WordPress vs Blogger – mikä on parempi blogiisi?

WordPress vs Blogger - mikä on parempi blogiisi

Jos aiot perustaa oman blogin, sinulla voi olla vaikea päättää, mitä alustaa sinun tulisi käyttää. Sekä WordPress.org että Blogger ovat hienoja vaihtoehtoja, minkä vuoksi tässä WordPress vs Blogger -oppaassa olemme lyöneet heidät toisiaan vastaan.


Keskustelemalla syvällisesti WordPressin ja Bloggerin eduista ja haitoista pyrimme auttamaan sinua ymmärtämään, mikä on oikea ratkaisu projektisi tarpeisiin. Joten aloitetaan!

Johdanto WordPressiin

WordPress vs Blogger

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jota voidaan käyttää vapaasti ja jota voidaan helposti muokata. Aivan uskomaton yhteisö ympäröi WordPressiä tarjoamalla pääsyn ja tuen lukuisille teemoille, laajennuksille ja työkaluille. Tämä varmistaa, että WordPress-käyttäjät voivat luoda minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja, tuottaa ainutlaatuisia malleja ja lisätä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka ovat ominaisia ​​kullekin projektille.

Kun keskustelemme WordPressistä tässä artikkelissa, tarkoitamme WordPress.org-sivua. WordPress.com on erillinen kokonaisuus, ja lisätietoja siitä on artikkelissa WordPress.com vs WordPress.org.

Tässä on WordPress.orgin käytön etuja ja haittoja …

WordPress.org Plussat:

 • Ohjelmisto on ilmainen käyttää ja tulee aina olemaan.
 • Upea valinta kaikille nöyrästä bloggaajasta globaaleihin yrityksiin.
 • Sivustosi omistusoikeus.
 • Rajoittamaton mukautusvaihtoehto.
 • Teema ja laajennukset – valitse tuhansista WordPress-teemoista ja -laajennuksista.
 • Luo minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja, ei vain blogia.

WordPress.org haitat:

 • Vie aikaa oppimiseen.
 • Uuden verkkosivuston perustamista ei voida tehdä muutamassa minuutissa.
 • Sinun on maksettava verkkotunnuksesta ja palvelupalvelusta.
 • Sivustosi turvallisuus ja ylläpito on sinun vastuullasi.

Johdanto Bloggeriin

Blogger

Blogger on blogin julkaisupalvelu, jonka omistaa ja isännöi Google. Yksi varhaisimmista omistetuista blogityökaluista, Blogger on alun perin luonut Pyra Labs ja Google osti sen vuonna 2003. Siitä lähtien siitä on tullut suosittu blogimisalusta, joka tarjoaa nopeaan ja helppokäyttöiseen, ilmaiseen isännöityyn blogipalvelun joukkoille. Tässä on joitain sen tärkeimmistä eduista ja haitoista.

Bloggerin ammattilaiset:

 • Ihanteellinen uusille tai satunnaisille bloggaajille – Blogger on erittäin nopea ja helppo asentaa.
 • Vapaa käyttää.
 • Käytä omaa verkkotunnustasi tai ilmaista Blogger-aliverkkotunnusta.
 • Ilmaiset mallit – voit valita minkä tahansa Bloggaajan ilmaisista malleista tai ostaa ulkopuolisen mallin.
 • Google huolehtii kaikesta ylläpidosta, turvallisuudesta ja sivuston ylläpidosta.
 • Integroituu saumattomasti muihin Google-ominaisuuksiin, kuten Google Analytics, Google AdSense ja Google Plus.

Bloggerin haitat:

 • Palvelee vain blogeja – jos haluat luoda verkkokaupan, hakemistosivuston tai itse asiassa muun tyyppisiä verkkosivustoja kuin blogin, Blogger ei ole sinulle.
 • Omistusoikeuden puute – Google ylläpitää kaikkia Blogger-sivustoja, joten ellet viet sivustoasi toiselle alustalle, et koskaan oikeasti omista sitä..
 • Rajoitetut ominaisuudet – Blogger tarjoaa rajoitettuja ominaisuuksia, jotka eivät välttämättä riitä kukoistavaan blogiin.
 • Hallinnan puute – minimaaliset mukautusvaihtoehdot.

Kuten huomaat, sekä WordPressillä että Bloggerilla on useita erilaisia ​​etuja ja haittoja. Joten harkitaan nyt jokaista alustaa yksityiskohtaisemmin.

WordPress vs Blogger Hinta

hinnoittelu

Sekä WordPress että Blogger ovat kohtuuhintaisia ​​käyttöympäristöjä, eivätkä rikko pankkia. Näin rahat käyvät ilmi.

WordPress-hinnoittelu

Myös WordPress-ohjelmisto on ilmainen käyttää. Mutta koska WordPress.org ei ole all-in-one-ratkaisu, joudut maksamaan erikseen sivustosi isäntänä ja ostamaan verkkotunnuksen.

Voit myös ostaa lukuisia premium-teemoja, laajennuksia ja työkaluja, jotka auttavat laajentamaan sivustosi toimivuutta ja kasvattamaan yritystäsi. Nämä tuotteet ovat kuitenkin kaikki valinnaisia, joten jos päätät rakentaa sivustosi WordPressillä, voit tosiasiallisesti käyttää niin vähän tai paljon kuin haluat.

Blogger hinnoittelu

Blogger on täysin ilmainen käyttää. Alidomainista ja isännöinnistä käytettävissä oleviin teemoihin voit luoda blogin maksamatta penniäkään. On kuitenkin mahdollista ostaa verkkotunnus sekä premium-Blogger-teema. (Blogger-teemoja käsitellään tarkemmin tässä artikkelissa).

Blogger tarjoaa ilmaiseksi aliverkkotunnuksia, jotka näyttävät tältä ’nameofblog’.blogspot.com. Jos haluat verkkotunnuksen, joka ei lopu .blogspot.com sitten voit ostaa oman verkkotunnuksesi Googlen tai kolmannen osapuolen kautta.

Hinnoittelun vertailu

Blogger on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat luoda blogin ilmaiseksi tai erittäin tiukalla budjetilla. WordPress vs Blogger -sovelluksen asentaminen voi olla hieman kalliimpaa ylläpito- ja verkkotunnuskustannusten vuoksi. Se tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden ylimääräisiin premium-työkaluihin, joiden avulla voit päivittää verkkosivustosi toiminnallisuutta haluttaessa.

Hosting WordPress vs. Bloggerille

Paras WordPress-hosting verkkosivustollesi

Blogger- ja WordPress-hosting ovat hyvin erilaisia, ja on tärkeää ymmärtää, mitä molemmat alustat tarjoavat.

WordPress-hosting

Jos valitset WordPressin, sinun on löydettävä isännöintipalveluntarjoaja verkkosivustosi isännöimiseksi. Käytettävissä on lukuisia isännöintipalveluita, ja sinun on suoritettava tutkimuksesi selvittääksesi, mikä on sivustosi kannalta paras.

Isännöintipalveluntarjoajat vaihtelevat suuresti hinnasta, joten budjetista riippumatta löydät sinulle sopivan suunnitelman. Aloitaksesi tutustumalla artikkeliimme siitä, mitä WordPress-hosting-palvelusta kannattaa etsiä, tai hyppää heti suosituksiin parhaista WordPress-hosting-vaihtoehdoista..

WordPressin käytön haittapuoli on, että omistat 100% verkkosivustosi. Ja jos et ole tyytyväinen palveluntarjoajaasi, voit siirtää verkkosivustosi toiseen isäntään.

Blogger-hosting

Bloggerin isännöinnin tarjoaa kaikki Google. Tämä tarkoittaa, että paitsi että saat hosting-palveluita ilmaiseksi, sinulla ei ole päänsärkyä valita oikea isännöintipalveluntarjoaja uudelle projektillesi. Google huolehtii myös kaikista sivustosi turvallisuuteen, nopeuteen ja optimointiin liittyvistä kysymyksistä, joten voit keskittyä pelkästään blogisiisi.

Bloggerin haittapuoli on, että koska blogiisi ylläpidetään Google-palvelimia, et oikeasti omista tai hallitse sivustoasi. Blogger tarjoaa blogging-palvelun, ja jos Google päättäisi koskaan sulkea sen yhtäkkiä tai estää pääsyäsi, kadottaisit blogin ja kaiken siihen tehdyn kovan työn..

Hosting verrattuna

Valitse Blogger, jos haluat ilmaisen isännöinnin, josta kaikki huolehditaan. Jos päätät rakentaa sivustosi WordPressiin, joudut maksamaan isännöinnistäsi. Sinulla on kuitenkin täysi omistusoikeus sivustoosi, tärkeä tekijä monille.

WordPress vs Blogger käytettävyys ja hallinta

Myös WordPressin ja Bloggerin tarjoamat käyttökokemukset eroavat suuresti. Bloggerin asentaminen on nopeaa ja helppoa, mutta puuttuu ominaisuuksista ja vaihtoehdoista, joita suurin osa meistä haluaisi verkkosivustolle. Toisaalta WordPressillä on enemmän vaiheita asennusprosessissa, ja täysin toimivan verkkosivuston suunnittelu kestää kauemmin. Kun olet luonut, sinulla on kuitenkin täysi hallinta sivustoltasi, ja siten mahdollisuutesi kasvattaa ja parantaa bloksesi ajan myötä. Katsotaanpa tarkemmin näiden kahden alustan käytettävyyttä.

WordPressin käytettävyys ja hallinta

Kuten mainittiin, WordPress-verkkosivuston asennusprosessi on paljon hitaampi. WordPressin käytön aloittamiseksi sinun on …

 1. Osta verkkotunnus
 2. Valitse palveluntarjoaja
 3. Asenna WordPress (palveluntarjoajan tulisi auttaa tätä)
 4. Valitse WordPress-teema

Suurin osa yllä olevista vaiheista vie aikaa, ja tarvitaan tutkimusta, jonka avulla voit valita oikean isännöintipalvelun ja teeman projektillesi.

Kun olet asentanut WordPressin ja uuden teeman, sinun on otettava aikaa blogin mukauttamiseen. Valitsemastasi teemasta riippuen tämä voidaan tehdä WordPress-hallintapaneelin teemavaihtoehtojen avulla, käyttämällä verkkosivustosi live-puolella olevaa mukautinta, sivunmuodostajaa tai koodia. Tarvittavat lisäominaisuudet tai toiminnot, joita teema ei tarjoa, voidaan asentaa myös laajennusten avulla.

WordPress-hallintapaneeli

Kun sivustosi on määritetty, voit lisätä blogiviestejä WordPress-postieditorin avulla, joka löytyy WordPress-hallintapaneelista. Viestieditori on helppokäyttöinen ja antaa sinun lisätä kuvia, videoita, taulukoita, painikkeita ja paljon muuta blogiisi.

Kuten näette, WordPressiä ei voida asentaa muutamassa minuutissa. Asennuksen jälkeen sinulla on kuitenkin täysi hallinta blogin visuaalissa ja toiminnallisuudessa sekä valikoima työkaluja, joita voit käyttää sivustosi mukauttamiseen. Ja mahdollisuus lisätä ylimääräisiä ominaisuuksia blogiisi milloin tahansa varmistaa, että sivustosi pystyy palvelemaan kaikkia blogointitarpeitasi.

Bloggerin käytettävyys ja hallinta

Bloggeriin liittymiseen tarvitset vain Gmail-osoitteen. Ensinnäkin sinua pyydetään valitsemaan nimi blogiisi ja valitsemaan yksi Blogger-teemoista (joita käsitellään seuraavassa osiossa). Uusi blogi avautuu sitten Blogger Editorissa, valmis muokattavaksi.

Käytettävyys vs. hallinta

Blogger Editor -sivulla voit tehdä kaikki muutokset verkkosivustollesi. Täällä voit lisätä widgettejä etusivullesi, luoda uusia sivuja sekä kirjoittaa ja julkaista blogin viestejä. Voit myös tarkistaa blogisi analytiikan, hallita Google AdSenseä ja paljon muuta.

Blogger Editoria on suhteellisen yksinkertainen käyttää. Mahdolliset muutokset voidaan esikatsella heti, ja kaikki tarvittavat blogitarpeet otetaan huomioon. Ja kun olet tyytyväinen sivustoosi, napsauta Julkaista. Sivustosi on sitten suorana, ja kaikista isännöinnistä, hakukoneoptimoinnista, turvallisuudesta ja ylläpidosta huolehditaan – erittäin helppo tapa julkaista verkkosivusto.

Bloggerin tarjoamat ominaisuudet ovat kuitenkin perustoimintoja, ja lisätoimintojen lisääminen voidaan tehdä vain rajoitetulla määrällä widgettejä tai mukauttamalla CSS-koodia. Siksi tuntuu selvästi joustavuuden puutteesta sen suhteen, kuinka voit mukauttaa ja kasvattaa sivustoasi.

Käytettävyyden ja valvonnan vertailu

Jos haluat perustaa blogin nopeasti ja vähällä vaivalla, Blogger on käyttöympäristösi. Ilman hosting-ongelmia ja suoraa asennusprosessia voit helposti koota kohtuullisen blogin.

Blogger ei kuitenkaan tarjoa hauskaa ja jännittävää suunnittelukokemusta, kuten jotkut verkkosivustojen rakentajat tekevät (tutustu artikkeliimme WordPress vs Wix). Se antaa sinulle myös minimaalisen hallinnan sivustosi ulkoasusta ja ulkoasusta samoin kuin ominaisuuksista, joita voit käyttää. Joten jos haluat luoda ainutlaatuisen ja huomion kiinnittävän sivuston, Blogger ei ole sinulle ratkaisu.

WordPressin asentaminen vie kauemmin, mutta sillä on hallintaan pitkäaikainen etu. Tämän avulla voit lisätä blogin tarpeisiin liittyviä ominaisuuksia ja toimintoja. Voit myös päivittää verkkosivustosi ajan myötä lisäämällä ylimääräisiä työkaluja sivustosi kehittämiseen ja menestymiseen.

Teemat WordPress vs Blogger -sovellukselle

Sekä WordPress että Blogger tarjoavat valikoiman ilmaisia ​​ja premium-teemoja, joista valita. Otetaan lisätietoja!

WordPress-teemat

WordPress-teemat

WordPressillä on PALJON tarjota teemaaiheista. Jos etsit ilmaisia ​​WordPress-teemoja, sinun tulee aina valita ja asentaa WordPress-arkistosta tai tunnetulta ja luotetulta kehittäjältä. WordPress-arkiston teemat ovat käyneet läpi tiukan seulontaprosessin, ja löydät ne hyvin koodatuiksi, turvallisiksi ja täysin toimiviksi. Ja tuhansista ilmaisista teemoista löydät ehdottomasti jotain tarpeitasi vastaavaa.

Voit myös ostaa laajan valikoiman premium-teemoja. Ne voidaan jälleen ostaa suoraan teemakehittäjiltä tai teemamarkkinoilta, kuten Themeforest. Ensiluokkaiset teemat ovat yleensä kalliimpia kuin Blogger-teemat, hinnat vaihtelevat noin 30–100 dollarista. Parhaat WordPress-teemat toimitetaan kuitenkin yleensä vaikuttavilla ominaisuuksilla ja toiminnallisuuksilla. Tarjolla on myös laaja dokumentaatio, joka tukee sinua suunnitteluprosessissa..

Ilmaisen ja premium-päätöksen lisäksi sinun on valittava “tyyppi” WordPress-teemaa. Monet WordPress-teemat ovat tarkoitukseen rakennettuja, mikä tarkoittaa, että ne sisältävät erityisiä ominaisuuksia tietylle markkinaraolle. Spektrin toisessa päässä ovat monikäyttöiset teemat. Näiden teemojen avulla voit suunnitella alkuperäisiä verkkosivustoja räätälöimällä kaikkia sivustosi ominaisuuksia.

Blogger-teemat

Teemat Blogger

Blogger tarjoaa useita ilmaisia ​​teemoja, jotka voit valita editorista. Ensiluokkaisia ​​Blogger-malleja voidaan kuitenkin ostaa myös useilta Blogger-kehittäjiltä ja teemamarkkinoilta, kuten ThemeForest. Nämä mallit hinnoitellaan yleensä välillä 20–30 dollaria, joten ne eivät riko pankkia. Siksi, riippumatta bloggaajasta, voit löytää Blogger-teeman sivustollesi sopivaksi.

Teemat verrattu

WordPress vs. Bloggerin teemoista ei oikeastaan ​​ole vertailua. WordPress-teemat ovat selvästi parempia, sillä niillä on enemmän valinnanvaraa, suurempi ominaisuusvalikoima, parempia asetteluita ja visioita sekä paljon muuta. Vaikka on olemassa joitain mukavia Blogger-teemoja, ominaisuuksien ja mukautusvaihtoehtojen puute tekevät niistä kovan myyntiin WordPressin tarjoamien laadukkaiden teemojen vieressä.

Ominaisuudet ja toiminnallisuus WordPress vs. Bloggerissa

Ylimääräisten ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien lisääminen sivustoosi antaa sivustolle erottua joukosta ja vastata suoraan yleisön tarpeisiin. Joten miten WordPress vs. Bloggerin ominaisuuksia ja toimintoja verrataan?

WordPress-ominaisuudet ja toiminnallisuus

Parhaat ilmaiset ja ilmaiset WordPress-laajennukset

Nykyaikaisimmissa WordPress-teemoissa on useita ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Erityisesti premium WordPress -teemat sisältävät joukon lisätyökaluja. Ne eroavat teemakohtaisesti, joten tarkista aina, mitä teema sisältää, ennen kuin teet ostoksen.

Yksi WordPressin vaikuttavimmista puolista on kuitenkin, että mitä tahansa ominaisuuksia haluat, siellä on plugin. Joten jos teemaasi ei toimiteta erityisillä toiminnoilla, joita tarvitset, etsi vain laajennus, joka voidaan asentaa nopeasti, jotta lisäät helposti uusia ominaisuuksia sivustoosi.

Kuten teemojakin, on saatavana tuhansia ilmaisia ​​ja premium-luokan WordPress-laajennuksia. Nämä löytyvät WordPress-arkisto, tai ostettu yksittäisiltä kehittäjiltä tai markkinoilta, kuten CodeCanyon.

Blogger-ominaisuudet ja toiminnallisuus

Yksi suurimmista Bloggerin käytön haitoista on ominaisuuksien ja mukautusvaihtoehtojen puute. Blogger tarjoaa “Gadgetit”. Nämä vempaimet tarjoavat useita erilaisia ​​ominaisuuksia, joita bloggaajat voivat lisätä parantaakseen sivustonsa. Gadget-toiminnot sisältävät…

 • Sähköpostitilaus – rohkaise lukijoita liittymään sähköpostiluetteloosi.
 • Blogihaku – anna yleisöllesi etsiä blogiasi aiheita, jotka kiinnostavat heitä.
 • Suosittujen viestien luettelo – esittele suosituimmat viestit.
 • Logo – lisää logosi blogiisi.
 • Profiili – näyttää tiedot itsestäsi.

Niille, joilla on koodauskokemusta, Blogger antaa sinun myös muuttaa blogisi suunnittelua HTML: llä tai CSS: llä ja lisätä HTML-koodia kolmansien osapuolten sivustoilta.

Ominaisuuksien ja toiminnallisuuden vertailu

Bloggerin ja WordPressin tarjoamista ominaisuuksista ja toiminnallisuuksista ei ole juurikaan vertailua. Vaikka Blogger tarjoaa kaikki tärkeät toiminnot, joita tarvitaan blogin perustamiseen, se ei yksinkertaisesti pysty kilpailemaan tarjolla olevan laajan WordPress-työkalujen ja -laajennusvalikoiman kanssa.

WordPress vs Blogger -suojaus ja ylläpito

turvallisuus

Sivustosi turvallisuus ja yleinen ylläpito, mukaan lukien päivitykset, sivuston nopeus ja varmuuskopiointi, ovat kaikki Web-sivuston hallinnan tärkeitä näkökohtia. Joten miten ne eroavat Bloggerista ja WordPressistä??

WordPressin tietoturva ja ylläpito

Toisin kuin Blogger, jos päätät rakentaa sivustosi WordPressillä, olet melko yksin omalla turvallisuutesi ja ylläpidon kanssa. Siksi on tärkeää, että olet aktiivinen ja asennat useita laajennuksia, jotka auttavat sinua pitämään verkkosivustosi turvallisena ja täysin toimivana.

Tässä on muutamia tärkeimmistä WordPress-laajennuksista, jotka sinun tulisi harkita asentamista get-go-ohjelmasta.

 • turvallisuus – Pidä verkkosivustosi turvassa suositulla ja ilmaisella laajennuksella Wordfence-suojaus.
 • Varmuuskopioida – käytä laajennusta, kuten VaultPress tai UpdraftPlus varmuuskopioida sivustosi säännöllisesti ja palauttaa sen tarvittaessa helposti.
 • Nopeus – W3 Total Cache parantaa verkkosivustojesi nopeutta ja yleistä suorituskykyä (tai voit kokeilla ilmaista CDN: tä).

Bloggerin turvallisuus ja ylläpito

Suojaus ja ylläpito eivät ole huolenaihe Bloggerille, joka on monille tärkeä syy valita Blogger heidän alustaksi. Koska Google on Bloggerin omistama ja ylläpitämä, kaikki tietoturva- ja ylläpitotarpeesi hoidetaan. Blogisi voidaan myös varmuuskopioida tietokoneellesi vain muutamalla napsautuksella. Ja kaikki ilmaiseksi.

Turvallisuus ja ylläpito verrattuna

On selvää, että Blogger ja WordPress tarjoavat hyvin erilaisia ​​kokemuksia turvallisuudesta ja ylläpidosta. Kaikista Bloggerin turvallisuus- ja ylläpitotarpeista huolehditaan puolestasi. Vaikka WordPressillä olet täysin hallussa, sinun on kuitenkin muistettava asentaa omat laajennuksesi tarvittaessa.

WordPress vs Blogger -tuki

Blogin aloittaminen uudella alustalla voi olla pelottava tehtävä. Joten on tärkeää, että käytössä on oikeanlainen tuki, jotta voit luoda helposti sopivan verkkosivuston. Katsotaanpa mitä WordPress vs Blogger -alustat tarjoavat tukimuodossa.

WordPress-tuki

WordPress.org tarjoaa myös laajan dokumentaatio ja online-foorumit. Aloittelijoille tämä ei todennäköisesti ole paras paikka etsiä apua. WordPress-yhteisö on valtava, ja monet verkkosivustot ja blogit ovat kirjoittaneet lukemattomia artikkeleita ja ohjeoppaita WordPressin käytön aloittamiseen. Nämä blogit käyttävät usein aloittelijaystävällisempää kieltä, ja niissä on yksityiskohtaiset ohjeet aloittamisesta. Jos et ole varma WordPress-blogin perustamisesta, lue käytännön opas WordPressin käytön aloittamiseen.

WordPress-tuki on erityisen erinomaista, jos ostat premium-teeman tai työkalun. Aiheesta riippuen, voit saada video-oppaita ja -oppaita, samoin kuin henkilökohtaista sähköpostia tai puhelintukea. Pelkästään tämä tekee premium-teemasta rahaa kannattavan.

Blogger-tuki

Blogger-tuki

Bloggerissa on laaja dokumentaatio, joka kuvaa yksityiskohtaisesti kuinka blogiisi asetetaan ja hallitaan, sekä vinkkejä artikkeleiden sijoittamiseen hakukoneisiin ja Google Analyticsin avulla sivustosi tehokkuuden seuraamiseen..

Blogger Editorissa on ohjetoiminto, jonka avulla voit hakea Bloggerin aiheista ja artikkeleista. Ja siellä on myös ohjefoorumi, joka tarjoaa yhteisön, jossa Bloggerin käyttäjät voivat kokoontua, kysyä kysymyksiä ja jakaa ongelmia.

Viimeiset ajatukset WordPress vs. Bloggerista

Lopullinen päätös WordPress vs Bloggerista tulee sinun ja projektisi tarpeisiin.

Blogger on ihanteellinen foorumi niille, jotka haluavat luoda nopean mutta pienen blogiprojektin – verkkolehden, jakaa matkakokemuksen perheen ja ystävien kanssa tai esitellä kokemuksia kuten häät. Asennus on nopeaa, helppoa ja ilmaista – silti kompensointi on laajojen ominaisuuksien puuttuminen sekä sivustosi hallinnan ja omistajuuden puute..

WordPress antaa sinun luoda minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja ja mukauttaa niitä tarkkoihin määrityksiin. Jos et ole koskaan käyttänyt WordPressiä aiemmin, sivustosi oppiminen ja luominen vie jonkin aikaa. WordPressin tarjoamat pitkäaikaiset mahdollisuudet tekevät kuitenkin kestävästä alkuperäisestä hitaasta käynnistämisestä sen arvoisen.

Joten, nyt sinulla on hyvä käsitys WordPressin ja Bloggerin eduista ja puutteista, kumman valitset?

WordPress vs Blogger – kerro mielipiteesi jommassakummasta alustasta alla olevissa kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map