valita?

Valitsemasi alusta riippuu suuresti luottamuksestasi ja kokemuksestasi verkkosivustojen suunnittelussa sekä projektisi tarpeista.

Wix on ihanteellinen niille, jotka vain haluavat koota yksinkertaisen blogin. Se on intuitiivinen, ja siinä on sisäänrakennettu apu joka vaiheessa. Wix on myös tehnyt vaikuttavan työn markkinoimalla tuotteitaan. On erittäin selvää, mitä saat Wixilla, ja kuinka käyttää ja käyttää alustaa ja sen työkaluja. Tämä houkuttelee monia, samoin kuin Wixin alkuperäiset ilmaiset asennusohjelmat. Wix tarjoaa työkaluja ja sovelluksia suurempiin projekteihin, mutta Wix voi tästä mennä kalliiksi. Suurempien verkkosivustojen ja verkkokauppojen on maksettava jatkuva (suurempi) kuukausimaksu.

WordPress on mielestäni parempi vaihtoehto kahdesta alustasta kaikille, jotka haluavat luoda vakavan verkkosivuston yritykselleen tai yritykselleen. Jopa nöyrälle bloggaajalle, jos haluat luoda onnistuneen sivuston, jolla on suuri seuranta, WordPress sopii sinulle paremmin. Vaikka WordPress-verkkosivustolla kestää muutama minuutti lopullisen tuotteen asettamiseen (ulkoasu ja toiminnallisuus mukaan lukien), tulee Wix-verkkosivustoa huomattavasti suuremmaksi..

WordPressin avulla voit hallita kaikkia verkkosivustosi piirteitä. Voit mukauttaa mitä tahansa verkkosivustosuunnittelun elementtiä, valita parhaan palvelun erityistarpeitasi varten ja lisätä helposti uusia ominaisuuksia laajennusten avulla. Lisäksi voit luoda ja kasvattaa sivustoasi erityisesti oman markkinaraon ja kohdeyleisön mukaan ilman rajoituksia.

Viimeiset ajatukset WordPressistä vs. Wix

Riippumatta siitä, minkä alustan valitset vertaamalla WordPress vs Wix -sovellusta verkkosivustosi rakentamiseen, kumpikaan ei voi tehdä sivustostasi onnistunutta. Vain sinä voit tehdä sen! Joten kun olet tehnyt päätöksen siitä, mikä ratkaisu sopii sinulle, vie aikaa sivustosi suunnitteluun. Tee siitä käyttäjäystävällinen, luo mahtavaa sisältöä, lisää tyylikkäitä ja herättäviä kuvia ja grafiikkaa ja varmista, että se erottuu kilpailusta. Mainosta sitten sivustosi, tavoita kohdeyleisösi ja kasvatta seuraaviasi auttaaksesi yritystäsi menestymään. Onnea!

WordPress vs Wix – mikä alusta sopii parhaiten projektisi tarpeisiin? Jaa ajatuksesi näistä suosituista web-suunnitteluratkaisuista alla olevissa kommenteissa …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map