WordPress-lapsiteeman täydellinen opas

WordPress-lapsiteemat. Ne saattavat kuulostaa (ja tuntua) pelottavilta aluksi, mutta kun olet oppinut WordPress-lapsiteemojen hyvät ja hyvät puolet (sekä kauneuden), sinulla on hauskaa. Tässä viestissä jaotellaan WordPress-lapsiteema sen eri osiin. Toisin sanoen opimme:


 • Mikä on WordPress-lapsiteema
 • WordPress-lapsiteemien ansioista
 • Lasten WordPress-teemojen heikkoudet
 • Kuinka luoda WordPress-lapsiteema
 • WordPress-lapsiteemaresurssit

Mikä on WordPress-lapsiteema?

Joten, mikä on WordPress-lapsiteema?

WordPress-lapsiteema on pohjimmiltaan WordPress-teema, joka ”lainaa” mallitiedostot ja toiminnot toiselta vanhemman teemana kutsutusta WordPress-teemasta. Älä puhkaise vielä mitään, selitän kaiken lupaamani yksityiskohdat.

vanhempi teema on tyypillinen WordPress-teema, kuten myydyin Total WordPress -teema, oletuskymmentäkymmentätoista teemaa tai kumpaakaan teemaa, jota käytät verkkosivustollasi.

Alkeisin WordPress-lapsiteema on yksinkertaisesti kansio, joka sisältää erityisen style.css-tiedoston. Älä huolestu, sillä kaikilla on järkeä, kun selitän. Yksi kysymyksistä, jotka todennäköisesti menevät nyt läpi pääsi, on: miksi haluaisi käyttää lastenteemaa, kun vanhemman teemoja on paljon?

Vastaus on melko yksinkertainen. Useimmat vanhemmat teemat saavat päivityksiä silloin tällöin. Joten jos otat vanhemman teeman ja mukautat koodia (ja tyyliä), menetät kaikki nämä muutokset, kun seuraavan kerran päivität teeman. Tässä kohtaa WordPress-lapsiteemoja esiintyy. WordPress-lapsiteema antaa sinulle mahdollisuuden mukauttaa vanhemman teemaasi ilman riskiä, ​​että menetät muutoksesi päivityksen yhteydessä. Voit tietysti päättää poistaa päivitykset, jos et pidä verkkosivustosi altistamista hakkereille.

Siirtyminen eteenpäin …

Muutama kohta sitten mainitsin, että lapsiteemat “lainaavat” mallitiedostot ja toiminnot vanhemmista teemoista. Kuinka tämä tapahtuu? Ajattele lapsiteemoja nimellä varjo teemat; he matkittelevat vanhemman teemoja. Se on kuin luomalla kopio vanhemmasta teemastasi kopioimatta mitään. Kuulostaa maagiselta, eikö niin?

Paina jäätymispainiketta. Kuinka voit luoda kopion vanhemmasta teemasta kopioimatta mitään? Lapsiteemien ymmärtämisen salaisuus on aiemmin mainitsemassamme erityisessä style.css-tiedostossa. Itse asiassa salaisuus on yksi rivi, joka löytyy style.css: sta. Minkä linjan kysyt? Lisää siitä hetkessä. Koska luomme lapsiteeman myöhemmin tässä viestissä, esitän vain muutaman peruskonseptin paljastaakseni linjan, josta puhun, ja antaa sinulle paremman käsityksen lapsiteemoista.

Lapsiteeman rakentamiseksi sinun on luotava kansio (alateemaa varten) WordPressin teemahakemistoon. Voit nimetä kansion mistä tahansa (tai teemasi jälkeen). Seuraavaksi sinun on luotava style.css seuraavalla koodilla:

/ *
Teeman nimi: Lapsesi teeman nimi (esim. Lasten kokonaisteema)
Teeman URI: http://www.esimerkki.fi (lapsiteeman URL-osoite)
Kuvaus: Lyhyt kuvaus lapsiteemastasi
Kirjoittaja: Nimesi menee tähän
Malli: Vanhemman teemahakemistosi nimi (esimerkiksi yhteensä, kaksikymmentätoista jne.)
Versio: 1.0.0
* /

Sinun on tallennettava tämä style.css lapsiteeman kansioon. Palaa nyt takaisin yllä olevan koodin kuudenteen (6.) riviin. Tulet näkemään:

Malli: Vanhemman teemahakemistosi nimi (esimerkiksi yhteensä, kaksikymmentätoista jne.)

Tämä rivi kertoo lapsiteemasi, mistä vanhemmasta teemasta lainataan toimintoja ja mallitiedostoja. Tämä yksinkertainen linja linkittää lapsiteemasi vanhempaan teemaan ja toimii kanavana, jonka kautta lapsiteema vastaanottaa mallitiedostot ja toiminnot vanhemmasta teemasta. Tämä tarkoittaa, että vanhemman teeman on oltava asennettuna WordPress-alustalle.

Riittää, kun sanotaan, että ilman tätä riviä sinulla ei ole lastenteemaa. Sinulla on vain kansio ja tyypillinen style.css-tiedosto.

Yhteenvetona voidaan todeta, että mallirivi perii (suurimman osan) vanhemmusteemaasi, kun aktivoit lapsiteeman. Kaikkiin lapsiteemaasi tekemiin muutoksiin ei vaikuteta, jos / kun päivität vanhemman teemaa. Kuinka pidät selityksestä? Seuraatko vai eikö se ole tarpeeksi selkeää? Jos olet kanssani, siirrymme eteenpäin WordPress-lapsiteemojen etuihin ja haitoihin.

Mitkä ovat lapsiteeman käytön edut?

Lapsiteeman käyttämisessä on monia etuja, ja suosittelemme kenelle tahansa, joka käyttää teemaa, jota ei ole räätälöity heidän verkkosivustolleen, lapsiteeman määrittämiseen ja aktivointiin. Olemme luetteloineet joitain lapsiteeman käyttämisen tärkeimmistä eduista ja miksi sinun tulisi harkita sitä voimakkaasti.

Menestys

Suojatut päivitykset

WordPress-lapsitemat vain lainaavat toimintoja, malleja ja tyylejä vanhemmasta teemasta. Tämän avulla voit mukauttaa verkkosivustosi koskematta vanhempaan teemaan. Siksi aina, kun kehittäjät päivittävät pääteemasi, voit päivittää verkkosivustosi turvallisesti menettämättä mukautettuja muutoksia.

Lasten teemat ovat helposti laajennettavissa

WP-lapsitemat antavat sinulle paljon joustavuutta. Voit luoda uusia mallitiedostoja, jotka eivät kuulu vanhempaan teemaan. Voit lisätä uusia toimintoja, tyylejä ja paljon muuta. Lisäksi on olemassa monia kaupallisia ja ilmaisia ​​teemakehyksiä, joilla on laajennettavat vaihtoehdot aloittamiseen.

Lasten teemat ovat varmuuskopioivia

Jokainen kehittäjä on ihminen, ja me kaikki tiedämme, että erehtyä on inhimillistä. Kaikki tekevät virheitä ja kaikki unohtavat. Se tarkoittaa, että olet keitossa, jos unohdat koodata jotain vanhempaa teemaa käyttäessäsi. Asiat ovat hieman erilaisia ​​lasten teemoissa. Jos unohdat jonkin koodin, WordPress lataa automaattisesti vaihtoehdon (tai alkuperäisen) pääteemasta. Tämä on totta vain, jos koodi on vanhemmassa teemassa.

Mitkä ovat lapsiteeman käytön kielteiset vaikutukset?

Vaikka yleensä lasten teemat ovat mahtavia, ja suosittelemme, että kaikki WordPressiä käyttävät aktivoivat lapsiteeman sivustollaan, jos ne suunnittelevat tulevaisuudessa mahdollisia muutoksia, ne kannattaa pitää mielessä..

Siellä on oppimiskäyrä

Lasten teemat on tarkoitettu ensisijaisesti vanhemman teeman laajentamiseen tai mukauttamiseen, mikä tarkoittaa, että jos et ole kehittäjä, niin et voi tehdä paljon lapsiteemasi kanssa ja sinun on opittava oppimaan koodaus kaikki lapsesi teeman potentiaalit. Joten jos olet aloittelija, tarvitset aikaa oppia vanhempien teemojen ja WordPressin (sekä vähän koodia) toimivuuden yleensä nauttiaksesi kaikista lapsiteemoista. Kaiken lisäksi sinun on ansaittava raidat. Loppujen lopuksi koodaat pois kuin ammattilaiset nopeasti!

Asiat rikkoutuvat tai jäävät taakse

Jos olet rakentanut verkkosivustosi vanhemman teeman ympärille, joudut ehkä säätämään muutamia asioita (esim. Valikot, widgetit ja / tai teemavaihtoehdot), kun siirryt lapsiteemaan. Jotkut teemat tallentavat asetukset tietokantaan teeman nimen perusteella, joten vaihdettaessa lapsiteemaasi voi näyttää siltä, ​​että olet menettänyt kaikki vanhemman teema-asetukset (Mukauttajan asetukset), mutta älä huolestu, että ne ovat turvassa tietokannassa, mutta sinä täytyy vaihtaa takaisin vanhemmallesi, jos näin on, jotta voit kopioida asetukset ja siirtää ne yli. Kokoteemassa tarjoamme hyödyllisen Tuo / Vie-paneelin suoraan kojelautaan, jotta voit kopioida teeman mukauttajan asetukset ennen vaihtamista lapsiteemaasi ja siirtää ne yli.

Lisäksi, jos käytät lapsiteemasi tarjoamaan lisätoimintoja sivustoosi sen sijaan, että käytät laajennusta, jos vaihdat vanhemman teemaa, joudut ehkä siirtämään nämä muutokset uuteen lapsiteemaan, nimeämään nykyisen lapsiteemasi uudelleen tai siirtämään muokataan mukautettuksi laajennukseksi.

Kuinka luoda WordPress-lapsiteema?

Haluan olettaa, että olet aktiivinen ja olet luonut kansion ja ”erityisen” style.css-tiedoston lapsiteemaasi varten. Jos olet juuri siirtynyt tähän osaan (tai odotit innokkaasti tätä osaa), avaa WordPress-teemahakemisto FTP / SFTP: n kautta (… / wp-content / teemat) ja luo kansio, johon tallennat lapsiteemasi.

Merkintä: Voit käyttää teemahakemistoa cPanel-tiedostonhallinnan kautta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää FTP-asiakasohjelmaa, kuten FileZilla jos sinulla on FTP-tilit käytössä.

Avaa seuraavaksi suosikki tekstieditori (minun Muistilehtiö++) ja luo style.css-tiedosto seuraavilla tiedoilla:

/ *
Teeman nimi: Lapsesi teeman nimi (esim. Lasten kokonaisteema)
Teeman URI: http://www.esimerkki.fi (lapsiteeman URL-osoite)
Kuvaus: Lyhyt kuvaus lapsiteemastasi
Kirjoittaja: Nimesi menee tähän
Malli: Vanhemman teemahakemistosi nimi (esimerkiksi yhteensä, kaksikymmentätoista jne.)
Versio: 1.0.0
* /

Se on sama koodi kuin aiemmin.

Lataa style.css-tiedostosi alateeman kansioon. Tässä vaiheessa style.css-tiedosto on tyhjä (lukuun ottamatta yllä olevia rivejä, jotka eivät tee tyylillä mitään), joten älä odota lapsesi teeman näyttävän vanhemman teeman kaltaiselta. Voit kuitenkin välttää tämän esteen tuomalla vanhemman teeman style.css luomalla uuden tyhjän function.php-tiedoston alateemakansioon ja lisäämällä seuraavan PHP-koodin:

toiminto total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Hanki dynaamisesti vanhemman tyylitaulukon versionumero (antaa selainten välimuistilla tyylitaulukon, kun päivität teemaasi)
$ teema = wp_get_theme ('Yhteensä');
$ versio = $ teema-> get ('Versio');

// Lataa tyylitaulukko
wp_enqueue_style ('parent-style', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Muista muuttaa vanhemman teeman nimeksi kohta, jossa lukee “Yhteensä”. Tämän ansiosta lapsiteema voi päivittää dynaamisesti vanhemman style.css: ään liitetyn versionumeron, joten kun vanhemman teemaa päivitetään, jos vanhemmassa teemassa style.css-tiedostoon on tehty muutoksia, se antaa selaimen ja CDN: n ( jos jotain käytetään) välimuisti välimuistissa ja estä sivustosi CSS-ongelmia katseltaessa.

Lapsesi teeman mukauttaminen

lapsi-theme-muokkaukset

Tule nyt hauska osa. Olet todennäköisesti luonut lapsesi teeman muokataksesi, joten sukella sisään!

 • Voit mukauttaa lapsiteemasi lisäämällä tyylit luomasi style.css-tiedostoon. Ne ohittavat vastaavat tyylit, jotka löytyvät pääteemasta.
 • Jos haluat muokata mallitiedostoja, kopioi ne ensin lapsiteemaasi ja muokkaa niitä sitten sieltä. Kaikkia tiedostoja ei kuitenkaan voi kopioida lapsiteemaasi ja muokata, voit kopioida vain mallitiedostojen kautta. Joten jos teemassa on tiettyjä tiedostoja sisällyttämistä, lisäämistä, funktioita tai muuta kansiota varten, joissa on mukautettuja luokkia ja toimintoja, et ehkä voi kopioida niitä ja muokata niitä. Tällaisissa tapauksissa kannattaa ehkä käyttää suodattimia tai toimintakoukkuja vanhempien teeman oletustoimintojen muokkaamiseen.
 • Voit lisätä mukautettuja mallitiedostoja lapsiteemaasi lisää toimintoja
 • Käytä lapsiteeman funktion.php-tiedostoa lisätäksesi mukautettuja toimintoja ja käyttääksesi vanhemman teeman tai WordPress-suodattimia. Älä lisää uusia funktioita vanhemman teeman function.php-tiedostoon!

WordPress lataa ensin lapsiteemasi mallitiedostot ja tyylit, mutta jos jotain puuttuu, se lataa vastaavat tiedostot pääteemassa. Ai niin, lapsitemat ovat varmuuskopiointiturvallisia, mutta voin lyödä vetoa, että sanoimme sen jo.

Ja siinä se on.


Kääriä asioita …

Lapsi-teemat ovat erittäin voimakkaita, kunhan räätälöinti ja laajennettavuus menevät. Lisäksi ne tarjoavat hyvät oppimisperusteet jokaiselle, joka haluaa oppia WordPress-teemakehitystä. Niiden luominen on helppoa ja hauskaa, ja antaa sinulle runsaasti vaihtoehtoja kääntää WordPress-sivustosi haluamallasi tavalla.

Suunnittele ja pidä hauskaa. Älä jätä ennen jakamista alla olevien kommenttien kanssa. Rakastamme ja arvostamme palautetta ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map