WordPress Visual Editor: Vinkkejä ja neuvoja aloittelijoille

WordPress rakennettiin alun perin yksinkertaiseksi blogimisjärjestelmäksi, joka muutti sisällön julkaisemisen verkossa. Ajan myötä se on siirtynyt täysimittaiseksi sisällönhallintajärjestelmäksi (CMS). Käyttäjät voivat nyt täysin hallita WordPress-verkkosivustojensa suunnittelua ja toimivuutta. Ilman sisältöä, suunnittelu ja toiminta eivät kuitenkaan tarkoita mitään, ja tässä suhteessa WordPress pysyy uskollisena juurilleen: sisällön luomiseen ja hallintaan.


Vaikka WordPress-perusohjelmistoon on rakennettu paljon ominaisuuksia, sisällön luominen on edelleen keskeinen liikkeellepaneva voima. Katsotaanpa tätä tarkemmin tämän viestin WordPress-kuvaeditoria ja miten sitä voidaan hyödyntää paremmin.

WYSIWYG

WordPress antaa sinun luoda ja hallita sisältöä visuaalisesti sen sijaan, että koodaa sitä suoraan tiedostoihisi. Sitä kutsutaan siis aloittamattomalle WYSIWYG-editoriksi tai ”mitä näet on mitä saat”. Editor-työkalussa on kolme osaa:

 1. Visuaalinen toimittaja
 2. Tekstieditori (johon voit kirjoittaa koodin)
 3. Media Uploader (kuvatiedostojen lähettämiseen)

Oletusarvoisesti Visual Editor on aktiivinen, kun luot uutta viestiä tai sivua (sivut > Lisää uusi tai Viestejä > Lisää uusi). Jos se ei sattumalta ole aktiivinen, napsauta sitä:

pic1

WYSIWYG tarkoittaa, että se, mitä näet Visual Editorissa muokatessasi viestiäsi, on se, mitä tulee julkaistuun viestiin. Tekstieditori antaa sinun kirjoittaa selkeää tekstiä ja antaa sinun myös kirjoittaa koodia (HTML-merkinnät) suoraan kuin olisit työskennellyt varsinaisen HTML-tiedoston kanssa. Aktivoit sen napsauttamalla Teksti välilehti editorin oikeassa reunassa:

pic11

Media Uploader tekee juuri tämän: lataa mediatiedostot mediakirjastoon, jotta voit lisätä ne viesteihisi haluamallasi tavalla:

pic10

Tämän lyhyen esittelyn kautta tehokkaaseen WordPress-visuaaliseen editoriin katsotaan nyt, kuinka voit käyttää joitain näppäinpainikkeita sisällön luomiseen ja muokkaamiseen. Käytän piirroksiin ilmaiseksi freebies-kokoelmastamme Blogger-teemaa.

Tekstin lisääminen

Ensimmäinen asia on käynnistää uusi sivu tai viesti ja avata visuaalinen editori: Siirry Viestejä > Lisää uusi. Oletusarvoisesti näet tiivistetyn työkalurivin luotaessa uutta viestiä:

kuva2

Napsauta Keittiöallas-kuvaketta paljastaaksesi muut työkalurivin muotoiluvaihtoehdot:

pic3

Perussisällön luomiseen ja hallintaan yllä olevat muotoiluasetukset toimivat hienosti. Vaikka olet uusi WordPress, useimmat kuvakkeet ovat tuttuja muille tekstieditorille, kuten Microsoft Word. Itse asiassa kaikki visuaalisen editorin työkalurivin kuvakkeet suorittavat saman toiminnon kuin identtiset kuvakkeet Microsoft Wordissa, joten olen valinnut vähemmän tutut keskustelemaan niistä.

Lisää teksti kirjoittamalla sisältö yksinkertaisesti editori-ikkunaan. Toisinaan saatat kuitenkin olla, että sisältösi on jo kirjoitettu jonnekin, ja tällöin voit vain liittää sen tavallisena tai alustetuna tekstinä Wordista seuraavilla työkalurivin painikkeilla:

pic4

Tämän reitin käyttäminen on nopeaa ja visuaalinen muokkausohjelma tekee hyvää työtä säilyttäessään suuren osan muotoilustasi Wordista – ainakin paremmin kuin tavallinen kopiointi ja liittäminen. Kuten pian huomaat, se ei ole virheetön työ, ja joskus saatat päätyä mangled-tekstiin. Mielestäni on paljon helpompaa liittää tavalliseksi tekstiksi ja sitten muotoilla visuaalinen muokkausohjelma.

Poista muotoilu tekstistä

Kuten olemme nähneet tai kuten näet, kun kokeilet näitä muotoilupainikkeita, visuaalisessa muokkausohjelmassa on heikkouksia muista tekstieditorista tuodun alustetun tekstin käsittelemisessä. Joten saatat huomata, että tavallisen vanhan tekstin kanssa työskenteleminen on parempi asia. Tämä on painike, jota sinun tulisi käyttää muotoilun poistamiseksi tuodusta tekstistä:

pic5

Korosta teksti ja napsauta painiketta. Tekstissäsi on nyt teeman oletusmuoto. Huomaa, että tämä painike ei toimi joillekin muotoilutyypeille, kuten lauseenmerkkeihin ja otsikoihin. On myös muita muotoilupainikkeita, jotka hoitavat nämä tyypit.

Tekstin tyypin muuttaminen

Asiakirjassa on useita tekstityyppejä, mukaan lukien kappaleet ja otsikot. Voit muuttaa tekstityyppiä korostamalla muokattavaa tekstiosaa ja napsauttamalla avattavaa muotoiluvalikkoa editorin työkalurivin vasemmalla vasemmalla puolella. Valitse haluamasi muoto ja olet valmis:

pic8

On selvää, että voit muotoilla viestit haluamallasi tavalla, mutta varmista, että johdonmukaisuuden suhteen on joitain rakenteita. Esimerkiksi osaston otsikoilla tulisi olla sama otsikkomuoto, kuten Otsake 2, kun taas ensisijainen otsikko on tyypillisesti Otsake 1. Lisäksi normaalilla kappaletekstilla tulisi olla oletusmuoto ja siten esimuotoutetulla tekstillä ja osoitteilla.

Muista: Eri tekstityyppien oletusmuodot riippuvat teemasta. Jokaisella teemalla on oma oletusmuoto tyypeille, jotka näet avattavassa muodossa olevassa muodossa.

Käytä Kohta kirjoita avattavaan ruutuun, jos haluat poistaa muotoilun otsikoista Poista muotoilu -painike ei toimi otsikoissa ja lainausmerkeissä.

Käytä Lohkolainaus -painike muotoillaksesi tai poistaaksesi lainauslainauksen alustamisen

pIC9

Koko näytön muokkaaminen

pic13

Jos haluat työskennellä pienillä häiriötekijöillä, löydät koko näytön tilan, joka sopii sinulle parhaiten, ja tämä on painike, joka aktivoi sen. Se sulkee vain kaikki näytöllä olevat välttämättömät asiat ja jättää sinulle vain sisältöruudun ja tiivistetyn työkalurivin, joka piiloutuu automaattisesti ja näkyy, kun viet hiirellä sivun päälle..

Lisää lisää tunniste

pic12

Vaikka tämä on visuaalisen muokkausohjelman usein huomioimaton ominaisuus, se on erittäin hyödyllinen, kun kyse on viestien otosten näyttämisestä blogissasi. Kuten jo tiedät, jos olet julkaissut viestejä blogissa, WordPress näyttää otteita näistä viesteistä koti- ja arkistosivuilla. WordPress katkaisee kuitenkin otteet satunnaisesti ja tämä voi olla lauseen keskellä.

Tässä on siisti Lisää lisää tag-ominaisuus on hyödyllinen. Sen avulla voit määrittää tarkalleen, missä katkelma loppuu. Linkki, joka osoittaa koko viestiin, lisätään kohtaan, jonka määritit otteen lopettamista varten. Tunnistetta voi muotoilla monin tavoin, mutta muista, että se toimii oletuksena vain viesteissä (ei sivuilla):

pic14

Huomautus: Lisää lisää tag riippuu valitsemasi teeman tuesta. Useimmat harkitusti kehitetyt teemat tukevat sitä, mutta jotkut eivät.

Lisää ja poista linkkejä

pic15

Linkkien asettaminen ja poistaminen on myös helppoa näiden painikkeiden avulla. Ne ovat oletusarvoisesti passiivisia, kunnes korostat tekstin, josta haluat luoda linkin. Vasemmalla oleva painike lisää linkin, kun taas oikealla oleva linkki poistaa linkit.

Erikoismerkit

vaiheeseen PIC6

Jos olet koskaan käyttänyt erikoismerkkejä -painiketta Wordissa, myös tämän pitäisi olla tuttu. Tämä on kuitenkin intuitiivisempaa, koska se näyttää hahmon HTML- ja NUM-koodit, kun viet hiiren osoittimen päälle:

pic7

Jos olet tavallinen WordPress-käyttäjä, olet todennäköisesti jo perehtynyt useimpiin edellä tarkastelemiin asioihin, mutta uusille WordPress-käyttäjille tämän pitäisi olla kätevä aloitusopas WordPressin visuaaliseen editoriin; sen kyvyt samoin kuin sen rajoitukset.

Haluaisin myös kuulla sinulta kuinka käytät visuaalista editoria. Onko sinulla vinkkejä tai temppuja, jotka haluat jakaa?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map