WordPress-kommentin moderointi: Opas aloittelijoille

Kommentit-osiossa WordPress-viestin alla voit olla yhteydessä suoraan lukijoihisi. Mutta WordPress nousee askeleen korkeammalle: se antaa sinulle mahdollisuuden valvoa käyttäjän kommentteja kommenttien moderointiominaisuuden kautta. Kuitenkin kohtalainen tai ei kohtalainen on ikäinen kysymys, johon näennäisesti ei ole tarkkaa vastausta. Viime kädessä päätös on sinun, mutta sinun on punnittava huolellisesti kumman tahansa vaihtoehdon edut ja haitat.


Koska tämä on aloittelijan opas WordPress-kommenttien moderointiin, haluaisin tuoda esiin muutaman syyn kommenttien moderointiin ja sitä vastaan, ennen kuin ehdottaa ihanteellista ratkaisua..

Miksi sinun pitäisi moderoida kommentteja

 • Ilman moderointia ja oikeita roskapostin suodatustyökaluja blogistasi voi helposti tulla roskapostia, varsinkin jos se on suosittu. Valvonta antaa sinulle täydet mahdollisuudet näyttää vain luotettavien käyttäjien kommentteja ja poistaa siten roskapostit ja muut heikkolaatuiset kommentit. Luotettavien käyttäjien sitoutuminen lisää luottamusta ja blogiisi tulee nopeasti autoriteetti valitsemassasi kapealla.
 • Roskapostikommentit sisältävät yleensä linkkejä, joista osa saattaa ohjata mahdollisesti haitallisille verkkosivustoille. Jos käyttäjä napsauttaa linkkiä, joka ohjaa hänet paikkaan, johon he eivät halua olla, hän menettää uskon blogiisi – mikä on pohjimmiltaan sama kuin uskon menetys sinuun. Valvonnalla voit estää mahdollisesti haitalliset linkit.
 • Hyvin valvottu kommenttiketju voi lisätä arvoa muuten tylsään viestiin. Voi olla lukijoita, jotka ovat perehtyneempiä aiheeseen ja heidän panoksensa voi nostaa viestiäsi. Hyvälaatuiset kommentit houkuttelevat asiantuntevia ihmisiä, jotka lisäävät arvokasta tietoa, ja tätä tarvitset viestiisi. Muista, että kommentit tulevat osaksi blogin sisältöä niin kauan kuin viesti on blogissasi.

Miksi sinun ei pitäisi valvoa kommentteja

 • Kommenttien moderointi voi olla aikaa vievää. Suuremmille verkkosivustoille, joilla on hyvä lukijakunta, se voi olla todellinen kipu tai jopa epäkäytännöllinen (ellet käytä ulkopuolisen kommenttijärjestelmää).
 • Valvonta turhauttaa monia aitoja käyttäjiä, jotka haluavat käydä keskustelua. Käyttäjät haluavat yleensä nähdä kommenttinsa heti osuman jälkeen Lähettää. Entä jos et ole lähellä hyväksymään sitä?
 • Voit käsitellä kommentti roskapostia pluginin avulla. Esimerkiksi WordPress-perusohjelmiston mukana tuleva Akismet-laajennus tekee melko hyvää työtä roskapostin kitkemisessä, jos olet asentanut sen oikein.

Nyt kun tiedät syyt maltillisuuteen ja sitä vastaan, mitä aiot tehdä? Suositukseni on maltillinen, mutta ole fiksu.

PrimaryWordPress-kommenttijärjestelmä on itsessään riittävän kunnollinen. Sen avulla voit säätää kommentteja tehokkaasti pitäen samalla valtaosan kommentti roskapostista pois.

Ihanteelliset asetukset WordPress-kommentin moderointiin

Jos haluat asettaa blogin moderaation, mene kohtaan Asetukset> Keskustelu.

keskusteluasetukset

Etsi osa, joka sanoo Lähetä minulle sähköpostia aina. Voit ottaa kommenttien moderoinnin käyttöön tai poistaa sen käytöstä perusjärjestelmällä, ja se on melko suoraviivaista: jos valitset toisen ruudun (Kommentti pidetään moderointia varten), pystyt valvomaan kaikkia kommentteja.

Kohtalaiset ensimmäiset kirjoittajat

Yksi helppo tapa tehdä moderoinnista vähemmän kipua on mahdollistaa automaattinen hyväksyntä kommentti-kirjoittajille, jotka on hyväksytty kerran. Ota tämä asetus käyttöön siirtymällä kohtaan Asetukset> Keskustelu ja tarkista Ennen kommentin näkymistä osio, valitse toinen valintaruutu Kommentin kirjoittajalla on oltava aiemmin hyväksytty kommentti. Jätä yllä oleva ruutu tarkistamatta.

kommentin moderointi

Jos kommentin kirjoittaja muuttaa tapaa, jolla hän kirjoittaa tietonsa – nimen ja sähköpostin -, hänet on moderoitava uudelleen.

Varo myös kommenttien kirjoittajia, joille on aiemmin myönnetty hyväksyntä: Jotkut heistä ovat oppineet järjestelmän hyvät puolet ja voivat tehdä laadukkaita kommentteja aluksi, mutta sitten jättäytyä tuleviin kommentteihin, koska tietävät, että ne hyväksytään automaattisesti.

Poista kommentit käytöstä tietyn ajanjakson jälkeen

Toinen fiksu tapa hallita blogin kommentteja on rajoittamalla blogin kommenttien avoimuutta kirjoittajille. Tyypillisesti 30 päivää on kohtuullinen aika, mutta se voi olla enemmän tai vähemmän riippuen erityisistä olosuhteista. Tämä auttaa pitämään SEO roskapostittajien ulkopuolella – käyttäjät, jotka kommentoivat rakentaa linkkejä omille blogillesi. He etsivät yleensä blogeja, joilla on saavutettu korkea PageRank-arvo.

Korkean PageRank-arvon luominen vie muutamasta viikosta useisiin kuukausiin, joten SEO roskapostittajat kohdistavat yleensä blogeja, jotka ovat olleet olemassa pari viikkoa tai kuukautta.

Tavallisesti blogin viesti saavuttaa huipun suosion 2-3 viikossa julkaisupäivästä. Tämä tarkoittaa, että voit odottaa saavani eniten aktiivisuutta kommenttiosioon tänä aikana. Suunnittele siis rajoittaa kommentit 30 päivään (ihannetapauksessa), jotta sinulla ei olisi paljon kommentoitavia kommentteja. Voit vapaasti tehdä sen pidempään, jos hieno keskustelu on käynnissä.

Voit asettaa kommentin kirjoitusajan rajan siirtymällä kohtaan Asetukset> Keskustelu ja etsiä Muut kommenttiasetukset osiossa. Tarkista vaihtoehto, joka lukee Sulje automaattisesti kommentit artikkeleista, jotka ovat vanhempia kuin__ päivää ja määritä päivien lukumäärä kommenttien pitämiseksi auki:

Viestien kommentit

Poista palautukset käytöstä

Joskus haluat mieluummin käsitellä spam-kommentteja kuin trackback-roskapostia, joten mieti huolellisesti, ennen kuin otat Trackbacksin käyttöön. On yleensä hyvä idea poistaa ne käytöstä, koska voit silti tietää, kuka linkittää sivustoosi kojelaudan Saapuvat linkit -osiossa. Huomaa, että tämä osa ei ehkä näy aivan uudella WordPress-sivustolla. Voit myös asettaa RSS-syöttölaitteen näkemään saapuvat linkit.

Käytä laajennuksia suodattaaksesi roskapostin

Roskapostikommentteja voi olla vaikea havaita, mutta kykenevien laajennusten avulla niitä on helpompi tunnistaa, ellei niitä kokonaan estä. Tässä on valikoima laajennuksia, joita voit käyttää saavuttamaan:

Akismet

Akismet

Esittelin lyhyesti loistavan Akismet WordPress-ydinohjelmistoon sisäänrakennettu laajennus suodattaa roskapostin muotoisia kommentteja. Ainoastaan ​​sinun on aktivoitava se, mutta sinun on kirjauduttava sisään ja määritettävä sen API-avain aloittaaksesi. Vaikka se suorittaa kunnollisen työn pitää roskapostia pois, se ei ole tyhjäkäytäntö ja jotkut oikeutetut kommentit voivat joskus erehtyä roskapostiksi. Joten tarkista roskapostikansiosta säännöllisesti laillisia kommentteja.

WordPress Zero-Spam

WordPress-nolla-spam

Suhteellisen uusi laajennus, WordPress Zero-Spam auttaa estämään roskapostin automaattisesti ilman, että tarvitset CAPTCHA: ta. Kun se on asennettu ja aktivoitu, se tekee taikuutensa heti. Asennettavia sovellusliittymiä ei ole.

Salli käyttäjien suorittaa moderointi

Viimeinen tapa on ylläpitää mielenterveyttäsi kommentoidessaan moderointia, kun sallitaan tiettyjen kirjoittajien suorittaa moderointi. Voit antaa vain uskollisimmille käyttäjillesi tällaisen auktoriteetin. Jos blogiisi komennetaan huomattavaa kirjoittamista ja auktoriteettia, tämä saattaa olla paras tapa hallita kommenttien moderointia.

Kanta-asiakaskunnan jäsenistä tulee luotettavia käyttäjiä, joille annat käyttöoikeuden muille käyttäjille. Voit luoda palkitsemisjärjestelmän pitämään heidät motivoituneina, kuten antamaan heille linkkejä omiin blogeihinsa. Lisäosa, kuten Käyttäjäroolieditori voidaan käyttää luomaan ja lisäämään tämä rooli saumattomasti blogiisi. On monia muita, joita voit myös tutkia.


Muista aina, että sinulla on täysi hallinto siitä, kuka kommentoi viestejäsi ja mitä he lähettävät. Kiinnitä blogin tähän osioon ansaitsemansa huomio ja blogistasi tulee luotettava viranomainen. Onko blogisi kommenttiosa varattu? Kuinka suhtaudut kommenttien kirjoittajiin? Onko sinulla parempia ideoita, kuinka parantaa roskapostin suodatusta menettämättä terveyttäsi? Haluaisin kuulla ajatuksesi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map