WordPress-sanasto aloittelijoille (hämmentäviä termejä selitetty!)

Jollei uutta ole blogaamismaailmassa, kaikki uudet termit, jotka heitetään ympäri, voivat olla melko hämmentäviä – varsinkin jos sinulla ei ole vähän tai ei mitään taustaa tietokoneissa ja web-kehityksessä. Tämä artikkeli selittää joitain yleisimpiä termejä, jotka todennäköisesti törmännyt aloittaessasi bloggaamista. Mennään suoraan siihen!


Mikä on blogi, joka tapauksessa?

blogi on lyhenne sanoista “weblog” – online-loki, kuten päiväkirja tai päiväkirja. Blogit ovat yleensä henkilökohtaisia ​​verkkosivustoja, joissa yksityishenkilöt luovat viestejä päivittäisestä elämästä aina resepteihin ja kuumin aiheisiin liittyviin kommentteihin, mutta ne ovat kehittyneet sisällyttämään niihin yritysten ja organisaatioiden käyttämät keskustelut tärkeistä asioista tai tarjotakseen asiantuntemusta..

Blogiviestit luetellaan yleensä käänteisessä aikajärjestyksessä (ts. Viimeisin luetellaan ensin). Mutta älä huolestu, voit aina järjestää blogiviestisi uudelleen sisäänrakennettujen teemavaihtoehtojen avulla (kuten muuttaa päivämäärää) tai asentamalla ilmaisen laajennuksen, kuten Postityyppitilaus.

Etuosa tai takaosa

Saatat joskus nähdä sanojen etu- ja takaosan heitetyn. etuosa on se osa verkkosivustoa, jonka loppukäyttäjät (eli sivuston kävijät) näkevät, kun he käyvät sivustolla.

Verkkosivuston käyttöliittymä

Verkkosivuston käyttöliittymä

takaosa on se osa, jossa kaikki koodaukset tapahtuvat – tai bloggaajan tapauksessa, jossa tapahtuu sisällönhallinta ja verkkosivuston suunnittelu. Sinulle, bloggaaja, WordPress-järjestelmänvalvoja on takaosa. Kun kirjaudut WordPress-verkkosivustoosi, kirjaudut sisään verkkosivustosi takaosaan.

Tämä on takaosa

WordPress-hallintapaneeli, osa järjestelmänvalvojaa.

Bootstrap, HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery

Jos uskot, että nämä termit ovat kokonaan toiselta kieleltä, et ole oikeastaan ​​kaukana merkistä. Mutta sinun ei tarvitse antaa silmäsi glazeutua nyt joka kerta, kun näet ne!

CSS3, HTML5 ja PHP ovat kaikki yleisiä, suosittuja ohjelmointikieliä. He ovat mitä kehittäjät käyttävät verkkosivustojen rakentamiseen ja suunnitteluun. Bloggaajana sinun ei todennäköisesti tarvitse oppia tai käyttää mitään koodia – varsinkin kun sivunmuodostajan WordPress-laajennukset ovat saaneet niin suositun. Jos käytät teemaa, kuten Total, voit luoda täysin räätälöityjen verkkosivustojen oppimatta tai käyttämättä koodia (kaikki sivun osat, värivalinnat, kuvakkeet ja muut ovat sisäänrakennettuja!).

bootstrap on kehityskehys, jota käytetään verkkosivustojen rakentamiseen. Se on käyttöliittymä, mikä tarkoittaa, että koodauskielen käsittelyn sijaan näet mitä loppukäyttäjä näkee. Alun perin suunniteltu edistämään sisäisten työkalujen johdonmukaisuutta Twitterissä, ja se on laajennettu kokoelmaan työkaluja, jotka ovat kaikkien kehittäjien saatavilla.

jQuery on JavaScript-kirjasto – ohjelmisto, joka on suunniteltu helpottamaan verkkosivujen elementtien käsittelyä kehittäjille. Tämä

Nämä eivät ole asioita, joista tavallisen bloggaajan on huolehdittava, mutta ne mainitaan usein laajennusten, teemojen ja muiden sovellusten ominaisuuksissa, joten nyt tiedät mitä ne ovat, kun törmäät niihin.

Teema

teema on blogin käyttöliittymäsuunnittelu, jota joskus kutsutaan nimellä iho. Se sisältää värimaailman, fontit, sisältöasettelut ja paljon muuta. Useimmat premium WordPress-teemat mahdollistavat huomattavan mukauttamisen ja ovat rakennettu yhteensopiviksi suosittujen laajennusten kanssa.

Kun perustat blogin, yksi ensimmäisistä teistä on valita teema. Tämä auttaa sinua asettamaan blogin tyylin. Jos päätät, että et pidä valitsemastasi teemasta, voit muuttaa WordPress-teeman myöhemmin ilman liikaa vaikeuksia. Jotkut teemoista ovat ilmaisia ​​ja toiset premium-luokan (eli sinun täytyy ostaa ne). Täällä on joukko ilmaisia ​​teemoja WordPress.org, mutta niillä on yleensä rajoitettu toiminnallisuus ja muokkausvaihtoehdoista premium-teemoihin verrattuna on vähän tai ei ollenkaan (vain jotain pidettävä mielessä).

themedirectory

WordPress.org-teemahakemisto

lapsiteema käytetään vanhemman teeman lisäksi mukautusten näyttämiseen. Kun haluat tehdä keskeisiä muutoksia teemaan (todelliseen koodiin), sinun on käytettävä alateemoa jatkamaan vanhemman teeman päivittämistä. Suosittu esimerkki on StudioPressin luoma Genesis-vanhemman teema, jolla on runsaasti lapsiteemoja verkossa. Genesis-vanhemman teema sisältää kaikki keskeiset teemaominaisuudet, kun taas alateemat sisältävät mukautetun tyylin ja asettelut.

Kytkeä

liitännäiset ovat ohjelmistotyyppejä, jotka laajentavat toiminnallisuutta tai lisäävät erityisiä ominaisuuksia muihin ohjelmistoihin. WordPressissä on tonnia laajennuksia, jotka ovat saatavana kolmansien osapuolien kehittäjiltä ja joita voit käyttää verkkosivustollasi (jälleen kerran ilmaisia ​​ja premium-vaihtoehtoja), ostoksista kuvagallerioihin ja yhteydenottolomakkeisiin sekä kaikkeen väliseen. Selaa WordPress-laajennushakemisto, ja tutustu säännöllisesti blogiimme saadaksesi lisätietoja suositeltavista laajennuksista!

plugindirectory

WordPress.org-laajennushakemisto

Huomaa: WordPress-laajennuksia voidaan käyttää vain itse isännöimissä blogeissa ja verkkosivustoissa, ei ilmaisessa WordPress.com-alustassa..

Vekotin

widgetit ovat pieniä ohjelmistosovelluksia, jotka keräävät usein tietoja verkkosivustoilta tai muilta sovelluksilta ja näyttävät niitä. Joitakin esimerkkejä ovat sääsovellukset, tapahtumien lähtölaskut ja muuntokentät. Widgetit lisäävät sisältöä ja ominaisuuksia WordPressissä sivupalkkeihisi, kuten tunnistepilvet ja haut. Monien laajennusten avulla voit lisätä widgettejä sivustoosi.

DashboardWidgets

Kojelaudan widget-osa

Widgetit voivat olla myös teemakohtaisia ​​tai niitä voidaan laajentaa laajennuksen avulla. Esimerkiksi Chic-blogi-WordPress-teema sisältää mukautettuja widgettejä Instagramiin, uutiskirjeen rekisteröintiä, osio- ja sosiaalisia linkkejä.

Ne ovat oikealla puolella olevia mukautettuja widgettejä

herkkä

Kun verkkosivusto on herkkä, se tarkoittaa, että se on suunniteltu määrittelemään itsensä sopivaksi minkä tahansa kokoiselle näytölle, onko kyse älypuhelimesta, tabletista tai pöytätietokoneesta. Elementit saattavat piilottaa tai järjestää itsensä sopimaan kunnolla näytön koosta riippuen. Vastuullisuudesta on tullut verkkosivujen suunnittelussa tavallinen ominaisuus viime vuosina.

Jotkut teemat vievät askeleen pidemmälle ja lisäävät mukautettuja reagointivaihtoehtoja. Esimerkiksi Kokoteema sisältää vaihtoehtoja piilottaa tai näyttää rivejä eri laitteilla. Tämä on ainutlaatuinen reagoivuusominaisuus, jonka avulla voit näyttää liukusäätimen työpöydällä, mutta piilottaa mobiililaitteissa (koska liukusäätimiä voi olla vaikea nähdä pienillä näytöillä, voit valita valokuvan näyttämisen sen sijaan).

Kokonaiskehys: reagoivat rivit

Yhteensä sisältää mukautetut rivien reagointivaihtoehdot

Lyhyt koodi

lyhytkoodit ovat pääosin makroja tai ohjelmointiohjeiden sarjoja, jotka on suunniteltu tekemään asioita automaattisesti, mikä vähentää aikaa ja työtä teidän puolellanne (eikä myöskään koodausta tarvita). Toisin sanoen, lyhytkoodit ovat pikakuvakkeita. Joissakin teemoissa on WordPress-blogeissa lyhytkoodeja, joiden avulla voit muotoilla sisältöä – esimerkiksi lisätä kuvia tai painikkeita tai muotoilla kappalelainauksia tai otsikoita. Mutta jos niitä ei ole, voit aina asentaa ilmaisen Symple-lyhytkoodien WordPress-laajennuksen (julkaisimme juuri version 2.0, joka on Visual Composer -yhteensopiva!).

buttonshortcodes

Esimerkkejä painikkeiden lyhytkoodeista

Permalink, etana

permalink (lyhenne ‘pysyvästä linkistä’) on blogitekstin tai verkkosivun URL-osoite. Kun jaat viestejä tai sivuja muiden ihmisten kanssa, pysyvä linkki on jakamasi Web-osoite. Voit tarkistaa blogiviestimme saadaksesi lisätietoja pysyvien linkkien parantamisesta.

etana on URL-osoitteen osa, joka sisältää viestin nimen. Se on usein vain muutaman sanan pituinen, ja se on tarkoitettu kuvaamaan viestin sisältöä. WordPress käyttää automaattisesti viestin otsikkoa etana, mutta voit muokata etää tarvittaessa. Alla olevassa kuvassa keltainen korostettu osa on etana.

glossary_slug

Akismet

Akismet on roskapostisuodatinlaajennus blogin kommentteihin ja pingiin. Ajatuksena on moderoida kommentteja automaattisesti, jotta voit viettää aikaa tekemällä muita asioita – se pysähtyy keskimäärin 7,5 miljoonaa kappaletta roskapostia tunnissa! Akismet on esiasennettu WordPress-blogiisi, mutta sinun on aktivoitava se, kun määrität sivustosi. Lisätietoja osoitteessa akismet.com.

Akismet-WordPress-optiot-wpexplorer

SEO

Tämä lyhenne on lyhyt Hakukoneoptimointi. Periaatteessa SEO varmistaa, että verkkosivustosi näkyy hakutuloksissa sen sijaan, että se menettäisi eetteriään – mikä tarkoittaa enemmän sivuston kävijöitä. Voit parantaa WordPress SEO: ta käyttämällä merkityksellisiä tunnisteita, luokkia ja avainsanoja viesteissäsi ja otsikoissa sekä kirjoittamalla otsikoita, jotka kertovat kävijöille viesteistäsi.

Parallaksi

Parallaksi vieritys siellä taustakuvat liikkuvat hitaammin kuin muu verkkosivun sisältö, mikä luo syvyyden illuusion. Sitä on käytetty videopelien ja tietokoneanimaatioiden tuotannossa 1980-luvulta lähtien, mutta sitä ei käytetty web-suunnitteluun vuoteen 2011 saakka. Tela, jolla on parallaksivieritystehoste, antaa oletettavasti antaa sivustollesi liukasen, modernin ilmeen..

Liukusäädin

Olet todennäköisesti hyvin perehtynyt liukusäädintä, vaikka et ymmärrä sitä – niitä on käytetty web-suunnitteluun vuosien ajan. Liukusäätimet ovat pieniä kuvagallerioita, jotka on suunniteltu siten, että jokainen kuva näkyy useita sekunteja ennen siirtymistä (tai liukumista) seuraavaan kuvaan. Monet sisältävät linkkejä blogin kirjoituksiin tai muuhun sisältöön. WordPressillä on saatavana kymmeniä liukusäätimiä, joista osa sisältyy usein premium-teemoihin. Olemme puhuneet aiemmin parhaista liukusäätimistä WordPress-laajennuksista, joten muista tarkistaa tämä viesti!

liukusäädin

Liukusäädin.

Seuraava, ping

trackbacks ovat ilmoituksia verkkosivustojen kirjoittajille, jotka ilmoittavat heille, kun joku linkittää heidän sisältöönsä. ping on verkkosignaali, joka lähettää jäljityksen. Jäljityspalvelut voivat auttaa helpottamaan viestintää blogien välillä. Jäljityslauseita käytetään joskus roskapostilinkkien lisäämiseen, joten jos käytät seurantaominaisuutta, sinun kannattaa harkita erityisten seuraamusroiskesuodattimien käyttöä.

johtopäätös

Onnittelut, tiedät nyt joitain yleisiä blogi- ja kehitysehtoja! Toivottavasti näiden ehtojen tietäminen auttaa sinua olemaan varmempi bloggaaja aloittaessasi. Voitko ajatella muita hämmentäviä termejä? Jos et ole uusi bloggaaminen, mitkä termit hämmentävät sinua, kun aloit? Kuulemme siitä kommentista!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map