WordPress-postimuotojen opas: Mitkä ovat ja miksi niitä käytetään

Todella nopeat WordPress-postimuodot ovat metatietoja (tai ”tunnisteita”), joita teemat voivat käyttää viestin esityksen mukauttamiseen. Urgh! Meta mitä? Niille, jotka eivät ole perehtyneet kehittäjäpuheenvuoroon, voimme ajatella Lähetä muodot ominaisuutena jonka avulla voit esitellä viestejäsi eri tyyleinä. Siellä sinulla on se yksityinen, voit laittaa aseesi nyt.


Viestimuodot laajentavat WordPressin mikroblogivastaavuutta, kun voit luoda viestisi sivuun, tilapäivityksen, tarjouksen, gallerian, videon, linkin tai kuvan ja tyylin jokaisen sydämesi sisältöön. Bottom line: Post format -ominaisuus tekee WordPressistä täydellisemmän blogimisalustan.

Ajattele sitä tällä tavalla. Voit jakaa lukijoillesi sopivan ulkoisen linkin, luoda Twitter-tyyppisiä päivityksiä, rakentaa uskomattomia gallerioita ja jakaa unohtumattomia tarjouksia muun muassa yhdellä napsautuksella. Riittää, kun sanotaan, että jos teema tukee WordPress-postimuotoja, voit muokata kunkin muodon ulkoasua, vaikka kehittäjä olisi jo tehnyt sen sinulle.

WordPress-postimuodot

Pohjimmiltaan olet luomassa normaalia viestiä, mutta postimuoto -ominaisuuden avulla voit virittää mainitun viestin sivuun, videoksi, kuvaksi, galleriaksi, linkiksi jne. Tekemättä liikaa työtä. Sinun ei tarvitse edes luoda luokkia – kuten se oli aikaisemmin -, jotta tyylisi viestejäsi olisi erilainen.

Epäilemättä jokaiseen muotoon antamasi sisältö on hiukan erilainen. Tarkoitamme, että galleriaviesti sisältää pari kuvaa (tai gallerian lyhytkoodia), videotiedosto sisältää kolmannen osapuolen tai itse ylläpitämän videon, linkkipostissa tulee olla linkki ulkoiseen resurssiin ja niin edelleen ja niin edelleen eteenpäin.

Postimuodot olivat mielenkiintoinen lisä WordPress 3.1: ään, mikä tarkoittaa, että ne ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa. Useimmat (elleivät kaikki) kehittäjät ovat tietoisia tästä tosiasiasta, mutta suurin osa aloittelijoista (oletko ehkä?) Ei ole koskaan kuullut postimuodoista. Tämä pätee erityisesti, jos käytät teemaa, joka ei tue postimuotoja.

Vaikka ostitkin tätä tukevia teemoja voimakas, mutta laiminlyöty ominaisuus, postimuodot eivät vie näkyvää sijaa WordPress-postieditorissa, mikä selittää miksi ne jäävät huomaamatta suurimman osan ajasta. Jos aiomme kuitenkin päästä perusasioihin, postimuoto-ominaisuus on yksinkertaisesti mukautettu taksonomia, jossa on standardisoitu muotoja. Tai kuten Otto sanoo:

Postimuodot on vain taksonomia. Se on adjektiivien sarja, joka kuvaa virkaa käyttäviä substantiivteja. Joten nyt meillä on ”syrjään olevat viestit” ja “galleriaviestit” ja “chattiviestit” ja “videoviestit” ja niin edelleen. – Otto Wood

Käytettävissä olevat postimuodot ovat:

 • Galleria luodaksesi, hyvin, gallerioita
 • Linkki luodaksesi viestejä, jotka linkittävät ulkoisiin resursseihin heti otsikosta
 • Sivun luomiseksi syrjään (korkeintaan yksi tai kaksi kappaletta, todennäköisesti otsikolla / ilman otsikkoa)
 • Kuva… hyvin… kuvaviesteistä – nero
 • Tarjoa yksi tarjous, jota et yksinkertaisesti voi odottaa jakaaksesi lukijoillesi
 • Tila, koska päivityksiä ei enää ole varattu Facebookille ja Twitterille
 • Chat, jotta voit lähettää chat-tekstikirjoituksia milloin tahansa
 • Video videopostiksi ja upotuksiksi
 • Ääni, koska toisinaan kuuntelu on järkevämpää kuin lukeminen

WordPress-postimuotojen pääpiirteet

Entäpä kaivaamme syvemmälle ja löydämme, mitä voit saavuttaa jokaisella yllä olevalla postimuodolla.

Normaali postimuoto

Jos olet koskaan käyttänyt WordPressiä julkaisemiseen, olet yksi niistä harvoista onnekasista, jotka ovat käyttäneet vakioviestimuotoa. Kuinka onnekas olet tekemisessä. Tämä viestin muoto on oletusarvo postimuoto kaikille viesteille. Voimme ajatella sitä elementaarinen postimuoto tukeeko teemasi postimuotoja vai ei. Ja miksi teemasi ei pitäisi tukea viestimuotojasi, koska ne ovat olleet olemassa hyvän osan WordPressin historiasta?

Joten aina kun luot viestin – gallerioiden, videoiden, lainausten, videon tai kuvien kanssa tai ilman niitä, käytät käytännössä tavallista postimuotoa. Todennäköisesti miksi he nimittivät sen “vakiona” postimuotoksi. Se on totta ja jatka loistavan sisällön luomista, jotta voit kasvattaa lukijapohjaasi ja ohjata enemmän liikennettä WordPress-sivustoosi.

galleria

Mitä sanoit? Otetaanpa ensin selfie? Me kaikki rakastamme valokuvia, eikö niin? Rakastamme kesäbommeidemme, eksoottisten matkoidemme, eläinystäväsi, Starbucks-kuppien kirjoittamista väärin kirjoitetuilla nimillä, kaupungin uusimpien vempaimien esittelyä ja voisin jatkaa, jos Instagram ei olisi niin suosittu.

Arvaa mitä? Verkkosivustosi voi käyttää myös väripilkkua. Jos haluat lisätä gallerian WordPress-viestinä, voit luottaa gallerian viestin muotoon. Älä unohda vain merkitä kuviasi asianmukaisesti ja lisätä alt-tunniste. Kuulen, että tällainen asia on hieno WordPress SEO: lle.

syrjään

Kauan sitten luin jostain, josta voit etsiä inspiraatiota kommenttiosastostasi kirjoittaa kiinnostavaa sisältöä. Menee jotain tällaista: Etsi mahtava kommentti (tai kaksi) ja luo sen ympärille keskusteluviesti. Hanki ajoi?

No, voit viitata kommenttiin lainausviestin muodossa, kirjoittaa 4000-sanan vakioviestin tai yksinkertaisesti viitata siihen, että välität lukijoistasi huolellisesti syrjään. Loppujen lopuksi sivun on tarkoitus antaa ylimääräistä tietoa – jotain pidempää kuin tarjous, mutta paljon lyhyempi kuin tavallinen viesti.

Chat-viestin muoto

Miksi kukaan haluaisi laittaa chat-kopion blogiinsa? Yllättäen on monia syitä. Kolme tulevat mieleen heti. Ehkä haluat esitellä tukipalvelusi ja lähettää äskettäisen keskustelun sinun ja onnellisen asiakkaan välillä. Suosittelut toimivat myös, mutta “Hei sinä, tässä on pikaviestiteksti, joka osoittaa, että tuen helvettiä sinusta asiakkaana!”

Ehkä sinut hakkeroitiin muutama päivä sitten, etkä voi enää nukkua, ennen kuin häpeät kavereita, jotka tarjosivat lipsahdustukea, kun aluksesi upposi. OMG, kuka muu ajattelee titaanimainen? Kuka tahansa, lataat chat-kopion (niiden avulla voit itse lähettää itsellesi kopion) ja huutaa katolla. He kuulevat sinut ja lupaavat ostaa sinulle syntymäpäiväkakun, mutta et seuraa, koska maailma ei pyöri ympärilläsi ja sinulla on toinen hanhi paistaa.

Ehkä tämä toinen hanhi on sinun äkillinen ja hallitsematon kehosi julkaista yksi niistä näytelmistä, joita sinä niin rakastit takaisin lukiossa. Asia on, että nämä ovat vain muutamia niistä monista tavoista, joilla voit käyttää chat-viestin muotoa hyvässä käytössä.

Linkin viestimuoto

Internet on melko kekseliäs paikka, josta olet samaa mieltä. Voit pudota aarreaittaan milloin tahansa. Olen talmbout tullessasi resurssiin, jonka tiedät, innostaa lukijoita korkealle taivaalle. Mitä tehdä? Voit lisätä sivun kirjanmerkkeihin, palata siihen myöhemmin ja luoda samanlaisen resurssin, mutta me kaikki tiedämme, kuinka se menee. Sanomattakin on selvää, että suuri resurssisi saattaa olla vanhoja uutisia tai olla olemattomia palaamiseen mennessä.

Jos sinua painotetaan aikaa tai et yksinkertaisesti pysty luomaan vastaavaa resurssia, voit tehdä lukijoille suosion jakamalla uusi löydetty aarre blogissasi. Miten? Käytä vain linkkiviestimuotoa. Lisää vain linkin otsikko, URL ja valitse ”Linkki” Muoto valikko. Voi odota, voit lisätä omat kommenttisi, jos haluat.

Kuvaviestin muoto

Kuvaviestin muoto on Wprth 1000 Words

Kuva puhuu 1 000 sanaa, eikö niin?

Annan sinun selvittää, mitä kuvan postimuoto tekee kaiken itse. Sopimus? Loistava.

Videopostin muoto

Onko sinulla mitään aavistustakaan, kuinka moni ihminen katselee videoita verkossa? Viimeaikainen Hubspotin tutkimus – kyllä, ne saapuvat markkinointikaverit – paljastaa, että kolmasosa kaikesta verkkotoiminnasta käytetään videon katseluun. Mitä sanoit? Se on hämmästyttävä hahmo, ystäväni. Jos olet valmis matkalle, tässä on muutama tosiasia:

 • Voit nostaa tulosprosenttiasi 80%, jos lisäät videon aloitussivullesi,
 • Noin 92% matkapuhelimen käyttäjistä jakaa videoita ystävien ja perheen kanssa,
 • Jos verisi ei vielä kiirehitä, 90% käyttäjistä sanoo, että tuotevideot ovat hyödyllisiä päätöksentekoprosessissa, ja
 • Matkapuhelinten videoiden kulutus nousee 100% vuosittain YouTube-tietojen mukaan

Oletko katsellut videota tänään? Juuri minun huomautukseni! Ei? Katsot todennäköisesti yhden ennen päivän päättymistä. Voisin heittää nämä tilastot kasvoihisi koko päivän, mutta asia on: Video on hyvä. Niin hyvä kaveri The Dollar Beard Clubin takana on videoita rakentaakseen miljoonan dollarin brändin. Siellä on tuo toinen ViralNova-kaveri, mikä hänen nimensä on? Scott? Kyllä, Scott. Onko kukaan maininnut YouTubea? YouTube ei edes luo videoita. Sen kaikki on luonut käyttäjäkunta. Öh.

Videopostimuodon ansiosta voit hyödyntää videoiden voimaa markkinoinnin vauhdittamisessa. Jos tarvitset enemmän tilaa hengittää, voit tutkia aloitussivujärjestelmää, kuten Thrive Leads, tai omaa Appy Mobile-aloitussivua (rakennettu Total-teeman kanssa), joka vie sinut lähemmäksi lukijoita.

Lainaus Post-muodossa

Muina voyagerina (Jumala, minä rakastan sitä sanaa) saa minut tuntemaan, että olen yhdessä niistä USS yritys avaruusalukset) Internetin valtavan maailmankaikkeuden kautta, olen nähnyt suuren määrän lainaussivustoja, jotka vetävät paljon painoa, koska arvaa mitä, ihmiset rakastavat lainauksia. Kyllä, motivaatiolainauksia, miljardöörilainauksia, Chuck Norris -lainauksia, rakkauslainauksia ja lainauksia tästä ja toisesta.

Ehkä tarjoussivuston käynnistäminen aiheuttaa vilunväristyksiä selkärankaasi. Se ei ole sinä teekuppi, mutta ehkä haluat inspiroida lukijoitasi aika ajoin motivoituneella tarjouksella. Tiedätkö jotain:

Elä niin kuin sinun olisi kuolla huomenna. Opi kuin eläisit ikuisesti. – Mahatma Gandhi

Voit jopa kuvata lainauksesi parilla sanalla, koska – lainausviestin muoto. Yllä oleva on muuten suosikkini tarjoukseni. Onko sinulla pick-me-up-tarjous, josta rakastat heittää ympäri milloin tahansa? Joo? Jaa kommentteihin.

Ääniviestien muoto

Podcastit ja äänikirjat ovat mahtavia, koska voit kuunnella suosikkikaiutinasi / kirjailijaasi missä ja milloin tahansa. Matalassa tunnelmassa? Vihaat kuuntelemassa ihmiskaupan hyppäämistä ostoskeskuksessa? Etkö tiedä mitä tehdä ajaessasi? Kuuntele valaisevaa podcastia. Tarvitsetko WordPress-neuvoja? Kaverillesi on ehdottomasti podcast.

Käytännöllisesti katsoen jokaisesta aiheesta on auringon alla podcasteja ja äänikirjoja, ja ne ovat suosittuja. Heck, voit jopa kuunnella, kun kirjailijat kerrottavat sinut tarinoilla 600-sivuisista romaaneista nykyään.

Äänikirjat ja podcastit ovat suosittuja, koska sinun tarvitsee vain painaa pelata ja nauttia. Ei kääntäviä sivuja täällä perämies. Mutta kuinka verkkojulkaisijat, kuten sinä itse, saavat podcastinsa ja äänikirjansa (tai minkä tahansa muun äänitiedoston) rakastetuille kuuntelijoilleen?

Tietysti jotkut kustantajat ovat riippuvaisia ​​Amazonista. Toiset palkkaavat kehittäjiä kirjoittamaan erityiskoodin, koska muun muassa uivat rahassa. Voit käynnistyä, suorittaa WordPress-ääniviestimuodossa ja kertoa tarinasi koko maailmalle. Laula meille soittoääni tai soita meille jotain suosikkibändistäsi. Tee soittolista jopa, koska haluamme ääntä ja haluamme sen nyt! Okei, lopetan.

Tilaviestin muoto

Tilapäivitykset eivät enää ole sosiaalisten verkostoitumissivustojen, kuten Facebookin ja Twitterin, hallussa. Ne ovat kaikkialla, missä näytät, ja WordPress pitää lipun korkeana tilaviestin muodossa. Mikään muu sanottava tässä paitsi tilaviestin muoto on samanlainen kuin syrjään oleva, mutta paljon enemmän yksinkertaisesta yksirivisestä tilasta. Ja ei, se ei ole lainaus.

Postimuodot vs. postityypit

Joten et voi hämmentyä, kun satut sattumaan näihin kahteen ominaisuuteen, korostakaamme eroa WordPressin välillä postimuodot ja WordPress postityypit.

Viestimuodot antavat sinun näyttää viestejä eri tyyleissä riippuen saavutettavasta vaikutuksesta. Voit esimerkiksi kysyä, että tarjouksesi näyttävät erilaisilta sivuilta kuin kuvaviestit ja videoviestisi ja niin edelleen. Työskentelet silti normaalien blogiviestien kanssa.

Yli WordPress-viestityypeihin tai sisältö tyypit Mark Jaquith. Tavallinen blogiviesti on tietty viestityyppi. WordPress-sivustosi sivu on toinen postityyppi. Navigointisi on myös postityyppi, samoin kuin liite. Kehittäjäsi saattaa hyvinkin heittää pari mukautettua postityyppiä, kuten Portfolio, Testimonials ja Products.

Yksi asia on täällä ilmeinen. Viestityyppi pyörii ei-postittavan sisällön, ts. Sivujen, valikoiden, liitteiden jne., Ympärillä. Viestimuodot tarkoittavat blogiviestin muotoilua tai ”muotoilua”, joka muuten on aloitustyyppi.

WordPress toimitetaan viesteillä ja sivuilla pääviestityypeinä. Voit lisätä omia mukautettuja viestityyppejäsi, eikä numeroille ole mitään rajoituksia. WordPress 3.1: n jälkeen meitä käsiteltiin yhdeksässä postimuodossa. Et voi lisätä omia viestimuotojasi, mutta voit käyttää nykyisiä viestimuotoja mukautetuissa viestityypeissä, mutta tarina on toinen päivä.

Lopuksi, mukautetut postityypit ilmestyvät yleensä vasemmassa admin-valikossa, mutta postimuodot näkyvät WordPress-postieditorissa (kyllä, näyttö, johon kirjoitat viestit).

Yhteenvetona kaikki postitusmuodot antavat sinulle enemmän hallintaa siitä, kuinka lähettää viestin tyyppi. Hanki se? Hyvä. Nyt siirrytään eteenpäin ja selvitetään, kuinka voimme tukea viestisi postimuotoja teemaasi. Muista, että postimuodot on rakennettu WordPress-ytimeen; sinun on vain aktivoitava ne teemaasi.

Kuinka WordPress Post -muodot asetetaan

Viestimuotojen asettaminen on melko yksinkertainen prosessi. Lisää vain toiminto WordPress-luetteloon, mitä viestimuotoja haluat käyttää, ja olet kultainen. Jos luot omia WordPress-teemoja, alla oleva koodi menee function.php-tiedostoosi. Jos lisäät postimuotoja olemassa olevaan teemaan, muista käyttää alateemoja, koska se suojaa mukautettuja tyylejäsi aina kun päivität teemaasi.

Tehdään tämä johdanto-osan kanssa. Aloita luomalla function.php-tiedosto teemahakemistoon, ts. Jos sinulla ei vielä ole sitä. Käytä vain tekstieditoria (hei, Muistilehtiö++ tai Ylpeä teksti?) luodakseen selkeän tekstitiedoston nimeltä ”toiminnot” avoimella

Lisää seuraava koodi function.php:

funktio wpexplorer_add_post_formats () {
add_theme_support ('post-formats', array (
'Galleria',
'lainata',
'video',
'Syrjään',
'kuva',
'linkki',
'Tila',
'audio',
'Chat'
));
}
add_action ('after_setup_theme', 'wpexplorer_add_post_formats');

Tallenna muutokset ja lähetä tämä tiedosto teemaasi.

Yllä oleva koodi aktivoi kaikki postimuodot sinun iloasi varten. Jos luot uuden viestin, näet nämä viestimuodot valintanappiluettelossa WordPress-postituseditorin oikealla puolella..

Jos teema ei tukenut viestimuotoja alusta alkaen, on todennäköistä, että joudut lisäämään jokaiselle viestimuodolle mukautetut tyylit CSS: n avulla (sekä mahdollisesti muuttamaan malleja). Tämä on kuitenkin helppoa tavaraa.

Niin kauan kuin teema käyttää oikein post_class-toiminto lisätäksesi viesti- ja merkintäluokkia, voit kohdistaa elementit niiden postimuodoluokan mukaan lisätäksesi mukautetun CSS: n. Koska post_class-toiminto lisää luokkien nimet (kuten .format-lainaus), jotta sallittua muotoa voidaan muokata. Ainoa vaatimus on, että sinun on tunnettava CSS: n perusteet.

Jos haluat muuttaa ehdollisesti mallineesi osia, kutsutaan funktiota get_post_format jonka avulla voit hakea viestin nykyisen muodon. Muista, että jos postimuotoa ei ole määritetty, se palauttaa tyhjän arvon.

WordPress-teemat postimuodoilla

Nyt kun voit lisätä postimuotojen tuen lähes kaikkiin auringon alla oleviin teemoihin, entä teemme työstäsi helpompaa lyhyellä luettelolla teemoista, jotka on esiasennettu postimuotoihin? Lista sopii sinulle myös, jos sinulla ei ole aavistustakaan mikä tai kuka CSS on.

Hueman WordPress-teema

Hueman WordPress-teema

Tuonut sinulle Press Customizr, Hueman on a vapaa WordPress-teema, joka antaa sekä ilmaisille että premium-teemoille ajon heidän rahoillaan.

PressCustomizr sanoo, että Hueman on ”… täysin varusteltu, reagoiva, korkearesoluutioinen aikakauslehti- ja blogin teema ilman kompromisseja. Hueman esittelee kaiken, mitä sinun täytyy kirjoittaa visuaalisesti ja käyttäjäystävällisesti kaikissa laitteissa. ”

Totisesti, verkkolehti tai blogi voisi käyttää vähän post-muodon taikuutta. Tämä vauva toimitetaan tuella kaikille postimuodoille ja runsaasti muita makeita ominaisuuksia, joita on vaikea sivuuttaa.

WordPress-teema yhteensä

WordPress-teema yhteensä

Suhtaudumme muotoiluun vakavasti täällä WPExplorerissa, minkä vuoksi teemme teemoja, joista olemme ylpeitä. Esimerkki tässä on Total Responsive Monikäyttöinen WordPress-teema, joka puhaltaa peruukkisi pois.

Älä ota sanani kiinni, tutustu vapaasti ominaisuuksien luetteloon, joihin sisältyy WordPress-postimuoto. Sen lisäksi, että voit valita erilaisia ​​viestimuotoja tarpeitasi mukaan, Total tarjoaa lisäviestiasetukset, joiden avulla voit muuttaa muun muassa viestin taustaa, huomautuksia, mediaa, otsikkoa ja otsikoita. Viestisi pakata rei’ityksen, ja se on takuu.

Teeman ylin luokitus on 4.85 / 5.00 ja lähes 30 000 tyytyväistä asiakasta kirjoitushetkellä. Yhdistä tämä uskomattomalla tuella ja on täysin okei sanoa, että olet turvallisissa käsissä. Olen nähnyt tämän teeman kasvavan, ja olenko vaikuttunut siitä, vai mitä.

Matala WordPress -teema

Matala WordPress -teema

Voi, mikä kauneus tämä on. Väri on pelin nimi, eikä Matt Mullenweg (kyllä, hän teki sen) pidä täällä. Matala tunnetaan tunnetuimmista ominaisuuksista, kuten kuusi postimuotoa (voit lisätä lisää; olet juuri oppinut), kaksi widget-aluetta, värikäs kuvioitu muotoilu ja useita mukautusvaihtoehtoja, mukaan lukien mukautetut otsikot, satunnaiset galleriat yksittäisillä kuvasivuilla ja paljon muuta. Se on 100% ilmainen WordPress.org-sivustossa

Seurustele WordPress-teema

Seurustele WordPress-teema

Hei BuddyPress-ystävät. Haluatko markkinoida WordPress-teemaa, joka on suunniteltu erityisesti sosiaaliseen verkostoitumiseen ja yhteisösivustoihin? Jos tämä on kyllä, meillä on vain teema sinulle. Tervehdi seurusteluun, joka on yksi markkinoiden parhaimmista premium-aiheisista BuddyPress-teemoista.

Kaikkien ominaisuuksien lisäksi, jotka tarvitset yhteisösivustosi herättämiseen, seurustele kaikissa postimuodoissa, jotta käyttäjät voivat pitää hauskaa sivustossasi. Tietysti voit käyttää seurustelua rakentamaan minkä tahansa muun kuviteltavissa olevan sivuston, koska se on 100% joustava. Haluaisin käydä läpi ominaisuudet kanssasi, mutta tämä ei ole se viesti.

Spaces WordPress-teema

Spaces WordPress-teema

Puhutaanko nyt portfolion teemasta, joka ei ole mikään muu. Hyvät naiset ja sukupuolet, esittelemme SpaB: n, jonka on kirjoittanut ThemeBeans, kirjoittaja ja kehittäjä.

Työskenteletkö luovissa piireissä? Jos niin, tarvitset tietysti teeman, joka auttaa sinua esittelemään työtään tyylikkäästi. Voit kiinnittää lukijan huomion työhösi tai blogiisi ja jazz up the shebang -videoilla, kuvilla, äänellä, gallerioilla, lainauksilla, linkkeillä ja sivuilla. Mukautettu liukuva valikko, 19 mukautettua sivumallia, sisäänrakennetut live-teeman räätälöintiasetukset ja täysi tuki suosituille laajennuksille (WooCommerce, EDD ja kaikki Bean-laajennuslaajennukset) on lisätty plus.

Lopettaa…

WordPress-postimuoto -ominaisuus antaa sinulle tarvittavan voiman pienen tyylin lisäämiseksi; pieni oomph; pieni pizzazz blogiisi. On vain surullista, että monet WordPress-käyttäjät eivät koskaan käytä postimuotoja monotonian purkamiseen ja viestien lataamiseen.

Toivomme tämän viestin innostavan sinua toimimaan ja luomaan taikuutta blogiisi kanssa. Onko sinulla jotain lisättävää keskusteluun? Wow meitä kommentteja. Nähdään!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map